Written by AbangNara | March 31st, 2013

Cantik sungguh nama anak sulung Irma Hasmie dan Redza Syah Azmeer ini. Redza Syah Irfhan. Semoga anak ini akan membesar menjadi anak yang soleh di bawah didikan kedua-dua ibu bapanya. Besar nanti confirm hensem macam si ayah punya. Hehehe ~~

nama anak irma hasmie

Untuk makluman, anak pasangan ini telah dilahirkan di Prince Court Medical Centre. Masih belum diketahui sama ada Irma melahirkannya secara normal atau pembedahan. Apa yang penting Redza Syah Irfhan nampak sangat sihat dan comel. Tak gitu?

nama anak irma hasmie

Pihak Awan Studio turut sama merakamkan detik bersejarah buat pasangan ini menerusi video. Tak sabar rasanya nak tengok full version.

Ezuwan Ismail, salah seorang rakan rapat Irma turut melawat si comel Irfhan ini.

nama anak irma hasmie

Semoga Redza Syah Irfhan membesar dengan penuh sihat. Tahniah sekali lagi diucapkan buat Irma dan Redza.
aura whiteP.S: Bukan perempuan je tapi lelaki pun boleh guna Aura White nie. Memang banyak kesannya. Paling best sel kulit tumbuh balik. Boleh tutup jerawat semua. Confirm makin hensem muka. Untuk tempahan, boleh PM di Facebook CantikNara, email ke [email protected] atau Whatsapp/SMS ke 013-594-7061.

83 responses to (3 GAMBAR)Redza Syah Irfhan, Anak Irma Hasmie & Redza Syah Azmeer

  1. Dol says:

    lepas ni makan Aura White Collagen..katanya !

    0
    0
    • Mama says:

      tak payah nak berkolagen sangat lah….yg penting jaga solat, jaga iman dan hati biar bersih biar kelakuan pun bersih gak sebab manusia ni 99 peratus roh, 1 peratus luaran. renung-renungkan.

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap compter says:

        ye laaaa tapi kalau irma ni tk cantek tkan redza ni nk kawin ngan dia n have a babyyyyyyy apeeeeee punye komen …kecantekan n kejambuan jugak perlu di alam rumah tangga ni….solat pon perlu kebersehan jugak perlu ..semua nye perlu di dlm donia yg fana ni..duit ! lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii perlu ! huh !!! ape yg tk perlu?

        0
        0
        • Ustezah Pilhan says:

          Makanan kerohanian juga perlu (bukan McD, belacan & pengat pisang). Nanti anak keluar jadi Rozita Che Wan. Ahaks!

          0
          0
        • missa says:

          what’s wrong ngan pengat pisang?? kesian pengat pisang dipersalahkan… hehe….

          0
          0
        • Olga says:

          C EZUWAN TU SEBOJ KE! DH LA BAPOKS… SANA SINI MUKA DIA NK INTEPRAME!
          ENTAH2 IRMA TGH DALAM PANTANG, LAKI IRMA DIA KEBAS! BUKAN BETUL SGT PUN DIA TU!

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          mungkin pengat pisang ni di pandang haram oleh si Ustezah Pilihan ni emmmmmm mungkin jugak eh ! mari kite pikirkn bersama senyum cikit :).

          0
          0
      • budak 14 tahun says:

        beranak beranak beranak ..tukar jadi blog beautifulberanak pulak…mcm mana nak maju kalau media asyik cerita hal beranak beranak beranak..tgk hollywood x siar byk kali cerita org beranak..malu jer baca story org beranak

        0
        0
        • wood wood says:

          kalau malu, nape ko baca? nak sama kn malaysia and hollywood, ko duk aje la kat hollyqood tu.

          0
          0
        • ieaz says:

          ish2 budak 14 tahun nie…..akai tak dak…..kalau ko tak suka tak pyah tgk……abih ko dari mna kalau mak ko tak branakkan ko….bodo btul….

