Written by AbangNara | November 19th, 2012

Dalam banyak-banyak ucapan pemenang, Abang Nara paling suka ucapan daripada Alleycats ketika memenangi Anugerah Sri Wirama. Memang sempoi. Jutaan tahniah diucapkan kepada Alleycats atas kemenangan tersebut. Anda memang layak selayak-layaknya.

gambar red carpet aim19

Sekali lagi Didie Alias mencuri perhatian di red carpet AIM19 apabila hadir bersama sebilah pedang. Abang Nara rasa Didie meniru aksi ninja. Memang smart. Diharap tiada mangsa yang dirodok dengan pedang tersebut ketika AIM19 berlangsung.

gambar red carpet aim19

32 lagi gambar sekitar red carpet AIM19 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Shahrizan Photography.

gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19
gambar red carpet aim19

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

70 responses to (34 GAMBAR)Red Carpet Anugerah Industri Muzik (AIM19)

  1. Cik Minah says:

    pelik pelik je didie alias. konon konon lady gaga lettew? Nabila awesome!

    0

    0
  2. pizza says:

    Mmg tema black and white ker? Yg paling x berkenan, fesyen Marsha. Awat yang pelek sgt? Tuan punya diri punya la cun, nampak x kena bila jd mangsa fesyen.

    0

    0
  3. tergedikgedik says:

    emmmm…pesal ngn RCW 2?? comei yer gandingan shanaz n shila…wiiwiiitttt

    0

    0
  4. semut api says:

    marsha hodoh giler

    0

    0
  5. Aaron euwwwwww says:

    Buruknyalah baju artis mesia niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
    Mcm badut sarkas memasing.
    Kesian!!!

    0

    0
    • sayang selasih says:

      kalo semua nya buruk ko jerlah yg design…agaknya tahap ko berfesyen lbh teruk kowt dari didie alias…

      0

      0
  6. Eton says:

    Adira paling cun! Nampak menyerlah sgt pakai baju hitam sbb kulit dia cerah kan.

    0

    0
  7. hehehe says:

    lady gaga x abis2 dgn imej didie alias..opss ! tertukar ..

    0

    0
  8. hoho says:

    yg dgn jehan miskin tuh bukan mejar faiz khaled kew ?

    0

    0
  9. hihihi says:

    #pray for gaza.. :(

    0

    0
  10. yaleh yaleh yaleh says:

    amboi semangat betul noraniza idris ni…. pregger ke??

    0

    0
  11. Kepologi says:

    apa pnya fesyen la..kesian ngan marsha..nmpk buruk beno…walaupn baju ND x ikut tema..tpi baju ND lgi cantik dari dia org ni semua..

    0

    0
  12. Pelik says:

    noraniza tu dh kembang semanguk tpi pakai cam tu..x sesuai langsung…

    0

    0
  13. slay says:

    diedie allias a.k.a vampire a.k.a pontianak a.k.a orang tua yang tidak sedarkan diri haha..zed zaidi tolong tegur sikit pemakaian artis2 marvel ni leh x haha

    0

    0
  14. aku nak ckp jgk says:

    1st of all… Dah doa utk gaza lom? Sesaje nk mengingatkan.. Xpekan.. Hehehe..

    2nd awat pic sni nmpak x cun, x sharp, x clear, dusty.. Cehhh cukup perasa x? Hehehe tp btl pe pic x clear.. X nampak batang idung.. Sape pun ntah.. Bukan ke pro punye phtotog?

    3rd kesian ngan baju2 retis yg memalukan diri sendiri.. Kamon, anda kan perasan diva feseyen.. So make it.. Bukan claim diva fesyen tp nan ado.. Paling x best baju marsha n noraniza idris.. Yg lain xmo layan.. Sama je mcm yg lps2.

    4th baju paling lawa bagi aku baju minah yg pakai kemeja hitam gold coat tu, simple yet elegen., x payah nk pakai gaun labuh renda2 messy2.. So lame..
    Sekian… Sendu wehhhh

    0

    0
  15. ikan masin says:

    Baju Shila Amzah cantik tp jgnlah dpakai lgi turban tu ya..nnt org tgk muka awak asik dok nmpak turban atas kepala yg hodoh tu.

