Written by Bella | December 4th, 2015

Selamat bersalin cahaya mata beliau yang pertama sekitar minggu lepas, akhirnya Fouziah Gous telah mendedahkan nama serta wajah bayi lelakinya itu kepada umum melalui akaun Instagram miliknya.

Fouziah dan suaminya Zhafran Yusof telah memilih nama Muhammad Zeeshan buat anak mereka yang bermaksud kekuatan dan yang terhebat.

Berikut perkongsian Fouziah di Instagram beliau:

Assalamualaikum semua… Alhamdulillah baru selesai “ber Tahnik” untuk @zhafoujr ..Ingin saya kenalkan baby lelaki saya ” Muhammad Zeeshan Bin Md Zhafran …

Di lahirkan pada 26th November 2015. Jam 1137 pagi … Di @demcspecialisthospital Zeeshan yang bermaksud “Kekuatan / yang Terhebat / ) nama pilihan kami.

Terima kasih atas doa yang di panjatkan selama saya berada di Hospital sehingga hari ini..teruskan berdoa yang terbaik buat kami sekeluarga.Kami juga sentiasa mendoakan kesejahteraan buat anda semua semoga di bawah rahmat Allah swt.. #syukurlah #zhafoujr @zhafyusof @zhafoujr @zhafoujr #zhafou #feelingblessed

Erm memang comel bayi mereka bukan? Ditambah pula dengan nama yang sedap serta mempunyai maksud yang agak baik. Semoga kehadiran Muhammad Zeeshan akan memeriahkan lagi kehidupan Fouziah Gous dan suami, siapa tahu pintu rezeki mereka akan terbuka dengan lebih luas selepas ini.

Berikut kami sertakan beberapa lagi foto  Zeeshan khas buat tatapan anda.

Sumber Berita: Instagram Fouziah Gous

64 responses to ( 3 FOTO) Muhammad Zeeshan Nama Anak Fouziah Gous

  1. . says:

    Shinchan?

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Mati2 ingat semenjak jadi ibu dah berhijab..
      Terkedu sekejap.. Syukur..
      Rupanya baru lepas majlis…

      0

      0
      • Anonymous says:

        tahniah….walaupun x minat tapi dia ni xde le gossip2 murahan. kipidappppp.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Subhanallah..comey baby..senyummm

        1

        -1
      • Ahmad says:

        nama cam orang India… kawan fb aku ada nama Zeeshan, dia orang India.

        0

        0
        • anon says:

          Muka & kulit foziah pun mcm india, mestilah dia minat yg bunyi mcm india jgk…

          0

          0
        • One Direction says:

          India tu keling erk ?
          dah kenapa minat muka keling,,,, keling tu hitam. Bangsa yang paling cantik di dunia ialah kokosen macam One Direction.

          0

          1
        • One Direction says:

          betul ke asal usul bangsa melayu ni campuran keling & cina apek ?
          hahahahaha,,,, tolong ya mengaku asal usul anda. korang semua campuran keling & cina apek,,, maka terhasil lah bangsa melayu asian muka hodoh.

          0

          1
        • Melayu Penang says:

          Excuse me ? melayu Penang rata2 berketurunan Arab, Yahudi dan Armenian okey. Pegi buat research please, sbb tu kat Penang ada Armenian street, and Yahudi Road, pastu kerajaan Malaysia yg hanjing tukar nama jalan2 kt Penang. Bodoh !! Cuba padam sejarah, dasar Ameno terus mara utk poket sendiri !! Rata2 semua convert masuk Islam sbb tknak balek negara Asal lepas World War 2 dan selepas Malaya merdeka ! Jadilah Melayu yg cantek rupa paras, hanya di Penang.. Muahh

          0

          0
        • anonymous says:

          peduli apa nama cam org india kalu maksudnya baik..bangsa paling cantik di dunia kokosen??? habis knp kt hollywood sna blambak yg nk jd mcm org asia..one direction ko ni mesti xhbs belajar

          0

          0
        • Anonymous says:

          melayu penang bukan cantik sangat pun, orang pantai timur lagi cantik.

          1

          1
        • Johor girl says:

          @anon 3: 37 pm
          melayu pantai timur berasal dari China, so cantik ke ????
          china mainland berhijrah dan mendarat di pesisir pantai timur . its history.