          0
          0
    • Olga says:

      EZUWAN ISMAIL TU PON NAK MENEMPEK JUGAK,GAY TUA TU BILA NAK KAWIN PLAK?

      0
      0
    • Olga says:

      LEPAS NI NABIL DENGAN IRMA BOLEH BERBESAN LAH YE, SAPE SETUJU LIKE HEHEHEHE

      0
      0
    • Olga says:

      SI EZUWAN TU MENEMPEK INTERFRAME ADE MAKNA NK TACKLE SI LAKI IRMA LAH TU ARI TU MSA LEUNIEY KWIN SIBUK NK INTERFRAME JUGAK NK TACKLE APEK KATENYERRRRRR

      0
      0
    • nama saya says:

      td ak mkn bnyk sngt….sampai rse nk tmuntah…then, kwn ak ajk mkn lg..ak pn turut jerr…ak mkn nasi putih dan tom yam pastu ak mkn kari kepala ikan.. ak kenyang sngt2 sekarang nie……..

      0
      0
    • nama saya says:

      ak pn comel jgk mse2 kecik2 dulu..

      0
      0
    • momok says:

      berseri je muke irma..bg sy irma kluxmekap& mekap simple lebih cantik dr mekap tebal2…

      0
      0
  2. Zira says:

    Comelnya anak dia !

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      betol tu comel anak dia puteh n cute skali ENGLISH EDUCATION OK MACM PAPA…nanti leh terbang tinggi2….lov u irmaaaaa

      0
      0
  3. Babe says:

    Suci sgt nampak muka irma…. ^_^

    0
    0
  4. Hidayah says:

    omeynye :)

    0
    0
  5. marfajad says:

    one happy family =)

    0
    0
  6. Anonymous says:

    pembedahan la..kan ad tulis EL LSCS..elective lower segment cesarean section..ap la nara nie..

    0
    0
    • pavlova says:

      what do u expect from nara?dia lelaki..baru ada anak 2st..mana nak tau shortform tu ialah cesarean. sy pmbaca blog nara pun xtau psl tu..kot doctor/nurse/ibu yg dh bersalin je yg taw pasal nii…

      0
      0
  7. mak jemah says:

    xsilap mak jemah lscs kat tag baby irma tu mksudnya ceaserian..so kene bodah la nara..

    0
    0
  8. she says:

    Ya Allah comelnye…. semoga jadi anak yang soleh dan menggembirakan parents. .. Amin

    0
    0
  9. d says:

    EL LSCS – elective lower segment cesarian section

    pembedahan mungkin.

    0
    0
  10. mentari says:

    semoga erma dan keluarga sentiasa diberkati oleh Allah dan dapat membentuk keluarga yg sakinah..semoga diberkati hingga ke syurga…Amin..

    0
    0
  11. chenta cadberry says:

    alhamdulillah, bertambah ummat nabi Muhammad S.A.W.. :)

    0
    0
  12. lollyta says:

    dalam tag dia tulis LSCS, rasanya itu Lower segment cesarean section. rasanya Lahir Caesar nih, kena bedah, biasalah anak sulung kalau besar kene buat caeser. Mak kawan aritu anak berat 4.2kg tapi bersalin normal sebab dah longgar, yelah, dah anak yang kelima.

    0
    0
  13. me says:

    kad kad nama ibu,doctor suma tu ada tulis mode delivery. LSCS.Lower Section Ceaserian..apa pun Alhamdulillah ibu,anak slmt.hantap baby agak ssh nk normal..:-),semoga jd anak yg soleh.mnjadi ibu n bapa kena byk sabar..:-)

    0
    0
  14. miss mong says:

    tahniah irma..bayi sgt2 la comel.semoga brtambah cahaya dlm keluarga kak irma..

    0
    0
  15. Anonymous says:

    nama dah dekat2 nama bapak…tukar belakang je…macam bangga sangat nama redza syah tu….konon….