    0

    0
  16. Jemah Jematon Jr says:

    Hanya Miss Nina je yang terserlah dgn imej antarabangsanya (Pakai Koleksi Terbaru DOLCE & GABBANA tu)…yang lain…SEDEH!…napelah byk artis kat Malaysia ni pakai baju mcm kampung2…manik2 sepenuh baju..dah mcm baju kahwin…then kalo nak wat gaya lain pun, mesti ade je element2 kampung terselit kat mana-mana…lantik la Fazura or Miss Nina jd stylist korang…

    0

    0
    • sayang selasih says:

      sbb retis lain tak da taste dlm berfesyen..citarasa Miss Nina mmg terbaik…bukanlah nak agung2kan fesyen luar negara tpi ntahlah designer m’sia skrg nie suka buat baju mcm kain langsir..please lah wai..semak mata tgk..kalo designer malaysia yg bagus mcm michael ong, khoon ooi, zang toi, dato bernard chandran, radzuan radzwill..A ++ kalo design….

      0

      0
      • akak pakai baju tajaan jang tui je says:

        mahal kakak oiii baju pereka2 yang disebut oleh anda itu.. artis takde banyak bajet… ni semua baju2 bajet je… nak pakai baju designer yang senior2 mau kuar paling cikai rm15k… untuk jalan kat karpet merah je n duduk je.. kalau ada luck dapat buat show n amik award… ni kebanyakkan baju designer2 junior2.. dalam 5-6 tahun baru nak start.. so guna artis2 ni untuk marketing la…
        kalau diperhatikan designer2 malaysia ni suka sangat beading2 labuci2 yang sarat2.. kononnye haute couture… avant garde… tapi nampak sarat n tak
        sesuai kalau sarat sangat ni.. kalau buat runway fashion ke arah seni or art.. boleh la.. ni kalau bawa kat event2 nampak crowded sangat bajunya… kalau international haute couture macam C.dior, versace, vera wang, elie saab dorang lebih kepada cutting n design yang gah…

        baju2 untuk award ceremony ni better “less is more” je.. keep classy.. takyah sarat barat.. cam baju rizalman ibrahim, khoon hooi, zang toi classy yet elegant.. baru la nampak gah je pakai.. beading2 pun sikit je.. yang penting design n cutting cantik… kebanyakkan artis malaysia ni tak pandai bawak baju… baju cantik pun kalau yang pakai tak reti gayakan kelaut jugak…

        yang pandai “bawa” baju dorang dalam ni contoh nabila.. simple je.. tapi cara dia “bawa” baju tu nampak nice (walaupun selak sampai peha)

        mizz nina kalau kasut dia pakai kasut cam kila fairy tapi warna merah mungkin lagi better…

        #sekadar pendapat je#

        0

        0
  17. mixgirl says:

    didi alias – brubah lah anda smakin tua…bkn masa konon nk buat klainan pd fesyen
    shila amzah – hrp lbh peka soal agama.klau bgbr sm pakwe pn jgn smpai blaga tubuh
    (sronok jantan tue dpt rasa tetek ko ms pose tue blm tentu dia jd laki ko)
    nabila (abil) – x pernah nk blajar dr ksilapan lepas…kesian ayah ko….
    marsha – sengal…sggup ko hodohkn diri utk pereka fesyen bodoh!!!!
    noraniza idris – agak berisi (hrp bpakaian longgar di masa akan dtg)
    yuna – cantik tp longgar kan sikit bj tue
    rozita che wan – ermmm….always make me angry….x cantik mn pn stakat nk tayang
    tubuh tue!!!!

    0

    0
  18. MINAHMINAH says:

    TERSERLAH KETUA-AN CIK TA…….

