Written by serenity | November 27th, 2015

Semalam, pelakon jelita Maria Farida, 45, telah melangsungkan pernikahan dengan kawan baiknya, usahawan berusia 62 tahun, Datuk Rahman di Kuala Lumpur Golf and Country Club (KLGCC) pada pukul 11.00 pagi. Ini sekaligus menamatkan zaman ibu tunggal selama 10 tahun pelakon yang dikenali dengan filem Bisikan Cinta ini.
 photo DSC03838.jpg
Majlis tertutup itu dihadiri kira-kira 50 orang tetamu yang terdiri dari saudara-mara dan sahabat handai terdekat pasangan itu. Untuk makluman, gambar-gambar cantik ini ialah hasil bidikan jurugambar rasmi Muhammad Zameer. Dekorasi dan pelamin di lokasi ini ialah hasil buah tangan The Cosry.

Lagi 35 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

http://redtix.airasia.com/Events/konsertkoirkebangsaanmalaysia/

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 17 November 2015

 photo DSC04107.jpg
 photo DSC04099.jpg
 photo DSC04096.jpg
 photo DSC03884.jpg
 photo DSC03880.jpg
 photo DSC03848.jpg
 photo DSC03812.jpg
 photo DSC03805.jpg
 photo DSC03802.jpg
 photo DSC03798.jpg
 photo DSC03785.jpg
 photo DSC03775.jpg
 photo DSC03738.jpg
 photo DSC03669.jpg
 photo DSC03599.jpg
 photo DSC03584.jpg
 photo DSC03583.jpg
 photo DSC03579.jpg
 photo DSC03577.jpg
 photo DSC03576.jpg
 photo DSC03568.jpg
 photo DSC03567.jpg
 photo DSC03565.jpg
 photo DSC03564.jpg
 photo DSC03563.jpg
 photo DSC03562.jpg
 photo DSC03561.jpg
 photo DSC03560.jpg
 photo DSC03558.jpg
 photo DSC03557.jpg
 photo DSC03556.jpg
 photo DSC03555.jpg
 photo DSC03553.jpg
 photo DSC03552.jpg
 photo DSC03551.jpg

172 responses to (36 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Maria Farida Dan Datuk Rahman

  1. BIUTIPUL says:

    Tahniah. cantik

    0

    0
    • Kiah says:

      62 tahun…duit punya pasal. Peduli apa umur….kan?

      0

      0
      • Zack says:

        Jaga baik baik….

        *sambil tonggek2 ..ke kiri…ke kanan*

        0

        0
        • Opssss says:

          tahniah maria, dpt yg berharta.
          lepas ni bersara je la…
          duduk rumah buat business
          jual viagra…

          0

          0
        • Kak Porah says:

          Retis- masa nak kawin…..jodoh kami dah tertulis. Masa nak cerai…setakat ini saja jodoh kami. Selalu saya ke majlis-majlis rasmi dan mendapati sesetengah wanita melayu kita yang sudah melewati usia, masih berpakaian seperti gadis belasan tahun. Paling jelas tidak menutup kepala. Mungkin bagi mereka tutup kepala hanya untuk majlis-majlis tertentu seperti kematian, majlis tahlil dan sebagainya. Sudalah mendedahkan rambut, mereka juga dengan rela mendedahkan aurat lain. Lengan, betis, peha, bahagian atas dada semua terbuka. Ada yang memakai mini skirt atau kain belah hingga terserlah peha. Kalau ada yang menegur dengan ikhlas, wanita seperti ini akan menjawab dengan nada sinis: “Hendak apa tutup aurat kalau dalam hati hitam kotor? Tutup kepala pun belum tentu masuk syurga!” Maaf cakap, bukan semua wanita kita macam itu, hanya sebilangan kecil. Inilah parahnya sekiranya menganggap usia hanyalah angka. Mereka tidak dapat membezakan antara 25 dengan 52! Sebenarnya keanggunan seorang wanita semakin terserlah dengan cara dia berpakaian dan menampilan diri. Kalau usia sudah senja, tidak perlu lagi membangkitlan keceriaan dengan fesyen yang mendedahkan. Lagi pun apa yang hendak ditunjukkan sekiranya semua sudah kendur?