    0
    0
  16. atun says:

    Syukur Alhamdulillah…comel …suka sgt sebab bertambah umat Islam yg soleh…amin..amin

    0
    0
  17. doktor sakit puan says:

    ntah nara ni…kat tag tu dah tulis EL LSCS bermaksud elektif lower section caesarian section…. Selalunye kalau elektif ni mesti ade sebab perubatan contohnye kencing,manis ker, baby uri kat bawah ker atau kalau chinese sebab die nk tarikh yg lawa

    0
    0
  18. slupee says:

    masa ngandung jgn makan carbo byk sgt … nanti susah nak beranak normal .. pasal baby beso …….

    0
    0
  19. L says:

    Irma kasik ke upload gamba dia yang nampak lengan tu, kesian dia. Penat2 jaga aurat tiba2 satu malaya nampak lagi

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      eh nampak lengan pon tk boleh ke !! ape ni !! jangan macm sial sngat lah kalau nk kasi komen !! kalau gitu sape2 yg nk branak jangan gi hospital laaa panggil bidan kampong aje yg sambot baby tu ! kalau tertinggal uri kt perot tk payah panggil doc biar bidan je yg uroskn !! tk semesti nye orang yg betol2 jaga aurat tu leh masok syurga !! kau ingat senang ke pe nk masok syurga ! dosa pahala semua tu Allah yg menentukn n manusia ni cuma buat ape yg patut aje !!! lain kali jangan komen macm sial la !!! haram jad betol macm ki wak !!

      0
      0
    • Anonymous says:

      org yg bercerita pasal aurat adalah org yang asik duk memaki org lain .. what the hell?? mmg betul kiamat dah dekat! facepalm..

      0
      0
    • Anonymous says:

      ezuwan tu abg die ke? adik die ke? xyah la nak salahkan org yg upload gambar ni, klu dia btul2 kesah, ezuwan tu xkan ae dlm gambar.. tu pun nak kecoh!

      0
      0
  20. puan A.. says:

    nampak sgt ko ni ngok sangat la L.. tak nampak ke kat tgn irma ada plaster utk letak tiub supaya senang nak buat injection@ dripkan ubat..itu pun kau nak komen !!..biasanya doktor tak bagi pakai baju lengan panjang..kalau ada tiub tu..memang kau ni mulut longkang..ha2x..atau kau jeles sbb irma dpt redza..
    Tahniah irma.. :) semuga berbahagia hingga akhir hayat..amin..

    0
    0
    • L says:

      Puan A, aku rasa kalau ko baca balik ayat aku kat atas tu engkau akan sedar yang aku tak salahkan irma pakai macam tu, aku tanya dia izinkan ke gambar dia yang macam tu diuploadkan ke internet kasik satu malaya nampak. Aku kasihankan irma, fyi aku kenal irma personally an aku mmg suka dia, aku bukannya kata dia jahat pakai macam tu kau paham x? Agaknya kau ni exam result kau berapa bahagian pemahaman, bende senang pon x boleh paham.Baca baik2 lain kali ye.
      Tabarakallah kak irma & suami.

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap compter says:

        nampak lengan tk boleh ke ? kenape kalau satu malaysia tengok lengan dia? dosa besar ke ? boleh masok neraka? kalau itu tk boleh ini tk boleh kalau sakit nk mampos jangan gi hospital lah kalau nk jaga sangat !! huh !!! meluat !!

        0
        0
        • L says:

          Salam cik adik, ya lengan jugak aurat. Adik belajar pendidikan islam tak. Aurat bukan boleh ambil mudah ye.

          0
          0
        • rona says:

          ala L..x yah layan sgt si minah jambu tu..dia mmg diketahui umum oleh pembaca nara sbgai seorang jahil murakap..

