Written by AbangNara | July 19th, 2013

Salah satu perkara yang Abang Nara suka mengenai bulan Ramadhan ialah jemputan ke majlis berbuka puasa oleh pihak Astro. Selain dapat makan di hotel, inilah peluang untuk Abang Nara berjumpa dengan ramai selebriti di satu tempat. Memang teruja sangat dibuatnya.

buka puasa astro

Antara yang hadir ialah bakal pengantin baru, Zain Saidin dan Rozita Che Wan. Mereka berdua nampak sama cantik dan sama padan dengan baju berwarna hitam. Sekali tengok macam nak pergi majlis pernikahan pulak. Zain siap pakai sampin lagi!!!

buka puasa astro

Turut menyerikan majlis ialah Lisa Surihani yang sentiasa ceria sepanjang majlis berlangsung. Antara selebriti lain yang turut hadir ialah Erra Fazira, Dira, Fouziah Gous dan ramai lagi. Layankan lagi 30 keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Ryaniez Moments Photography.

P.S: Honda Malaysia tawarkan pakej lengkap aksesori Mugen untuk Civic

buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro
buka puasa astro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 responses to (32 GAMBAR)Selebriti-Selebriti Terkenal Di Majlis Berbuka Puasa Astro

  1. gincu says:

    Lisa surihani macam dah berisi sikit je. Ke mata aku yang salah tengok. Y

    0

    0
    • amoi says:

      Sedap mata aku tgk bila Didie alias berpakaian seperti manusia…

      0

      0
      • miss ynwa says:

        kak engku = baju paling tak lawa, out of fashion
        lisa surihani = mcm de isi je??
        fidah = paling biase standard awek jengka p beraya
        che tah = selendang berjeler tah pape tu spoilll baik katup sume terus
        erra fazira = tip top kalah anak dara…sgt vassssss
        ND = next
        jep, zizan, org tua, arja lee, n zain = macho..lelaki sebenar
        azwan ali = lelaki tiruan
        fouziah gous = simple but nice
        dira = boleyy laa…
        yang lain2 artis sendu tak berapa kenal ok2 laaaa..boleyy laa
        de sorng pink biru tu pon kelasssss kau jahhh

        the winner is………….MIA SARA.!!.THE BEST DRESSS EVERR!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Tkde pun muka ND kat sane…

          0

          0
        • ash says:

          perut Lisa mcm ada bump……

          0

          0
        • bgtau jer says:

          dhira muke pucat.. ayah die kn bru meninggal. alfatihah

          0

          0
        • mutiara says:

          pakai la sopan2..jgn ketat2 atau jarang2..

          0

          0
        • miss ynwa says:

          anonymouse….salah ejaaa daaaa…NK …bkn ND ..hikhikhokk

          0

          0
        • Mika says:

          Era Vass?? yang tak tutup aurat yg paling seksi vasss la?? Si Fida yang tutup elok ko kata kampung?? kasiann….. :D

          0

          0
        • anonimos says:

          awek jengka sekarang dah macam retis dah weh.
          6 x 3 = 18

          0

          0
        • anon says:

          hei.. nak je aku kipas kuat2 azwan ali tu.. bior berterbangan jauh dari situ.. semak betullah… hei… rimas aku tengok…!

          0

          0
        • anonymous says:

          hei.. nak je aku kipas kuat2 azwan ali tu.. bior berterbangan jauh dari situ.. semak betullah… hei… rimas aku tengok…!

          0

          0
        • Olga says:

          kalian tahu ngak, Jakarta itu ibu kota untuk negara2 ASEAN yg lain, kasihan deh sama Kuala Lumpur, katanya modern city kok ngak jadi ibu kota untuk negara2 ASEAN yang lain, Jakarta sudah modern..Kuala Berlumpur udah lah jelik ..ketinggalan jaman lagi, kampungan semua

          0

          0
        • truthurts says:

          LOL! Fidah: Awek jengka. HAHAHAHAAA ayat xbley blahh

          0

          0
      • Sasha says:

        Che Ta kalau pose , tetap mengiring ke kanan , utk tunjukkan betapa bidang nya dadanya !! Muka jep sepah iras2 Ramona .. Plg menyampah tgk Azwan Ali . Tolong lah Insaf wahai pondan tuaa .

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kamera tu dekat sgt kat muka fouziah gous kot sampai mata dia jadi juling.

