Written by AbangNara | October 30th, 2012

Pejam celik pejam celik, kita sudah tiba ke salah satu acara hiburan berprestij Malaysia iaitu Anugerah Juara Lagu 27 (AJL27). Cepat sungguh masa berlalu. Semalam telah pun diumumkan 30 buah lagu yang bakal berentap di pusingan separuh akhir.

ajl27 final

Antara lagu kegemaran Abang Nara yang berjaya ke separuh akhir ialah Ombak Rindu, Teman Pengganti dan Terukir Di Bintang. Kesemua 30 buah lagu yang akan berentap sangat hebat. Sukar untuk membuat pilihan lagu manakah yang akan berjaya ke pusingan akhir.

ajl27 final

Apakah lagu pilihan anda untuk berjaya ke final kelak? Senarai penuh 30 buah lagu yang berjaya ke separuh akhir Muzik-Muzik 27 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

11 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 1

Cerita Dia (Drama Band) – Ammar Habir & Aepul
Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan
Watak (Hafiz) – Aidit Alfian & AD Samad
Aku Datang (Tomok) – Tomok & Rafidah Abdullah
Aku Suka Dia (Ainan Tasneem) – Ainan Tasneem
Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja
Jerrypah (Aizat Amdan) – Anas & Aizat Amdan
Majnun (Hazama) – Audi Mok & Omar K
Pencinta Terbaik (Sofaz) – Edry Abdul Halim
Kasanova (Stacy) – Edry Abdul Halim
Biar Sampai Ke Bintang (Asmidar) – Ajai/ Ahmad Farid Abdul Jalal

• 18 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 2

Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat
Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai
Angkasa (Diandra Arjunaidi) – Diandra Arjunaidi
Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari
Sesaat Kau Datang (Ramlah Ram & Sleeq) – ID Mifzal & Zie Syafruddin
Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi
Terlalu Mencintaimu (Suki) – Ajai & Jeremy Chong
Beginilah Caranya (Shaheizy Sam & Yana) – Ajai
Tapi Bagaimana (Spider) – Tam Spider & M. Nasir
Sebelah Jiwaku (Jaclyn Victor) – Edry Abdul Halim
Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram

• 25 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 3

Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
Harapan (Hyper Act) – Hyper Act & Frozen
Panik (Bunkface) – Sam Bunkface
Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan
Mesti Ada Cinta (Akim & Fiq) – Kuncidemak
Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim
Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah
Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai

78 responses to 30 Buah Lagu Berentap Di Separuh Akhir Muzik-Muzik 27

  1. rajakapoor says:

    aku pilih teman pengganti..k bye

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
  2. Aku Orang says:

    mane lagu Hatimu Milikku – Nera ???
    knp lagu Harapan (Hyper Act) & Majnun (Hazama) tu bley masuk plak???
    ini tidak adil.. tidak adil..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 18
  3. anna says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 21
    • joyah baulu says:

      x payah vote. ni juri yg tentukan…ko bukan 1st, cuba lagi tahun depan, smoga berjaya

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  4. STPM Victim says:

    Where FAIZAL TAHIR?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 23
  5. Manusia says:

    Aku nak lagu Hatimu Milikku & Kosong.. Mane lagu² tu?? Pelik la wei.. Lagu yg jarang dgr (or korg pn xpenah dgr kot) boleh pulak ade dlm senarai ni..???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 1
  6. syikin says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 16
  7. intan says:

    siapa ganti tempat malique nanti ya?

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  8. Olga says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 45
    • Humble Girl says:

      Aku rasa teman pengganti lebih puitis..walaupun elemen rap ada skit,tp tetap puitis..sebgaimana lagu2 malique sebelum ni..vokal mesti black,kawalan suara yg baik & jeritan xpecah..byk lagu2 merepek..lagu2 yg lg layak Hatiku Milikmu,Kosong,Aku Maafkan Kamu & byk lg kalo ikutkan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  9. takeiteasy says:

    awatnya dgn malique ????