          0

          0
        • Terserah says:

          biasalah retis mcm ni. cita2 utama…..nk dpt title datin tu je.
          itu lah misi diaorang. umur x kisah, janji ada kedudukan dan terjamin.
          spm ke laut, phd tak de, job pun dah kurang. bila meningkat usia lagi tersendu, gunakan body cari datuk2 tua. paham sangat….

          0

          0
        • Anonymous says:

          lelaki berumur kasi duit untuk dapatkan seks. perempuan kasi seks untuk dapatkan duit. entah lah. kesian je aku tengok muka atok ni. carilah isteri yg senonoh sikit. 62 tahun masih nak tanggung dosa isteri yg x tutup aurat. patutnya dah dekat2 dgn masjid dan kubur. oh well…

          0

          0
        • Daddy Sahdo says:

          biar lah theyolss. dato pun anak2 dah besar panjang. kak maria pun dah pra-menopause. korang ke nak tanggung lifestyle kak maria tu? at least dato ada peneman tolong buat kopi, cuci seluar dalam dan tanak nasi. korang ke yg nak jaga datok tu? orang tua pun nk teman…takkan nak layan tengok bola sorang2 peluk bantal je?

          1

          0
        • Anonymous says:

          kaya ke? kalu kaya kenapa kat kelab golf je? xde budget kat ballroom hotel ke maria hoi? kesian ko….macam majlis MLM je…hehehehe

          0

          0
        • KESIA KAT KO MARIA PARIDA! says:

          Permainan Datuk2 di Malaysia….

          Perempuan 40 ke bawah- HOTEL 5- STARS.
          Perempuan 40 ke atas – KELAB GOLF/KARAOKE ROOM.

          HAHAHAHA.

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          maria tonggek…berlaki juga ko ye. okay lah, lepas la duit prepaid ko drp xde langsung.

          0

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          kann, punya nk nmpk muda…tonggek aja di ni. padahal dah masuk era..persaraan dan senior citizen. lawak la.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Maria dapat grandpa. Cute nye…hehehe

          0

          0
        • Zie says:

          10 tahun ko tunggu…ini yg dapat Maria? Adoi sis…x sanggup nengok. Patah pinggang dia nanti kok kerjakan. Baik kok ambik insurance…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Maria akhirnya..Datin Susu Berduri!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Fasha tu apsal? Kes fasha ngn maria tu x sama. fasha buat imej maria tercalar je x psl2 nanti org set dia mcm fsha dulu walhal beza sgt la nora ngn ex bini datuk ni. Klu ex bini datuk ni, laki baik pun mmg leh carik lain. N pmpuan yg terima dia pn masih leh faham knapa nak terima. Yg ko pasha kess lain key xya nak over tnjuk senasib tuuuu pulakkk.

          0

          0
      • fakta pernikahan alaf moden says:

        dato nk seks,
        maria nk duit….

        menjadi la.

        0

        0
      • Zass says:

        45 tahun pun,badan lentik lagi dooo

        0

        0
      • Anonymous says:

        satu yg akan jadik tren tu..inai putih..mmg cantek !!

        0

        0
      • minah jambu says:

        betol…!

        0

        0
      • anon says:

        tak heran pun sb dua2 tua….. Bukannya yg kawin tu anak dara pun.

        0

        0
    • Anonymous says:

      kenapa rambut maria tu..mcm kena hujan je.

      0

      0
    • cilieee says:

      45 tahun kalau pandai maintain body……laku lagi. yg korang, 30 tahun, badan macam makcik2 senah jual kueh badak. muka kepam mcm tepung gomak. saper nak?!!!!