          0

          1
        • pakar sejarah says:

          pedagang Arab berdagang ke negara China…berlaku kawin campur. hasilnya muka melayu #FACT

          0

          0
        • Anonymous says:

          Melayu pantai timur drp Narathiwat, Thailand dan China. Keterunan gundek Hang Li Poh…

          0

          1
        • Anonymous says:

          Korang bahlol, bangsa mana2 pun ada yg cantik ada yg hodoh. Kalau org hodoh dimata kamu maknanya hati korang yg hodoh sebab mereka makluk allah. yg bodoh adalah mak bapak x ajar korang agama la bodoh!

          1

          0
        • Kiah Pekasam says:

          Eww Melayu Pantai Timur cantek ? Perempuan2 pantai timur kat sini, org utara kata “belemoihhh” gila. Pakai tracksuit( ntah cmna ejaan or perkataan tu ) pastu baju lengan pendek pastu pakai tudung. What the hell ! Sesuai utk bekerja di kedai tomyam ja k

          0

          1
        • Benggong punya melayu says:

          Nak tgk rasa nya muka2 yg komen kt sini.. Betul2 lawa ker? Entah2 taraf pelacur chow kit…

          1

          0
      • Cik Juliana says:

        sape tahu kereta apa yang dia pakai tu.. ????? nampak luas.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Sibuk nah org2 ni dgn hijap..hijap tu syarat utama masuk syurga ke…muak aku…yg berhijab dgn lengan dedah.. leher dedah..apa kejadah tu semua..pakai ketat..kebanyakan yg bertudung tapi merosakkan imej berhijap..itu yg patut di tegur..lebih baik jadi diri sendiri..hati bersih dan iklas…

        1

        0
        • Anonymous 2 says:

          bukan syarat utama tapi tuntutan agama kalau dah namanya tuntutan agamanya tu maksudnya Allah SWT suruh kita tutup aurat. Tuhan yang satu tuhan alam semesta.. kenal kan?

          1

          0
    • Anonymous says:

      zeeshan zahfran….sedap nama tu bila digabungkan.

      0

      0
    • Anonymous says:

      cam nama anak kak redmummy je…zeeshan

      0

      0
      • Guardian angel says:

        With this new born baby, i hope you both Foziah & Zafran akan beransur change your attitude.
        Kurangkan show off, kurgkan bongkak, kurgkan gila glamer..
        Kalau dah dulu merampas bf org, jgn buat lagi.. Kalau dah dulu curang, jgn buat lagi.
        I bagi nasihat, bukan nak mengaibkan org. I do pray the best to both of you & the baby.
        Ingat, kalau ada salah dgn org, MINTA MAAF. Jgn lari & jgn deny.
        Congrats zhaf & foziah

        0

        0
        • Anonymous says:

          bukan mengaibkan?!!.. tapi cakap mcm apa.. paling malas la bila org ckp rampas bf orang.. bf???.. belum milik sapa2 la.. kalau nak ckp rampas laki orang pun nyampah jugak sbb laki tu pun gatal sangat nak jugak..

          mm.. moga diberi hikmah di balik semua ni.. mana la tau anak tu nanti penyejuk hati mama untuk berhijab.. doa yang baik2 je…

          0

          0
    • Hujan says:

      Jgn tepedaya dgn rumah ada lift. Yg kaya : bapak zafran.
      Remember : zaf & foziah suka gila show off so they will do their best to show the world what they have where they stay ;-)
      Zafran n foziah hanya menumpang kat situ, krenye duduk ngan mentua skali lah. Serumah dgn mak bpk zafran..
      Zaf x kaya mana pun, takat public mutual yg dlm diam dia buat investment lain2 lagi, smpai rugi duit aku! Cam haram.

      0

      1
  2. aku says:

    X MI NAT

    0

    0
  3. Kak Leha says:

    Alhamdulillah.. Sedap nama yg dberi.. Semoga Zeeshan menjadi anak yg soleh & berguna.. Lawa Fouziah pakai tudung.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    moga terus bertudung. cantik & manis.

    0

    0
  5. anonymous says:

    xbrapa minat tp tetap nk ckp anak dia cute, muka pn bseri & pandai senyum..moga jd anak yg sentiasa dberkati Allah

    fouziah pn ms kenduri kesyukuran bselendang je tp kenduri ni dh bhijab penuh..hrp2 imej hijab ni kekal ye

    0

    0
  6. Ibu says:

    Macam muka memey bila bertudung tu

    0

    0
  7. Anonymous says:

    sebiji mcm muka memey bila pojiah brtudung…tpi nmpk manis…anak dia pn nmpk comel…

    0

    0
  8. Mat KimK says:

    Tahniah. Semoga kamu sekeluarga dilimpagi rahmat tak terhingga olehNya.

