Written by AbangNara | December 8th, 2014

Tahniah diucapkan kepada Chef Riz dan Shikin Maembong yang telah pun selamat disatukan sebagai suami isteri pada hujung minggu lalu. Untuk makluman, ini adalah perkahwinan kedua Chef Riz setelah rumah tangga pertamanya dengan Ana Dahlia berakhir dengan penceraian. Untuk makluman juga, Shikin Maembong adalah kakak kepada pelakon popular, Emma Maembong.

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

Kedua-dua mempelai kelihatan sama cantik dan sama padan dalam pakaian pengantin serba putih. Majlis pernikahan mereka telah dihadiri oleh kira-kira 200 orang tetamu yang terdiri daripada keluarga terdekat dan sahabat handai. Semoga perkahwinan kali ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yang ramai. Tahniah diucapkan.

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis perkahwinan Chef Riz dan Shikin Maembong dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar ThePhotolicious.

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

gambar kahwin chef riz dan shikin maembong

34 responses to (34 GAMBAR)Sekitar Majlis Perkahwinan Chef Riz & Shikin Maembong Oleh The Photolicious

  1. WTF says:

    baju emma dah mcm baju ujan aku tgk

    0

    0
    • mekD says:

      sama cantik sama padan, semoga berkekalan ke akhir hayat….

      0

      0
      • Whatever says:

        Kenapa raut wajah pengantin perempuan macam tue ah?…

        Anyway, congratz! :)

        0

        0
        • mee kari says:

          kan??? she looks old. berapa umur dia?

          0

          0
        • nasi paprik says:

          Congrats …. Semoga Berbahagia hingga kr Syurga Firdaus. Pic senyum nampak Gigi tu cantik. Wajah seiras terutama Tang Dagu tuu sama …
          Sorry jst nak tanya pic Ibu Pengantin Perempuan tak ada ke .. Ibu emma ni caucasionkan ?
          Dah lama tak masuk BN. Abg Nara math tu dah tak ada ke ? .. Hehehe

          0

          0
        • melati says:

          adik beradik “kaembong” ni ada berapa orang????…banyak sangat ikan2 kaembong.

          0

          0
        • MAEMBONG says:

          ye.. cuba korang skodeng instagram dia.. mmg lain mcm sikit kalau nk banding ngan maembong’s yg lain.. mcm tua

          0

          0
        • Me Myself says:

          saje nak bagi info .. adik beradik emma ada 11 org semua nya …ekin nampak tua sebab sblm dia penah kena stroke .. skrg dah pulih tapi raut dia especially masa dia senyum tu memang nampak mcm tu

          ekin umur baru 29 thn .. 2014 ni .

          0

          0
      • rania amyra says:

        Tahniah Riz dan Ekin… kekal bahahia hgg ke Jannah… lps ni turn abg wa raja dan yaya maembong plak….

        0

        0
    • ANON says:

      emma maemmbong = POWER RANGERS PINK.. huduh sgt bajunya.

      0

      0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      minah jambu tngok muka chef wan dia ada lah sorang bapak yg baik lov u chef wannnnn…cantek kaka emma tapi kenape dia asekasek senyummmm je ? gigi dia bogeh ke ? ape2 dia sweet n cantek…chef riz pon hensem..tapi minah jambu lebih suka chef riz berambot panjang hensem ! helo emma ! mana bakal laki u si zizan ??? yg macm muka mat salleh tu abang emma ke ? hensem jugak kenape dia tk jadi pelakon ?

      0

      0
    • minah jambu tlajak habis biru says:

      si serina chef wan ni badan dia tk kurus2 minah jambu tangok …kenape gemok sangat ??? chef riz pon gemok ! helo serina u kuruskan la badan u tuuu…..u tk rimas ke kalau pakai baju tu ketat ?????? eeeeeeeee rimas minah jambu tengok u ni lah !!

      0

      0
  2. YEKE says:

    FIRST, NAK KOMEN 1 JE. SEKALI PANDANG MACAM SHIELA MAMBO LA SHIKIN MAEMBONG NI. MEKAP DIA KOT. KE SENYUM DIA?