      0

      0
      • miss F says:

        hahaha…x thn nk gelak wei…..baik nyer statement ko bg:)

        0

        0
        • Wanita dambaan lelaki sejati says:

          Yg dengki kat cni tu..sah2 masuk dlm kategori mak senah.badan gelembung dan muka kepam.sbb tu xleh terima hakikat maria cantik dari depa.pompuan2x..hasad dgki xpenah abess.jaga laki msg2 lah woi..kalo jeles sgt..pi lah blonde kan jgk rambut nko..membising kat sini nk wat per..korang bising2 pun..hakikatnya wanita mcm maria ni lah dambaan laki2 korang.dpn korang jer depa buat2 mcm xnak.dlm hatiii…

          0

          0
      • Anonymous says:

        ha ha. terbaik komen kau! aku setuju sangat2. tak guna kalau umor muda tapi muka n body x jaga ..muka tembam no shape kulit kusam. . badan berketul2 ala michelin nak2 pulak yang melayu . hari2 melantak nasi lemak. seksa lelaki pandang.!

        0

        0
      • WanitaNiaga says:

        Teringat Mok Cun plak.. hahaha
        Bedak sejuk jer dia tempek kt muka.

        0

        0
      • nak tau says:

        aku 30 kagum dgn maria..x jeles..

        0

        0
      • Linzy Longkang says:

        curlasss komen ko nokkkk

        0

        0
    • DATIN GHAIRIAH says:

      nama saya DATIN GHAIRIAH

      0

      0
    • Ex wives says:

      wanita bodoh…..62 tahun ko masih hadap.
      kesian….wanita mentaliti negara dunia ke 3 sangat!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dah kenapa blog abg nara ni duk tunjuk iklan punggung pompuan nihhh .huhhh

        0

        0
      • Cakap byk si karan ni says:

        Agama islam tak kata wanita xbole hadap lelaki umo 62.kau belajar dgn kitab mana ni?kata jer lah kau jeles.hasad dengki.

        0

        0
    • Fida says:

      Cantikkkkkknyeeeee diaaaa….cammm princesssss…tahniahhhh

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Maria wanita yg bijak.. She gets what she wants. She knows exactly what she wants. Best woman win. Umur hanya angka, Maria dan Che Ta berjaya membuktikan itu. Haters? Keep on hating. Takda rugi apa pun.. Haha.

    0

    0
    • Anonymous says:

      lebih respeck che ta…x ambil laki orang…

      0

      0
      • WTF says:

        tidak setuju sekiranya dikatakan `usia hanyalah angka’, seperti yang selalu ditegaskan oleh pejuang-pejuang wanita. Bagi saya usia lebih dari sekadar angka-angka. Sebab setiap angka itu ada erti dan implikasi. Kita kena menerima hakikat ini. Contoh, pada angka 1, emak menyusukan saya, menukarkan lampin saya. Pada angka 7 saya tidak boleh lagi hisap susu emak, sebab saya sudah bersunat. Pada angka 12, saya tidak boleh lagi berjalan tanpa memakai seluar dalam.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Jgn dok mengata org nnt jd kat diri sdiri (rembat laki org)mule la ckp dah TAKDIRRRR.. Xpon nnt Klo xjd kat awk jd kat anak branak cucu cicit br tahu.. Lg 1 nak tye nape org pompan ske slhkan kaum sdiri n x slhkan laki yg gatal mengekjas perempuan Len, cth: laki lari pg nikah pompan len..ble dpt thu maki Hamun ponpan 2 tp kat laki ble blk umah siap isap btg sampai lunyai, ble btg x krs mule skt ati sbb dah x stim dgn dia.pastu slhkan madu dia… Bkn nak cermin diri yg mkn glebeh sane cni buat laki xde nafsu.. Moral of the story dlm ape pon lelaki gak yg untung betina bongok slhkan kaum sdiri.

        0

        0
        • eh eh ko ni says:

          Salam pekerja gomen….bukan nak samakan maria dengan siti khadijah…yang di maksudkan umur…age is not a number sbb tu nabi pun pilih janda dan pompuan berumur jadi isteri2 beliau…

          baca la betul betul pakai akal baru nak melenting komen sebelum nak memaki orang….konon gomen nak backup la sbb guna perbandingan dengan siti khadijah tapi akhlak awak bercakap tak macam orang islam pun wahai pekerja gomen…..think before you speak…gomen sgt…cannot go!

