Written by AbangNara | June 12th, 2012

Abang Nara tahu pasti ramai yang akan berkata “Orang tue dah kahwin lama dah, tak payahlah nak upload gambar diorang”, tapi Abang Nara rasa rugi kalau tak share gambar-gambar hasil bidikan FazliPhotoStream ini. Kebanyakan gambarnya tidak pernah dilihat di mana-mana blog dan sangat ekslusif.

gambar nikah nurul dan eric depp

Cantik kan? Terserlah keromantikan dan kebahagiaan pasangan pengantin baru ini. Lagi 29 keping gambar sekitar majlis pernikahan Nurul dan Eric Depp dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada FazliPhotoStream (klik untuk LIKE Facebook) yang sudi berkongsi gambar-gambar ini dengan pembaca BeautifulNara.

gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric deppv
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp
gambar nikah nurul dan eric depp

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

161 responses to (30 GAMBAR)Majlis Pernikahan Nurul Dan Eric Depp Daripada FazliPhotoStream

  1. ally says:

    western nikah??

    0

    0
  2. nurul al kapop says:

    gambar seperti tiada feel

    0

    0
  3. No One says:

    Nk bwk masuk dlm dewan nikah tu pon bertutup mcm style kristian nk kawen gamak nye…
    alahai….nk kawen ngan org putih x semestinye nk ikut cara org putih gak nurul…

    0

    0
    • hey, tolonglah respek. kan ada mak ayah pengantin lelaki tu. apa yang kamu faham tentang perkahwinan islam di England? pakai baju melayu ke? bodoh!

      0

      0
      • Anonymous says:

        jgn la marah dia die abg skrillex, dia cuma stress kerana lakinya kahwin lain, lalu meroyan di sini.. x abis lagi meroyan dia pada fasha sandha, meroyan pule dgn nurul.. kasihani la beliau.

        0

        0
      • kita tengok macam ni lah, mak ayah pengantin laki tu ada. mereka tetamu jadi selayaknya kita buatkan mereka selesa bila berada di sini lebih2 lagi masa hari bahagia anak dia. kalau nak cakap pasal style kristian, ada diorang serve tetamu tu dengan wine dan babi? ada cross terbalik? takde kan? kalau nak tegur Nurul tak tutup aurat, tegur je lah dia tak tutup aurat.

        0

        0
      • No One says:

        Jutaan Belalang..ko rasa nk respek mak bapak eric lagi penting ke nk respek agama Islam lg penting?? lgpon wedding ni bkn buat kat england…buat kat kl jer kan…

        0

        0
      • Annonymous says:

        takpayah nak mengata org lain,,cermin diri sendiri dulu,,,anda bukanlah sape2 utk judge org lain..

        0

        0
    • Anonymous says:

      yg x kawen ngan org putih pun melambak ikut style org puteh. So kalau nurul ikut style org putih,kira excuse le.dah memang lakinye omputih.

      0

      0
      • No One says:

        Anonymous..aku malas nk bertekak dgn ko lagi..
        ape2 je lah… aku akui la ko fanatik sgt kat fs tu…
        thats why ko anti sgt kat aku kan…
        x pe lah…malas nk gaduh2 lagi…
        tp aku just suarakan pendapat aku kat nurul nye entry ni…
        x suka x per.. :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku anon yg lain.bkn anon yg selalu kutuk ko.tp bila aku tgk nama ko,aku mcm penah terbaca ko ada tulis yg laki ko dirampas.kat entry mana,aku dah lupa.patutla anon tu selalu perli ko.sama cam meeradriana tu.selalu kena gak.

        0

        0
      • No One says:

        aku x ksah le anon yg mana…byk beno anon..
        tp aku heran laki sape plak kena rampas..
        anon yg dulu kata jgn memfitnah org..tp dia yg fitnah org x pe pulak?
        Fyi..laki aku x kena rampas dgn sape2 pon… & aku pon x rampas laki org lain..
        aku kawin dulu kami masing2 single mingle…& kenal masa aku tgk study lagi…alhamdulillah dah kawin 5 thn… & i’m the only one for him…
        sekian… :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahaha… salah anon, sama mcm si pandir.. dah ko fanatik nd aku tlg la jd fanatik fs. ahahah.. ye ke ko the only one, cuba ko check elok2, laki ko ade simpan handphone lagi satu. ahahaha.. lenkali jgn la hentam org lebih2,sampai menfitnah org x tentu hala, sbb nampak sgt ko insecure and laki ko slalu buat hal kat luar. jgn la tipu sgt. kat sini semua org pun ngaku mcm2, sama mcm meeraadriana, ngaku ade anak kembar la, ngaku anak vvip la. wth!