          0

          0
        • Olga says:

          kalian tahu ngak, Jakarta itu ibu kota untuk negara2 ASEAN yg lain, kasihan deh sama Kuala Lumpur, katanya modern city kok ngak jadi ibu kota untuk negara2 ASEAN yang lain, Jakarta sudah modern..Kuala Berlumpur udah lah jelik ..ketinggalan jaman lagi, kampungan semua

          0

          0
      • ss says:

        hahahaha…ko wat aku nak gelak besar la pg2 ni amoi.

        0

        0
  2. saya jelita says:

    Lisa terlupa pakai girdle? atau pregnant?
    baju fida mcm baju kakak2 gomen gi keje…

    0

    0
    • mak itik says:

      retis gaya lebey, ini itu tak kena, retis pakai biase2 je itu ini sume tak NGAM! mak tak paham perangai manusia!

      0

      0
      • gulahati says:

        okla fida pakai macam tu.. nampak sopan abes.. daripada pakai baju sponsor & ketat..
        macam cheta.. amboi tersentuh di dada zain..
        erra jarang2, buat dosa..
        fauziah cantek…….

        0

        0
        • miss ynwa says:

          CHOPPPP!!! yang pakai bju putih tu…ha kau..kau….berani kauu tiru style rmbut gulung2 digital perm brown misss yer..hubby i ckp i lg lawa bgitu..hnye iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saje yg layak ohkey!!

          0

          0
        • izzy says:

          memang la baju tu sopan.. gayanye pulak agak kuranngg sopan kot..
          tak payah la nak lentikkan sgt badan tu..

          0

          0
    • jemah says:

      ha a. macam org keje gomen hari kamis. eh aku pun keje gomen gak.

      0

      0
      • gulahati says:

        so ni la keje ko, online je. patutlah hasil tak semenggah. keje gomen tp sempat tengok wayang hari jumaat, curlass.

        0

        0
        • FFF says:

          Hahahaha..setuju!!

          0

          0
        • linda says:

          setuju sgt!! kat alamanda hari jumaat time solat jumaat wayang penuh dgn org gomen..laki2 pun ramai..adesss!!

          0

          0
        • awang nanong says:

          Dah tengahari tu rehattt…gi la tengok wayanggg….contoh2 org jeless….klu bab lakiii…no komennn…

          0

          0
        • mina says:

          Haihhlaa gulahati,.,,
          Cikjemah komen tu pkul brp?
          12.45 kot., hari jumaat…
          Kan rehat gov pkul 12 smpi 2.45…
          Ape salhnye dia on9?
          Lgpon dia pkai nset sdiri la kot, skrg jgn ckp keje gj besar pakai nset canggih, yg keje2 biase pon mampu pakai tahu?
          Klu g tgk wayang pon, sempat kot bg pomouan, rehat lame…
          Jgnla cemburu ye cikgulahati

          0

          0
    • orgkejegomen says:

      hahaha..kakak2 gomen g keje pun da x pakai baju mcm tu le..mmg design lama baju fida ni..adoiii

      0

      0
  3. cute says:

    baju….lawa2 semuanya….

    0

    0
  4. arbaiiiiiyah says:

    akhirnyaa didie alias tak berpakaian seperti alien. haha

    0

    0
  5. noknokgorgeous says:

    lisa surihani kenapa macam tembam je?

    kan simple macam tu fida, sweet je ..

    0

    0
    • gulahati says:

      kan…… hikhok….. xsempat dapat tajaan.. pakai baju raya kain zaman dulu kala,,,,,,

      0

      0
  6. ikan says:

    fida pakai bju kurung je uolss.. lawa je

    0

    0
  7. john says:

    fouziah ngn tunang nmpk ctk..tp skli tgk nmpk mcm si fouziah xpijak lntai..da serupa langsuir da..hahaha..

    0

    0
  8. papa cudin cygku says:

    cek ta dah macam prempuan sihir alaf baru dah aku tgok… ahahaha

    0

    0
  9. jaja says:

    Eh fida ko dok umah lerrr semak!!

    0

    0
  10. dody says:

    nak review je suke2..bkn mngumpat eyh….lisa nampak buncet sket..tp takpelah name pun bini org..biaselah tu… baju fyda mcm baju raya mak aku tahun ni..simple je..mcm tu la retis…yg pakai baju melayu pink tu..vogue jugek..baju melayu die siap beading lg..kalah didie gaga..huhu….mia comey la sangat hai..jap, mata jep tu betol2 je buat2 juling tu?..baju anak ghous tu lawa lah!!!