          0

          0
    • Anonymous says:

      wanita yg bijak, takkan harapkan duit laki tua la ngok.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Well said..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    mcm anak cium tgn ayah di hari raya.. hahaaa.. by the way aku x bpe suka nikah dok atas kusi walau ia mungkin moden.. siap ada kusi blkng.. dh mcm dlm gereja.. opss tu pndapat sy la.. lg sedap dok bersila kt bawah.. ohhh paham2 atok dh x kuat sakit lutut.. kna dok atas kusi..

    0

    0
    • lolss says:

      xde sapa kisah ko suka ke x. ko x suka, masa kawin jgn buat. btw org kristian nikah berdiri pengantin berhadapan sebelah dia punya “tok kadi”. gereja mana pulak yg nikah duduk?

      0

      0
      • Aku says:

        Tu pasal lah…ko tk suka ada dia kesah…. Aku nikah pun duduk atas kerusi… Tk jadi masalah pun mcm org ape… Janji nikah tu sah…

        0

        0
      • Rondoletti says:

        No lah… Sebenarnya dia tak mampu nak sewa kerusi sbb bajet kahwin ciput. Itu yang bagi alasan prefer duduk bersila. Nanti kalau dah duduk bersila pulak, kata tak suka duduk atas karpet sbb berdebu – yang sebenarnya tak mampu nk sewa carpet sbb bajet ciput. At the end, ko bersila ajelah atas padang bola, bercarpetkan rumput nan menghijau… Ooops, itu pendapat saya la. SO, kalau dia nak bersanding atas bumbung kelab golf tu pun, apa kaitan dengan kau?

        0

        0
    • kak kiah says:

      inilah cth manusia jd mangsa agama. semua nk kaitkan dgn agama… mcm kes tanda salib. sampai huruf ‘t’ pun ada yg nk persoalkan. lemah betul iman org skrg ni ye..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Halloo…org kristian tak nikah duduk atas kerusi. Org kristian bdiri bhadapan dgn paderi ok. Tak tahu jgn ckp..

      0

      0
    • nad says:

      Bangang…mana rukun atau syarat nikah yang kata kena duduk bersila atas lantai haa? Ini la dia bila cakap tak pakai ilmu tapi pakai kepala lutut. Sekian

      0

      0
  4. Anonymous says:

    simple tpi nmpk cantik…fasha tetek dh mengelebeh ke bwh..

    0

    0
  5. sekadar mengkondem says:

    cantek sgt…! tp knp la pakai inai warne putih,,,wpun trend skrg tp xde seri pengantin kalau pakai inai wrne putih..mcm disapu cat je..xnmpk kesenian and keaslian inai tu…

    0

    0
  6. jenab says:

    congratz kak maria…nampak cantik sgt…

    0

    0
  7. abg gagah says:

    untunglah husband dia,,,,,grrrrr

    0

    0
  8. nur kaseh says:

    Congrats maria ..hasben u kalau by the look memang dah datuk dah pon. Anyway , semoga berbahagia ye

    0

    0
  9. Milah says:

    Aummmm ..
    Roarrrr!! Arghhhhh!!!
    Eh eh cepatnya Datuk da kluar ..
    Adegan org tua kawin mlm pertama.,

    0

    0
  10. Anonymous says:

    rare inai dia..tetiba teringin nk pkai inai kaler gold plk..ade ke?

    0

    0
  11. dunia says:

    untung jadi lelaki..62 tahun pun org masih nak.
    perempuan 52 tahun pun belum tentu anak ikan nak.

