Written by AbangNara | March 10th, 2014

Telah pun selamat bergelar suami isteri pada Sabtu lalu, pasti ramai yang tertanya-tanya bagaimanakah detik pertemuan antara Syamsul dan Puteri Sarah Liyana berlaku. Ditanya mengenai perkara itu, Syamsul mengambil langkah untuk tidak berkongsi kisah pertemuan dan percintaan mereka dengan khalayak ramai kerana takut timbul fitnah. Yang penting bagi pengarah hebat ini ialah mereka berdua telah pun selamat diijabkabulkan.

syamsul dan puteri sarah liyana

Syamsul juga turut melahirkan rasa syukurnya kerana majlis pernikahan berjalan seperti yang dirancang walaupun demam dengginya masih belum pulih. Kata Syamsul Yusof kepada Mstar Online:-

Biarlah kisah pertemuan dan percintaan kami menjadi hak peribadi dan hanya kami sahaja yang tahu. Saya tidak mahu bila ia diceritakan nanti akan timbul cerita-cerita tidak benar yang jatuh kepada fitnah.

Saya pun tidak sangka dapat meneruskan majlis ini kerana ia bergantung keadaan saya dan Alhamdulillah pagi tadi saya rasa sihat untuk datang.

Saya tidak mahu menangguhkan majlis ini kerana semua sudah diaturkan dan kalau tunda ia akan menimbulkan banyak masalah pada semua pihak,

syamsul dan puteri sarah liyana

Bagi Abang Nara, yang penting sekarang Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana telah sah bergelar suami isteri. Benda-benda bagaimana pertemuan dan percintaan berlaku itu semua sudah tidak penting lagi. Yang paling utama sekarang ialah masa depan sebagai suami dan isteri. Masih jauh dan masih banyak ranjau yang perlu ditempuhi oleh mereka berdua. Lebih-lebih lagi dengan keadaan Syamsul yang masih kurang sihat.

syamsul dan puteri sarah liyana

Apa pun tahniah sekali lagi diucapkan kepada Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana atas perkahwinan anda. Semoga kekal bahagia ke akhir hayat. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Mstar Online, MalaysianDigest dan Love Undefined Photography.

P.S: Video ahli keluarga MH370 berjaya hubungi handphone tetapi tiada jawapan

syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana
syamsul dan puteri sarah liyana

60 responses to (39 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof & Puteri Sarah Liyana

  1. yanz says:

    Syukur Alhamdulillah…moga kekal bahagia hingga akhir hayat

    so sweetttt….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Alhamdulillah.
      tahniah.
      comell sangat diorang ni, so suwettt.
      i like..
      comel sgt, xde pn nk pegang2 sakan.
      mcm malu2 lg pn ade, sgt2 comel.
      takpe,jnji dh sah je kan.
      suka sgt tgk.
      guna khidmat mekap perempuan.
      xde pelamin2 mini mewah2.
      tersangatlah simple.
      like3
      xpuas tgk.hihi
      seri sgt puteri sarah ngn soul :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        alhamdullilah ini lah perkahwinan yg sebenar berkonsep kn islam tidak berlebihan dan membazir, tahniah kepada kedua keluarga, ta jemu tengok kedua pasangan, cantik & kacak, saperti pinang debelah dua, semoga kekal hingga ke anak cucu, tahniah sekali kepada dua mempelai

        0

        0
    • Olga says:

      GAMBAR NO 5 INGTKAN GMBR HANTU

      0

      0
  2. Anonymous says:

    ni lah satunye pasangan pengantin artis yg aku tengok x over wlaupn dh bernikah bergambor pegang2 tngn pn xd. tahniah shamsul n sarah.