        0

        0
      • No One says:

        terpulang la anon oii…maleh nk bertekak ngan ko..
        btw..i’m not ND fan… :)
        x guna pon nk gaduh pasal artis..bukan dia bg kita duit pon klu kita susah…rite?
        & pls jgn buat cerita bukan2..nnt ko plak dpt dosa sbb fitnah aku…hehehe
        ko kan alim..x nak fitnah2 org kan… peace.. :)

        0

        0
      • Anonymous says:

        ehh ko tau dosa menfitnah ye??? kau fitnah fasha sandha tu sesuka ati ko jeee… org suruh ko pegi mintak maaf ngan dia, ko dgn bongkaknya kata, suruh fs mintak maaf ngan nd dulu! bongkak btul, ingat dh xtau halal haram…

        0

        0
  4. entah says:

    eeeuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  5. aku adalah aku says:

    weihh laki die nsem jgk kn…

    0

    0
  6. Sayabukankakaknorman says:

    first ker.hahahaha..boringnya…….

    0

    0
  7. tipahtorpedo says:

    hamoi….omputih saja…~ baguih sgt la nih!

    0

    0
  8. tunggu nora pulak nikah mat salleh k =)

    0

    0
  9. b4rd says:

    elok la tu kawin main cheers2 plak

    0

    0
  10. nora ade kenal pak arab mase g umrah ari tu…tunggu ~~~

    0

    0
  11. Tak orang tk Kita says:

    Yeah!!! Aku first!!! Betul ke tak ni aku first!!!!!

    0

    0
    • tudung periok says:

      pang! nah pelempang sedas. dengan harapan kamu akan sedar yang kamu bukan first.

      0

      0
    • dara sunti says:

      awat pasaipa terhegeh2 nk first?? aduh x paham la aku…ni msti budak skolah x ckup akal..please la….bfikiran matang…jangan tunjuk kebudak-budakan kt sni,,x sesuai…nasihat utk diri ini sama…piece yoo….

      0

      0
  12. neelofa tunggu i pulak buka pekung di dada tentang u yg busuk hati tu…i tetap maintain comel ala puteri….wekkkkk neelofa jeles….nak bertanding ke sape lagi seksi…huhuhuhu

    0

    0
  13. sayangselasih says:

    dalam ramai artis yang kawin ngan mat salleh..ni lah yang paling aku tak berkenan..sbbnya:-
    1) Kenapa Nurul ngan laki dia nie tak pakai baju tradisional org melayu..walauoun laki dia mat saleh pun apa lah salahnya kalo ikut cara org timur..wahai Puan Nurul
    2) Apa kejadahnya tutup muka dgn kain net tu..dah mcm org kristian..
    3). Nurul ni kalo tak seksi tak boleh ker..majlis nikah apa salahnya sopan.
    4) Kenapa majlis akad nikah tak buat kat masjid..biar org omputih nie tgk keindahan masjid..baru lapang ati tu nanti..
    5). Tak berkenan langsung gaun nurul tu…iyelah dulu kan kawin mcm org melayu..skrg ni kawin cara org putih so baju pun kena lah ikut adat sana..

    psst bukan nak ckp apa lah..bukan niat nak kutuk..dari awal lagi abg nara post pic si nurul ni nikah saya dah tak berkenan sbb tak ikut langsung cara islam…mcm na nak ajar suami si nurul ni kalo cara perkahwinan dah terikut2 gaya barat…ambik contoh serina dgn ning baizura..ada adat melayu disuntik..coz akan bukak mata org bahawa perkahwinan org melayu ini tetap da keistimewaanya..yelah majlis sanding tu semua adat..tpi tak salahkan kalo kita tunjuk cara org timur kepada org barat..

    0

    0
    • No One says:

      tgk mcm husband serina..segak je pakai baju melayu kan..

      0

      0
      • Anonymous says:

        nak komen sekali doh la. ulang mende sama. bodo!!