    0

    0
  9. cincin emas says:

    tahniah..comel sgt baby,nama pn sedap je maksud..suke 1 family ni sbb murah dgn senyuman :-)

    0

    0
  10. mamijarum says:

    Assalamualaikum……Alhamdulillah….tahniah untuk Fauziah Ghous & suami….semoga menjadi ibu bapa mithali hingga ke Jannah…..Comelnya anak……semoga mendidik anak menjadi anak soleh n al-hafiz

    0

    0
  11. Amy says:

    Sama nama dgn anak redmummy….comel…semoga menjadi anak yg soleh…

    0

    0
  12. sotong hitam says:

    memang tak minat dgn poziah ni sbb selalu tersengih dgn laki die mcm kerang busuk (naik geli ah!), tapi sekurang2nye taklah nak sembunyi2 dan exclusive sangat tentang anak diorang. kan senang tk yah nak poyo sangat!! dh namenye artis mesti org nak tau…hodoh atau comel bayi tu, kan semue pemberian tuhan….meh kite tengok apa kata org yg berhati dengki pat luar sana…mesti ade benda yg buruk nak dilemparkan pada poziah dan bayi mereka!!

    0

    0
  13. jojie says:

    macam nama anak kak red (redmummy)

    0

    0
  14. Mirai Suenaga says:

    Aku ingatkan nurse mana lah posing dgn baby retis. Rupanya kau Pojiah yer… eh, lawalah kau pakai tudung!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Zaman skrg ni mmg pantang skjp je h?

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Umah agam ado lif..i loikeee

    0

    0
  17. ash kutcher says:

    rumah ade lif..bestnyeeee..

    0

    0
    • nur kaseh says:

      Mane ada best, buatnya kita sorang- sorang kat umah..naik lift..then…tadaaaaaa……. suddenly black out. Tak ke naya terperangkap kat umah sendiri. I rela naik tangga turun tangga umah sendiri. Paling tinggi pon 3 tengkat. Tapi my rumah 2 tengkat..

      0

      0
  18. Mime says:

    Ini rumah mereka ke…
    Orang Kaya….
    Dlm rumah ada lift….hehehehe!!!
    Anyway,
    Nak ucapkan,
    Selamat Memempuh Hari2 mendatang…
    Dgn Ketabahan dan Kesabaran…
    Bersederhana lah….
    Itu sangat di galakan agama kita.
    Tks for sharing…
    Baby Photo also Yrself and Husband…
    All the best….!!

    0

    0
  19. Nanny Finnie says:

    Subhanallah comey baby zeeshan ni…

    Ini rumah parents Zhafran di kawasan elit Bukit Jelutong.

    0

    0
  20. aaakulahhh says:

    kaya btol laki si poujiah ni..umah siap ada lift lg.

    0

    0
  21. botoi ayaq says:

    comelnya baby.. hmmm.. hebatnya rumah ada lif..

    0

    0
  22. suzie says:

    Fauziah nie berlagak …ingat lg masa Tue die bertunang …dgn jln alamanda dgn laki die…org nk tangkap gmbar dgn berlagak ckap kalau u nk gambar I u kena BG diskaun harga barang nice…alamak pokai ke mntak diskaun

    0

    0
  23. periuk says:

    cutenya baby. cam anak patung perfectnye.

    0

    0
  24. Koko says:

    Tahniah kamu bdua! Subhanallah comel sgt dan nama pun sedap. Apa yg One Direction merapu nama bunyi keling ni. Bunyi arabke, kelingke, cinake janji maksud baik. Kesian mesti budak hingusan. Kann semua org gembira dpt tengok baby fauziah/ mana2 artispun. Sebab share perkara yg baik buat peminat gembira pun dpt pahala. Moga Lisa Surihani sudi share bsama peminat gambar baby pula.

    0

    0
  25. popeye says:

    tahniah! semoga menjadi anak yg soleh

    baby cute.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Alhamdulillah tahniah dh jd ibu bapa..
    Cuma nk ckp, yg kat ats tu apsal byk komen negatif?

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Aku suke die…sebb die boleh jek tunjuk muka die yg tak pakai makeup..

    0

    0
  28. ummi syg says:

    Ok ler..at last tunjuk gak gmbr anak tu.. takut ker jadi jadi cam ct tu, sorok2 sgt..hah pastu….sedihh dah.

    semoga mereka berbahagia!.

    0

    0
  29. Mira says:

    Semoga Allah beri rahmat dan hidayah

    0

    0