    0

    0
    • nak muntah says:

      kau kalau nak komen biarlah tengok back ground dulu camana….hmmm

      0

      0
    • kdg2 lpas kawen ade yg over tnjuk sgt2 lahh….tp dorang nie simple aku plak yg xpuas tgok..yg over sgt tu plak dah puas sgt da smpi xlalu nk tgok da…asyik muke deme je…klu mcm nie buat org pn tertunggu-tunggu kemunculan dorang kt mane-mane…mse lalu xperlu nk egt lg…Allah menilai kita siapa kita skrg n akan datang bukan siapa kita yg lalu…ko nk muntah ko punya pasal la..dah tau nk muntah nape masuk page yg ko rase ko akn muntah tgok..sian kt kau,bnda simple pn xboleh fkir…simpati….huhuhu…

      0

      0
  3. nicky says:

    wlaupon syamsul ni kaya… untong filem juta2, anak dato yusup aslam lak… tp tgok wedding die xder lah nk gah sgt menunjuk2…simple n sweet jee dorg… (^_^) moga bahagia until jannah… insyallah

    0

    0
  4. baby_scha says:

    Org muda releks je kawin n hanya cik ta kertu tu je nak gah2.. bajet diri tu anak dara…
    che ta dah pregnant skrg..

    0

    0
  5. aku yang hebat says:

    cantik gambar yang syamsul angkat takbir tu :3

    0

    0
  6. wawa says:

    wedding yg simple, Alhamdulilah…
    congrat !!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      helo ! ni baru nikah aje lah ! majlis yg betol2 belom lagiiiiiiiiii si shamsol kan sakitttttttttt paham huh !!

      0

      0
  7. ann says:

    tahniah utk mereka..
    btw..suka sgt dgn baju + tudung + veil sarah…
    sangat2 cantik..
    boleh beri inspirasi utk kawen nnt
    insya allah…

    0

    0
  8. JoeLee says:

    Kenapa aku tengok Sarah ni macam tak seri langsung??
    Orang tua2 cakap kalau anak dara kahwin tak seri…itu tandanya…dot dot dot.
    So betullah apa yang ex dia lalakkan dlm twitter tu?
    Sian kau Sol…
    Pompuan skrg nak tukar kulit senang aje kan…pakai aje tudung terus dicop ‘baik’ .’dah dpt hidayah’..bla bla bla. sigh…what they did in the past is all forgotten. Agaknya sbb tu la lebih byk pompuan bertudung tapi ‘telanjang’ sekarang ni.
    Lepas ni byk ler ustazah2 tak bertauliah dlm BN akan lecture aku. Go ahead. The truth hurts . I know.

    0

    0
    • Alis Adriana Rose says:

      xde yg nk lecturer awk..just sume manusia xsempurna..hope awk pon dpt hidayah mcm sarah..:D

      0

      0
      • kuma2comel says:

        apa yang da lepas, x yah nak ungkit.

        Allah kalau da terima taubat hambaNya, Dia xde nak ungkit kisah silam kita pun.

        Ini kan pula kita manusia. siapa yg layak judge kite pd pndgn Allah?

        Wallahualam

        0

        0
    • lalaland says:

      ko dah kenapa??

      0

      0
    • selagi pintu taubat masih terbuka x salah sekiranya puteri sarah ni berubah kn ?
      setiap org ada masa silam masing2…baik buruk skalipon
      yg pnting dia sudah berubah n x gngu org…

      *** pls stop makan daging saudara sndiri….coz nobody’s perfect…peace :)

      0

      0
    • iman says:

      elok2 sket komen tuuu….setiap yang dilakukan ada balasannya..Allah maha melihat

      0

      0
    • papejela says:

      bab dara org tu,
      ko tau tak apa namanya dosa?
      ko tau apa hukumnya buat fitnah?
      neraka jahanamlah tempatnya..
      ko nak ke situ?
      teruskanlah dengan sifat buruk sangka sesama manusia..

      0

      0
    • azreen says:

      Laki dia pun tak kesah..ko pulak yang lebih2. Artis2 kawin mana nampak snagt seri ke tak sebb derang dh memang selalu kelihatan lawa mcam tu. Yang orang biasa tu bila kawin nmpak seri sebab sekali sekala mekap tebal, tu la nmpak lain daripd biasa.

      0

      0
    • ye-ye-o-jer says:

      manusia bkn sempurna, jika ada kesilapan masa dulu, biarkanlah berlalu…
      syamsul tentu tau & terima sarah seadanya…
      siapa kita nak ungkit kisah silam mereka….