          0
          0
        • cik siti says:

          adohaiiii lengan tu auratlah sayang~

          0
          0
  21. L says:

    Kesian la kat puan A ni. Agaknya laki kau mesti menyesal kawin dengan orang yang bangang mcm kau ni kan? Kesian kalau ada anak beribukan org mcm kau ni, pahaman sendiri tak betul terus nak serang orang. Laki kau mesti cari lain ni dapat bini separuh masak macam engkau. Orang tulis A kau paham B. Hello, baca baik2, aku cakap kesian kat irma ni, dia jaga aurat dia susah2, dan dia izinkan ke orang upload gambar dia dalam keadaan aurat tak tutup sempurna, bukannya aku komplen cara pakaian dia, mmg susah nak tutup semua dlm keadaan bercucuk sana sini mcm tu. fyi aku kenal irma dan dia mmg baik, aku pon suka tgk cara dia & suami dia, bukannya aku kutuk dia. Ntahapa2 la kau ni. Sekolah dulu result mesti hancur lebur kan.
    Tabarakallah irma n redza.

    0
    0
    • Anonymous says:

      baca cara ko menulis pun aku rasa laki kau pun menyesal kawin ngan ko. theres no diff between u and puan A pun… dua2 pun asik nak menang,xleh nak ditegur.. 2×5..

      0
      0
  22. MINAH JAMBU SWEET CANDY says:

    SAYA TAK MINAT SANGAT DENGAN IRMA SAPA SANGAT LA IRMA KALAU NAK DI BANDING KAN DENGAN ARTIS POPULAR YANG LAIN. REDZA BOLEH CARI GADIS LAIN YANG LEBIH CANTEK DARI IRMA.

    0
    0
    • aku says:

      bodoh punya statement..jealous le tu..

      0
      0
    • Anonymous says:

      aku sokong ko…dulu ngan farid kamil. pas tu ngan nabil..perangai teruk amat…itu yg orang sanjung tinggi pasal dia…baru pakai tudung je..semua orang puji. tudung memang wajib so tak yah la puji lebih2 sangat….

      0
      0
      • anon says:

        aku kesian org cm ko ni..buat pe la nk cite kisah silam die..die berubah tu yg bagus,.kalau awal2 pakai tudung tapi lame2 perangai cm haremm,,neraka juga..dan org yg mula2 jahil ..lepas tu berubah ke arah kebaikan yg tu la yg akan diterima Allah..maknenye die dah taubat..

        0
        0
      • wateva says:

        org bkn puji tp org bersyukur sbb dia diberikan hidayah/petunjuk utk berubah ke jalan Allah, malah lebih baik dr kamu yg sentiasa membuka aib org . berubahlah, nescaya satu hari nnt org turut memuji mu atas perubahan mu !

        0
        0
      • Anonymous says:

        org bukan sanjung..ko kne paham,org xkn tengok sape die dulu tp org pandang sape die sekarang..klu semua org mcm kau hati busuk cerita 4-5 tahun lepas pun kau akn ungkit kn..kalau mcm 2 semua org buruk la di mate ko..jgn cemburu dgn ape adanya org lain,die berubah ke arah yg lebih baik..kenapa nk persoalkn..bersihkn hati 2..mungkin org jgk akan pandang ko lebih baik..

        0
        0
  23. niaa says:

    EL LSCS. . dah terang2 tulis gitu.. pembedahan elektif.. pembedahan yg dirancang dr awal.. mgkn sebab ‘big baby’… berat jer dah hampir2 4kg…

    kalau “EM LSCS” plak bermaksud ’emergency lscs… pembedahan yg tak dirancang dr awal.. mgkn terjadi sebab fetal distress, poor progress… @ lain2

    0
    0
  24. Afiq says:

    Comelnya…. tahniah untuk irma hasmie dan suami :)

    0
    0
  25. jemah says:

    bang naraaa oii…irma hasmie ni kene OPERATE..dia x branak care normal pun..ayu raudhah je yang branak care normal

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      irma takot sakit takkkkkk tu pasal branak dengan cara operate…kalau operate tk rasa sakit bukak mate aje baby dh ada depan mate hepening kan….tapi yg paling bagos branak secara normal jadi kite tau betape sakit n seksa nye mak kite branak kn kite dulu..

