Written by AbangNara | October 30th, 2012

Pejam celik pejam celik, kita sudah tiba ke salah satu acara hiburan berprestij Malaysia iaitu Anugerah Juara Lagu 27 (AJL27). Cepat sungguh masa berlalu. Semalam telah pun diumumkan 30 buah lagu yang bakal berentap di pusingan separuh akhir.

ajl27 final

Antara lagu kegemaran Abang Nara yang berjaya ke separuh akhir ialah Ombak Rindu, Teman Pengganti dan Terukir Di Bintang. Kesemua 30 buah lagu yang akan berentap sangat hebat. Sukar untuk membuat pilihan lagu manakah yang akan berjaya ke pusingan akhir.

ajl27 final

Apakah lagu pilihan anda untuk berjaya ke final kelak? Senarai penuh 30 buah lagu yang berjaya ke separuh akhir Muzik-Muzik 27 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

11 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 1

Cerita Dia (Drama Band) – Ammar Habir & Aepul
Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan
Watak (Hafiz) – Aidit Alfian & AD Samad
Aku Datang (Tomok) – Tomok & Rafidah Abdullah
Aku Suka Dia (Ainan Tasneem) – Ainan Tasneem
Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja
Jerrypah (Aizat Amdan) – Anas & Aizat Amdan
Majnun (Hazama) – Audi Mok & Omar K
Pencinta Terbaik (Sofaz) – Edry Abdul Halim
Kasanova (Stacy) – Edry Abdul Halim
Biar Sampai Ke Bintang (Asmidar) – Ajai/ Ahmad Farid Abdul Jalal

• 18 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 2

Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat
Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai
Angkasa (Diandra Arjunaidi) – Diandra Arjunaidi
Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari
Sesaat Kau Datang (Ramlah Ram & Sleeq) – ID Mifzal & Zie Syafruddin
Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi
Terlalu Mencintaimu (Suki) – Ajai & Jeremy Chong
Beginilah Caranya (Shaheizy Sam & Yana) – Ajai
Tapi Bagaimana (Spider) – Tam Spider & M. Nasir
Sebelah Jiwaku (Jaclyn Victor) – Edry Abdul Halim
Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram

• 25 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 3

Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
Harapan (Hyper Act) – Hyper Act & Frozen
Panik (Bunkface) – Sam Bunkface
Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan
Mesti Ada Cinta (Akim & Fiq) – Kuncidemak
Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim
Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah
Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai

78 responses to 30 Buah Lagu Berentap Di Separuh Akhir Muzik-Muzik 27

  1. rajakapoor says:

    aku pilih teman pengganti..k bye

    0
    0
  2. Aku Orang says:

    mane lagu Hatimu Milikku – Nera ???
    knp lagu Harapan (Hyper Act) & Majnun (Hazama) tu bley masuk plak???
    ini tidak adil.. tidak adil..

    0
    0
  3. anna says:

    yeay, nak vote lagu begini caranya…
    erk,aku 1st ke?
    =)

    0
    0
  4. STPM Victim says:

    Where FAIZAL TAHIR?

    0
    0
  5. Manusia says:

    Aku nak lagu Hatimu Milikku & Kosong.. Mane lagu² tu?? Pelik la wei.. Lagu yg jarang dgr (or korg pn xpenah dgr kot) boleh pulak ade dlm senarai ni..???

    0
    0
  6. syikin says:

    banyak nye lgu yg best2….pilihan saye :ombak rindu, teman pengganti, terukir d bintang, pelangi senja, anak kampung, andaiku bcinta lg, beginilah caranya, jerrypah, watak, biar smpi ke bintang, sesaat kau dtg & patah seribu..

    0
    0
  7. intan says:

    siapa ganti tempat malique nanti ya?