      *sesungguhnya Puteri Sarah Liyana adalah bidadari Syamsul Yusof, maka Kau panjangkanlah jodoh mereka sehingga ke syurgaMu….*

      amin…….amin……amin…..ya rabbal ‘alamin…..

      0

      0
    • lalat biru says:

      Apa kena mengena dgn ustaz bn pulak. Anak yusup haslam kawin pun ko kaitkan dengan bn. Aik, gila ke apa ko ni?

      0

      0
    • Nurul says:

      mulia nya syamsul bile die bleh terima sarah wlu siapa pn sarah yg lalu…mulia nya sarah bila die boleh berubah ke arah kebaikan wlupn die tau btape buruknye sikap die dulu…tp mulianya kau dimana JoeLee???stakat nk pertikaikan perubahan n masa lalu org laen buat kau makin berkurang pahala…ko pn patut berubah ke arah yg lebih baik..jgn tau nk kondem org je…xde sape pn nk lecture ko…xkisah pn ko nk kata ape..go ahead…cubalah buat baek wlu sekelumit cebisan hidup yg kita ada…

      0

      0
    • kambing gurun says:

      Saya tau tujuan awak tulis komen ni sebab awak nak semua org terarah kepada kamu.. sebab tu you create comment utk mendpt perhatian.. 1 je saya nak komen.. kalau kamu beragama Islam.. ambil wuduk g solat taubat.. kalau awak bukan Islam.. saya no komen.. komen awak cukup mencerminkan keperibadiaan kamu yg sangat jijik dan berfikiran negatif… kesian mereka2 yang mengenali kamu.. semoga saya dijauhkan berjumpa dan berkawan orang sifatnya seperti kamu… Amin..

      0

      0
  9. U.I.R.R says:

    Sedangkan ALLAH mengampuni pembunuh yang telah membunuh 100 orang,
    Sedangkan ALLAH mengampun pelacur yang memberi minum seekor anjing dengan menggunakan sepatunya

    Salah satu nama ALLAH adalah Al Ghoffur, yakni yang Maha Pengampun. Hati hatilah menulis, boleh jadi perkataan itu ringan bagi kita tetapi berat disisi ALLAH.

    0

    0
  10. Antoo komkom says:

    Sarah ni lawa kalau tgk gambar masa dia berinai walaupun make up nipis jer pun…rasanya salah jurumekap la xpandai…n satu lagi, veil dia tu mbuatkan Sarah jadi xcantik sbb sarat sgt atas kepala n menghalang kecantikannya…pendapat aku laaa…apa2 pun dorang ni sweet couple la sbb xover n amat bersederhana ;y

    0

    0
  11. Joe Lee says:

    Gelihati aku baca komen2 balas korang kat atas . I dont think you people are hard core fans of this girl. Korang semua ‘ support’ dia sebab korang sokong the ‘idea’ of seorang pompuan yg asalnya seksi n jahil then tukar jadi baik , tutup aurat. etc. By supporting her and her so called ‘penghijrahan from seksi to baik (as if)’ , it makes you feel good about yourselves , isnt it?
    But you have to see beyond that. A person is not just made by how she ;/ he dresses and a person dont change overnight only coz she dons the tudung. See how narrow minded you people are?? You are so easily manipulated. Pathetic

    0

    0
    • Day says:

      I guess u r more pathetic than whom u refer to..
      Narrow minded indeed u r coz u couldnt accept when people change from bad to good.
      Just reflect urself if u r good enough to be a wife/husband (depending on ur gender)

      0

      0
    • hekeleh says:

      bangang tu simpan sikit dekat rumah. kau siapa nak judge hal lepas-lepas? bukan Tuhan pun. kecoh je lebih. entah entah kau kot yang macamtu, pastu nak cemburu bagai. setiap manusia pernah buat silap. lain lah kalau kau tu malaikat, tak pernah buat silap. bangang tu buang lah sikit dari hotak. bodoh pun, jangan tunjuk sangat

      0

      0
    • azreen says:

      Takde siapa pun hard core fans sapa2. Saja suka tengok dia dah berubah pakai hijab, takde pun “make us feel good about ourselves”. Baik ke jahat ke dia, hanya Allah je yang boleh menentukan.
      Nkau tu, on the other hand, should see beyond what your thinking right now! Your comment looks more pathetic!

