Written by Bella | February 8th, 2016

Dengan sekali lafaz, Shaheizy Sam dan Syatilla akhirnya sudah sah bernikah sekitar jam 9 malam semalam bertempat di kediaman keluarga pengantin perempuan di Bukit Jawi Golf Resort, Nibong Tebal, Pulau Pinang.

Sam menyerahkan mas kahwin RM10,082 manakalah jumlah hantaran dirahsiakan. Pasangan tersebut dinikahkan oleh , Pengarah Pusat Transformasi Insan Universiti Sains Malaysia (USM), Datuk Ellias Zakaria, dengan berwalikan bapa Syatilla, Amirol Melvin Abdullah.

Pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan kepada pihak lelaki. Kedua-duanya tampak cukup segak dan manis dalam busana serba putih.

Selepas selesai sesi batal air sembahyang, Sam telah melakukan gimik yang cukup memeranjatkan apabila berlakon tiba-tiba sesak nafas dan pengsan hanya demi membuat kejutan hari jadi buat isterinya itu.

Majlis resepsi pihak perempuan akan diadakan di Bukit Jawi Golf Villa esok manakalah majlis di pihak Sam pula akan berlangsung di Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur pada 14 Februari ini.

Tahniah sekali lagi buat Sam dan Syatilla. Semoga perkahwinan anda berdua kekal sehingga ke akhir hayat.

Khas buat peminat mereka, kami sertakan 32 lagi foto sekitar majlis pernikahan mereka dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sumber Berita: BH ONLINE

Kredit foto: TV9 Malaysia

30 responses to (34 FOTO) Sekitar Majlis Akad Nikah Shaheizy Sam & Syatilla Melvin

  1. Sandara says:

    Alhamdulillah.tahniah sam and tilla.semoga kekal ke akhir hayat dan mnjd psgn yg diredhai allah.

    0

    0
    • Som says:

      Perlu ke gimik sesak nafas bagai kat majlis penting mcm ni?! Buatnya ko pengsan tak bgn bgn ambik habuan. Agak2 la nak gimik-gimik masa bila. Ada otak guna, jgn letak kat lutut.

      0

      0
      • makEnon says:

        Jangan emo sangat boleh? Dia gimik sebab nak suprise kan Syatilla tu, birthday dia kan. Alahai apa lah. Kalau dia pengsan mati betul-betul pun atleast Syatilla dah sah jadi wife dia kan hehe jangan marah.

        0

        0
        • sukahatilah korang asal bahgia .. says:

          Tahniah buat pasangan pengantin bahagia hingga ke Jannah. Next time smpena da nikah ni … apa kata sam cuba buat gimik. Kata pd Tilla “Saya sbnrnya da berkahwin dan awk yg ke2. Agak2 sesuwai tak?. Nk buat kelainan pun biarlah brtempat dn brsesuaian. Asal korang bahgia

          0

          0
      • Fazura puting hitam says:

        Nanti majlis kat hotel mandarin dia buat gimik Adnan Sempit rempit dari pintu dewan sampai atas pelamin pulak.

        0

        0
      • mawar suhaila says:

        Biar la dia.. majlis dia.. tgk majlis ko pulak cmna, lantak ko la bt apa pn..

        0

        0
      • bie says:

        yg kau sebok dia nak gimik kenapa ? suka hati dia lah majlis diaa . sakai

        0

        0
    • makcik sg. derhaka says:

      label live kat setiap pic tu gadang sgt nakk. x cantik design nya. sgt mngganggu gmbr yg diambil tu. hilang kekelasannya bila ada tampal tulisan x cantik tu. kesian mkcik tgk.

      anyway mkcik nk ucaplan semoga bahagia dan berusaha mnjadi psgn yg mncari redha Ilahi.

      0

      0
  2. jiran sebelah says:

    tahniah walaupun tak faham concept selfie atas pelamin

    0

    0
  3. donut says:

    syatila ni adik liza hanim ke? ada iras-iras lah.

    0

    0
  4. Putri says:

    This is a moment to be cherished not to create a drama scene.

    0

    0
  5. shashamoden says:

    X minat lah ngan mereka ni…mcm retis kg je.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    drama apakah ini?

    0

    0
  7. Pinky minky says:

    Lagi best tgk akim n stacy kawin. Lg sweet

    0

    0
  8. Cik Kim says:

    Nape gambar macam lighting tak cukup. Kelam huhu

    0

    0
  9. Sam says:

    hmmm baju Tilla cantik. Tilla ni jarang senyum, so npk cam bekeng sikit. tapi bila senyum, haa baru la npk cantik.

    0

    0
  10. Hakak Fazura says:

    Air sembahyang memang dah terbatal dah pun time dimekapkan tuh! Sembang

    0

    0
    • kim kentut says:

      yg batal wuduk kalo kamu terkentut.
      ape2 pun kentutu itu nikmat

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kau ni mesti orang yg sam yg asik post pasal kentut tu kan??
        Si hakak fazura kt ats tu komen pasal air smbhyng dh batal time dimekapkan tu sbb nya yg tukang mekap tu kau tgk la sape. Hah tu mksud si hakoooookkk pejura tuh. Hadoooii matilaaanaaaakk dgn kentut kau tuh.

        0

        0
  11. Anonymous says:

    Mana zizie dan suami?

    0

    0
  12. Anon says:

    Pelamin tu pun tajaan jugak ke?mcm bunga kubis hiasan dia tu.

    0

    0
  13. Lara Lorat says:

    What is the point of acara “batal wuduk” bila memang sah sah takder wuduk. Sebagai simbolik saja?

    0

    0
  14. feredea says:

    Taniah, atas pasangan yang comel dan manis sekali

    0

    0
  15. Puteri Jelita Rupawan says:

    akhirnya kegigihan syatila mengorat, menunggu sam berjaya…aku rasa cam syatila ni mcm watak jahat dlm drama tv yg suka kat lelaki ni tapi lelaki ni suka kat perempuan lain. so syatila ni gigih ambik hati mak lelaki ni n dlm masa yg sama goda lelaki ni…akhirnya lelaki ni terima sbb mak dia pujuk…ahakz

    0

    0
  16. Bolradhabol says:

    Cantik baju family sam ngan tilla. Dua2 kaler tu i like. Compom bj raya thn ni tema tu

    0

    0
  17. hantu says:

    ikut suka depa laa nk gimik2 pa bagaii..yg dokk kecohh pe hall….majlis dia org..nanti majlis ko plkkk cm nee…ambikk kaki buh atas pala..bgi bini hg cium…famess kott..viral kat laman sosial kott…

    0

    0