Written by Bella | May 23rd, 2016

Untung betul Rozita Che Wan kerana dapat menjejakkan kaki ke Mekah buat kali kedua tahun ini. Jika sebelum ini beliau menunaikan umrah bersama keluarga dan anaknya-anaknya sahaja, kali ini, Zain Saidin juga turut bersama isterinya ke tanah suci bersama anak perempuan mereka Aaisyah Dhia Rana.

Nampaknya kali ini ia adalah saat khas buat mereka anak beranak untuk sama-sama menunaikan ibadah. Seperti biasa, Che Ta kelihatan cukup anggun dengan imej ala Arab dengan jubah yang cantik.

Semoga segala urusan mereka untuk beribadah di tanah suci Mekah berjalan dengan lancar dan dipermudahkan.

Jom kita layan beberapa foto mereka sekeluarga menunaikan umrah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Sai

41 responses to (4 FOTO) Che Ta Tunai Umrah Kali Ini Bersama Zain Saidin Dan Aaisyah Dhia Rana

  1. wina says:

    jangan lupa che ta, semasa dlm niat ihram tu purdah/niqaq tu bukak. kang nanti kena bayar dam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kat dalam jubah tu mesti ber legging kan?? :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        pegi mekah berkelitup pelbagai mcm hantu bungkus tapi pergi vacation di europe, tunjuk semua shape peha, handbeg, posing lentuk2. x paham hakak.

        0

        0
        • Free ur mind says:

          X faham xpe hakak… Dia je yg tau isihati, isiperut dan isipadu iman dia. Xyh pening kepala

          0

          0
    • peah loren says:

      Zain ni nampak sedap … Peah memang suka lelaki macam Zain.

      0

      0
      • Anonymous says:

        peah bukan suka duda terlajak laris ke? hehehe jangan marah..gurau je

        0

        0
        • peah loren says:

          Taste Peah tahun 2016 ni suka lelaki putih macam Zain .. duda terlajak laris tu pun handsome tp bukan taste Peah.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Umrah pun pakai photograher ker? Hahaha

      0

      0
  2. kuskus says:

    Alhamdulillah. murah rezeki dapat pergi lagi tahun ni. apakata che ta dan suami buat haji pulak sebab dah lebih dari mampu ni dah.

    0

    0
  3. huh says:

    che ta bila ambil pic mesti buat muka senget atau lentok kiri atau kanan sikit kan..

    rezeki tuh

    0

    0
  4. saa says:

    yg nak tutup macam taliban ni apahal…..bodoh betul artis2 malaysia…..

    0

    0
  5. bravoo_girl says:

    Purdah dah macam bahan mainan utk Che Ta.. Aihhhh… Kalu niat nk b’purdah pakai ler terus.. Jgn kerana nk gi Umrah baru nk pakai.. Purdah bkn utk b’fesyen Che Ta oiii…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Niqab bukan wajib. Tutup buka pun takde masalah. Janji tutup aurat. Aurat muslimah apa ye murid-murid….. hijab semua kecuali muka n tapak tangan. (but pls jgn la merapu pakai ketat macam sarung nangka).

      0

      0
  6. Anonymous says:

    sedih dgn artis seorang nih.. sumanya dianggap fesyen.. ya, mmg ramai yg berniqab semasa di mekah / madinah sebab cuaca panas & berhabuk.. semoga cik ta istiqamah berniqab slps balik umrah.. jadilah ikon wanita muslimah dengan erti kata sebenar..

    0

    0
  7. Doakan yg baik says:

    Semoga ibadah umrah che’ta secantik pakaian yg menghiasi tubuhnya. Jangan syok nk nmpk lawo and trendy tpi ibadahnya sia2. Nauzubillah la, jauhkan kita dri ujub dan takbur
    Btw, mcm pelarian syria la che’ta pakai cam gitu. Jgn kna tarik ngan pak arab sudah. Menangis zain x berlagu !! Huhu….

    0

    0
  8. anak nogori says:

    saya baru balik dr mekah 20/5 aritu… jarang tgok org malaysia tutup mulut, sebabnya seorg ustazah kata habuk, debu dari sana bawak penawar…. bila pikir2 balik, betul jugak, saya kena selsema, mungkin pembuangan sisa kotor dr dlm hidung tu….