      0

      0
    • karmilla says:

      if we do support her what is the problem wit u actually??
      u shud think to the positive side
      despite she is ‘dark side’ in her previously life, it doesnt mean she cant change for better fture am i right??
      and who r u to judge?? u just hav the power to voice out…but u misused your power…..PATHETICS!!

      *** credit to syamsul coz u can accept sarah…..past is past….dont look back…..congrates :)

      0

      0
    • Sharklee says:

      Ammar Affian detected!!!! Hang kenapa weh bangla? Tak habis lagi nak bengkak dengki dgn kebahagiaan org lain. Terima lah hakikat yang Puteri Sarah lebih bahagia dan tenang dengan Syamsul the hero. Hang tu looser! Tak habih2 nak menyalak buat dosa. Pi lah tayang badan hang yang macam kerbau tu. Jadi model spenda.. Harapannya spenda yang taja hang tu laku kat Bangla. Hang dok meroyan dgn pasangan ni pun tak guna pasai hakikatnya hang bukan tandingan Syamsul. Dia tak payah keja pun duit berkepoi2 masuk. Rumah berjuta2..pakai hummer. Beriman pulak tu…dari keluarga baik2.. dapat pulak isteri yg lawa dan taat mcm Puteri Sarah. Hang apa ada? Yang hang tau dok hammer pompuan ja.

      0

      0
    • Samada dia ikhlas berubah atau dia tipu masyarakat hanya Allah yang tahu. Selagi seseorang itu cuba melakukan kebaikan kita perlu bagi sokongan.Yang pasti bila orang mahu berubah ke arah yang positif dan lebih baik dari dahulu, kenapa Joe Lee persoalkan. Perubahan dia ke arah lebik baik menyusahkan hati dan diri awak ke Joe Lee??? Hati awak sangat kotor. Maybe awak jenis orang lebih suka kepada orang yang terus melakukan kesilapan dan keburukan sampai ke mati daripada orang yang pernah buat kesilapan tetapi berubah kepada sikap positif sedikit demi sedikit.

      0

      0
  12. Me says:

    she’s beautiful. Mulakan hidup baru dan lupakan kisah lama. Semoga anda berdua berbahagia dan moga jodoh berkekalan didunia dan diakhirat. Dan moga dikurniakan zuriat yg beriman.

    0

    0
  13. bantal says:

    comel sarah…hensemmm syamsul…
    sejukk mata memandang…
    moga bahagia sampai syurga…
    aminnnn…

    0

    0
  14. ratubalqis says:

    cantiknya Sarah dengan Syamsul…sepadan sangat…

    0

    0
  15. misz za says:

    penah dengar ceramah dulu..ustaz ckp walau sebanyak buih lautan dosa seseorang tu pintu taubat sentiasa dibuka..Allah maha pengampun..yakin pada janji Dia..benda dah lepas biar la lepas..jangan cepat sgt judge org..mcm la siapa yg baik skang ni boleh masuk syurga n org2 yg wat dosa besar wajib masuk neraka..selagi dia bertaubat dan berubah seterusnya istiqamah dalam menuju jalan Allah inshaAllah syurga untuknya..suke penghijrahan dorang..sarah nampak manis ngan tudung yg labuh tu..semoga kalian bahagia hingga ke syurga…

    0

    0
  16. Mum2Mum says:

    Alhamdulilah. Selamat Pengantin baru! Semoga kehadiran kalian sebagai suami isteri akan saling melengkapi antara 1 sama lain baik dari segi keduniaan & akhirat kelak. Semoga bertambah keikhlasan kalian berdua dalam pegangan agama islam. Past is past. Dulu mungkin teruk kehidupan sosial tapi mana tahu Allah telah membetulkan jalan kehidupan kalian. Barakallah! Semoga diperkayakan rezeki dan zuriat yang soleh. Amin.