    0

    0
  11. apple says:

    pic last skali, baju retis tu berlipat2 tak iron, macam bru kluar dr plastik kendian sarung kat badan, jalan g majlis

    0

    0
  12. SH says:

    Gambar cantik..model-model cantik…background cantik…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Cik ta mmg da bomb! kau memberi inspirasi utk ku menguruskan lagi badan ku. Bertuah teacher oh my english tu…Nara, sejak bila ko suruh org jawab soalan matematik ni??

    0

    0
  14. Mak Jemah 2.0 says:

    Hah..kan elok didie alias pakai baju macam tu. Nampak ha cantik dan normal.

    0

    0
  15. me says:

    lepas berbuka, ada solat Maghrib secara jemaah tak?
    kalau ada..jenuh gak, nak tnggalkan make-up n bulu mata palsu bagai..
    kalau yg pki ketat2 tu, maybe susah jugak nak buat pergerakan dlm solat..
    tapi nak seribu dayakan? Sape2 artis yg mmg jenis jaga solat, mesti dia dah pikirkan alternatif/cara ms nak solat nnti:)

    0

    0
  16. z says:

    cantik la baju lisa

    0

    0
  17. ehh says:

    kpd che ta..sila tiru fesyen lisa atau fauziah..mabuk aku tgk fesyen che ta

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Wauuu..tetek cik ta tinggi cam gunung everest…ori ke x tu….atau span j…
    Dira knpa muka cam baru bngn tido j…mgkn masih bersedih kot…Dira mcm dh tembam sikit…
    Lisa plk perut nmpk buncit la..pregnant ke…atau terlebih cacing dlm perut…
    Fida nmpk sopan sikit tpi dia punya baju mcm mak cik2 y nk g koje govermant…
    Eh..tunang fauziah nmpk pendek ye..
    Aku terkesima jap bila tengok pic Azwan Ali…haiii…no komen le…
    Era Fazira ttp cantik n y lain tu biasa2 jer……

    0

    0
  19. Anonymous says:

    laaaa..baju fida sama ngan baju mak aku y aku beli…..

    0

    0
  20. ahkak puaka says:

    HABIS LEKUK DADA ZAIN KENA BOOBS CIK TA….

    0

    0
  21. Anonymous says:

    aku tengok muka lisa dh sebiji cam buah pear….lisa mcm dh gemuk le….

    0

    0
  22. sall says:

    Bwk2 la pakai pakaian yg menutup aurat terutama sbgai menghormati bln pose ni wahai retis2 mesia… Semoga diorg ni sume diberikan hidayah oleh Allah utk menutup aurat.. amiiinn…

    0

    0
  23. Shakir Naik says:

    Alangkah manis kalau retis2 ni mengenakan tudung dalam majlis macam ni sempena Ramadan. Solat maghrib dan terawih pun patut penganjur buat sekali. Baru ihya’ Ramadan!

    0

    0
  24. pelik bin ajaib says:

    aku jadi pelik sbb didi pki baju x pelik

    0

    0
  25. .......... says:

    baju fida mcm baju mak la plak, ni majlis buat hari khamis ke apa?

    0

    0
    • fida qaseh anje says:

      hm…xpaham la aku nan korang ni…
      bile pakai bju yang terlebih vogue marah..
      bile tak pakai baju yang vogue lagi la kene caci…..
      c fida tu artis yang paling sopan sekali law nak d bandingkan dengan artis2 yag lain…
      hmm..agaknye mmg da lumrah artis kene kutuk sepanjang hari…
      apa salahnya law c fida tu pakai baju kurung sekali pun??
      at least die menghormati bulan ramadhan…!
      tak macam nek’ ta tu..bulan ramadhan boleh lagi nak tangkap gambar berlaga tetek dengan c zain tu…hmmm….aptb

      0

      0
  26. sinchan says:

    ok la tu fida pakai mcam tu..besederhana…xvogue kene kutuk..vougue pon kene kutuk…adeyhhh

    0

    0
  27. ehh says:

    fida pkai baju kurung dh cantik,sopan ayu je tgk..tp posing tonggek punggung.hancuss..

    0

    0
  28. Malebes says:

    Cantiknye Erra. Terkesima jap aku. Mcm makin cantik je. Oh dia makin kurus… So ini memang membuktikan hanya yg kurus cantik… Chubby, gemuk, berisi, sila pegi ke laut hehehe…. Bersedia dah aku utk dimaki. Silakan. Hahaha.