        0

        0
      • gincu says:

        Aku pun tak paham la orang melayu ni. Mamat tu tak pakai baju melayu nikah pun salah. Korang ingat orang islam kat negara lain pakai baju melayu ke bila nikah? Korang suruh nurul hormat cara melayu, tapi korang tak pikir ke nak hormat cara mamat tu yang mat salleh? Biar la dia pakai kot masa nikah pun, sah jugak. kadang2 aku kesian dengan bangsa aku sendiri yang tak berfikiran terbuka.

        0

        0
      • mas kara says:

        saya sokong gincu. tapi ada betul gak betul komens kat sini, nurul tu tak payah la pakai dedah2 time nikah. banyak jer dress yg lagi sopan dan cantik. apa pun, biaq pi la hidup dia, wedding dia kan.

        0

        0
    • truttt..truttt says:

      bju melayu/kurung ke or whtever x melambangkn agama….erm

      0

      0
    • bosan dengan org mcm ko ni says:

      1) Kenapa Nurul ngan laki dia nie tak pakai baju tradisional org melayu..walauoun laki dia mat saleh pun apa lah salahnya kalo ikut cara org timur..wahai Puan Nurul
      // ape salahnyer cara skarang pulak? ade ke hadith yg bgtau kat kiter kalo org melayu islam nikah x ikut mcm yg awak ckp x sah menikah? derr
      2) Apa kejadahnya tutup muka dgn kain net tu..dah mcm org kristian
      // ko jer yg bersangka buruk..org menikah kat arab pun tutup jer muka mcm tu…ko x pernah tngok ker? cuba google sket…
      3). Nurul ni kalo tak seksi tak boleh ker..majlis nikah apa salahnya sopan.
      // kalo nikah dlm masjid mmgla kurang sopan sbb x tutup aurat sempurna..ini nikah kat hotel kot…ape masalah ko?
      4) Kenapa majlis akad nikah tak buat kat masjid..biar org omputih nie tgk keindahan masjid..baru lapang ati tu nanti..
      // bila buat kt masjid, ko nak tolong tanggungkan dosa org2 yg dtg tak tutup aurat dgn sempurna ke? jagala kesucian masjid, bukan main tiru ape yg org lain buat semata-mata…
      5). Tak berkenan langsung gaun nurul tu…iyelah dulu kan kawin mcm org melayu..skrg ni kawin cara org putih so baju pun kena lah ikut adat sana..
      // kenapa mesti gaun die kene ikut taste ko plak? busuk hati!~ suker hati dia laa yg penting itu gaun yg die idam2kan, taste die dan yg penting tok kadi dah nikahkan die. ko dengki sgt dgn wedding org kenapa?

      0

      0
      • Anonymous says:

        saya sokong la sama kamu…

        0

        0
      • Anonymous says:

        saya sokong..typical malay…nak wt camne kn??plus kalo buat kt dalam masjid dh sah2 la mk bapak si lakinye tu bkn islam..aduyai…mak apak si laki tu nak tengok gk anak akad nikah…bila kawin omputih jek kena tunjuk cara melayu??..kalo x ikut kena kutuk..abistu x pikr lak perasaan pihak lagi satu?yeorg pn nk gk ikut style yeorg..plus ni acara nikah jek kot..tunggu r kot reception si nurul nk wt style melayu….

        0

        0
      • akulahpompuanittew says:

        waaakakaaaaa..aku sokong “bosan”. aku pun pelik, kenapa baju jadi issue..yg penting dia menikah, dapat bawak husband dia jadi saudara baru kita, dan everybody happy….aku masih dgn pendapat aku, it’s ok nurul kawen dgn mat salleh..ntah2 husband dia yg baru ni akan jadikan dia lebih elok dari sebelumnya, berbanding dgn x-husband dia si Ajai yg kaki betina x sudah2 tuh…!!lain2 hal aku x amik pot!!si Adda x kump. gelfren tu pun kawen bukan main lagi melitupnya, dgn laki dia pakai baju melayu jugoksssss…last2 17 hari dah ceraiii..apa kesss????ye dakk??so jgn baju jadi ukuran..jgn luaran jadi ukuran..tgk air muka, tgk hati dan jiwa….ok??jgn dengki sgt dgn kebahagiaan org lain boleh??dan open minded sket la….org Islam bukan nya bangsa Melayu je…seluruh dunia ni ada org Islam, takkan semua nak suruh ikut cara bangsa kita ye tak??