    0

    0
  17. Melati says:

    Tak padan, macam putera Raja gan Katak.

    0

    0
  18. Melati says:

    Tak padan, macam putera Raja gan Katak. jauh beza Diana Daniel 1000 kali lebih cantik.

    0

    0
  19. Shida says:

    eh melati…ko pk ko lawa sgt smpi nk hina org..? biarlah sape lawa or x…yg penting mereka da selamat diijab qabulkan n sarah bertuah dpt suami berkaliber mcm syamsul tu..ko tu ape ade…laki pun nth2 mat rempit…hahahahahaha!!!!!!!!!!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    tahniah utk kedua-dua pengantin. tahniah jg datuk dan datin dapat menantu.

    0

    0
  21. alahaii says:

    suka tgk majlis pernikahan dorang.
    sejuk mata memandang mcm majlis pernikahan fiza n adam.
    ringkas !

    0

    0
  22. angel says:

    kasihannya syamsul..semoga berkekalan hingga smpai bila2 ..sejuk mata memandang majlis diorg ni..doa sy sntiasa brsama psangan ni.

    0

    0
  23. me says:

    alhamdulillah syukur semoga kekal ke jannah…amin

    0

    0
  24. x paham says:

    apa masalah si melati tu??meroyan ke?? mst die cantik sgt agaknya..die telupe 2 Allah SWT yg menjdikan manusia 2 sebaik2 kejadian dan sempurna..die lupe ke kita sekarang tengah dilanda bencana??ke die da banyak sgt kumpul pahala..sbb 2 x takut dosa..

    0

    0
  25. Rien says:

    Tiada yang lebih indah bile kite ditemukan dengan seseorang yang ditakdirkan untuk hidup kite.. Doakanlah yang baik2…Tahniah untuk Shamsul dan Puteri Sarah.. Semoga Allah sentiasa memelihara kebahagiaan kamu dari orang2 yang benci dan dengki.. Semoga Bahagia ke Jannah…Aminnn

    0

    0
  26. anon sangat says:

    alhamdulillah. tumpang gembira tgk. moga cepat2 dpt baby yer =)

    0

    0
  27. Aku pelat says:

    Make up nye yg nmpk garang sikit…yg lain smua perfercto…Alhamdulillah…jodoh itu sesungguhnya rahsia Allah…smua org ada sejarah silam…yg pnting skrg kita sama2 doakan kebahagian mreka…insyaAllah…amin

    0

    0
  28. zack syawal says:

    Alhamdulillah…tahniah syamsul n sarah…sweet ssngt…sejuk mata memandang…simple xover…xgelojoh cam sstgh pengantin, nk sentuh tgn pn cam malu2…dh sah xpe…xcam org lain xde ikatan wat cam org dh kawen….
    Smoga mahligai d bina berkekalan hingga ke jannah…

    0

    0
  29. Ayin says:

    Suka tengok Sarah sejak iklan Silkygirl. Dia memang cantik. Bila dia berubah macam ni, bertambah cantik nampak. Dia pun bukannya datang drp keluarga tak berduit so rasanya tak ada istilah pisau cukur di sini. Lainlah kalau Norjuma or Marion Caunter. Opps!

    0

    0
  30. Anonymous says:

    jgn selalu kutuk marion. lain la klo laki dia yg kutuk. korang kata dia mcm2 tp mana tau klo laki dia sayangkan dia sbb pandai di ranjang. kdg kita heran nape laki ttp sayang bini dia wpun celupar la apa la tp kita tak tau apa kehebatan bini dia. mengaku je la korang jeles kat marion. laki dia kaya, penyayang dan hensem. korang terlambat sbb tak p meminang masa dia masih bujang dulu.

    0

    0
  31. husnanuar says:

    Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki buat kalian berdua*barakallah hulakuma wa barakah alaikumma fil khair untill jannah*
    Amin ya rabb..

    0

    0
  32. […] (39 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof & Puteri Sarah Liyana (57) […]

    0

    0
  33. […] (39 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Syamsul Yusof & Puteri Sarah Liyana (59) […]

    0

    0