Written by serenity | February 11th, 2015

Ramai jua yang terkejut dengan kenyataan Ifa Raziah mengenai kemunculan semula Amelina sehingga dia menerima kritikan orang ramai.

Ramai beranggapan dia tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sebegitu yang dianggap mencerminkan perasaan dengki dan iri hati terhadap Amelina yang terlebih dahulu mencipta nama sebagai penyanyi dangdut pada pertengahan 90-an.

Malah, Ifa dianggap mengeluarkan komen sebegitu kerana merasakan dirinya tergugat dengan kemunculan semula Amelina.

Namun begitu, juga melalui Harian Metro, Ifa mendakwa kenyataanya telah dimanipulasikan sehingga memberi maksud yang berlainan.

Saya terkilan sampai boleh jadi macam ini. Lain yang saya cakap, lain yang keluar. Bila orang baca sudah tentulah akan anggap saya jahat dan dengki dengan kemunculan semula Amelina dalam nyanyian sedangkan saya tidak bermaksud begitu.

Kalau tidak dibetulkan keadaan, nanti tak pasal-pasal pula kami bermasam muka pula sebab salah faham.

Mengapa pula saya nak iri hati sedangkan kami ada peminat masing-masing. Tapi saya yakin Amelina bukan jenis yang mudah melatah sebab kami sudah lama kenal perangai satu sama lain

Nasib baiklah Amelina enggan ambil pusing mengenai kenyataan tersebut. Sama ada kenyataan tersebut telah dimanipulasikan hanya pihak berkenaan yang tahu.

Diharap Ifa akan lebih berhati-hati dalam memberikan kenyataan mengenai selebriti lain selepas ini untuk mengelakkan salah faham dan membangkitkan kemarahan orang ramai pula. Good luck, Ifa Raziah.

21 responses to Isu Comeback Amelina: Lain Yang Saya Cakap, Lain Yang Keluar – Ifa Raziah

  1. Shut Up says:

    Shut up ifa raziah

    0

    0
    • Anonymous says:

      amelina lagi bagus dr ipa..stakat lagu ser2 je xdpt la nk lawan amelina..

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      huh ! lain kali u jangan cakap ape2 ifa ..u jangan cari pasal n diam boleh tak ??? cara u punye cakap macm u nk cari pasal ngan amelina…kalau amelina cakap macmana u cakap emmmmmmm dh tentu u melenting punyeeeeee ! so lain kali u jangan nk cakap ape2 pasal orang lain ok ..!

      0

      0
  2. ANON says:

    nasi jadi bubur.. hahaha.. ngaku je la oii ko jelez..

    0

    0
  3. Hahaha says:

    Ewwww Muka putih tangan hitam…terlupa nak edit dengan camera 360 ke hahaha

    Ps : edit muka je, tangan lupa nak edit lol

    0

    0
  4. too bad but not too sad says:

    errr pix photoshop much? need to hone that skill sweetie before putting down ppl

    0

    0
  5. Anonymous says:

    hahahaha ifa oooiiii…..terlajak perahu boleh undur, terlajak kata padan muka! abis tu apa ayat sbnr yg ko cakap kat wartawan? sib baiklaaa amelina tu tak melatah selamat kau ifa…aku tak ingat plakk lagu si ifa ni pernah kuar radio ke??

    0

    0
  6. Biskut says:

    iyer la tu nk cover line kan ipa rajiah?

    0

    0
  7. “Kami ada peminat masing2″…ada ke peminat Mak Cik ni….huhuhu

    0

    0
  8. shidong says:

    bila tgok gambar aku ingat ifa ni montok, bila tgok depan2 rupanya gemok. ish2…. canggih kamera zaman skrg… lol.

    0

    0
  9. mak cik ipah says:

    statement nk selamatkan diri lah tu..cer belajar dari amelina..niat nk comeback coz nk cari rezeki bukan nk cari gaduh

    0

    0
  10. anon says:

    Biasalah….wartawan kan mmg kuat putar belitkan fakta sb nak suroh laku paper dia org. On the hand, wah ramainya nak jadi mat saleh, siap dgn contact lens kaler lagi, cume rambut je dia celop brown je tak blonde…

    0

    0
  11. mojo says:

    Dah agak dah..macam pelik je si ifa nak komen amelina tu,ini semua kerja reporter dajjal jahanam..sudah2 melaga2 orang.

    0

    0
  12. reality is stranger than fiction says:

    ntahle yang mana satu betul…tp since aku dh pernah jumpa n kerja brsama ifa raziah, barulah tahu dia xla jahat yang mcm aku sangkakan…terkejut gak dia rilek je borak mesra..mungkin juga wartawan sensasikan komen diye..apapun Allah sebaik2 pembela org difitnah/dianiaya…

    0

    0
  13. Dear_Lavender says:

    Salam…honestly kami pernah dinner at same time di curve dulu, kami hanya duduk bersebelahan meja sj..secara ikhlas ifa sangatla peramah orgnye..die yg start perbualan dlu..sampaila me n family nak beredar die masih tetap berbual mcm we olls dh knl lame..x sangkakan in person ifa x seperti yg org fikirkan..she is very kind n friendly..xde sikit pon die nk tunjuk diva ke hape… #teringatpertemuandgnifa#@CURVEMUTIARADMANSARA

    0

    0
  14. Hi my loved one! I want to say that this article is amazing,
    great written and include almost all significant infos.
    I would like to look more posts like this .

    0

    0
  15. ipah rodhiah says:

    Hek eleh makcik Ipah ni. dh dah la tu. aunty mana pernah meletop pun. pastu dh kena fire kekonon je salah anggap. blah la. duduk rumah jaga laki. jaga kesihatan ke.

    0

    0