    0

    0
  19. Takumiyaki says:

    Ya Allah.. Didie Alias hang dah kenapa? buang tebiat ka tua2 nie… pegi la insaf blaja2 agama pa ka.. x bersyukur langsung aku nengok.. hang tgok Gaza tue perang sana sini, hang yg dok M’sia nie bwa insaf la.. kena mcm Gaza tue baru nk engat Allah kowt.. pk2 kan lah Didie alias oooiii

    0

    0
  20. neelopak says:

    Where is neelofa?

    0

    0
  21. yanz says:

    pewiittt…

    0

    0
  22. Menyampah says:

    aku dh x blh nk cakap apa dah bila tengok gmbr didie..knpa la dh semakin senja tpi berpakaian cam tu..ustazah abby..sila bgi ceramah kt dia ni…..

    0

    0
  23. Aku says:

    shila plk bila pakai turban cam tu muka dia nmpk tua….

    0

    0
  24. antidesignermarshamilan!! says:

    siyes marsha macam ”pregnant” !! wat da heck is dat !! marsha hot giler kowt !! siapa design baju dia ?! urghhh !!!

    0

    0
  25. apa dah jadi?? says:

    haish…apalah kena dengan fesyen artis2 m’sia ni?
    nak kata cantik..tak
    nak kata classy..lagilah tak
    :(

    0

    0
  26. yUyU says:

    kesian didie alias… nampak bersungguh-sungguh mahu menonjolkan diri dengan fesyen2 mengarut… =.=”

    0

    0
  27. sayang selasih says:

    Che Ta tu pakai kain langsir rumah sapa ah..ada tak yg ilang kain langsir nye…didie alias please stop merepek2 lah cukuplah seorang jer lady gagap okay..nabila ..ulang balik ker kontroversinya tu..yelah masa anugerah skrin tutup bagai..agaknya masa tu org tak fokus pada dier..so masa nilah nak balas dendam balik..kak noraniza idris…pakai jubah lagi baik…

    Like sgt Miss Nina, Adira, Asmidar (walaupun tak ikut tema), Shila Amzah, Yuna dan Ct pun cantik (pic tak da dlm ni), dan Kilafairy.

    0

    0
  28. Raja minah jambu rindu ngan izwan says:

    baju yg paling burok sekali di dlm donia yg fana ni ye lah baju si marsha …macm siak baju dia !! didie alias macm ok2 je tapi hepning….noraniza idris gemok muka dh macm botox pakaian konon2 macm dia cute gitu tapi tk cute ! nabila anak amy search dia dh tentu seksi nk mampos dh tkde perkataan lagi minah jambu nk ucap kn …shila hamzah punye pakaian ada macm minah baik2…stracy nye pakaian tk kena langsong ngan badan dia obit nk mampos !!! ape2 pon JAMAL ABDILLAH JUGAK YG kacak n hensem ngan suara yg paling paling bagos lov u jamallllllllllllllllllllllllllllllll ada hp no ??? senang2 boleh minah jambu kontek…muah muah muah !!!

    0

    0
  29. Komentar says:

    Suka baju Adira! cantik!

    0

    0
  30. puteri says:

    nak tanya…. atas sekali Kumpulan Alleycats….
    then yg lain2 tu kumpulan apa….?

    0

    0
  31. nini says:

    Aku dah lama sangat nak komen pasal make up Rozita Che Wan ni….aku harap sangat dia tak buta IT dan sesekali bacalah blog hiburan sebab awak dok dalam dunia hiburan…………pada mata akulah make up berlebihan kat mata tu dengan bulu mata sebeban tu hanya merosakkan kecantikan awak….kan manis kalau pakai mascara dan celak sikit-sikit je…..satu lagi suka sangat tenggekkan tahi lalat palsu konon buat pemanis tu…bagi akulah artis yang dikurniakan kecantikan asli tak perlulah nak make up berlebihan…aku cakap betul teringin sangat nak tengok Rozita che Wan ni tampil kat majlis dengan make up sederhana….pakaian aku tak nak sentuh…bab make up tu betulkan dulu…..aku suka tengok wajah2 artis sebelum kemunculan Rozita ni …sejak Rozita ni muncul semua artis sibuk nak berbulu mata sebeban sampai terjojol biji mata macam hantu kak limah…..tak boleh ke artis Malaysia bersederhana dari segi make up2 ni…..letih aku menengoknya……..agaknya diaorang kena pegi belajar teknik solekan yang betul……barulah rupa semenggah sikit

