Written by AbangNara | July 8th, 2012

Cantik sungguh gambar-gambar majlis pernikahan Ella dan Azhar yang diambil oleh Ministry of Moment ini. Patutlah Ella memberi tugasan jurugambar rasmi kepada mereka. Ella dan Azhar nampak sangat berseri-seri dan bahagia di dalam setiap gambar. Semoga kebahagiaan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat.

gambar pernikahan ella

Lagi 28 keping gambar sekitar majlis pernikahan Ratu Rock Malaysia, Ella dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada Ministry of Moment yang sudi berkongsi gambar-gambar ekslusif ini dengan pembaca BeautifulNara.

P.S: Esok (Isnin) Abang Nara akan muncul di ruang radio Red FM (104.9 FM) kira-kira jam 1 tengah hari. Pastikan anda mendengar Abang Nara ber”speaking” untuk1 jam. Kesudian anda amat Abang Nara hargai.

gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella
gambar pernikahan ella

96 responses to (29 GAMBAR)Majlis Pernikahan Ella Dan Azhar Daripada Ministry Of Moment

  1. ket says:

    kalau rambut tu ikat lg cantik kot.. ni mcm hantu kak limah je

    0

    0
  2. Jojojongang says:

    btol2 mcm rosyam nor la…congrats ella ;)

    0

    0
    • olive says:

      memang…ada iras Rosyam nor. pandai ella cari..walaupun suami dia hampir 15tahun lebih muda dr Ella tapi Ella nampak lebih muda dr hubby . Tahniah Ella. suka tengok bujang terlajak dah kahwin. Alhmdllah…

      0

      0
  3. faraferry says:

    manjaaaaaa nye Ella :)

    0

    0
  4. Ben sepuluh says:

    Alhamdulillah..moga kekal hingga ke nafas terakhir

    0

    0
  5. mimi says:

    macho ah laki ella nie..i like :)

    0

    0
  6. cantikkk la ella pnya tmpat nikahhh….pstu gambar pun..pergh!!!

    0

    0
  7. Adz says:

    Smga bhgia ke akhir hayat…

    0

    0
  8. tukang komen says:

    alhamdulillah..dah sampai serunya..

    0

    0
  9. lea says:

    sweet nye Ella….I lioke……Congrats to both of u…

    0

    0
  10. Nadhia Rich says:

    kalaulah Ella bertudung….alangkah manisnya..pic x bertudung ni pon dah nampak cantik,kalau bertudung lg cantik..bkn je di mata manusia malah di mata Allah..insyaAllah…semoga mereka bahagia..amin!

    0

    0
  11. Whadda F? says:

    Aah cube lah sanggul ker rambut tu pakai pearl earrings ker nampak la anggun sikit di hari yg bersejarah. Ni macam hantu dlm Addam’s Family jer. Rambut serabai kalah pontianak.

    0

    0
  12. peminatmu ella,,, says:

    Ella mesty cntik klu bersanggul….dpt imagine nih….kesian ella..mesti penat gler,,,,tu yg smpi bsh katayak…ape pown..lurve u ella!

    0

    0
  13. paklong says:

    gambar ber T-SHIRT tu cam tak senonoh je…… berlondeh dan ada nipp. Delete le gambor tu.

    0

    0
  14. Kak Limah says:

    Rambut Ella adalah identitinya.. as long as she’s happy on her wedding day..

    0

    0
    • I read I review says:

      I agree with you,identiti penyanyi rock tapi kan sekali imbas Pandang gambar kahwin Ella memati aku ingat “media tgah promosi Movie horror terbaru”.sorry bukan kutuk…cuma my thought je.

      Agaknya Ella ikut tema mcm cover depan DVD disney “tim burton corpse bride”

      0

      0
  15. imani says:

    kakak ella jugak la yang cantik :)

    Selamat pengantin baru Ella! Semoga berbahagia hingga ke jannah

    0

    0
  16. LAILA says:

    hensem juga suami ella ni.beza umur byk tu ya.nasib baik suami dia x nampak muda sgt dari ella.manja giler sebab tu suami dia ni jatuh sayang ni.apa pun selamat pengantin baru ella.semoga berkekalan hingga akhir hayat.amin..

