Written by serenity | December 8th, 2014

Satu gambar menunjukkan pelakon Sharnaaz Ahmad dan Hanis Zalikha sedang membeli-belah di sebuah pasaraya di Jepun. Sekali pandang memang tidak ada yang tidak kena dengan gambar ini, namun apabila di zoomkan si satu bahagian, troli Sharnaaz mengandungi pek tin minuman.


 photo 105057gofz1xjojmk1kx0pjpgthumb.jpg
Ini mendorong  Netizen bertanya milik siapakah pek tin tersebut, yang dikatakan merupakan pakej tin beer jenama Asahi yang terkenal di Jepun.


 photo 105057gofz1xjojmk1kx0pjpgthumb1.jpg

Perkara ini mula dibincangkan di beberapa forum Internet. Kedua-dua pelakon ini dikatakan berada di jepun untuk penggambaran drama ‘Suamiku Encik Sotong’.


 photo L001_4792.jpg

Mungkin Sharnaaz ada penjelasan yang logik tentang perkara ini? Bersama kita ikuti penjelasannya nanti. Buat masa ini, spekulasi sememangnya bertebaran di Internet.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (3 GAMBAR)Troli Barangan Yang Dibeli Shaarnaz Ahmad Di Jepun Mengandungi Beer?

  1. minah jambu tlajak habis merah says:

    huh !!

    0

    0
    • minah jambu tlajak habis biru says:

      huh ! cepat sangat nk buat fitnah dengan tk tau ape2 huh ! jangan2 kawan2 shahnaz yg bukan islam kirem untok belikan beer tu tkan tk boleh ????? jangan nk cakap yg bukan 2 eh kalau shahnaz nk togok beer tk payah nk gi jepon kt Malaysia aje dh boleh togok huh mengarot !!

      0

      0
      • shanana says:

        tolong belikan pun same hukumnye dgn minum…ape2 perbuatan yg terlibat dgn arak, hukumnya sama…samada edar, beli, bawa, simpan, dan sbg nye

        0

        0
        • apernie says:

          Betol betol… nak cakap orang buat fitnah pun.. kalau nak kaver pun.. biar lah guna akal fikiran…

          dalam AlQuran dah cakap dah….

          Yang bawak? yang tolong belikan? yang hidang? yang bekerja kat satu tempat yang ada tu?… Haram Dik…

          Kalau AlQuran pun dah taknak ikut… pastu nak kata orang sentap suka buat fitnah… come on lah …. Tak dapat lah nak bantu kalau dalam AlQuran dah tulis pun masih nak backup Artist kesayangan…

          Or Islam atas nama jer dik? Takpernah tau Isi AlQuran ehhh?

          kalau camtu takper lah… saya bersangka baik jerlah..semoga dapat Hidayah .

          0

          0
        • minah jambu tlajak habis biru says:

          mlayu memang cangitu banyak sangat remeh temeh nyeee mengarot !!!! kalau belikan pon macm minom lebih baik minom skali puas hati !!

          0

          0
        • aigooo says:

          kesiannye minah jambu. semoga beroleh hidayah

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nampak bbenor ngko tu jahil minah jambu, ni mesti kes mak ayah tak sembahyang sb tu ngko pun jahil sama macam mak ayah ngko… cepat2 la gi blajar agama sebelum mati menjemput ngko.

          0

          0
      • aigooo says:

        kesiannye minah jambu. semoga beroleh hidayah.

        0

        0
      • One Direction says:

        Jepun negara asian muka hodoh

        0

        0
  2. ina says:

    “troli tu mmg milik salah sorg crew yg sama2 mnbeli belah bersama kami dan bukan milik sy” jawapan selamat artis..

    0

    0
  3. yana says:

    nara…nara….perkara ni boleh jadi hebahan fitnah… ntah la sukati kamu la nara…. pandai2 la pikir dosa pahala.

    0

    0
  4. ANON says:

    no komen. kang cakap lebih2 kang sedangkan dia xbuat jatuh fitnah pulak. berdosa u.. so diam je la. tu yg terbaik.

    0

    0
  5. Mirai Suenaga says:

    tolong beli pun tak boleh gak.
    dah lah. diam2 sudeyyyy

    0

    0
    • apernie says:

      Tolong Beli Pun Takleh? Tu ker soalan? diam diam sudeyy?

      Hahahaha… memang tak pernah tahu isi AlQuran nih….
      Errrrrr…. Tolong Beli… Tolong Hidang… Duduk Setempat jer pun dah kener Laknat Allah dik….

      Dalam AlQuran Tulis…. Firman Allah dik… owhh… saya bersangka baik lah… maybe awak non muslim… Sorry…

      dalam agama kami.. takboleh walau pun tolong beli…

      Kalau dah Firman Allah pun dipersoal…. All The Best jer lah Kat Akhirat….
      Semoga Diberi Hidayah.. itu sahaja Doa saya….

      Pintu Taubat Setiap Masa Dibuka…. InsyaAllah Sempat.