    0

    0
    • AKU says:

      habis maria tu lelaki ke umr 45 kahwin lgi…emm nk komen pandang2 jeling2 tau..tak tahu baik duk dendiam baca komen je…peace yoooo

      0

      0
    • Mak Temah says:

      korang… sheeda umo 51 tahun, dapat laki baru umo 30 tahun… tak hangin pon…

      0

      0
  12. melati says:

    Tak kira lah Tua ker Muda..janji title isteri tu yg Penting,,jgn jadi andartu ……nanti dh tua ckp gan kucing jer sorang2…

    0

    0
    • Aiskrim Coklat says:

      Kenapa dengan andartu? Salah sangat ke kalau status andartu? Salah jugak ke cakap dengan kucing? Habis tu, kalau dah usaha, dah jenuh mencari, dah puas carik, tapi still Allah SWT tak izin, so macam mana tu?

      Yes, saya andartu. Yes, saya memang bela banyak kucing. So, ada masalah ke dengan kewujudan mereka-mereka yang bergelar andartu ni?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ye, saya pun andartu yg mempunyai sebilangan aset yg pastinya melebihi anda.. and of coz kucing bulus yg comel buat menemani saya.. ada masalah?

      0

      0
    • jejai says:

      apa la bangang sgt statement ko ni melati…..IQ low sgt

      0

      0
  13. unknown says:

    deco superb.. so classy!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    tercapai la hajat jd datin… 62 tahun pun xpe.

    0

    0
  15. komen aku says:

    cantik la inai maria (kalau inai la) …color putih. diffrent but nice
    the whole wedding nice

    0

    0
  16. Anonymous says:

    habis la datuk….lepas ni kena kikis kaw2.
    geng2 diaorang ni semua camtu.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Fasha ke yg baju ijau tu ?
    Badan da mcm ORG JANTAN je smcm .

    NampakGAGAH pakchik 62 thn tu.
    Tapi sementara aje .. Tu tak sampai 45 minit la .. Kalau tkde Ubat ., heheheh
    Untung la ko MARIA ..

    0

    0
  18. koko says:

    bukan “Kuala Lumpur Gold and Country Club (KLGCC)”, sepatutnya ” Kuala Lumpur Golf and Country Club (KLGCC)”

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Alhamdulillah… terbina sebuah Masjid…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    bukanla nk back up maria..kalau si maria ni nk yg brharta…dah lama da dia kawen..nape bru skrg??? bukan xde vip or dato kejar dia..dia je yg xnak..
    dah jodoh dia dgn rahman…yg korg panas ni kenapa..

    0

    0
  21. Tulip says:

    macam2 lah komen kauorng… kelakar lorrrr… kikikikiki…. kah kah kah

    0

    0
  22. Anonymous says:

    bukan datuk la…dato. datuk title yg di beri oleh agong.

    0

    0
  23. melati says:

    correction: berkahwin dengan kawan baiknya ..sepatutnya “berkahwin dengan suami kawan baiknya”

    0

    0
  24. Mat K says:

    Henjut je Datuk. Jangan bagi can! Tanam benih dalam-dalam!

    0

    0
  25. Aku says:

    Cantik maria.. Smua deco cantik kursi meja yg cantik smua cantik lah sedap mata memandang… Mcm anak dara so cantik…Skrg ramai org pakai inai mcm g2…

    0

    0
  26. kona says:

    Aku paham situasi Maria ni. CInta mmg x kenal siapa. Da mmg jodoh dia. Dia pon suka, ok lah tueh. Dari dapat orang muda, duit tak ada buat sakit hati je..Maria pon umur da banyak, time nilah nk berehat … Penat da cari duit..Cik Kona pon nak cam gini..Hikhikhik

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Nampak sangat semua plastic…. dari bulu mata…peh… habis bulu mata unta dicabut.
    Rambut…mak aii…ala-ala Princess Elsa lah konon tapi aku tengok lebih pada mcm bapok tua gersang je. Gigih bebenor nak kejar title datin sampai pijak kawan sendiri.

    0

    0
    • Phd tak abis2 says:

      Halo si gemuk.kau jeles eh?dia buat elsa ke..apa ke..semua cantik.kauu??gemok dan terus gemok..