        0

        0
      • ngantuk says:

        rasa nak mengantuk la tngok komen macam ni…memang dah agak da akan ada komen2 racist mcm ni

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku setuju bab tutup muke tu..ape dye p.k pki net selubung muke tu mcm masuk church..kite kan Islam..bia la proper sket..

      0

      0
      • No One says:

        yg ni je aku sokong ko anon..
        bosan dengan org mcm ko ni …mmg la org kawin kat arab tutup muka jugak…tp diorng tutup bukan cara mcm ni dgn net2 bagai…
        tu dah cara mcm nk kawin ngan church..plus gaun mcm berkemban tu…

        0

        0
      • Anonymous says:

        apsal ko x ckp pakai tudung pun mcm sister kat church? rabbi yahudi pakai ketayap sama mcm org melayu islam, so ko nak kata org melayu pakai ketayap tu yahudi? bodoh.

        0

        0
      • No One says:

        ketayap tu kuih..kopiah la gonggg…hehehe

        0

        0
      • Anonymous says:

        no one ni kafir ke ape? ketayap pun xtau? patut la gemok, makan je tau!

        0

        0
  14. stif says:

    harap nurul dapat bimbing husband dia tentang Islam…. Berat ni….

    0

    0
  15. sayangselasih says:

    lagi satu kenapa dalam bilik makeup si nurul tu da org lelaki yer..taulah salah sorg jurugambar tpi bukan ke tak manis..lagi satu tak suka guna mak andam lelaki..cer tgk fasha sandha berseri2 jer..kata dia guna mak andam perempuan..

    0

    0
  16. cik mimie says:

    da ramai a yg guna pak andam.. bukan si nurul ne sorg je

    0

    0
  17. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh besar anak nurul jambu pulak tuuuuuuuu……….laki pn hensemmmmmm…….semoga bahgia dn cepat2 timang anak jambuuuuuu mesti kulit anak yg bakal di lahir kn ni macm kulit mat saleh kn………

    0

    0
  18. Kurus says:

    cantik bidikan fotografer ni…
    ganbar nmpak klasik.. muwoww..

    semoga nurul n suami berbahagia dunia akhirat
    suami nampak charming sekali

    0

    0
  19. sweetmum says:

    semoga kekal hingga ke akhir hayat…wedding ceremony mmg nmpk cantik sgt… tp lg elok kalau dibuat betul2 kena dgn budaya kita org melayu. secara x lansung membiasakan saudara baru islam kite dgn adat melayu…btw tahniah nurul. nurul mmg cantik.

    0

    0
    • adat dan adab says:

      banyak juga adat melayu yang bercanggah dengan ajaran Islam, even bersanding itu sendiri adalah asal dari agama hindu. cer tanya Ustaz kalau tak caya. and orang melayu kita manis dengan adab dan kesopan nyer jugak, tapi kalau tengok kat sini, dah hilang sumer tu. marilah kita ambil yang jernih, buang yang keruh.

      0

      0
    • melayu yang aku tengok sekarang ni ialah pakai baju melayu setahun 2 kali, masa raya haji dgn masa raya puasa. yes, aku pergi sembahyang jumaat pun pakai baju biasa je sebab terus gerak dari tempat keje tapi yg penting tutup aurat. so nurul punya wedding tak ikut style melayu yg ko faham tu is not a big deal. aku rasa sungguh medieval.

      0

      0
  20. […] Abang Nara tahu pasti ramai yang akan berkata “Orang tue dah kahwin lama dah, tak payahlah nak upload gambar diorang”, tapi Abang Nara rasa rugi kalau tak share gambar-gambar hasil bidikan FazliPhotoStream ini. Kebanyakan gambarnya tidak pernah dilihat di mana-mana … Continue reading → […]

    0

    0
  21. perempuan melayu terakhir says:

    mat salleh suka perempuan melayu yang hitam manis dan seksi, i like. apapun congratulation nurul.