      0
      0
      • aku yg terasa says:

        eh minah..
        sdap je ko kata..
        ‘kalau operate tk rasa sakit bukak mate aje baby dh ada depan mate hepening kan….tapi yg paling bagos branak secara normal jadi kite tau betape sakit n seksa nye mak kite branak kn kite dulu..

        aku nie branak operate..sbb ank aku bsr..aku plk bdn kecik..ko kata ibu operate x skit ya..eh ko ingt nk branak trus kluar cm tu je ker..ckp kt doktor.. eh doc sana nk branak nie.. operate la saya..sblum nk belah tu kmi pon skit mcm ibu yg beranak normal jugak..

        mmg la mse operate x rasa apa2..tp lpas ubt bius hilang..ngilunya perut tu Tuhan je yg thu tau..nk bgerak pon sush..aku dulu nk p toilet yg dkt pon x sempat..tkencing tgah jln tau..sbb skitnya nk bjln..

        ibu normal cpt je kluar hospital..tp kmi yg operate nie ambik mse..slgi x ok tmpt belah tu x belay blk..pglmn aku sndri smpai dua kali aku msuk hospital..sbb bdn asyik lmah..dmm..skit kt perut..bila tgl d wad..3 kali tukar katil sbb x serasi..ada stgh katil keras..ada yg lendik jatuh ke bwh..bg tekanan kt perut bila aku nk bgerak..stay la aku smpai 2 minggu doc x jumpe punca..mngis2 aku nk blk tau..nsib ank aku x bnyk bnyi..tdo jer..lastnya ko thu apa puncanya..rupanya..ada darah beku kt perut aku..jahitan sblum nie x ok..doc korek blk perut aku nie..dpn mata aku..ngeri tau….then aku kne jht balik..cm org jht kasut yg koyak tu tau x..buruk yg amat..hari2 kne cuci..smpai krg kesan msih ada..wlau mcm2 produk aku pakai..mmg ok la..tp x leh dpt blk perut cm dulu..

        ko jgn ingt kmi yg kne operate nie sengih je trus dpt ank..kmi pon rasa jgk kskitn cm ibu normal bslin..msg2 ada suh sng..lau nk bandingkn..ibu normal sakit time nk beranak jap jer.. x lme dah boleh jln..kmi nie..pantang lg lme..silap gerak tetas blk perut nt..nk branak lg pon nurse suh jarakkn..tkut effect pd perut..plg hbt pengorbanan kmi nie..smpai bila2 perut kmi nie boyot smcm wlau pon slim..lau x pcaya ko tgok perut ibu branak normal gn ibu beranak secara operate..apa bezanya..

        tolong la jgn nk perlekehkn ibu yg beranak operate..suka sgt ckp cmtu..mcm kmi nie x hbt..sakit sikit2 jerrrr..
        normal @ operate sme je slgi kita bgelar IBU..

        0
        0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          memang betol ape yg u cakap kn tuuuu tapi branak operate ngan branak normal memang ada rasa sakittttttttt tapi branak normal mungkin sakit nye lagi hebat dari yg branak operate tk betol ! tapi selalu nye ape yg minah jambu tengok pompan kalau baru pertama kali nk terima anak dia akan branak dengan cara pembedahan anak yg ke dua pon ada yg sengaja nk kn cara pembedahan pasal dia takot sakit

          0
          0
  26. Tupperware says:

    Buat tukang komen paling bodoh abad ini, Olga (March 31,2013 2.24pm, 5.19pm)!!! Sesedap rasa aje kau panggil designer Ezuan Ismail tu gay tua la, nak ngorat laki Irma la…..astaghfirullah.. kau tak baca majalah Harmoni yg terbaru ke..?Dia dah tunang la weeiiiii! Bertemu jodohnya tu waktu tunaikan umrah..sama2 org kelate gok….comeiii lote lagi!! Itulah kalau akal manusia mcm Olga ni dah mengalahkan anjing laut, tahu nak ngutuuuuuuukkkk aje!!!

