Written by AbangNara | January 28th, 2014

Dengan pelbagai rekabentuk, warna, tekstur dan corak, membeli sebuah beg untuk dipadankan dengan pemakaian anda adalah satu perkara yang amat sukar. Memang boleh pening kepala dibuatnya. Jadi apakah yang anda factor yang anda harus pertimbangkan ketika mahu membeli beg atau dompet? Hari ini, Nile.com.my, salah satu laman web membeli belah secara online di Malaysia ingin berkongsi 3 tips terbaik memilih beg untuk anda semua.

nile beg

Tip 1: Kegunaan beg tersebut

 •  Adakah anda membeli beg/dompet untukmenghadiri majlis tertentu atau untuk kegunaan harian?
• Sekiranya untuk kegunaan harian, contoh seperti untuk dibawa ke pejabat setiap hari, beg yang dibeli haruslah praktikal, efisien dan tidak terlalu menonjol.
•  Manakala untuk majlis-majlis istimewa, beg yang sesuai sudah tentu jenis yang elegant, bergaya dan “trendy”.

Tip 2: Warna beg tersebut
• Warna hitam, coklat dan kelabu adalah warna universal dan boleh dipadankan dengan hampir kesemua baju yang anda pakai
•  Namun sekiranya anda inginkan tampil lebih bergaya, bolehlah melakukan eksperimen dengan memilih beg yang mempunyai warna tambahan seperti hijau, merah atau kuning. Pasti anda akan kelihatan lebih “standout” berbanding rakan-rakan anda.

Tip 3: Jenis badan anda

•  Secara asasnya, mereka yang tinggi dan kurus haruslah memilih beg yang bersaiz sederhana dan berbentuk bulat. Manakala mereka yang berbadan gempal, beg yang berbentuk panjang adalah lebih sesuai untuk anda
•  Sekiranya anda menggunakan beg yang disandang di bahu, titik focus bagi mereka yang memandang anda ialah tempat di mana beg itu terletak. Contohnya sekiranya beg itu terletak di pinggang, maka bahagian pinggang anda akan lebih kerap diperhatikan. Gunakan fakta ini untuk kelebihan anda. 

Jom kita ushar jenis beg yang ada dijual di www.nile.com.my

nile beg

Manmade Rhino Skin Handbag
ini memang nampak simple dan amat sesuai untuk dimuatkan barang-barang comel seperti alat makeup di dalamnya. Hanya RM28.50 sahaja di www.nile.com.my

nile beg

Sekiranya ada bekerja sebagai “sales person”, Two-in-One Woman Bag ini amat sesuai untuk anda kerana beg yang kecil itu boleh dimuatkan dengan alatan kosmetik. Cuma RM39.90 sahaja.

nile beg

Beg hitam dengan kapasiti yang luas di dalamnya ini  boleh digunakan dengan cara “carry” atau sling. Poket yang banyak di dalamnya pasti memudahkan lagi para wanita di luar sana menyimpang barangan mereka. Terbaik bukan? Harganya serendah RM38.80. Murah gila!!!

Sekarang kita lihat jenis beg yang dicadangkan oleh Nile.com.my ketika anda keluar ber”dating” dengan kekasih hati.  
nile beg

Snake Skin design woman handbag ini memang nampak classy dan sangat selesa untuk dibawa berjalan-jalan. Nampak mahal kan? Harganya Cuma RM17.90 sahaja. Pasti ramai rakan anda yang akan cemburu melihat anda dengan beg ini kelak.

nile beg

Sekali sekala menggunakan traditional elegant woman bag apa salahnya kan? Memang sesuai dibawa ke majlis makan malam untuk menyerlah lagi sisi elegan anda. Hanya RM65.80 sahaja.

nile beg

Yang ini sangat comel.  Beg cat shape design outlook ini pastinya menyerlahkan lagi kecomelan anda. Turut hadir dengan bentuk haiwan lain, ia berharga RM32.90.

nile beg

Sempena CNY ini, dapatkan penghantaran percuma apabila anda membuat pembelian lebih daripada RM48 di www.nile.com.my. Untuk informasi lanjut, boleh hubungi pihak NILE di 1700-818-400 atau email mereka di enquiry@nile.com.my. Semoga tips-tips yang telah dikongsikan ini membantu anda untuk membuat pilihan yang lebih baik ketika membeli beg kelak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 responses to 3 Tips Terbaik Membeli Beg

  1. Hidup Melayu 2020 says:

    Ni cap ape ni? fofular ke? limited ke?

    Susah-susah je i menabung dari kecik kalau beli beg cap ayam..
    Beg cap Birkins tak de ke..? Baru ikut our beloved Mama 1st lady kite..
    Malu laaaaaaahhhhhh… Dalam menuju tahun 2020 kene lah up 2 det ukey?!!

    Please laaaaaaaaaaaaa…!!!

    0

    0
  2. LoveChanel says:

    senang je tips nak beli handbag.beli yang original and you will be confident..
    drpd beli fake baik kumpul duit beli yang branded terus. puas hati..

    0

    0
  3. minah jambu merah biru says:

    minah jambu suka beg yg no 5 tu cantek ! minah jambu nk order lah !

    0

    0
  4. Aku pelat says:

    ahhh aku pakai paper bag je…gi bank masuk duit…sbb klu bwk handbag mahal2 kompem kena aim dek peragut2 yg ade je dok perati mangsa2 mreka…xkan bwk birkin dlm wallet rm10 je kan…

    0

    0
  5. shar says:

    Wahhh bagus perkongsian abg nara. Amat2 berguna, ingat para perempuan, beli beg kene tahu caranya, jangan tertipu udah.

    0

    0
  6. Ida Chalo says:

    Beg kaler merah tu cantik!! ^_^
    Tapi kadang2 risau juga beli beg yang murah sangat, takut cepat rosak.huhuhu..
    Tapi kalau empunya badan seorang yang cermat, rasanya tak ada masalah kot. heheh

    0

    0
  7. […] 3 Tips Terbaik Membeli Beg (8) […]

    0

    0