    0

    0
  22. aku says:

    br aku tau rupanya wedding idaman, impian si nurul ni style mat salleh, kalau boleh nikah kat gereja, atau ada gereja cantik2 mcm kat luar negara tu, aku rasa dia dah nikah kat gereja dah…

    dl dia kata happy sgt sbb kali ni dpt buat wedding impian die…dl tpaksa ikut ckp org tua…aku dok pk la cmne la wedding impian die…rupenye…ooo mcm kat gereja tu kn…?? lantak ko lah…janji kekal…kawin kat masjid pun kejap je da cerai pun xbest gak…

    0

    0
  23. aku says:

    satu lg…inai pun xpakai…bkn wajib tp mmg nampak bebeno ko x hingin ikut adat melayu kn…mcm lupakan melayu lak…kalau bole tuka nama mat salleh pun ko nk tuka kot kn…?? ye la…halloooo aku kawin ngn mat salleh kn, ko hado…?? aku ade alasan kukuh kot nk seksi2, aku kawin ngn mat salleh kn…sape nk tegur aku, mak bapak aku xde dah, mertua aku pun mat salleh…lantak ko lah nurul…

    0

    0
    • lala says:

      tak pkai inai pon jd isu? semua org ade dream wedding masing2. tak perlu nk pertikaikan kenapa die tanak pkai inai

      0

      0
    • ainaesther says:

      pakai inai tu adalah tradisi budaya hindu. bukan melayu! kita melayu dah suka sangat campur adukkan adat dgn ajaran agama sebenar! ade ke dalam syarat sah kahwin kena pakai inai?!

      0

      0
      • bosan dgn org mcm ko says:

        aku setuju dengan ko…aku pelik ade pengomen2 tulis pasal :-
        baju melayu, inai, kena nikah kat masjid, laga gelas, tutup muka dgn kain net….rasa mcm teenagers yg membesar dengan kenduri kawen yg blom kluar dr kepompong dunia fantasi. Ape korang ingat Islam dlm dunia ni org Melayu jer ke? org bangsa lain yg beragama islam kat negara lain nikah pun ikut mcm org melayu kawin? adoiyaiiii….

        adat resam/budaya pun tak tau beza dengan syarat2 yg sah utk nikah dlm islam..suker mencampuradukkan pastu senang2 je ckp yg adat tu wajib buat dlm islam di hari pernikahan…sengal ape.

        0

        0
      • while i am agree with most that you’ve said, i like this little part: suker.

        davor suker!

        0

        0
      • celah sikit says:

        heii org arab pun berinai laa.. asalnya bukan budaya hindu.. budaya hindu adalah bersanding yg org melayu ikut sgt sekang ni.. apa daa… nak komen pun biar laa kena ngan fakta

        0

        0
      • Anonymous says:

        celah sikit, org arab berinai kat jari ke? jawab sket!

        0

        0
  24. Wah! Wah! Sama cantik sama padan macam pinang dibelah dua.
    Semoga berbahagia dan berkekalan selama-lamanya.
    All the best kepada Nurul dan suami :)

    0

    0
  25. momonja says:

    tak kisahla uols nak komen ape. tp aku sedih tgk picture ni….

    officemate aku cina.. agama kristian. kitorang kawan baik…. hari hari tolong aku, take care aku… nampak sgt keikhlasan die berkawan dgn aku. dan hari hari ckp nak aku jadi wife die. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii bile aku ckp…. u tukar agama islam boleh x ? then die ckp……… hmm… I x blh tinggalkan babi.. babi sedap… wht the heck ????!!!!!!!! dan setiap kali tu lah aku akan bergaduh dgn die… 2 3 hari x kwn… lastly mesti die pujuk aku balik. aduhaiiii….. aku harap Allah Taala beri hidayah kat die utk peluk Islam…..

    0

    0
  26. basuh kain says:

    ooo kamon la
    semua nak komplen!

    0

    0
  27. meeradriana says:

    aq just nk photografer jer..
    pandai carik sudut amik picture..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    hmmm…berat nih…semuga dia kembali kpd cara hidup yg diredhai oleh Allah dan sunnah Nabi Muhammad saw…ameen…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    just wondering, xpe kan kalau akad nikah dalam bahasa inggeris? ke xleh ek?

    0

    0
    • Angel says:

      takper.. dlm bahasa apa pun takper.. yg penting ada lafaz yg kita terima.. kalau kt negara western, akad nikah islam pun lepas kadi cakap, pengantin lelaki cakap ‘i do’ jer.. as long as maksud dia adalah dia terima.. dan yg paling penting, bahasa yg digunakan tu bahasa yg pengantin lelaki tu faham lah.. kat mesia jer lafaz panjang lebar lah, satu lafaz lah spi ada yg 4-5 kali kena repeat.. huhu..