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • The Red Killerz says:

      malique menyepi, maybe die ade masalah kesihatan, cube hayati lirik lagu tu, mcm kisah hidup die jer (just bg pandangan)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 12
  10. takeiteasy says:

    mostly lgu yg ntah pa2 yg msuk emmmmmm
    tgk la nnt sapa yg mng…
    tp kli ni Faizal Tahir x da naa klu dia ada mesti dia akn menang walaupn x dpt juara

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  11. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 30
  12. hijau says:

    yuna ngan ainan bersaing??? perghhh jauh lagi tu dikk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      Bersaing dari segi vocal la. lagu yang tak payah kerut2 kening nyanyi. LOL

      Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 9
  13. najwa?? says:

    najwa kosong xde yerk..da xmasuk carta hati la tu….ainan tu sape???dia nyanyi lagu ape???teman pengganti…best2..jangan ainan tu menang ajl da ler…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  14. Anonymous says:

    Saya nak Kau yg terindah :)) Alyah suara BEST!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 2
  15. JaeD says:

    Ku Akui….HAFIZ!!!!!!!!!!!!!!!! =))

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 21
  16. wanz says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 28
  17. peminat ajl says:

    ermm tahun nie ksi edry lah menang ……lagu sikit je yg menarik yg lain cam tangkap muat je

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  18. Mr K says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 25
  19. Mr K says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 22
  20. PuanOnew says:

    emmm..
    abg FT xde la thn ni..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  21. Aku Maafkan Kamu mana?n Mr Malique please perform….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. Cikkiakonahei says:

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  23. AJL27 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 25
  24. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 19
  25. anna says:

    my favourite:
    pelangi senja-stacy;
    andai ku bercinta lagi-mojo.

    melodi sedap, lirik puitis, vokal mantap. ini pandangan saya je :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 31
  26. Anonymous says:

    bodoh punye artis

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  27. biozipstar says:

    kenapa lagu najwa latif “utk dia” xde? hahahhaa

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 14
  28. adha says:

    sokong teman pengganti. malique tu bagus sgt, bkn lah nk cari kontroversi, bahasa dia mcm Loloq.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  29. mojojojo says:

    andai ku bercinta lagi!!!!
    first time dengar dah rasa lagu ni akan masuk final.
    please please please! a beautiful song. walaupun byk jugak lagu lain yang best2, tapi nak mojo! ahhaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 16
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      A…..ah lah minah jambu pon suka lagu andai ku bercinta lagi mintak2 lagu ni menang juara lagu kan …si ainan tu kenape menyemak je kt juara lagu ni !!! nyampah minah jambu lah !! lov u edryyyyyy

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  30. nunu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 22
  31. Mr K says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 21
  32. leklu says:

    aku vote mojo juara kali ni.k bai

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 11
  33. ok says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 19
  34. Anonymous says:

    harapan – hyper act

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  35. Pasha Sendat says:

    Lagu Forteen – Berdua Bersatu yang lama duduk dalam carta tak masuk ke? sedey..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
  36. Joe says:

    Ini semua lagu ost drama2, telemuvela, choyyyyy…bikin 1 lagu sudah, album x payah. bleh msk ajl

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
  37. mimie says:

    Harap2 lagu OMBAK RINDU tak gi final..lagu bosan nak mam***
    one nation emcess pun takyah..

    ramalan aku
    1. harapan
    2. terlalu mencintaimu
    3. biar sampai ke bintang
    4. andai ku bercinta lagi
    5. idola
    6. terukir di bintang
    7. patah seribu
    8. sebelah jiwaku
    9. tapi bagaimana
    10. kasanova
    11. teman pengganti
    12. PANIK (wajib masuk!!.. haha)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  38. Anonymous says:

    Ramlah Ram ft. Sleeq – Sesaat Kau Datang

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  39. Pitt says:

    Lagu cinta muka buku pun genre & style yg sama mcm aku suka dia jugak, but still blh smp ke pentas AJL.. Kenapa? Sbb time tu lagu tu mmg tgh naik, so, naik la jugak rating AJL nanti, wpun mmg dah sah2 lagu tu mmg x blh mng.. Hihihi…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. bobo malaya says:

    kalau aku jadi juri lagu andaiku bercita lagi nyanyian Mojo ciptaan Edry a halim jadi pilihan…penilaian dri segi kesabaran, keikhlasan dn nilai kesungguhan penciptanya tiap tahun tanpa penat lelah terus memperjuangkan seni lagu tanahair dn berjaya bantu anak2 muda negara mengasah bakatnya….nilai2 kemanusiaan yg tersirat pada pencipta mestilah diambil kira kerana menilai lagu ni abstrak sifatny sebab tu juri mesti benar2 berkecuali dn tiada sebarang kepentingan… juri mesti terdiri dpd pelbagai peringkat umur dn mewakili pelbagai genre…contohnya dlm barisan juri tu ada Johari saleh. ada Arahman hasan, ada Amy Search, ada jamal abdillah dn mungkin ada Adam masing2 mewakili zamannya…tak gitu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. rockson says:

    muzik indon memang best sangat la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. rockson says:

    muzik indon memang best sangat la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0