    0

    0
  17. ekien says:

    rambut panjang sengaja dibiarkan lepas mengurai… nak tutup leher yang da kedut tu…. alangkah lebih cantik kalau ditutup ngan tudung kedut2 leher mu itu kak ella..
    ape2 pun tahniah kak ella…

    0

    0
  18. stella says:

    congratz kak Ella . . Smoga prkahwinan kak ella dan hubby akan bahagia forever n ever . . Amen !

    0

    0
  19. spirkak says:

    Mana ada nampak Nip? barang org dah 45 tahun mmg la londeh mcm tu….hehehe

    0

    0
  20. rimas tgk ella says:

    sape cameraman ni?buruk la.pudar je.best lg the klikers yg amek gmbr irma tu.

    0

    0
    • sunshine says:

      tu la konon2 cam berseni, tapi x menarik perhatian langsung gmbr ni…hambar jeee….

      0

      0
  21. mizamia says:

    buruk la gmbr MOM nie..tah pape fade je..agk2 la lau nk berseni pon..byr mhal2, tp gmbr lbey kurg itam putih je..peace :)

    0

    0
  22. dinklate says:

    moga dipanjangkan jodoh ella dengan pasangannya dan dikurniakan cahaya penyeri rumahtangga..aku adalah peminat mu sejak dulu dan sekarang…apa-apa pun janji rock…

    0

    0
  23. 77 says:

    amboi… siap tunjuk SENAPANG!!!! lol

    0

    0
  24. […] Cantik sungguh gambar-gambar majlis pernikahan Ella dan Azhar yang diambil oleh Ministry of Moment ini. Patutlah Ella memberi tugasan jurugambar rasmi kepada mereka. Ella dan Azhar nampak sangat berseri-seri dan bahagia di dalam setiap gambar. Semoga kebahagiaan ini akan berkekalan … Continue reading → […]

    0

    0
  25. Oxy 10 says:

    Oh yang moleknya kalau Ella nikah pakai tudung..Takpe, jgn duk mengata Ella mcm tu mcm ni ya..Rambut gitu rambut gini.

    Moh doakan dia akan terus bertudung je lepas kahwin ni okeh! Itu yang sebaiknya.

    0

    0
  26. lady says:

    Alhamdulilah selamat akhirnya ella mendirikan masjid…semoga ikatan nie kekal sampai ke akhir nyawa & cpt2 lah produce baby jgn tggu lg sebab umur dah meningkat…klu ssh jgn risau bnyk jerk teknik modern & traditional untuk bantu….tp rasanya ella tak sesuai merebang merengga mcm hantu kubur mase nikah…ikat lah skit rambut tue nanti time sanding jgn mcm nie lg yerk:) bagi kemas skit rambut tue klu pakai tudung lagi manis sebab umur pun dah meningkat…apa2 pun all d best ella!

    0

    0
  27. lovelime says:

    tahniah…tp tgk lame2 ella nie dah mcm MJ=michael jackson!heheh sebab muka dah 46thn tp tegang semcm lagi…lol!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    pic bwh pic jam tgn tu series vampire…seraaam

    0

    0
  29. putihkaseh says:

    Tahniah ELLA, semoga kekal hingga ujung nyawa tapi ngapa lah selekeh sgt, buang lah jap imej rock tu, ni kan hari perkahwinan awk, mesti berhias bagaikan puteri, masa akad nikah tu klau pakai tudung mesti lawa, akak dia kan juru mekap terkenal, x kan x tahu camner nak hias adik dia tuk jadi raja sehari yg sebenar benarnye, ni cam model jer ….. tgk Azhar hensem bangat, selalunye pengantin lelaki yg menepati ciri2 seorang pengantin, irma pun sama, kot ya pun nak pakai muslimah, x lah asyik bergaun jer, tgk cam model jugak, byk lagi baju muslimah yg menampakan kita ni betul2 jadi Raja Sehari …..