      btw, aku x berapa setuju lah korang nk komen2 pasal melayu ker mat saleh ker.. kalau nk suruh dia nikah pki bj melayu sbb nak ikut adat melayu, kenapa pulak? dia bukan melayu pun.. dia cuma peluk islam.. x semestinya dia jadik melayu.. tp kalau komen pasal nurul x tutup aurat tu, then aku setuju lah.. tak kisah lah pki gown ker, kebaya ker, sari ker, cheong sam ker, yg penting sebenarnyer takyah lah dedah2.. sepatutnya bersesuaian dgn islam, kalaupun tak kemelayuan, tp islam tu kenalah diutamakan… tapi x perlulah nk kutuk2 kata bodoh ker apa ker.. wedding dia, lantak dia lah..

      cuma doakan yg terbaik utk mereka berdua.. semoga sentiasa bercinta, dan hidup aman bahagia kekal sampai bila-bila.. insya Allah.

      0

      0
    • aida233 says:

      mestilah boleh akad nikah dalam bahasa apa2 pun, ngok!! ingatkan melayu je ker yg islam? bangsa cina, india, russia, german, omputih pun ada jgak yg beragama Islam!

      0

      0
    • jolie says:

      Ya Allah lawaknya soalan kamu ni, tapi at least kamu bertanya, kira ok la nak tau kan. Bahasa apa pun tak per, yg penting dia faham apa yang dilafazkan, bukan macam certain orang kita, main hafal jer lafaznya, pas 2 3 hari cerai berai buat apa.

      0

      0
  30. kunangkunang says:

    nurul ni mix ke? kenapa dia gelap eh?

    0

    0
  31. annisa says:

    semoga perkahwinan nurul kali ni…bahgia dan berkekalan … :)

    0

    0
  32. daddydee says:

    Tahniah buat nurul. Semoga jodoh kekal.

    0

    0
  33. Apam Tembam says:

    Nurul ni nak jadik macam kawan baik dia Azah (model) yang kahwin dengan orang France tu….hehehe dulu kahwin dengan Ajai kontol nya KECIK…sekarang nak carik jenis pisang tanduk lol…
    Lepas kena cerai dengan Ajai, seksi memanjang – lepak kat kelab malam – nak pikat jantan mat salleh…. nasib baik ada yang sangkut. Hopefully kekal. Takut jadik macam Leina Hangat Taik AYAM – kahwin dengan mat salleh – lepas tu kena CHRETT – sekarang ni kenalah goyang gerudi nak carik rezeki. pakai balik skirt pendek, goyang segala body part yang boleh goyang… Nurul ni pun ada besar kemungkinan kearah tu. Skirt makin ketat, makin pendek. Baju makin tak cukup kain. Saya doakan mereka kekal kahwin dan berbahagia. Jangan jadik macam Leina Hangat sudah….manis habis – sepah – boleh jadi ahli kumpulan SEPAH – tak pun jadik kumpulan SEPAH-two (sepatu) lol!!

    0

    0
  34. KEYBOARD WARRIOR says:

    NAMA HUBBY DIA DAH MACAM ADEK BRADEK JOHNNY DEPP
    DAN MUKA PULAK ADA IRAS2 MUKA JEAN CLAUDE VAN DAMME.

    0

    0
  35. jimmy says:

    aku nak tengok gambar dlm bilik selepas pernikahan derrr..

    0

    0
  36. Sudin Shaari says:

    “Saya orang Islam.? Saya tinggal di sini. Isteri saya orang Malaysia. Jangan biadap!” Kata Eric Depp.

    0

    0
  37. kuchiki makimura says:

    memakai baju melayu sekadar adat kita.. kalo nk oakai jubah ke baju t shirt ke same jer.. janji nikahnya… saya rasa x salah eric pakai baju cmtu..cuma wifenya.. kalo blh pakai biarlah bertutup.. guna kain jarang kat bahu seakan seperti pakaian barat… ini perkahwinan kalian.. nak dptkan keberkatan dariNYA..cuba pakai elok2… but.. sy rasa bukan nurul saja.. mereka yg bukan artis pom sama… x kira sesiapa asalkan dya bernama wanita.. harus jga aurat.. sesungguhnya..sebaik suami melafazkan akad dan di”SAHKAN”.. maka saat itu..dosa2 isteri buat jatuh pada suami… igtlah..tggjwb suami adalah menjaga isterinya bkn menyuruh isteri dedah sana sini…jika kalian sayangkan suami kalia dari mendapat dosa kalian.. tutuplah aurat kalian… sekian…
    p/s – saya bercakap berdasarkan apa yang di beritahu oleh para ustaz.. kalian mahu bangkang? silalah rujuk ustaz dulu sblm bngkng..nnti malu diri snediri

    0

    0
  38. aaron aziz ensem dohh says:

    kawen pki tutup muke bagai..cam kawen western je..seb bek bkn kat church. apepon igt2 la dunie nk kiamat..so pndai2 la cari smi yg boleh bmbing dnie akhrt. klo ko rse mamat saleh ni leh bmbing ko, bgslah.smge ko bhgie haha

    0

    0
  39. sape ntah says:

    ade tari menari….. nape mcm ala2 kristian jer…….