    0

    0
  29. Mashi says:

    tergelak aku baca semua komen korang ni ahha

    0

    0
  30. emma says:

    dh besar dh mia ~

    0

    0
  31. deheart says:

    seriously..suke sangat tengok didi pakai macam tu..sopan,manis,cantik..hope,teruslah macam tu sampai bila2..
    p/s:tapi kalu pakai tudung,u lagi cantik kak didie..percayalah…+ ayu ;)

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul la deheart…kak didie kalau pakai tudung mesti cantik kan…masa dia wat video pasal tudung fareeda n dia pakai tudung fareeda..nmpk cantik….

      0

      0
  32. Burberry says:

    dato shake, tolong2lah berubah sikit… hang dah tua dah pun…adoiii….

    0

    0
  33. qiqi says:

    Baju Fida sebijik mcm member aku pnyer baju time g keje hehehehe

    0

    0
  34. Noni says:

    Erra Fazira bulan puasa pun nak pakai baju tunjuk-tunjuk ketiak.
    Fida nampak cantik, simpla tapi posing terlentik-lentik lah pulak.
    Haih..

    0

    0
  35. rya says:

    Dlm ramai2 tu jep sepah yg paling aku suka..

    0

    0
  36. Mirai Suenaga says:

    Che Ta ni kalau tak tersembul, tak boleh ker?

    0

    0
  37. mak masak sedap says:

    kesian deme puasa dapat lapar & dahaga je…aurat oh aurat…

    0

    0
  38. scha says:

    paling meletop sekali pakaian lelaki.. sume tp aurat hekhek … ^_^

    0

    0
    • fida qaseh anje says:

      fida pun tutup aurat….:)

      0

      0
      • nana says:

        Fida ttp aurat ke?? ttpla sikit klau compare dgn retis2 yg lain. tp tang tdung tu. y not labuhkan sikit. mcm dolu2 mase fida mula2 berjinak2 dgn dunia meletopsss ni..

        0

        0
  39. kak Nera says:

    macam banyak baju hitam je kali ni..

    0

    0
  40. mak dah lama tak masak says:

    nak masak apa utk berbuka ptg ni ya? tolong bagi resipi…

    0

    0
    • maktemah says:

      1. sayur lemak + ikan/ayam goreng + sambal belacan
      2. ayam masak merah + sayur goreng
      3. telor masin + gulai ikan + sayur goreng lagi
      4. ikan sweet sour + kangkung belacan
      5. gulai daging + ikan/ayam goreng +sambal belacan
      6. ayam rempah +sambal goreng + ulam
      7. telor masak sambal + kicap manis

      aku masak yg no7 kot ari ni

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        mak temah tinggal kat mana ?? bunkface no.1 nak datang berbuka boleh ?? sedapnya lauk

        0

        0
        • mak maktemah says:

          lepas makan ko boleh cuci pingan+ periuk belanga tak?? Lap lantai dan siap2kan utk sahur ?

          0

          0
  41. putri says:

    tangan cikta urat tekuar noksss… serremmmmmm.. cam xpadan ngan kulit muke tegang….. kekeke

    0

    0
  42. xxx says:

    yang pakai baju biru, tengah2 ada reben pink tu siapa ye. mcm cantik je dia :)

    0

    0
    • karim says:

      mcm raja ilya.. yang berlakon dalam drama dahlia tu… yang jahat gila nak mam…. uiii hangat hati betui tgk haliza (raja ilya) berlakon..

      0

      0
      • xxx says:

        tu la, mmg dah agak mcm raja ilya. dia berlakon dlm epilog cinta khirana jgk. watak jahat gak. hahaha. tapi kat sini nampak putih melepak pulak, tu x sure :)

        0

        0
  43. Geena says:

    OMG! 1st time Didi Alias nampak ayu… so gorgeous!

    0

    0
  44. banyak komen says:

    kesian fida patah pinggang

    0

    0
  45. ami says:

    baju Mia Sara lagi cantik. comel jer…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Lisa chubby sikit tapi comel! ;)

    Didie Alias good! tak pakai pelik2 mcm sebelum ni.

    Mia Sara nampak mcm remaja dah. comel sangatssss

    Fida pon elok je pakai shawl. Kan bagus kalau selalu mcm tu :)

    Dira pn sweet and nice ;)

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      ape dira sweet ???????? macm nyonya aje minah jambu tengok huh !! Erra sememang Nye jambu n cute …lisa cute..fida pulak dh lah pendek posing pulak ala ala supermodel bukan Nye cantek sangat ..pojiah gos cantek sepadan la ngan tunang u tu hensem…didi alias pulak dh macm kaom puak Adam Family emmmmm lantak kau la didiiii..rozita seksi nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !! tapi cool hehe padan la ngan bakal laki dia tu si zain.. yg paling champion kt sini dh tentu la Erra Faziraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lov u Erraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

      0

      0
  47. hulahop says:

    si pojiah tu tak berenggang ngan tunagnya….eksen bebenor nengoknya..berkepit mcm laki bini..tunag dia tu mesti excited dapt jumpa retis2 seksi…tu yg ngekor mana pojiah pegi…gila glamor….tapi nape pendek bebenor…ahaks….