      0

      0
  28. dotdot says:

    if xtau hal sebenar,lbih baik diam dr trs persoalkn yg bkn2,doakan je kebahagian dorg…apa2 pon kembali pd ketentuan yg satu bhwa nsib& tkdir hdup kita ni tlah dtentukan oleh-NYA sjk roh dtiupkn dlm prut ibu kite lg….sebaik mana kite merancang utk tkdir kite,tp Allah ialah perancg terbaik dan menentukn apa yg dikehendakinya

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul but jangan lupa doa & usaha mampu mengubah takdir seseorang.. ada takdir yg boleh berubah & ada yg tidak.. xkn jadi pencuri pon takdir gak? think

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ade sorg ust ni bg tahu 3 takdir yg x bole diubah, 1: Amal 2: jodoh n 3: ibu bapa.

        0

        0
        • Salah! Ajaran Sesat Ko says:

          Konsep takdir dan tawakal yang sering dijadikan panduan saudara perlu difahami selayaknya, kerana orang yang mendirikan rumah di tebing sungai, apabila datang banjir, rumah yang berkenaan dihanyutkan oleh air, maka keadaan seumpama ini tidak boleh didakwa sebagai takdir. Nabi sendiri pun meminta supaya menambat unta kamu lebih dahulu kemudian barulah bertawakal.

          Dia membaca hadis, Sekiranya kamu bertawakal kepada Allah sebenar-benar tawakal, Allah akan kurniakan rezeki kepada kamu seperti burung yang keluar daripada sarangnya dengan perut yang kosong dan balik dengan perut yang kenyang. Sebenarnya hadis itu dengan sendirinya menolak fahaman bertawakal tanpa didahulukan oleh sebab musabab. Jika beginilah sikap saudara maka umat Islam akan hancur. Saya terus menjelaskan Tuhan murka sekiranya kita mewarisi anak cucu kita, bangsa kita dan negara kita dalam keadaan yang lemah dan mundur. Nabi sendiri amat menyukai umatnya yang kuat dan hebat.

          0

          0
        • asam says:

          Ajal kot?

          0

          0
  29. nenekcun says:

    Ini semua sama macam retis sendu lain. Cuba nara check retis lain macam mas anizan tu. Kahwin sebab harta ke?? Jeng jeng jeng…

    0

    0
  30. ada gambar Fasha, maria & tiara…..group rampas laki org gitewwww

    0

    0
  31. Anonymous says:

    not this old bitch …next?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    dari dulu…rambut tetap berkarat.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    sundal tua…dapat atok tua. hehehehe

    0

    0
  34. tiara says:

    tolong la maria ni. desperate sampai camni….. :(

    0

    0
  35. Anonymous says:

    hahahaha…komen kat sini hahahahahaha…..lawak2.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    pookie masam.

    0

    0
  37. Mat K says:

    Tok. Boleh naik lagi ke? Jgn sampai Maria ni cari anak ikan pulak!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    artis suam2… next plizzzz!!

    0

    0
  39. observant says:

    Nak komen pasal gambar je..cantik sgt! Kudos to photographer *thumbs up*

    0

    0
  40. Anonymous says:

    tonggek kuat….padahal dah nk masuk status warga emas.

    0

    0
  41. Mak Temah says:

    Korang… SHEEDA umo 51 tahun dapat laki umo 30 tahun, x hangin pon…

    0

    0
    • Anonymous says:

      at least sheeda tu ada kerja…yanyi di kelab. si maria ni haper?
      artis suam2 kuku. blakon 3 tahun sekali.