    0

    0
  40. aku leerrr says:

    pehal la bengap sgt, asal kluar isu jeq nk gado. ckp leklok xleh ker? melayu2…. mmg makin me’layu’…..

    0

    0
  41. tukang sapu says:

    yang komen macam baik sangat…. memalukan je

    0

    0
  42. saya ok jer! says:

    SANGAT TAK ‘MANIS’ PERKAHWINAN NI. SI LELAKI PAKAI SONGKOK. DAH BAGUS LA MACAM ISLAMIC. SI PEREMPUAN PULA OVER PAKAIAN DIA.. YANG PEREMPUAN TU KEMARUK SANGAT KE NAK JADI ‘ORANG PUTIH’ HAIHH. SEDIH… GAMBAR NO 7 LAGI LAH. DAH MACAM APA JE. JANGAN NAK ‘MAT SALLEH’ SANGAT LAH. PHEWW~

    0

    0
  43. Jeng jeng jeng says:

    Jean Claude Van Damme kahwin dgn Nurul lah. Hehehe ada iras2 Damme mamat ni… Bertuah Nurul. Apa2 pun congrats Nurul. Moga perkahwinan kekal ke akhir hayat.

    0

    0
  44. mai says:

    she is using inner to cover her chest…….

    0

    0
  45. Sshh says:

    nk komen pn x tahu nk komen ap..tengok gmbr d atas tu kita leh tahu cam ne..nti komen lbih2 plk nti kata kita ni y jeles..tpi ad rasa sedih la sb kita sbgi org islam tpi cam tu caranya..

    0

    0
  46. curious says:

    just curious, comment dari neelofa dan fahrin, is it the real them? abg nara kindly confirm and check from individu sendiri adakah itu mrk, ialah skg ramai sgt impose or pretend to be dat someone padahal org yg sebenarnya tak tahu langsung. please confirm before another law suit will come out

    0

    0
  47. BILIK MAYAT says:

    WAHAI PEMILIK BLOG DAN PARA HAMBA TERMASUK AKU SEKALI…

    SUDAH BERSEDIAKAN KAMU/KITA MENJAWAB SEGALA PERSOALAN YANG MANA KAMU/KITA SENDIRI MENJADI PUNCA PERBALAHAN SESAMA SENDIRI…

    KAMU MENYIARKAN GAMBAR2 MENDEDAH AURAT

    KAMU MENYIARKAN PERKARA2 YANG SYUBHAH DAN TIDAK MENDATANGKAN FAEDAH KEPADA UMAT MUHAMMAD…

    SELEBIHNYA KAMU/KITA RENUNGKAN SENDIRI…

    0

    0
  48. yadayada says:

    sile jgn konfiuskan budaya kristian dgn budaya barat. tu dua bende yg berbeza.

    0

    0
  49. st@rShine says:

    Tahniah buat Nurul, semoga bahagia hingga hujung nyawa..
    tapi satu aku tak berkenan, tentang baju bertingkat ngn two tone tu…contrast sgt wane hitam tu(maybe nk match ngn suit lelaki kot)..kalau caler yg lembut2 sikit mesti cantik…

    0

    0
  50. Cik Enon says:

    tu la pasal…sepatutnye kite dedahkan diorg ikt budaya n agama kita tp ni x..kite lak yg ikot budaya diorg..smpai menari2 bagai.x sesuaii kooottttt…….kalo dh cmni nmpk sgt la si Nurul yg mengikot laki die,bknnye die nk bimbing suami die cara Islam..Kalo kawen dh cmni,esk besarkan ank2 pon ikot budaya org putih la kan??rosak2…

    p/s: aku mmg x suka Nurul! tgk gambar kawen dia pon aku nk muntah!! Dah la baju x lawa.nmpak murah cm beli kt paso malam! so kipas ssh mati nurul sila la unlike..HAHAHA

    0

    0
    • i am celvya says:

      ya Allah cik enon sorang ni .. kalau awak x suke die pon sekurang-kurangnye jgn la kutuk2 die .. Allah benci tau bile kite mengumpat mcm ni .. sedangkan orang tu x kacau hidup awak pon . (Y)

      0

      0
  51. Aku nampak aku tegur jer says:

    wewwit mcm gabungan kristian+Islamic jer aku tengok…

    walau menyelam ke lautan dalam,
    walau tinggal di hujung dunia,
    adat resam di lupa jangan,
    tak kan melayu hilang di dunia..