    0

    0
  30. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    semoga ella bahgia n hepi selalu di samping suami tecayang yeeeeeee walau pn beza umor tapi minah jambu tengok dia setia n sayang kn ella ……..tapi ROCK TETAP ROCK !!!!!! ok ella ……..umor tidak menghalang kalau ella nyanyikn lagu rock asal kn niat yg baik……..lov u ellaaaaaaaaaaaaaaa…………

    0

    0
  31. kak Nera says:

    MOM terlebih edit.. Lagi skali berpinar mata aku..

    0

    0
  32. achik says:

    yg tukang kutuk ella bagai tu..korang ada dpt kawin ngan pilot?????

    0

    0
    • Anonymous says:

      Achik,
      tak dapat kahwin dgn pilot…… tp dapat mengutuk. Fair enough kan?
      Muahahahaha

      0

      0
    • eeaa says:

      aku tak dapat kawin dgn pilot. tapi husband aku jadi pilot kat rumah yg dpt bimbing keluarga ke arah kebaikan. btw, hebat sgt ke kawin dgn pilot?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kebaikan mende kalau bini dia dok bergosip kat bn ni.baiknye bimbingan your husband.kah3….

        0

        0
      • mintun says:

        Apa point kau tetiba je cerita suami kau baik dapat bimbing semua ni? Kau nak cakap suami Ella ni tak dapat bimbing dia ke?

        0

        0
      • Anonymous says:

        muahahah mula2 nak kutuk org, skali sendiri kene kutuk!! eleh klu laki ko dh x pilot tu dh laaaa.. jgn la nak dengki dgn org!! ahahaha

        0

        0
  33. KuPilihHatimu says:

    Tahniah buat Kak Ella ??

    0

    0
  34. KuPilihHatimu says:

    Tahniah buat Kak Ella ??

    0

    0
  35. hafiz says:

    tahniah lagi sekali buat ella..komen aku macam orang lain jugak..tak berapa berseri ..mungkin oenat kot untuk majlis kahwin tu

    0

    0
  36. cik nad says:

    gambar las skali.. lelaki pkai baju coklat tepi keta laki ella tuu nsemm gilaaa.. suka2.. (bukan yg pkai spek) .. tahniahhh aunty ella.. cantikkkk sgt.. moga jodoh berpnjngan.. sanding rambut tu wat sanggul lg cun.. luv u ella!!! (pminat ella snjak umur 6 tahun)

    0

    0
  37. llm says:

    Gambar tak berapa cantik. Apa ni kelabu asap je. Kesian pengantin nya lawa tapi gambar kureng sikit.

    0

    0
  38. Mella says:

    Hantu Kak Ella balik umah..
    Oppss…

    Selamat Penagtin Baru Ell..
    Payah nak mandi wajib sok dia potong la rambut tu nanti.
    Kui kui kui…

    0

    0
  39. sis na says:

    hb Ella nie teruna ke duda ..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    dah 45 tahun baru dapat tuttt

    0

    0
    • cherry says:

      janji x da la gelaran ANDARTU …tahniah Ella..love you…mwahhhhhhhh

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eleh pada minah jambu zaman sekarang ni 2012 dh tkde istilah andartu lah !!!! kalau tuhan kasi jodoh cepat…cepat lah kite kawin ! kalau tuhan kasi jodoh lambat nk buat camana !!!!! tu kn tuhan nye kuasa !!!!! tk payah lah nk cakap andartu laaaaa anak dara tua laaaaaa istilah yg semacam tu dh tk main lagi di taon 2012 dn taon2 yg akan datang ….terima khaseh ye thank u………..