      0

      0
  42. Mma8 says:

    Tuanya laki Maria dah lah tak hensem..camner boleh hadap

    0

    0
  43. citra bella says:

    korg semua ni dh byk sgt ke amaln kje mngutuk org je..klu korg ckp tu smua xbtul dh jd fitnah..baik g bunuh je maria tu..ddk sblh umh dia ke sume korg tau ni..ad psg spy?korg tu.klu umur 23 thn pn.klu kbur dok.pgil tau ke..xpyh tggu tua nk.mti..nk ckp org ko crmin dlu dr tu dh bgs sgt ke.ckp otak ltk kt ltut cmtula.dh tu jdoh dia ko sape nk merapu ckp bkn2..malaikat?nabi?jgn merangkak tertonggeng kt kt akhirat nt cr dia mtk maaf dhla..yg mkcik2 bdn gedebab bau karipap basi tu pn baik ko jga laki jgn ddk buat ktupat mnjang..jgn.lki pn geli nk dkt..ble dh kne madu ko jgn tnye knape..maria umur 45 mmg aku puji..cun melecun..mmg aku jeles tgk kcntikn dia..klu blh aku pn nk cntik cmtu..just for my husben..smoga Allah beri khidupn yg bhagia till jannah n mnjdi istri yg solehah..hnya Allah yg mngetahui sgalanya..

    0

    0
  44. banker says:

    maria tonggek…peluk laki mcm peluk tiang bank. ehhehehe

    0

    0
  45. Anonymous says:

    harap tonggek je….shape body xde lah se solid mana.

    0

    0
  46. without name says:

    anonymous (12:28 pm)
    xslh dot dot katekan,ape yg anda ckp pon btol,takdir bole ubh n xbole ubh..tp tahukn anda apa itu tkdir yg xbole diubh & bole diubah?
    1-takdir mubram -tkdir yg xbole diubah iaitu ajal,jodoh,kiamat
    2-takdir muallaq-tkdir yg bole diubah melalui usaha & ikhtiar kita spt kekayaan,kepandaian..
    sama2 la kita doakan kebhagian mrk,jgn pertikaikn jdoh maut rezeki & tnh kubur yg Allah berikan krn ianya tlh dtetapkan..wallahualam

    0

    0
  47. Limlap says:

    Biar ler dah jodoh dia. Kalau dia memilih harta taklah dia bercinta ngan Shah miskin tu dulu. Ramai je jerung kat luar sana kalau dia nak 10 tahun menjanda ni kan. Udahlah ngata mcm-mcm. Dia buat benda halal. Korang? Prong prang mengata pon somi masih miskin dan hodoh. Rasa nak kawen orang kaya pasangla badan. Usah meroyan

    0

    0
    • Janda 15 thn says:

      Aku jadi kan MARIA mcm pembakar semangat ..
      Berkat usaha nk slim kan badan. Berdandan . Mudahmudahan i dapat suami mcm Maria nizz

      0

      0
  48. Anonymous says:

    Tanggung la biawak hidop mcm Siti

    0

    0
  49. Lala says:

    10 thn single..akhirnya dapat Grand Daddy. Berbaloi tunggu…lol

    0

    0
  50. kirik-kirik says:

    ok laa tua.. x org nak rampas lg….hahaahha

    0

    0
  51. Anak Sabah says:

    Sundal tua…berdurik durik baju kawin. Terserlah tajam gunung susu berdurik nya bahhhh!

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Senang …laki tua xder yg nk caras!

    0

    0
  53. Anonymous says:

    muka pondan siam…

    0

    0
    • anon says:

      JELES KE????????????????????/
      Maria ni cantek tapi kenapalah wat rambut mcm tu. Wlpn dah 45 thn tapi pandai jaga bodi, tubuh mengalahkan anak dara, tu yg ramai jeles kat sini. Biasalah golongan tak comel akan jeleslah….

      0

      0
  54. Feredea says:

    Tahniah pada Datin Maria
    Semoga berkekalan akhirnya…pada janda dato semoga dapat pembelaan insyallah…

    0

    0
  55. mao says:

    ler inai ke…aku igt sambungn dari baju dy tuh…cantik lah pulak inai putih ni. anyway, tahniah.

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Dah kenapa blog abg nara ni duk tunjuk iklan punggung pompuan nihhh .huhhh

    0

    0
  57. anon says:

    Fasha nampak gemok & lebijh tua drp maria…. neway, congrats..