    0

    0
    • tata says:

      selesema tu sbb habuk la wei….lol…debu msukkrongkong…haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Penawar apa kalau balik Msia sampai kena pneumonia. Jgn taksub sgt dgn kata2 ustaz sampai memudaratkan diri sendiri. Dia masih manusia biasa.

      0

      0
    • jangantaksubsangat says:

      tak tahu nak gelak ke sedih baca statement ni, hmmmm…. rasanya kalau dah namanya habuk dan debu… tetap kotor mcmanapun… alaaaaahai..

      0

      0
    • mulut celupar says:

      jangan taksub ye anak-anak..

      0

      0
    • Ustazah says:

      Kesiannya lagi 6 tahun nak 2020 ada lagi orang Islam taksub dgn ustazah yang mungkin tak faham sains. Bersederhanalah dalam beragama ya. Tq.

      0

      0
  9. melati says:

    dulu saya kurang senang gan Che Ta ni. walaupun dia ni jenis show off….tapi dia tak ckp mcm tong kosong & amik laki org..!!! contoh mcm Neelofa gi Veitnam nk serbu kilang kat sana dh 3 purnama sesat kt lautan Neelofa ni sonyap jer..??? sorang lagi Retis kita Uqasha Senrose , dh 2 purnama bakal tunang yg konon nya saudagar minyak unta..!!! tak sampai2 gak ??? maner kapal2 mereka yer..& yg terbaru Maria Farida amik laki org yg tk seberapa kaya pastu kalau Katak jumpa mesti katak panggil Daddy ,Daddy , Daddy ..suami Maria ni !! tu pun ko sapu Maria demi sedikit Wang..!!!.. Sori Che Ta & Azwan selama ni saya kutuk anda , rupanya anda lah boleh selamat kan dunia Artis yg nk berkubur ni….!!!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tipu lah bertiga…photographer mesti ada kan che taaaa…huhuhuhu…

    0

    0
  11. miss v says:

    jgn pasni pki suar koyak2 ye nek ta..kali ni brpa photographer lak nek ta angkut

    0

    0
  12. Kupu kupu Emas says:

    Astaghfirullah halazim… Org tu nk pegi Mekah…Yg lain2 dok sibuk buat dosa free dan sedekah pahala masing2 yg xberapa nk byk tu kat dia…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Ecah, kalu tengok ingat ke anak org arab

    0

    0
  14. peminat kedamaian says:

    sebab tu Allah murahkan rezeki che ta….pahala yang dia dapat hasil fitnah dan kutukan orang pada dia….kita ni belum tentu baik….sudah2 la kutuk orang…doakan yang baik2 lebih baik….

    0

    0
  15. hatikalaudahbusuk says:

    Masa dia pakai makeup tebal, pakaian terdedah terbelah, haters kutuk. Skrg ni pakai hijab nampak mata je ckp dia over, kutuk juga. So kesimpulan dia pakai apa pun korang tetap akan kutuk la kan? Sekurangnya dia pergi umrah pakai labuh, tutup aurat dan bukan mcm dia selalu pakai. Sedih manusia mcm ni, mmg akan cari kesalahan/kesilapan/cacat cela orang lain walau sebesar zarah! Doakan baik2 sudah lah.. So, nak ikut aku gi Ikea tak? Nak beli cermin panjang yg jarak kepala ke kaki, kot2 boleh pakai nak cermin diri korang tu dulu ke apa ke. Boom!

    0

    0
    • terpaksa kutuk says:

      sbb bila balik lg cam bugel nanti ..itu dah menghina muslimah yg betul berjubah berpurdah

      0

      0
  16. Gym bou says:

    Steriod king lol

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Alhamdulillah pahala cik ta bertambah dengan kutukan2 org yg hatinya nampak kotor disini..menghakimi dia seperti mereka2 ini Tuhan….buktinya rezki cik ta semakin bertambah dan berulang ulang kali dpt pergi ke Rumah Allah….soal dosa pahala riak atau tak hanya Allah maha tahu…..cube tgk diri kita sendiri..nilai dosa2 kita dr terus bercakap2 pasal org lain

    0

    0
  18. pakcik german says:

    —-SURAT TERBUKA UTK JEJAI—–

    Salam satu malaya(malaysia indonesia singapura)

    Wahai jejai. Pakcik seorang pemerhati. Pada hemat pakcik. Kau pn odway tua mcm pakcik juga. Elok dr skrg jejai bersihkan nama kluarga sndri n nama fasha.