      0

      0
      • Mirai Suenaga says:

        hello… pasal nak bash org laju jer kan.
        maksud aku ni TOLONG BELI MEMANG TAK BOLEH JUGA. Bukan aku nak mengejek, “eleh, tolong beli pun tak boleh gak?”

        part -dah lah. diam2 sudey- tu tunggu jawapan Sharnazz nanti lah, kita tgk apa yg dia nak cakap.

        Sekarang, siapa yg salah? aku dah terasa hati ni…

        0

        0
    • Mirai Suenaga says:

      Yg dislike komen aku tu manusia yg tak reti beza, bajet ostazah tau nak bash org mcm apernie. Tak reti nak baca betul2, laju je tgn nak bash org.

      0

      0
      • Anon says:

        aku paham je maksud Mirai Suenaga tu..yg bash tu baca dgn nada lain or sengaja nk cari salah org je..sabar beb, kesahkan dia mcm bgus je komennya smpai nk isukan isi kitab suci bagai..cara brcakap pn melebih riak

        0

        0
      • murukuya sentapai says:

        Ala rilek la hentai oiii….salah faham di jnternet sangat biasa..lain kali guna tanda bacaan yang sesuai…komen kat sini mana ada intonasi.
        lain kali tulis ayat bior jelas nau nau….

        0

        0
  6. nona says:

    try google ada juga brand ni yg non-alcohol beverages..wrna tin pun sm..kita pun xtau dia minum ke x..takut jatuh fitnah…lagipun sblm ni xpernah sekali pun dgr gosip dia minum..wallahua’lam…

    0

    0
    • aku dok jepun says:

      dah sah2 nara letak kat pic dia tu sejibik sejibon dlm troli nanas tu bungkus super dry asahi, super dry tu mmg alcoholic beer. yg non-alcoholic tu nama dia DRY ZERO bungkus dlm kotak, packagingnya tak sama mcm SUPER DRY, ada pahemmm?

      0

      0
  7. Abc says:

    selidik betul betul abang akak akak adik adik…jgn main bohhh jer

    0

    0
  8. nurul says:

    Rasanya lebih baik tanya direct je pada dia? FB twitter instagram banyak. Post macam ni boleh menimbulkan fitnah. Semoga bermanfaat.

    0

    0
  9. apernie says:

    Sebab tu kita dilarang benda benda yang boleh menjadi Fitnah…

    0

    0
  10. politik says:

    nara mana berani tanya direct tu.. tunggu org lain pi tanya pastu dia copy paste je…

    0

    0
  11. azmi says:

    biar btl Shaarnaz nie…..ke hanya gimik atau salah satu scene….tggu je penjelasan dr tuan punya badan….

    0

    0
  12. nok gebuzzz says:

    dengar dulu ape penjelasan mr sotong ,kalau x betul dah satu fitnah….

    0

    0
  13. Anon says:

    A&W root beer blh minum ke?

    0

    0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      kalau untok orang islam tk boleh minom pasal ada nama beer kat situ yeeeee.. terima khaseh thank u…

      0

      0
      • Anonymous says:

        ooo rupanya kita tgk nama je la ye tanpa memeriksa kandungannya. dah tu jgn mkn buah mata kucing sbb itu adalah mata seekor kucing. jangan makan kuih tahi itik sbb itu adalah najis. sekian

        0

        0
        • minah jambu tlajak habis merah says:

          betol tuuuuuu tk salah lagiiiiiii pandaiiiiiii anonnn minah jambu suka..

          0

          0
      • jijah says:

        tgk btl2 la kan lain sgt 2..
        perhatikan betul2.. tgk sekali pon da nmpk da lain.. kebetulan warna kotak ngn tin 2 je same… korg ckp ni da kire fitnah tanpa tahu perkare yg btl.. x paham btl la ngan korang ni

        0

        0
      • Pisang says:

        Boleh aper. Non alcoholic beverage.

        0

        0
    • One Direction says:

      A&W root beer tu boleh minum lah bodoh. Kau x pernah minum A&W ke ?

      0

      0
      • Anon says:

        yelah One Direction si pandai..nmpk tak apa yg cuba disampaikan? mgkin Asahi beer tu pun serupa A&W root beer kan Asahi keluarkn pelbagai jenis produk..ada tulisan “beer” tak smestinya tak blh minum.

        0

        0
  14. Anonymous says:

    Asahi ni kan ada yg 0.00% alkohol….ada bnyk jenis…sapa2 pernah study kt Jepun dlu meh la komen

    0

    0
  15. noni says:

    ada jugak org back up sharnaaz pasal ni, ,,,,,,,setuju dgn apa yang diperkatakan oleh aku duk Jepun

    0

    0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      babtu jangan nk buat fitnah smbarangan aeeee tengok dulu n selidek dulu n tanye duluuu baru leh ckappp ! ni tk tau ujung pangkal main tudohhhhh aje macm sial ! pada kene tuoh lebih baik minom skali ad jugak faedah Nye…tk minom pon orang akan sangka kite minom beer…jadi pandai2 la nk idopppp..lov u shahazzzzz muah !