    0
    0
  8. Olga says:

    Ramalan Aku :
    Juara Lagu – Terukir Di Bintang (Yuna)
    Kedua – Andai Ku Bercinta (Mojo)
    Ketiga – Teman Pengganti (Black ft Malique)
    Persembahan Terbaik – Simetri (Hazama & Amy Search)
    Vokal Terbaik – Mojo

    0
    0
    • Humble Girl says:

      Aku rasa teman pengganti lebih puitis..walaupun elemen rap ada skit,tp tetap puitis..sebgaimana lagu2 malique sebelum ni..vokal mesti black,kawalan suara yg baik & jeritan xpecah..byk lagu2 merepek..lagu2 yg lg layak Hatiku Milikmu,Kosong,Aku Maafkan Kamu & byk lg kalo ikutkan..

      0
      0
  9. takeiteasy says:

    awatnya dgn malique ????

    0
    0
    • The Red Killerz says:

      malique menyepi, maybe die ade masalah kesihatan, cube hayati lirik lagu tu, mcm kisah hidup die jer (just bg pandangan)

      0
      0
  10. takeiteasy says:

    mostly lgu yg ntah pa2 yg msuk emmmmmm
    tgk la nnt sapa yg mng…
    tp kli ni Faizal Tahir x da naa klu dia ada mesti dia akn menang walaupn x dpt juara

    0
    0
  11. Anonymous says:

    Lagu Yuna and Ainan bole bersaing :)

    0
    0
  12. hijau says:

    yuna ngan ainan bersaing??? perghhh jauh lagi tu dikk…

    0
    0
  13. najwa?? says:

    najwa kosong xde yerk..da xmasuk carta hati la tu….ainan tu sape???dia nyanyi lagu ape???teman pengganti…best2..jangan ainan tu menang ajl da ler…

    0
    0
  14. Anonymous says:

    Saya nak Kau yg terindah :)) Alyah suara BEST!

    0
    0
  15. JaeD says:

    Ku Akui….HAFIZ!!!!!!!!!!!!!!!! =))

    0
    0
  16. wanz says:

    ..JACLYN VICTOR “sebelah jiwaku”….. the best quality artist….!!

    0
    0
  17. peminat ajl says:

    ermm tahun nie ksi edry lah menang ……lagu sikit je yg menarik yg lain cam tangkap muat je

    0
    0
  18. Mr K says:

    ANDAI KU BERCINTA LAGI-JUARA AJL 27!!!!!!!!!!

    0
    0
  19. Mr K says:

    ANDAI KU BERCINTA LAGI-MOJO-JUARA AJL 27!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  20. PuanOnew says:

    emmm..
    abg FT xde la thn ni..huhu

    0
    0
  21. Aku Maafkan Kamu mana?n Mr Malique please perform….

    0
    0
  22. Cikkiakonahei says:

    :)

    0
    0
  23. AJL27 says:

    STACY TERBAIK. KASANOVA DAN PELANGI SENJA <3

    0
    0
  24. Anonymous says:

    nak diikutkan dengar lagu cover ainan tasnim dlu dari najwa latif.. tp najwa latif y famous dlu.. ainan tasnim tu fokus study.. da masuk u baru org kenal dia..

    0
    0
  25. anna says:

    my favourite:
    pelangi senja-stacy;
    andai ku bercinta lagi-mojo.

    melodi sedap, lirik puitis, vokal mantap. ini pandangan saya je :)

    0
    0
  26. Anonymous says:

    bodoh punye artis

    0
    0
  27. biozipstar says:

    kenapa lagu najwa latif “utk dia” xde? hahahhaa

    0
    0
  28. adha says:

    sokong teman pengganti. malique tu bagus sgt, bkn lah nk cari kontroversi, bahasa dia mcm Loloq.

