Written by serenity | December 13th, 2011

Abang Besar kini kembali! Kami difahamkan yang filem KL Gangster 2 sebenarnya ialah prekuel pada filem KL Gangster, maksudnya ia memaparkan kisah Malek sebelum masuk penjara selama 5 tahun yang dipaparkan di filem asal KL Gangster. Filem ini dinantikan oleh ram ai orang, dan bagi kami filem KL Gangster yang pertama, walaupun tidak sempurna, tapi lebih ‘tolerable’ dari filem jiwang melodrama mana-mana pun. Filem kedua ini menampilkan juga Rosyam Noor yang pernah berlakon sebagai gengster dalam filem gengster Suhan Movies sebelum ini iaitu Castello dan Adiputra berambut ‘blond’. Apakah masih ada babak Adiputra shirtless dengan badan berminyak? Bersama kita nantikan.
Photobucket
Lagi 34 keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar pada We Love Aaron Aziz.


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

106 responses to (35 GAMBAR)Babak Dari KL Gangster 2: Prekuel

  1. memeng says:

    xsabar nya nk tgk.. semua best..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bitchy says:

      “DALAM kebudayaan Barat, seni persembahan genre drama Greek menerapkan unsur tragedi sebagai asas penciptaan karya seni persembahan atau tulisan.

      Merujuk karya ilmiah berjudul Makna Kebahagiaan dan Pengalamannya dalam Islam oleh Prof Muhammad Naquib Al-Attas, Tokoh Melayu Terbilang 2011 merumuskan unsur tragedi bukan lagi wujud dalam bentuk seni, malah ia wujud dalam pengalaman sebenar yang dialami oleh masyarakat Barat.

      Menurut al-Attas, “Seakan-akan dalam pengalaman dan kesedaran itu diada-adakan berterusan rasa bersalah-durhaka yang menghantui mereka, yang diajarkan oleh agama sebagai dosa asal yang dilakukan bapa kepada segala insan, yang telah tersilap langkah terpikat oleh peluang yang disodori godaan si penghasut yang mahu menyaksikan kejatuhannya dari rahmat Tuhan.”

      Selanjutnya, kejatuhan bapa segala manusia ke lurah kehinaan sebagai “Suatu sumpahan berterusan ke atas anak cucu dengan rundungan berterusan menyebabkan mereka merasa bersalah dan sentiasa menyakiti hati dan fikiran mereka sendiri sepanjang zaman.”

      Selepas dibuang ke dunia, seperti pada babak pertengahan karya seni, peranan mereka tetap “Bertelagah dan melakukan keganasan”. Tambah al-Attas, “Ketagihan pada tragedi dan seni yang memperlakonkannya sedemikian laku sehingga agama sekalipun terpaksa ditempa dalam acuan tragedi.

      Dunia bagaikan pentas besar di mana insan merekacipta, melakonkan dan menyaksikan drama (lakonan) hidupnya sendiri demi menghasilkan kelegaan diri mereka daripada rasa takut dan hiba akan kesengsaraan diri.” (khatarsis).

      Al-Attas merumuskan, “Tragedi bukan lagi suatu bentuk seni, kerana ia telah memberi kesan nyata kepada kebudayaan dan kerohanian Barat pada semua zaman.”

      Lebih jauh lagi, fahaman humanisme dan sekularisme yang muncul pada Zaman Pertengahan di Barat, “Beransur serempak dengan munculnya falsafah dan sains sekular yang telah menjadikan tragedi menggantikan agama sebagai jalan untuk memartabatkan keluhuran insan.”