    0

    0
  3. ina says:

    tudung emma mmg out..

    0

    0
  4. omg says:

    chef wan…..punye cucu…….sangat comellll…….

    0

    0
  5. MERCURIOUS says:

    BILA SENYUM NAMPAK GIGI GAMBAR LAST BARU CUN…GAMBAR LINE SENYUM NAMPAK PELIK…HAHAHAHA

    0

    0
  6. amin says:

    out of topic…sorry
    Aku cuma nk ckp,aku btul2 geli tgk 2 pengacara pompuan melodi smlm…sherry ngn zulin..rs nk muntah tgk bj ngn sluar ketat smpai tbonjol bontot n bntuk V dpn tuuu…
    TV3 dh kehabisan baju kerrrrrr
    Sapa nk dislike aku dislike lahhhhhhh
    Nan hadoooooo

    0

    0
  7. hui says:

    jgn bercerai lagi suda laa.. bukan ape duda konon nmpk hot la sgtt..

    0

    0
  8. CikTipah says:

    Yup, baju emma maembong mcm baju ujan… wakakaka!!
    And… pengantin pompuan tu senyum tak bukak mulut manjang… sebab tu nampak tua,
    pic last skali gelak nampak gigi baru ok sket.. Ade la gigi, aku igt takde gigi ke ronggak ke yg susah sangat nak senyum nampak gigi tuh. Asek buat senyum kumpul lah, senyum senget lah.. bajet cunnn ke??

    0

    0
  9. bobcat says:

    hmmm… serba tak kena je aku tgk… patut la chef wan dok menung je…
    – pengantin perempuan asyik meleset je (ko cari kat kamus org muo maksud meleset), dah mcm kucing nak mengawan.. btw was that a smile or a smirk?
    – betul la tudung emma mmg kelakar… nak cantik no le tu.. x pe la emma, skrg kan musim hujan… sediakan hud awal2 le… kuikui
    – apa perasaan serina tu jap tutup kepala jap tidak dlm majlis sama tu? nak tayang new hairdo jgn pakai tudung in the first place, ko ingat ini majlis pot lak ngan kengkwn ke?
    tapi tahniah la dah selamat… Alhamdulillah… moga kekal ke anak cucu ye…

    0

    0
  10. afiq says:

    swettnye

    0

    0
  11. bukan emma says:

    baju ujan pon baju ujan laa..ko hado? haha

    0

    0
  12. makcik buat tempe says:

    dia mungkin cantik dan putih…tapi tak fotogenik….padan lah tu ngan chef riz

    semoga berbahgia ke anak cucu

    0

    0
  13. hehe says:

    cantik lagi ana dahlia.. hmm

    0

    0
  14. damia says:

    Congrats to both of u. Semoga rumahtangga menjadi rumahtagga yag sakinah, mawadah & warahmah hingga ke Jannah.
    Btw, Serina….ko tolong la kuruskn badan tuh. Husband ko hensem…tolong la jaga penampilan, duit byk..pegi la spa…dah mmacam makcik2 dah aku nengok. Seriously, tudung si emma ni dah mcm baju ujan musim tengkujuh kata ganu & star wars pon ada…haishhh. Cantik lagi tudung mak chef wan!

    0

    0
  15. mawar says:

    aku tercari2 laki serina yg hansem tu..mane ek??

    0

    0
  16. Chef Asha says:

    Adik beradik Maembong paling sweet Caca Maembong. Btw Serena ni memang kuat makan tu pasal la. Mak pengantin lelaki & mak pengantin perempuan tak Ada?

    0

    0
  17. gisakujaat says:

    okay laa tuu nk mcm mana lagi haaaihhhh!

    0

    0
  18. […] Berkahwin pada 5 Disember 2014, Chef Riz serta isterinya, Shikin Maembong kini telah pun bergelar ibu dan ayah. Berdasarkan gambar yang dikongsikan oleh ayah Shikin Maembong, iaitu Ismail Embong, isteri kepada Chef Riz itu telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan pada 17 Mei yang lalu. Jutaan tahniah diucapkan kepada Shikin Maembong dan Chef Riz. […]

    0

    0