    0

    0
  58. johnny bravo says:

    Maria ni nampak muda wlpn dah 40an. Pasangan pengantin ni nampak mcm cucu dgn atok je…. Ape2pun tahniah

    0

    0
  59. Reps says:

    Deco, baju nampak decent. Tapi tang makeup and rambut macam…erm..buat dia nampak cam bapok la plak.

    0

    0
  60. fiza says:

    Kesian…masalah sungguh kejiwaan u all.Xperlu komen ape2.Kenapa mesti bising hal orang lain.Dah jodoh dia,mmg jodohlah.Cermin diri kite sendiri.Jgn jadi xbijak.jadi manusia yg bijak dan berakal.

    0

    0
  61. Nek Bunga says:

    Semga perkahwinan Maria dan Rahman direstui Allah SWT.
    Yg. si pedengki-pedengki kat sini; pi beramboslah! Korang sukalah kalau org. buat maksiat tak kahwin?! Kenapalah suka sgt. pedengki menghina janda-janda; aku pun tak paham. Kalau ada lelaki budiman mcm. Datuk Rahman ni nak kahwin janda, dan anak-anak dia pun suka Datin Maria ni, biaqlah depa bahagio oi!

    0

    0
  62. Aku sebatang kara says:

    Ok apa datuk ni pilih maria…tak cari yg muda…both can get discount warga emas.

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      lu ni memang kurang ajaq betul hina warga emas; inikah cara lu hina mak bapak lu si bangsat! Dan kalau yg. muda ka, yg. dah berumur ka, nak hidup bahagia tak buat maksiat; apahal lu dengki sgt! Hidup lu merempat kot!

      0

      0
  63. Lalala says:

    Tak payah lah nak mengata hal pribadi orang lain. Kita tak tau apa yang akan terjadi pada kita masa hadapan. Banyak banyak istighfar dan muhasabah diri. Semoga Maria dan suami kekal hingga akhir hayat. Aamiin.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    Kesiannya lahai aku baca komen komen kat sini. Apalah nk jadi org melayu kita. Islam pulak tu. Kalau bab kain org koyak. Sana sini jadi ustaz uztazah social media. Cuba kain sendiri koyak, lusuh pulak tu. Langsung takda rasa nak jahit ke nk basuh ke.

    0

    0
  65. Ap2 aje says:

    Xkanla maria 2 nak crik yg sbaya ngan anak dia…x salah dia pilih dato ni…dia pun sdar yg dia da x muda lg…mngkin dia pun pkir nak hdup brteman dsaat usia mcm ni…mncari yg muda brmakna ap yg dbuat msti nak sama level dgn org muda..dr sgi brpakaian…prwatakan…mcm che ta…suami nak same baya ngan anak…jadi ap yg dbuat skrg pun da mcm nak jadi org muda…jadi pikir2 kanla…trpulangla mau jadi ap…

    0

    0
  66. surina says:

    Sudah tertulis jodoh che ta dengan zain saidin. Orang lain pun ada yg kahwin dengan lelaki yang lebih muda. Semua nya ketentuan dari Allah. Tapi yang pasti dia tidak merampas hak milik orang lain.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    biasa je….sesuai la dgn warga emas.

    0

    0
  68. mimi says:

    why you gais bother?
    pada i okay je pun.
    eleh tipu lah you gais taknak kahwin dengan orang berduit.

    0

    0
  69. farhana says:

    selamat pengantin baru

    0

    0
  70. Anonymous says:

    sangat cantik..tahniah..selamat pengantin baru.

    apahal la banyak orang dengki dengan orang cantik…

    0

    0
  71. Jannahtul Khalise says:

    Tahniah Maria for finally meeting your soulmate. Morons ramai tak paham pasai companionship ni. Ingat semua org kawen sbb duit dan sex aje.
    Semoga Allah beri hidayah pada Maria utk menjadi isteri solehah dan kembali ke jalan Allah. Semoga suamimu menjadi imam solat dan hidupmu. Ameen.

    0

    0
  72. Fida says:

    Cantikkkkknyeee diaaaa…cam princesssss….tahhhniahhhh

    0

    0