      0

      0
  16. orenz says:

    Ramainyq ustad n ustazah…

    0

    0
  17. minion says:

    ada beberapa kemungkinan di situ:

    1. mungkin betul shanaz ambil air tu sbb xprsan yg tu beer yg ada alkohol sbb scra luarannya wrna sm dgn yg non alhocol but diorg msih dlm supermarket mungkin tgh nk byr..maybe otw nk bayar tu dia or plkon 2 org tu baru prsan yg tu beer betul then shanaz pulangkn balik..xjadi beli
    2. maybe dh terbeli then masa nak minum ke or tgh susun2 brg ada crew prsan n tgur yg tu beer beralkohol so xley minum…

    ni brdasarkan gmbr mereka masih dlm market n belum di bw keluar..so kita x tau smda betul2 dia beli atau x…bukan nk back up tp xnk tuduh takut jd fitnah sblm tuan pnya bdn buat statment…fikir2 dan slmt beramal..peace

    0

    0
  18. mirul says:

    kat jepun, jenama asahi ni banyak hasilkan macam2 minuman. brand popular. even air lemon mcm 7up pun brand asahi. blajar dulu environment kat jepun, baru komen

    0

    0
    • troliku , trolimu jua. says:

      Baik tak payah mention you keje atau blajar di Jepun nanti kena dislike. Itu kira baik sbb hari bulan kena kutuk.Typical msian klu tak tahu pun nak berckp. Org yg biasa pergi atau duduk di sana shj tahu. Betullah awk kata pasal asahi tu. Blh cnfrm. Cuma yg non alchl tu pun jngn minum. Almaklumlah tmpt yg sama buat. Syubahah. Terpulanglah siapa2 yg nak minum. As for me bnyk air lain boleh minum. I hnya tnguk air mineral. Itupun klu di europe hati2 air botol tu ada letak alkohol sdkit. Ramai pergi sana tak tahu perkara itu. Entah2 Shanz tu berdiri kat org lain punya troli. Sangka baik kan bagus.

      0

      0
  19. Lalaland says:

    kalo dia nk minum pun sukati dia la. urusan dia dan Tuhan. bukan nya dia budak kecik lagi tak tau hukum hakam. kiter jer yg sebok2 psal apa org minum n teguk. dri sendiri tak sedar tiap hari kutuk org sana sini…

    0

    0
    • lily says:

      salah tu. Kita perlu tegur menegur sesama kita bagi mengelak diri terjerumus dosa. Tapi perlu dilakukan secara berhemah.Dan perlu gak pastikan betul ke orang tu mmg buat silap, main boh je pun salah.

      0

      0
      • minah jambu tlajak habis merah says:

        tk payah nak tegorrrrrrrrr shahnaz tau dosa pahala n dia tau apeee yg dia buat n ape yg dia minom ! korang jaga diri sendiri sudaaaaaaa kalau dia susah pon bukan nye korang boleh tolong n kaau dia sakit pon bukan Nye korang boleh bayar bill hospital dia ! ape yg korang tau asek asek nk melalakkkkkkkkkk aje mcm monyet huh !

        0

        0
  20. anony says:

    Bersangka baik lah, mana tau kot2 dia beli tu utk kawan bukan islam dia….

    0

    0
  21. Anonymous says:

    ape la abg nara… tengok pon taw lain kotak nye… tgk perhatikan btl2.. kan lain 2.. kebetulan warne kotakl n tin 2 same je…

    0

    0
  22. nana says:

    bodoh btl korg sume ni.. tgk btl2 perhatikan betul2.. kn lain 2.. warna kotak je same… bodoh btl

    0

    0
  23. kutu says:

    dia pun berdiri je kat troli tu..lom tentu troli tu dia punya.mungkin orang yang amik gambar ni punya..meluat la ngan yg suka bz body ni..

    0

    0
  24. Apa2 pun itu antara dia dengan Tuhan…kita yg tak tahu apa2 harap tutup mulut dari menyangka dan berkata yg bukan2…hanya Tuhan yg maha mengetahui segalanya.

    0

    0
  25. bedah says:

    bang nara, tak takut jadi fitnah ke ? abang nara.. takut tau .. kalau terjadi fitnah.

    0

    0
  26. Zain Sardin says:

    pe laa korang nih beer pon nak bising, beer mcm air 7up jekkk tak rasa mcm alcohol pon sampai bole mabuk pon

    0

    0
  27. Hanez Suraya says:

    Biasalah minum2 ni. Kampong betul uols suma ni.

    0

    0
  28. Lalala says:

    Step artist M’sia lain x minom gitu….

    0

    0
  29. Januari says:

    apa2 pun kite dgr dulu komen sharnaaz ahmad nie. mana la tau kot2 ade org lain buat dajal kat dia pas tu amik gmbar kecoh2 kan. apa kata anda sharnaaz…? sila bg komen….

    0

    0
  30. anonymous says:

    troli aku ade kotex…. xnak zooommmm ke? ekekekekekeeee

    0

    0
  31. […] portal hiburan yang lain seperti Beautifulnara.com dan Rotikaya.com yang lambat dan tak berjaya merungkai persoalan ini (boo!), kami di Satrika berjaya […]

    0

    0