    0

    0
  48. YA ALLAH…SEDIHNYA TENGOK ARTIS SKANG….PAKAIN ARTIS PEREMPUAN MAKIN MENJADI2…..HORMAT CKT BULAN RAMADHAN NEY…

    0

    0
  49. linahlynnn says:

    napa takde NORA DANISH!!! ???

    0

    0
  50. Pocoyo says:

    lisa – gemuk dah.. macam preggy je..weee..*doa ni*
    erra – cun giler.. ingat barbie doll tadi.. perghh

    0

    0
  51. tacacila says:

    kok ye pon dok obesea, dato shake kene la hormat, ni kan majlis buka pose pakai la baju melayu…nak pakai jeans jugak? tak sesuai ok. didie sekali tgk mcm nyah pon ada.

    0

    0
  52. BUNKFACE NO.1 says:

    besar gile kopek che ta..ori ke tuh ?? asyik bergesel dgn dada zain…zain suka lah tu senyum smpai ke pipi hahahha

    0

    0
  53. errafckeface says:

    Erra ni macam org down syndrome je. Gigi pon pelik mcam patah kat tengah. sorry peminat erra. truth hurts.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Mia Sara paling comel…………. :)

    0

    0
  55. daisy says:

    Dira nampak simple…bagus ler, make up pun natural, snang nak g solat pastu. Lisa pun nmpk natural..fida pun ok..x megah2 sgt pakaian..pakai biasa2 skali skala pun ok jgk…mjlis buka puasa je punnn…cuma gaya posing tu je la, blh sopan sket kot…kasi sesuai ngn baju krung tu eh..

    0

    0
  56. axx says:

    alaaa,baru event bukak pose buat pe nak pakai baju glamms,oke pe baju fida tu asalkan kne ngan tema..simpan laa baju glams tu buat raye,ye tak..wat pe nak bazir duit..kate pose..ahakkks

    0

    0
  57. yoansudibyo says:

    cantik-cantik dan ganteng-ganteng

    0

    0
  58. maria tunku sabri junior says:

    tolong la zizang….selekeh je dgn rantainya…… xlama lg xde job la kau…baik ko menyimpan n kita semua terus dekatkan diri kita dengan Tuhan… ok?

    0

    0
  59. KT Pari says:

    Yg pakai baju biru (gambar ke 25, bawah pd Lisa) paling cantek, tapi sape dia??? Tak pernah tengok pun….. Che Ta, ni bulan puasa, takyah nak menonjol kan sangat bende yg dah menonjol tu. Dia ni kalu posing selalu mengiring 3/4 and menjeling semcm je. Pakai baju pun mcm susah nak bernafas je. Relax lah. Tengok yg pakai baju biru tu lagi cantek…

    0

    0
  60. didu says:

    betul ke ni majlis buka pose…?? tgk artis melaram cam nk g majlis anugerah je… x seswai lgsg…

    0

    0
  61. olala says:

    pelik betul artis2 kita terutama yang perempuan… Nama majlis pun buka puasa… Pakaila sopan menutup aurat… Rasanya MIG pun ada majlis mcm ni tgk artis2 perempuan yg pergi pakai sopan je..

    0

    0
  62. Anonymous says:

    baju mcm fida ada jual kat KAMDAR…RM59.90…sila dptkan segera sebelum kehabisan…( xkan kamdar kot yg taja fida…? konfius mak…)

    0

    0
  63. aishah says:

    tgn che ta nmpk urat la…

    0

    0
  64. umieaziz says:

    raja ilya yang berlakon cite dahlia tuh ke yg pki bju pink n biru tuh.. awat chantek sgt.. cm putih jerk..

    0

    0
  65. […] (32 GAMBAR)Selebriti-Selebriti Terkenal Di Majlis Berbuka Puasa Astro (109) […]

    0

    0
  66. […] (32 GAMBAR)Selebriti-Selebriti Terkenal Di Majlis Berbuka Puasa Astro (110) […]

    0

    0