Written by serenity | June 6th, 2012

Adakah anda masih ingat dengan Wan Aishah yang dikatakan sebagai waris ketujuh keturunan Mahsuri? Legenda Mahsuri diceritakan sejak zaman berzaman.

Buat pengetahuan anda, menurut maklumat terbaru yang kami terima, Wan Aishah sudah berkahwin dengan seorang pemuda Thailand yang boleh tahan kacak juga. Wan Aishah masih nampak cantik walaupun mengenakan solekan tipis dan dia kini jua bertudung. Tak percaya? Baca entri ini sepenuhnya untuk melihat gambar Wan Aishah dan suaminya.

***

 

117 responses to (3 GAMBAR)Foto Terbaru Wan Aishah, Pewaris Ketujuh Mahsuri

  1. CIK FYZA says:

    Cantik, jelita..

    0

    0
  2. Lola says:

    So cute , ohsem :)

    0

    0
    • Bosan says:

      Muka saja lawa tp otak langsung xblh pakai.. Dapat biasiswa belajar di UIA tp gagal!! Buat malu Mahsuri aja..!!

      0

      0
      • aku tak pandai tapi aku nak juga berjaya says:

        apa da nak kutuk2..tak baik, setiap yang Allah bagi tu ada kelebihan dan ada kekurangannya. nak dapat belajar kat UIA
        syarat2 memang susah..tak pe, sekurang-kurangnya diberi peluang untuk belajar dia dah cuba sedaya upaya.rezeki dia nak belajar kat UIA sampai situ, nak wat camner..
        kecantikkan seseorang bukan terletak pada rupa tapi dalam hati. kadang2 ada je orang yang pandai dan cantik/hensem pun tak boleh cari rezeki yang halal, makan duit haram..yang tu nak jawab camner plak kan,hmm susah nak puaskan hati orang lain, yang kadang2 buat mereka gembira tapi hati kita sengsara.apa yang baik tu kita boleh contohi, yang busuk kita tinggalkan dan jadikan ia pengajaran.

        0

        0
      • syukur buat pengomen di atas. nak jilat ketiaknya…

        0

        0
  3. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pes hahahahahahahahahahah minah jambu pes hahahahahaha !!!!! eh betol ke minah jambu pes????????

    0

    0
  4. turbo turtle says:

    dok la comey mane..buleh tahan la..

    0

    0
  5. sara says:

    Wah makin lawa bnding ngn dulu

    0

    0
  6. aku says:

    tenet aku lembat nak mampusss….haissshhhhh…..

    0

    0
  7. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bang nara !!!!!! tadi kn minah jambu pes kn ? pesal tk pes pulak ni ???????? bang nara !!!!!!!

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      hensem jantan yg baju puteh tu…sape dia tu bolah kenal2 ????????

      0

      0
  8. tok guru says:

    apew perkembangan belajar di uia ek ??? keturunan melayu mmg chantique .. sape bilang gadis melayu x menawan heehheee :P
    chantique bertudung
    same padan dama lawa sama ensem heheheee

    0

    0
    • Audrey Hepburn says:

      Dia dah lama quit dari UIA dah. Kat UIA, medium language is English. So, dia ni tak boleh nak follow, then banyak failed subjek. Now dia study kat Thailand je.

      0

      0
  9. Aldy Shah says:

    Cantik juga, kalau dh tanggalkan bracess nnti mesti gigi dye cantik, tersusun kemas

    0

    0
  10. mimieyamor says:

    dia sda lama kawen la abg nara…. Penah masuk majalah malaysia lg…. U shud study dlu cerita b4 publish…. Dia kawen tahun 2010 lg….

    0

    0
    • serenity says:

      Kami tak sebut pun tarikh dia kahwin. Menurut sumber, bagaimanapun gambar ini masih baru, tahun 2012.

      0

      0
  11. Suka Baca Cite Mahsuri says:

    Hoho cantikkkkkkkkkkk! lagi cantik dari Lofa hehe *tetiba

    0

    0
    • kopek lanjut, cherong lanjut, semua lanjut says:

      dh lah weh mention nama lepat pisang tu….aper blh di banggakn sgt kalau tiap2 hari tunjuk body..

      0

      0
  12. Lagubestbest says:

    Lofa lagi.. haih. Show body setiap masa, gerenti glamour.

    0

    0
  13. Ape daaaa says:

    Ape daaa nara oiii, aku study dgn dia n roommate, dia mmg pakai tudung la, suka hati kata baru pakai tudung, do research ok!!!

    0

    0
    • jarum patah says:

      yg ko nie pesal meroyan pepagi nie…abg nara ckp cmtu sebab dlu time dia slalu kuar tv…kan dia free hair…cer ko tgk balik gambo2 lame…nie x…pepagi buta…rezeki xmasuk lg dh nk memarah org…ish….