      Pengalaman tragedi dalam masyarakat Barat ini dijelaskan al-Attas dalam pengalaman Barat terhadap golongan gereja dan golongan pendeta Kristian yang sudah pastinya berbeza dengan pengalaman Islam”

      filem KL Gengster ni bukan saja tragedi murahan!tapi mengkafirkan terus nilai Islam.Ada Muslim tapi tiada Islam!!apa yang cuba ditonjolkan sebenarnya?maruah?nilai murni?adat?mesej moral?

      biar murah bajet,asal tinggi nilai.kalau buat filem mahal mahal duit bapak sendiri tapi tak ada mesej moral,promosi kebatilan dan syaitan,apa nilai filem?kau belilah semua panggung kat satu malaysia ni syamsul utk tayang movie ni, kau cananglah satu dunia cantiknya sinematografi, kau gahkanlah semua aksi dan stunt yang kau rasa menarik, tapi apa kau rasa duduk letak filem ni di sisi Allah?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Dr. Fazeley says:

        aiseh lu bitchy…. taruk kata2 alim tp nama bitchy… blah la lu… lu musti copy paste ni kan??? pundek lu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bitchy ass says:

          Dah agak dah… Mesti je ada pengomen cenggini.. Hahhaa.. Its just a movie my dear.. Eh nape x ckp ade unsur freemason ke.. Illuminati ke.. Yang ayah samsul tuh pangat level tertinggi ke.. Hehheee come on la.. Terpulang pada individu tu je nak nilai baik atau buruk.. Zaman sekarang dugaan dan cubaan dtg dr berbagai aspek.. Diri awak je yg paling penting oleh halang ke tidak.. Sekian..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hanis says:

          ensemnye la poster hutang penipu. susah2 je jd penipu. jd je la idol. xyah susah2 berhutang. zzzzz

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • curlassssss says:

          hahahaha……ko nk tau x??? die mmg copy paste from org len nyer post la weh..sbb aku pnah bce….wakaka…lawak2…BITCHY tlg reka ayt sndri pls….copy n paste just like MENIRU…MENIRU 2 bkn ke 1 dosa?? =P……..sila gelak guling2 dgn mmberi komen sal filem Malaysia mcm ni…jgn just brani type ayat2 mcm ni jer….tp habuk pun tarakkk….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Larilarulara says:

        Copy paste 9 perenggan pertama, lepas tu nak komen KL Gangster. Bluekk!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bitchy says:

          ‘dr fazeley’ dan ‘larilarulara’ korang dua ni sengal ke bodoh?nmpk tak inverted commas kt 1st paragraph and lepas titik 9th paragraph tu?tu maknanya QUOTATION samdol!!! paragraph 10 baru comment aku.yg 9 paragraph pertama tu pengkritik film ombak rindu punya overview.now aku nak adapt review tu kt semua film malaysia. nak hentam tapi belajar BM tak habis.sampah!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nadzir says:

          bitchy, your comment is not highly needed here. kebudayaan barat? greek? al-attas? tragedi? humanisme?

          express it to the FINAS. they wont listen it if u post it here.

          bet islam tak ajar pun perkataan sengal, bodoh, samdol. kalau nak berdakwah sekali pun gune la ayat sedap skit.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Selitone Cold says:

          Bitchy… aku pun kaki copy paste gak… ni aku copy aste ngko nyer komen:

          1. inverted commas
          2. 1st paragraph and lepas titik 9th paragraph
          3. QUOTATION
          4. comment
          5. overview
          6. adapt review

          dan yang terakhir….

          7. nak hentam tapi belajar BM tak habis.sampah!!

          kahkahkahkahkahkahkahkah…… dan lagi, kahkahkahkahkkah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Dr. Fazeley says:

          LOL la lu Bitchy… qoutation lu ckp?? sama la dgn copy paste tu BANGANG!!!! mmg quote tu pon copy and paste jgk!!!!! BONGOK SIAL LU NI…

          p/s: yg comment betul lu dari paragraph 9 tuh, aku rase x seswai dgn nama lu la BITCHY… ehh lu p tgk cermin sket dulu…. wat a BITCH trying to teach others….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ubat Gegat Cap Bitchy says:

          Bitchy, pe kata ko keluar dan melacur je diri ko dari menyemak kat blog ni??? Malaslah org nk layan ko..so BITCHY meluat nak muntah dgr name ko je, lum lagi kami tgk muka ko..sah muntah nanah terus! Org konon hebat tak buang masa pd blog entertainment lak banggang..ko hebat sgt msuk lah blog politik..leh mrk layan org bodoh mcm ko!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saya suka gosip says:

          @BITCHY :: quotation??nk copy paste ko kene sertakn sumber..buat dlm APPA style lg bgus..kalo x, ko mmg d kire plagiat…xkire la ko ltak bapak koma skali pon..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bitchy, ko nak komen dr fazley kena nyanyi asmara ini dulu. baru bleh k0men.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ala bitchy, wa ingat lu sudah mampos.

        kalau nak copy paste pun, ko paste la jugak sumber rasmi ko jadi bila orang bahan, ko tak menggigil-gigil tangan nak menaip dan mencapub balik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        apeeeeeeeeeee yg si bitchy ni merepek ni? dia ni dh tk betol ke? komen panjang2 lebar ! helo ruangan ni bukan ruangan hari ini dlm sejarah ok ! ni ruangan komen pasal gangster kl 2 tau ! u ni salah masok blog tk? ni blog b nara n bukan blog hari ini dlm sejarah !

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • loooo says:

        sakai nya . ni bukan comment yg ada kat filem ombak rindu ke ? gila copy paste

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        lu sepe ahh bro lu mau khaa ahh kalau lu kacau tampat gua lu akn mati lu sial lh puiii~~~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • b hell says:

        ape laa yg ko ni bongok sgt , cerita je pown !! yang kau kaitkan ngan barat segala apesal … berukk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        lol.. jadi apa ko bt sini

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • shakes says:

        bro, aku bukan nak bangkang ke ape tapi filem ni kan memang banyak pengajaran? bukan setakat nak menghiburkan jer. Semua filem ada pengajaran. Kita ni Islam. Islam itu indah,jangan nak burukkan,islam itu mudah jangan nak rumitkan. :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      Eh ada zizan? Yg last 2 bukan watak dia dah mati ker?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kiki says:

        yg ni prekuel la.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • merahorenhijau says:

        yang ni PREKUEL bukan sekuel
        KL GANGSTER 2 PREKUEL
        sbb tu ada zizan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

        Oohhh Lipstick Hijau…Kenapa masih ada yang x paham2 nie….KL Gangster 2 nie “PREKUEL”…bukannya sambungan KL Gangster 1…maknanya mcm flasback balik la 5 taun dulu sblm abg long masuk jail…dok tanya plak kenapa abg padil idup lagi…shark idup lagi kau x heran plak????? sengal toiiii…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        Hoho. Yeker. Alahai…haram aku xtau prekuel 2 apa…thnx 4 da info.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saya suka gosip says:

          @lipstick hijau :: aku pon haram x tw prekuel tu ape…tp kn abg nara da mention kat artikel…ko x bace ea..??tgk gmbr je ke..??he~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Mejuez says:

        Prequel tu filem Back Story .. Kisah lampau Malik sebelum dia terjebak jadi gangster dan dipenjarakan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tolonglah sapa2 thumb down sampai hidden komen Lipstik Hijau ni. suka komen tak baca habis. pemalas. tak prog rock. tomok newboyz. lembik. sejarah mungkin berulang. sedetik lebih.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Leh BAIK..KIKI says:

        HAHA..xpe lipstik.. x tahu boleh tahu.. prekuel = flashback..

        at least ko x bg komen2 bodoh mcm yg nama bitch kat atas tu.. yg tu namanya bodoh sombong

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fikri Adhiey says:

      Apapon filem ni lebih best dan berkualiti dari filem Kongsi, Bini-biniku Gangster dan seangkatan dengannya tu… tak sabar nak tgk. Confirm RM15j!. :haha..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hungry bird says:

      mesti best kan?x sbrnyer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Dato Yusof Taiyob says:

      Pe hal klau prekuel sibuk nk guna KL Ganster 2 lak..ni bukan sambungan dari KLG 1! Gunalah title KL Gangter : The Beginning ke atau How it begin ke…mane2 lah..tak logik nak guna 2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kakiwayang says:

        ada betulnya juga cakap ko tu….dah rasmi ke nama KL Gangster 2 ni… ke ada nama lain…. guna KL Gangster 2 pun ok, x salah…tp feel juga kalau ada tambahan2 sikit kat belakang tu…kasi gempak lagi kan..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        LO SAPA CAKAP TAK SERUPA BIKING

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • baby_80 says:

      iya…lagi2 ada rosyam…mmg gabungan yg padu….mst meletop kat panggung……panas!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. leng loi says:

    nasib baik x tkoyak sluar b.long. pa pun, love adi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. smurf says:

    hoh byk nye spoiler~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. adi aaron hawt says:

    perghhh..muke adi putra kat poster hutang tuh tak nak kalah hensemnye!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Kazuya says:

    Aaron Aziz nampak kurus ckit…tapi terbaik la abang long..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. abg kong says:

    mantappp sehhhh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Budak Nakal says:

    Harap cerita ni nampak lebih menarik dan penuh aksi dri sebelum ni…

    ” Sinopsis dan Trailer Filem Satu Malam Kubur Berasap ”
    http://kozumiro.blogspot.com/2011/12/sinopsis-filem-satu-malam-kubur-berasap.html

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. kak kong says:

    zizan ada tu yg syok..citer yg cam ni lah yg kita nak tgk..bkn mcm MIG ..citer ntah apa2 je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Setuju ngan ngko kak kong….abg padil mmg best sgt2…moga KL Gangster 2 nie lagi best….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. maisarah says:

    yeah! Alhamdulillah. Harap shooting akan berjalan dengan lancar. Boleh tarik 20 JUTA ni (!) . sbb kalau orang dah tengok yg first tu suka. Mesti diorang nak tengok kehidupan abg #Malek sebelum masuk penjara.
    Can’t Wait !!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. frinses says:

    ganaih..sepak..teranjang..macho..rhumbe action!! ammmmakkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Zaza Muhammad says:

    wow… Ady Putra dah jadi ‘blondie bear’…. Spike aka William the Bloody.. i like! The big bad is back!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Ayin says:

    xsabor nk tgk Adiputa n Soffi Jikan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Lipstick Hijau says:

    Ish! Menyemak la kau ni Bitchy.. Tunjuk alim tp masuk blog gosip. Bangkai.! Wek!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. sukaati akula.. says:

    aku da tgk kl gangster ni..entahla..xdela best mana pon..ade plot lemah lagila..tp xperla percubaan menarik..cuma ade missing sesuatu kot..tp xperla..kita tgk ape plak cite yg kedua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. zura says:

    warghh excitednye nak tengok !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Naini says:

    Teruskan sokongan anda kepada Skop Production daripada anda memberi sokongan kepada MIG buat apa? Mengkayakan lagi si Cina David Teoh tu adalah… Filem dia filem hampas!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sally says:

      Ko ni sedap ngutuk, pe ko x poas ati ngn die?ko minx kije kt die ko x dpt ekk? kan main racist ko…hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. cikhoney says:

    faizal yusof takyah duduk di kerusi dan bg perutusan mcm mohor raja2 tu pon pasti filem dia blh tarik juta2 nyer…. heckkkk…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. cikannysa says:

    HAHA. kelakor rambut syamsul yusof!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. cikannysa says:

    HAHA kelakor lah rambut syamsul bile buat camtuhh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. PUTREE says:

    so hensem..tak sabar nk tgkkkkkk…like3000 X

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. cecibo says:

    gengster slalunyaa ayat kasar & suka mencarut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. yang penting abg long dil ade :D

    abg long dil! abg long dil! abg long dil!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Aku Bagus says:

    Just open la bro . Menda ah. Puihh .. xslh tegur . Tp . Tah la. skati ko la bitch . Hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. pim says:

    tak sabar nk tgk crita ni…………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. dot says:

    rosyam nor ker tu ..?? dia ni dah sesuai watak pak lebai pegi masjid jer …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aku says:

    jom gi tgk!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Lipstick Hijau says:

    Hoi mambang mabuk laut! X pyh la ko nk bg publisiti kat aku. Apa ko ingat aku ne memek? Neneklopak?Oh please la!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Lipstick Hijau says:

    Hoi mambang mabuk laut! X pyh la ko nk bg publisiti murahan kat aku. Apa ko ingat aku ne memek? Neneklopak?Oh please la!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. PUTREE says:

    RAMAI LG ORG LAIN YG AKAN TGK CITE INI…LAU X, KAN LEY BOX OFFICE..WALAU RAMAI YG MENGKIRITIK..n aku rasa, org yg mengkiritik ni la org yg petama akan tgk kt wayang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Piston Pecah says:

    ramai taiko dalam KLG 2 nih eh?

    harap mesej yang dibawakkan lebih bersifat positif…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Q says:

    kalo prekuel nape tak bagi name kl gangster 0? hahahahaahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eeeeeeeeee minah jambu seram lah kalau tengok cite lawan2 ni ngeriiiiiiiiiiiiiiiii minah jambu suka tengok cite hantu yg seram jadi boleh romantik sikit emmmmm ………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. hanana says:

    abg zikir rambut dah blond. hiks.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. bitchy pokemon says:

    bitchy..x pyh lah copy paste mau klu xdak idea…membodohkan diri sendiri yg memang bodoh…tuiiiihhh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. vanine says:

    Wah, gambar-gambar ni tgk cam best je kl gangster 2.. Harap-harap agi best dari Kl Gangster.. Rasanye cam Rosyam Nor ganti Redzuan Hashim utk watak King kot.. All the best buat Kl Gangster 2.. Syamsul Yusof memang seorang pengarah muda yg berbakat.. Keep it up, man..! =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. poyo says:

    ade ura2 ckp tony jaa pun ade..btol ke korng?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Dhia Cinta Zikir says:

    Abg Zikir dh jd gangster ke,,, hilang lah romantik dia dlm ceta nie… pa pn aDy putra hamsem n berbakat,, watak baik boleh, watak jahat pn boleh…… smoga brjaya lah filem nie jd box ofis…. insyaALLAH……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Dhia says:

    wah abg Zikir dh jd gangster dlm nie,, hilang lah romantik zikir ye… pe pn ady putra mmg brbakat,, watak baik pn boleh,, watak jahat pn boleh,, hrp2 filem nie boleh box ofis lg la,, pelakon smua nye bgs2 n smua nye btl2 brbakat… smoga brjaya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. meeradriana says:

    jijannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Teruterubozu says:

    adi putra best…muka jahat ngan muka baik die mmg totally different… pandai die mainkan watak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. suke says:

    dalam kedua-dua cerita KL Gangster ni, Aaron Aziz tetap hensem walau pakai apa sekalipun…

    kat KL Gangster 1, Adi Putra hensem dan ada gaya tersendiri… tak yah kaler rambut, tak pakai smart2 pun dia tetap macho habis… kat KL Gangster 2 ni dia kaler kuning habis, kureng macho… nasib baik dia BEST…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Noo_Fah says:

    Wah.. Nampak lagi ganas jek action nye… Jgn smpai 18 sg sudahlah.. huhu… Masa KL Gengster 1, Aaron tak habis pulun… Yg prekuel nak tgk die pulun dioerang nie habis2…

    Sebut psl MIG, klo diikutkan dieorang byk keluarkan filem yg pelbagai genre, Romantik, Aksi, Seram, Islamik, Komedi… filem2 dieorang byk membantu industri seni kita nie jadi naik… Walaupun genre2 seperti Islamik dan kekeluargaan jarang org nak tgk, MIG still terbit lagi…Contoh dulu.. Syukur 21.. filem tu agak okay.. sy suka tgk ms saya sekolah dulu.. Tapi filem tu sendiri tak dapat sambutan dr penonton… Sekarang nie penonton dah bijak kan.. harap tak berlaku lagi bila filem yg bagus ditayangkan tapi tak dapat sambutan… Allahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. mantop says:

    wahhh xsabar gak neh…abg malik is back!..haha…kalau Hong Kong ada Young n Dangerous….Malaysia ada KL Gangster…haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. sugar firamaand says:

    Walawey..kalau ini macam..abg besar rosyam sudah masuk dalam ma..rm30juta kompen kasi sedut pnye..makin pecah itu poket abg syamsul..boleh kasi angkat 1 pulau ma….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. beruangkalerbiru says:

    tak sabar nk tgk sofi jikan punya “senngggaaatttttt”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. bunga ogos says:

    btw filem KLG ni tak hot sangat sebab abg besar tak buka baju. kalau ada scene aaron aziz buka baju okay lah lagi hot babys

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. lepas says:

    aku suka tgk zulhuzaimy dan zamarul hisham tu blakon. boleh tak mana2 produser filem ambik dua tu blakon? tolong pertimbangkan. lakonan sgt menjadi. rupa pun boleh tahan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. aemin says:

    tengok gambar pun dah nampak best dia woha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. SharkDaniel27 says:

    Wa dgr kata itu abg long Tony Jaa bkal trun pdg kasi lggar itu penang.Wa pn x sgka ar itu Shark kasi pnas sma itu abg long siam smpai dia mau kasi lggar itu tmpat maa.Pda ktika ini Malek mgkin akn hdapi lgi bnyak rntangan b’banding pda msa hdapan maa.Wa hrap itu Jai,Ajib,King&Shark kasi tlg sma itu Malek,amacam?Tailong&Abg Long Siam mmg msuh yg amt tgar skali mgkin akn mnyebabkan itu Malek hlg zman kgemilangannya.Wa hrap itu Tony Jaa trun pdg kasi sengat sma itu org yg lggar sma bisnesnya.Thats mean,kita kasi lggar smua pwagam sluruh malaysia utk sksikan bgaimana Malek akn mnentang Tailong&Abg Long Siam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Zainol says:

    Is it real they will be playing this on kl gangster 2 ??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Anonymous says:

    zizan mesti lwk.. haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Anonymous says:

    Bile KL Gangster 2 nk kluar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. beliabenciartis(BBA) says:

    Salam…pasal filem shj pn masing2 nk hentam-menghentam….klau baik ambillah klau buruk itu jdkn sempadan…tp mmg betul pn filem nie x bg sbrg kebaikan pn melainkan hiburan shj dn utk bg cukup syarat selitlah elemen islamik ckit tp 2 la yg kaya org dlm filem…masyarakat contohnya seperti remaja akn terarah mngikut perlakuan dalam filem sebab minat kt pelakon….mcm dlm komen kat atas la bhsa dh ” tahap zmn batu—>lu n gua<—".Klau x caya p lah mana2 tmpt trutamanya kawasan luar bandar…budak baru sekolah rendah tapi stail ckp n perlakuan dh macam "filem tu".Inikah nk dibnggakn n org muslim yg nk merosakkn muslim len.Lebih teruk dr kafir holywood tu…finas la sangat..korup ada la….klau nk berhibur pn biarlah bertmpat….ni bkn pasal filem ni ja tp semua filem malay sama ja..merosakkn anak bangsa sendiri….artis tu semuanya perosak budaya dan agama ja…mengaku islam tp x laksana islam…habis semua masyarakat ikut…pkai tudung ikut trend n musim…klau blog ni telus approve ler komen nie….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ahmad albab says:

    apalah…sbb filem pun nk gaduh sesama sndiri…. neraka taw jawab nya bila 2 org saudara seislam gaduh sesama sndiri …kalw time gaduh ni korang mati x smpat minx maf neraka la tmpatnya… x smpurna iman seseorang kalw x menyayangi saudaranya seperti dia menyayangi dirinya sndiri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0