    0
    0
  29. mojojojo says:

    andai ku bercinta lagi!!!!
    first time dengar dah rasa lagu ni akan masuk final.
    please please please! a beautiful song. walaupun byk jugak lagu lain yang best2, tapi nak mojo! ahhaha

    0
    0
  30. nunu says:

    stacy paling best

    0
    0
  31. Mr K says:

    Juara Mobile Celcom-Andai Ku Bercinta Lagi-Mojo
    Persembahan Terbaik-Pelangi Senja-Stacy/Mesti Ada Cinta-Akim/Fiq
    Vokal Terbaik-Andai Ku Bercinta Lagi-Mojo/Ombak Rindu-Hafiz/Adira
    Tempat 3-Pelangi Senja-Stacy/Patah Seribu-Shila Amzah/Harapan-Hyper Act/Terukir di Bintang-Yuna Zarai
    Naib Juara-Ombak Rindu-Hafiz/Adira/Mesti Ada Cinta-Akim/Fiq/Biar Mimpi Sampai Ke Bintang-Asmidar
    JUARA-Andai Ku Bercinta Lagi-Mojo
    Aku rasa kalo Ainan Tasneem masuk confirm ni mcm Ana Raffali tauuuu….Kasilah Edry Halim can beb!!!Kalo Mojo juara tentulah Mojo ni band sterusnye lps Estranged dn MUH plak yerrr…

    0
    0
  32. leklu says:

    aku vote mojo juara kali ni.k bai

    0
    0
  33. ok says:

    aku suke hafiz jer..yg len ikut rezeki msg2

    0
    0
  34. Anonymous says:

    harapan – hyper act

    0
    0
  35. Pasha Sendat says:

    Lagu Forteen – Berdua Bersatu yang lama duduk dalam carta tak masuk ke? sedey..

    0
    0
  36. Joe says:

    Ini semua lagu ost drama2, telemuvela, choyyyyy…bikin 1 lagu sudah, album x payah. bleh msk ajl

    0
    0
  37. mimie says:

    Harap2 lagu OMBAK RINDU tak gi final..lagu bosan nak mam***
    one nation emcess pun takyah..

    ramalan aku
    1. harapan
    2. terlalu mencintaimu
    3. biar sampai ke bintang
    4. andai ku bercinta lagi
    5. idola
    6. terukir di bintang
    7. patah seribu
    8. sebelah jiwaku
    9. tapi bagaimana
    10. kasanova
    11. teman pengganti
    12. PANIK (wajib masuk!!.. haha)

    0
    0
  38. Anonymous says:

    Ramlah Ram ft. Sleeq – Sesaat Kau Datang

    0
    0
  39. Pitt says:

    Lagu cinta muka buku pun genre & style yg sama mcm aku suka dia jugak, but still blh smp ke pentas AJL.. Kenapa? Sbb time tu lagu tu mmg tgh naik, so, naik la jugak rating AJL nanti, wpun mmg dah sah2 lagu tu mmg x blh mng.. Hihihi…

    0
    0
  40. bobo malaya says:

    kalau aku jadi juri lagu andaiku bercita lagi nyanyian Mojo ciptaan Edry a halim jadi pilihan…penilaian dri segi kesabaran, keikhlasan dn nilai kesungguhan penciptanya tiap tahun tanpa penat lelah terus memperjuangkan seni lagu tanahair dn berjaya bantu anak2 muda negara mengasah bakatnya….nilai2 kemanusiaan yg tersirat pada pencipta mestilah diambil kira kerana menilai lagu ni abstrak sifatny sebab tu juri mesti benar2 berkecuali dn tiada sebarang kepentingan… juri mesti terdiri dpd pelbagai peringkat umur dn mewakili pelbagai genre…contohnya dlm barisan juri tu ada Johari saleh. ada Arahman hasan, ada Amy Search, ada jamal abdillah dn mungkin ada Adam masing2 mewakili zamannya…tak gitu?

    0
    0
  41. rockson says:

    muzik indon memang best sangat la…

    0
    0
  42. rockson says:

    muzik indon memang best sangat la…

    0
    0