      0

      0
  14. makcik Enon says:

    Ntah la..time die msk UIA main campus, aku kt Matrik UIA. Tp patu die cm senyap je..ade org ckp die x habes pon stdy..tp ntah la..org yg ckp kan..

    0

    0
  15. rai says:

    Poyo je si Zed Zaidi ni.makin lame makin menyampah plak haku ngan si Zed ni.sket2 dah la..makin menjadi2…blom dpt dato’ lg tu..kalo da dapat,tah hape dia nak sembur tah..rubbish!

    0

    0
  16. ladyzviva says:

    pengalaman aku msa kt langkawi msa kami tgh makan2 n borak2 kt kedai makan depan hotel ada sorg makcik tegur kami dia dngar kami ckp n g makam mahsuri.dia bgtau klu nk g sna sbgai org islam cuba sedekahkan al fatihah kt arwah.klu seorg sedekahkan sekali bygkan klu seratus org???? sbb katanya 100 org sehari berkemungkinan akan lawat makam tu n jumlah pelawat akan bertambah klu musim cuti sekolah.
    katanya lg klu pelancong y dh sah2 bkn islam x pe lah ni org islam pn lupa nk sedekahkn al fatihah tp sibuk amik gmbar siap wt mcm2 stail lg kt makam tu blum lg ditmbh n wat bising n buang smpah di merata2.tmpt tu dh jadi mcm tapak pesta plak. spatutnya g sana utk melihat sejarah n menginsafkan diri bkn g utk brsukaria.nti bkn dpt pahala lg menambah dosa adalah.tu blum lg tgk bab pakaian msuk kt makam dgn pakaian menjolok mata spt berseluar pendek n x brtudung!!!! pjg makcik tu membebel smpai kami terdiam.dlm perjalanan ke sana aku terfikir akan kebenaran yg makcik tu ckpkan n bila tiba di sana terus aku ke makam tersebut n menyedekahkan al fatihah buat arwah(padahal slama ini x pernah terlintas di hati aku utk menyedekahkan al fatihah bt arwah).kata2 makcik tersbut benar2 menyedarkan aku n dgn tiba2 perasaan sayu n sedih menerpa d hati. tanpa di sedari air mata ku mengalir laju mengiringi bacaan ayat2 suci itu…….
    sesungguh kuasa Yg Maha Esa itu tiada bandingannya……..allahhuakbar!!!!!!

    0

    0
  17. Regina says:

    setaw aku die nie jenis gugurl yg pakai tudung mudah alih…means kejap pakai kejap x pakai….memang time kawen aritu die free hair tok satu sesi pakai gown…tp ader sesi yg laen lak die bertudung,so kirenyer memang jenis kejap pakai, kejap bukak la nie

    0

    0
  18. nurqaseh says:

    Dlu wartawan msia ni dok sibuk ckp dier ni lawa giler… Kulit cantik smpaikan klau pkai bedak pun mcm x lekat coz terlalu perfect… Halus mulus… Propa je lebih… Aku sma2 taaruf (orientasi) ngn dier mse kat uia dlu… Indah khabar je kot… Kulit dier berjerawat lg… Agak2la wartawan yg tulis tu kot ye pun nak agungkn dier ni..

    0

    0
    • black lala says:

      bila ek dia masuk uia? saya tak pernah tau pun sbb dulu saya pun blaja kat uia jugak.

      0

      0
    • Anonymous says:

      masa yg kulit halus tu dia budak lagi.. ntah2 tak akil baligh lagi kot.. mgkin sbb tu kulit dia cantik. masa dia masuk UIA, mgkin dah akil baligh. hormon seorang gadis dah bermaharajalela.. time tu la kulit berjerawat bagai… think positif je ye….

      0

      0
    • ayamgoreng says:

      ala. biasalah tu. Siti Nurhaliza pun pernah berjerawat, apa lagi pewaris Mahsuri yang hidup zaman serba maju ni, udara tak berapa bersih, cara hidup berubah, confirm la berjerawat! Macam lah kau tak pernah kena hinggap jerawat. Menggelabah!

      0

      0
  19. Mak Banang I Follow says:

    Nenek aku lagi lawaaa…..hahahaha….

    0

    0
  20. nyah dangdut says:

    aku lagi chantek

    0

    0
  21. vivie says:

    kakak aku kenal dia nie, selalu nmpak dia dgn geng2 dia, sombong katanya, sbb dia aser dia populer…

    0

    0
  22. Sshh says:

    x cantik sgt la..biasa jer..