    0

    0
  32. Prince Noob says:

    aik beautiful nara berwajah baru??? btw pakaian artis wanita ramai yg memalukan, cam bodo je

    0

    0
  33. mamavogue says:

    SHOW KLANGIT NYANYI LAGU SESAL MENDUA PATUT KENA BALING TELOR BUSUK…

    0

    0
  34. iqiboy says:

    apa-apa pun sy xnak komen fesyen artis2 lain.. Cuma saya suka cara pakaian Abg Jamal Abdillah, walaupun di usia 53 tahun, beliau tetap hensem bergaya.. Berfesyen lah selagi mana boleh berbuat demikian, tetapi kena la dgn usia dan tema.. Jangan terlalu nak ikut barat dan merosakkan imej orang timur seperti kita..

    Klangit mmg Klaut.. Itu lah artis sekarang, bila kena dgn orkestra atau muzik iringan mcm tu, mula la menggelabah atau xdgr muzik.. Itu beza penyanyi semulajdi dgn penyanyi mee segera.. Sbb itu penyanyi semula jadi, lagu2 mereka evergreen sehingga ke hari ini..

    0

    0
  35. lelah says:

    dah jadi macam mascot plak didie alias ni.wat letak kat muzium care ni…kutuk la sebanyak mana pun dia .dia tetap macam air dalam jamban.ko simbah banyak mana pun air tetap tara tu jer tak kan surut tak kan bertambah melainkan jamban tersumbat huhuhuhu.

    0

    0
  36. Capital C says:

    yang cantik – perempuan:
    1) Mizz Nina
    2) Kilafairy
    3) Adira
    yang kacak lelaki:
    1) Stephen Rahman
    2) Farish Aziz
    3) Jehan Miskin

    #setuju dgn akak pakai baju tajaan jang tui je, labuci, manik2, manik bunga2 melingkar prlu d henti kn.. baju RCW agak membosankn, dia slalu gaya kn fesyen yg hmpr sama.

    0

    0
  37. kambing says:

    huduh btol didie ilias…..macam butuh

    0

    0
  38. cikjoyah89 says:

    kesian aku tgk didie alias nih. yela, dulu muda2 buta fesyen, skrg da tua, baru nak tunjok yg ko laen dari yg laen.tua2 elokla ko berubah . lenla ko retis baru ke ape ke. ni da tua x reti2 lg.puih! kesian. ko dtg pon nak raih perhatian.. yewww! seddey!

    0

    0
  39. aziz rugged seluar yengki says:

    sokong komen mamavouge, persembahan klangit patut kena baling telor busuk!!!! sebelum tu aku beli cd korang siap aku download lagi lagu sesal mendua. tp nyanyi live hampeh!!!!!!!!artis plastik harap dalam cd je ok betul2 nyanyi hanco!! hello zed zaidi sila pantau artis hampeh2 x layak panggil artis?

    0

    0
  40. manusia says:

    nape didie ni nampak semakin bodoh asal nampak gambar dia.

    0

    0
  41. conan says:

    nabila huda macam siye! ya allah serius huduh tahap bangla yang teramat cikai. si kedidi kering tu apa motif pkai mcm tu? ingat cantik la tu yang dia tk tahu artis lain amat menyampah sebab dia pkai mcm gila publisiti murahan. dh tua dh oiii, bawak bawak bertaubatt

    0

    0
  42. Anonymous says:

    ninja???pd aq nmpak cam pumbunuh upahan dalam anime je.knapa ttiba aq tringatkan novel Hatiku di Harajuku pulak?

    0

    0
  43. oldmanstyle says:

    Ninja??..pada aku nampak macam Dajjal je..

    0

    0