    *arrrggghhhhhhhh pantun merapu aku tak peduli janji msj sampai* kihkih

    0

    0
  52. totcute says:

    xperlu nk ungkit psl pkaian ke ape ke..alhamdulillah die dh selamat diijabkabulkan..xde ape2 msalah…hope Nurul dpt bimbing laki die ke jalan Allah swt..suke sgt gmbr2 nih.. we love uols :)

    0

    0
  53. Hamba Allah says:

    Bagi aku tak kesah la si Nurul ni nk wat ape dgn wedding die. segala dosanye die yg tanggung. tapi ak pelik korg2 ni komen mcm msg2 tnggi melangit iman korg ye. seolah2 korg tau sgala hukum hakam Allah. mengkeji dan mencaci org sesuka hati. memang menegur tak salah. mungkin ada segelintir peng ‘komen’ niat utk menegur sesama Islam. itu bagusla. kita pun mmg diajar oleh Nabi untuk saling mmperbaiki sesama umat. Kita tak layak untuk menghukum msia lain wlaupun die buat dosa besar. yang paling layak ialah Allah. Kalau tak suka majlis Nurul ni jadikanla ia satu iktibar, supaya esok2 kita kawen pun kita tak terpengaruh care mcm ni. Keberkatan dalam majlis kahwin tu paling penting. Apa pun dari kita mengutuk, mencaci baik kita mendoakan supaya mereka kekal hingga ke akhir hayat. dan supaya Nurul dapatlah membimbing saudara baru kita ni ke arah syurga. Amin.

    p/s: Saya just bagi pandangan ssiapa tak suke, terasa, tercabar..maafkan sye dr hujung rmbut hingga hjung kaki. tak de niat utk menyakitkan hati sape2. Peace! :)

    0

    0
  54. salina gomez says:

    org2 yg komen kat sini smua bagus2 ,baik2 sbbtu sdap sgt kutuk org .
    Baik la ko g bagi nasihat kat adik2 abg2 kakak2 n saudara mara mak ayah ko smua drpd ko dok ceramah kat sini macam la retis2 ni semua kesahh.. haha. kesian. laju je bagi nasihat kat org,diri sendiri pun xth mcm mn akhlaknya… puih .menyampah aku.

    0

    0
  55. achik says:

    terlebih “mat salleh” nurul..kta nk bimbing suami ttg islam “bagai” tp nampaknya langsung xde nilai2 islam diterapkan kecuali rukun nikah saja..

    0

    0
  56. aku doakan~ says:

    udah2 le tu… deme udah nikah pon.. smOga success…

    0

    0
  57. Mnah tonggeng says:

    Nurul n depp honeymoon kat mane hah ?

    0

    0
  58. i am celvya says:

    x yg aq pelik nye knape ramai sgt org sebok pasal nurul nih ? die ade kacau hidup korang ker ? xde kan .. so kesimpulan nye suke die la nak buat ape .. die kawen dgn org putih pon die x kacau hidup korang .. die wat hal die .. aq x mnyebelahi spe2 cume kan bgus die bawak org baru ke dunia islam ni .. die dpt pahale .. korang mne tahu mungkin suatu hari nnty die boleh bawak org putih ni ke jalan yg benar .. kite kne support die bkn kutuk2 die .. lgi satu die pakai ape pon bnde tu tutup aurat ke bukak aurat ke die yg dpt dose tu bkn korang .. kalau korang mengumpat lagi la .. korang yg berdose .. betul x ?

    0

    0
  59. puteri says:

    Hi Nurul, saya hepi tengok awak bahagia. Allah telah gantikan musibah yang lalu kepada sesuatu yang lebih baik kpd awak. Saya doakan awak dapat membimbing suami ke jalan lurus dan benar..Insyaallah..

    0

    0