    0

    0
  23. Mr.Mama says:

    Boleh la, standard cantik spt kbykkan pompuan lain…tp muka dia x nmpak melayu sgt la, more tu thai…maybe dah byk sgt mix kot, maklum la dah keturunan ke-7

    0

    0
  24. Next of kin says:

    Kita dah di abad 21…..wartawan masih lagi diabad purba….mengagungkan benda yg tak berfaedah…..

    0

    0
  25. lovelime says:

    Cerita mahsuri nie cerita dogeng jerk sebenarnya, klu btl pun aku tgk dia nie tak cantik mane (serious tak jelous) cuba tanggalkan make-up dia, lens & pakaikan pakaian traditional purba, klu btl dia waris mahsuri baru btl2 kita blh tgk cantik dia mcm ne.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mahsuri tu pun manusia, ko ingat dia bidadri dr syurga ke yg cantik die perfect sesgt! logik la cantik manusia ade la kekurangan sikit2.. so logik la klu keturunan cantik biase2 je..

      0

      0
  26. nazra says:

    kecantikan hak milik setiap insan~

    0

    0
    • khalaf idzham says:

      yes,.,tpy,.,. kta jgn skali kali mmpertikai ann kcantikan owg len,., bha,.,

      0

      0
  27. aqu anna says:

    laaa….abg nara..nape bru kuarkan berita ni? bkn ke diorang dh kawen pd 11 jan 2011? dh setaun daa bang nara oiii…..

    0

    0
  28. Nur Kasih says:

    Tgk dari komen2 yg diberikan ,rupa2nyer ramai gak student UIA baca blog hiburan nara ni ni ek…hehehe…patut le blog hiburan nara ni ramai betul ustazah n ustaznyer ….

    0

    0
  29. SUSI says:

    abg NARA baru tau ke? kan da lame die kawen…

    0

    0
  30. cik kak says:

    betol ke die ni keturunan mahsuri?sbb aku de terbace 1 thread kt f****m yg die ni bukan kturunan mahsuri..xtau la sahih ke x..

    0

    0
    • Mummy Aisyah says:

      ye ke…, kO baca dr mne…? arwah ayah tiri aku mmg asal org lngkwi.., citer dr arwah, Mahsuri didapati sbb hamil oleh bidan yg dipanggil utk periksa dia dan wan mahora fitnah ank dlm kndungan Mhsuri adalah ank Deramang, sbb tu Mahsuri dibunuh… Masa sekolah rendah dlu, aku baca buku citer yg pinjam dr perpustakaan pun citernya lbih kurang cm arwah ayah aku citer..,

      0

      0
  31. Nama FB? says:

    Dah kahwin Dah? Cepatnya Masa Berlalu

    0

    0
  32. meeradriana says:

    patut la ada yg sanggup bgaduh n memfitnah kalau mahsuri dulu wajahnya cantik macam ni..
    tapi aq yakin mahsuri lagi cantik dari aishah ni..

    0

    0
  33. nur says:

    apa ni bang nara buat emej blur camni…
    gambar ni lagi elok kelihatan…

    http://i.imgur.com/hYsd7.jpg

    0

    0
  34. Anonymous says:

    asal muka dier nmpk cam iras2 adira AF?

    0

    0
  35. sakit hatiku... says:

    nasib baik keturunan mahsuri tak sexy mexy…nasib betudung..

    0

    0
  36. mama says:

    Aslmkm..

    Baik adik nara disablekan je ruangan bg komen ni.
    Komen semakin merapu2…
    Daguh2..kutuk2…
    sedih baca.
    Kalo suka komenlah yg elok2..
    Kalau tak suka komen dgn berhemah
    atau diam je…atau lebih baik blah tanpa tgk berita selanjutnya..
    Mcm peel org bila bg komen..
    Yg bg komen elok2 pun ada yg nak sangkal
    apahal lah korang ni semua…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    kenapa setiap perkataan dan setiap pernyataan akan jadi satu isu..baca, faham dan komen dalam hati sudala yang penting takde kaitan dengan diri sendiri dan keluarga cukupla..

    0

    0
  38. Putera Antz says:

    mcm anjing je prangai sume yg komen dalam nie.. hahaha..
    gelakkan je aku tngok korang nie.. wakakakkaka.

    0

    0
  39. aslvie adam says:

    Huh!bace fahrin punye komen masuk dek akal ke…hanya menceritakan sejarah…mitoskewujudan mahsuri…bukan mengagungkan..jgn membandingkan nabi s.a.w dengan mahsuri…klau nak dibandingkan kenapa p.ramlee sume tu xnk dibandingkan????kita sekadar memceritakan..mengingati sejarah mase lalu…fikir ye wahai abg fahrin ….;)

    0

    0