    1) dgn berbalas knyataan palsud media hanya membuat org mghina sluruh krabat jejai n fasha.

    2) klau nk bg knyataan mungkin bagi yg baik2.ingat. malaikat kiri kanan.kmana saja kita pergi n buat .cakap.akan d catit.apa pn fasha ibu kpd ank2 anda. Anda tkkn ada zuriat tanpa fasha.hormatilah dia. Hentikan bagi knyataan palsu.

    3. Bnyk yg tak lurus dlm pjlanan awak jejai dari pkawinan ptama hingga lpas bercerai kali kedua. Wlwpn bukan salah ibu mengandung. Org tetap salahkn ibu bapa sbgi gagal melahirkan khalifah.tak kesian pd mak ayah ke? Dlm ketidaklurusan hidup awak. Solat memainkan peranan utama.muhasabahlah diri. Ada byk duit.pgi lah kaabah. Mungkin ada ksilapan awak yg awak masih hutang pd Allah(hutang taubat) yg blom selesai.dlm hal awak ni.hanya Allah saja bole luruskan kmbali sgala yg porak pranda n pincang

    4. Kalau nk salahkn ibu aya awak yg gagal membentuk khalifah dlm diri awak.bukan salah mereka jejai. Awak tgok ramelle.bercerai jgk krn izinNya.tapi takde pn satu malaya bash him as low ballers. Ini brmakna mak aya awak dah berjaya mendidik memberi pndidikn yg cukup pd awak juga. Muhasabah diri sblom mati.ingat.manusia mati tggalkan nama

    5. Slpas kawen fasha menyokong hobi awak.sukan. bisnes.mana2 saja fasha di sisi.bruntunglah brsyukurla ada istri dmana ramai lagi lelaki yg ingin bristri tapi blom dkurniakn jodoh. Fasha juga membina tembok cina apabila memilih awak sbgi kekasih n suami apabila dikecam umat semalaya.jgn dlupakan pgorbananya. Hormati kputusan dia n status dia sbgi bekas isteri jejai. Fokus la pada hinaan yg dlemparkn pd awak skrg ni tanpa henti.

    6.berhenti memberi knyataan palsu yg akan buatkn org fitnah bekas istri jejai ye nak. Pakcik nasihat pgi la kaabah .mohon hidayah.mungkin ada hutang pd Allah n tggjwb kita sbgi hamba yg tak smpurna.sbb tu bantuan Allah tak dihantar padamu jejai.pakcik ikhlas nak.bertahun pakcik suami istri prhatikan khidupan kamu dgn fasha.sbb istri pakcik minat fasha. Ini nasihat dr saudara seislam jejai. Trimala dgn hati terbuka

    0

    0
    • dina says:

      lerrr…isteri minat fasha rupanye….patutlah backing habis fasha.
      pakcik apahal lak masuk BN buat surat terbuka utk jejai pulak ni…jejai mana ada baca citer gosip2…ke ni Fasha yang tulis …lol

      0

      0
  19. ina says:

    Salah makan ubat ke pakcik……..

    0

    0
  20. dina says:

    comel giler aishah ni lah…..
    che ta…apahal berniqab bagai?
    nampak sangat masih fikir nak berfesyen walaupun kat Mekah.
    ke segan sebab muka tak makeup xde bulu mata palsu?

    0

    0
  21. one says:

    P umrah berkali2 dah.. balik je cmtu gak.. lagi ketat ada la..

    0

    0
  22. terlebeyh suda says:

    menggelabah tul nenek ni balik nanti pakai baju nampak tetek bonjol2 baju seluar color nude jugak….yg zain tu pehal pakai fit2 tu …x pernah dibuat org perangai show off body ni bila pi mekah..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    dah kenapa si zain tu pkai mcm tu gmbr y first tuh?? dh mcm mamak tebar roti canai pulak…nk g mekah pun nk tayang body ketul2 tuh…

    0

    0