    0
    0
  27. wAwA says:

    LSCS tu bukan ker pembedahan? Aii’ dulu sama gak ceasarian.

    0
    0
  28. intan says:

    Tengok dri tag kad tu.. EL LSCS tu emergency labour kan.. ceasar.

    COmel sangat baby!!

    0
    0
  29. ding says:

    EL LSCS – elective caesarian section. Mesti baby ni suspect besar that’s why operate..tgk berat 3.93kg!

    0
    0
  30. Mummy M says:

    Alhamdulillah..comel sgt..nak amik jd anak angkat blh?

    0
    0
  31. ................ says:

    x faham la aku ada pengomen y kt sini tahu mengondem jer kejanya…Irma tu pn dh bersalin…ucapkan tahniah jer dh le..ni x..pasal lengan la…pasal kawan dia la..pasal beranak operate la….kecoh betol la….lagi pengomen y bernama Olga tu…suka sgt nk burukan org jer kejanya…

    0
    0
  32. nurul says:

    kalau tgk kad nama baby born tu, ada lscs= maknanya Lower Segment Caesarean Section..”EL” elective tak silap saya..kalau “em” emergency…btw, tahniah irma..semoga menjadi anak soleh ye shah irfhan..tambah lagi umat nabi muhammad..syukur

    0
    0
  33. Liely says:

    Abg Nara…kat gamba kad irma tu de word “LSCS” means operation…

    0
    0
  34. aku merasai juga says:

    Buat Irma tahniah kerana selamat melahirkan baby yg sihat.buat “aku terasa juga”saya pun mengalami sakit yg sama mcm puan.ank pertama pembedahan, kedua normal yg ketiga bermasalah dimana elective dr doc adalah normal.doc soh cuba normal kalau x boleh baru pembedahan,mana tahu cuba punya cuba jln dh 9cm tp dh x boleh melahirkan krn sudah tidak mempunyai tenaga.sudahnya kene operate juga.kan dh 2 kali sakit.lagi ubat bius x jalan siap rasa pisau lagi bbrp minit tunggu ubat x jln juga sudahnya diberi oksigen dan x tahu apa lagi ubat selama 10 jam tidak sedarkan diri.lepas tu nk duduk nk bagun nk pegang baby pun sakit.Jadi buat si Minah kalau x pernah merasa jgn gatal2 tangan nk menaip sesuka hati je.rasa dulu kesakitan baru tahu apa rasanya.

    Apa2 pun melahirkan anak secara normal adalah satu kenikmatan yg kita sendiri x boleh bayangkan kesakitan itu dan selepas anak dilahirkan segala kesakitan itu terus hilang. Hanya insan yg bergelar ibu saja yg dpt merasai semua itu termasuk saya sendiri.Jadi kalau ada pilihan baiklah memilih secara normal sakitnya x lama berbanding yg operate kerana walaupun sudah berbelas tahun sakitnya masih terasa.

    0
    0
  35. mel says:

    EL LSCS = Elective emergency Lower segment Cesarian section…

    0
    0
  36. ustazah sangat says:

    Laa irma kan dalam keadaan sakit maksudnye dlm keadaan baru lepas bersalin. Kan tangan die pun ade suntikan plaster sume so bab aurat mgkin x timbul. Keadaan memerlukan.

    0
    0
  37. Anonymous says:

    Alhamdulillah. Tahniah Irma dan Redza. Comel sangat bayi mereka. Irma walaupun mukanya pucat, tetap nampak berseri dan lebih cantik. Mungkin seri perempuan yang baru bergelar ibu. Tahniah sekali lagi. :)

    0
    0
  38. syu says:

    subanaallah…comelnya baby irfan…semoga menjadi anak yang soleh..dan berjasa kepada kedua ibu bapanya:)

    0
    0