        0

        0
  41. bini mael lambong says:

    mcm hantu kak limah ke, mcm pontianak ke, yg penting laki dia suka! muda dr dia lak 2! ko ada??? huhuhu

    0

    0
  42. entah la says:

    Selamat pengantin baru ella n hubby…walaupun suami dia usia muda tp tak nampak sgt muda…nampak mcm dah matang…apa2 pun selamat melayari rumah tangga yg penuh dgn pancaroba n cabaran…

    0

    0
  43. dino says:

    -Harap2 masa majlis resepsi ella nmpk kemas.. Senang nk potong kek nnt..
    -wajah suami ella sgt ikhlas menerima ella insyallah Amin..
    -cameraman hadoii… Tau dah seni klu suruh aku buat pun aku tak reti.. Tp dari pic atas smpi bawah blur, tiada kepuasan nk tgk.
    -si tukang komen ^ wah.. Ko nk tunjuk terror ape satu2 pic ko tilik nk kasik org jgn terlepas pandanglh kononnya. . Nmpk nip lh. .(takde pun, garisan coli tu kan) Ketiak basahlh.. (ko tak normal klu tiak ko tak basah bau masam) taktaulah aku klu ko bgun tido terus sapu deodarant.

    0

    0
  44. Penjaga Hati says:

    Tahniah kpd Ella semoga bahagia ke akhir hayat bersama suami tercinta.Pada pendpt saya lebih elok kalau rambut tu di sanggul @ apa2 saja walaupun x nk bertudung, Itu hak individu sama ada nak btudung @ tidak sebaiknya jgn dilepaskan begitu saja rambut tu krn ianya nmpk x brp cantik.mmg betul suami dia yg lihat tp kata suami dia dlm hati mana kita tau kan? Harap lepas ni juru mekap dia lebih tahu apa nak dilakukan supaya ella nampak lebih cantik dr kebiasaanya.

    0

    0
  45. cica says:

    aku tgk ulang tayang sejuta kali, seyes xde beza ngn ella yg selalu kita tgk kt tv, magazine, xde seri pengantin lah. dh mcm mona fendi pun ada, mcm madonna yg tua kerepot pun ade, mcm dracula pun ada, tang tetek tu aduyai, silap pakai bra ke kak ella?? rambut tu sanggul kan cantik, mcm kak limah je

    0

    0
  46. cik kema says:

    Tahniah Ella…
    Cantik sgt2 Ella masa nikah ni, cuma tang rambut tu je agak spoil tp yg lain superb!
    Sy doakan Ella & Azhar bahagia & kekal sehingga akhir hayat mereka.

    Moga perkahwinan Ella & Azhar mendapat keberkataan serta keredhaan dr Allah swt. Ameen…..

    0

    0
  47. ella mcm pontianak manja
    azhar mcm mat rempit ganaz
    rempit ganaz VS pontianak manja..gempa bilik.

    0

    0
  48. juma says:

    hantu kak limah?..hahaha..ada2 ajelah korang ni, anyway tahniah kak ella!

    0

    0
  49. intan says:

    seriously…. aku tgk muka ella ni mcm ponti….. so scary…

    0

    0
  50. Jaja says:

    Tahniah Kak Ella..Slamat pngantin Baru…
    Smoga Bhagia ke ank cucu hendaknyer..
    Amin..

    0

    0
  51. iza says:

    teruknya komen2 korang ni,komen cam org x der ati n perasaan…. sbnrnya k ella tu nk selitkan elemen rock sebab jiwa diakn mmg cam tu..bukan semua orang suka tonjolkan diri nak nampak cam elegen jer…cam ayu jelita gitu..kan k ella dh cam tu dr dulu,so jgn expect la dia nk jdi cam erra ke,lisa surihani ke neelofa ke..
    hadoii..x phm2..

    0

    0
  52. Sshh says:

    bukan nk mengata atau mengumpat..tpi aku tengok ella kawin ni dh cam biasa jer..x ad seri..muka ella dh nmpk tua..dia pnya gmbr semua x ad y menarik perhatian..

    0

    0
  53. ella manja says:

    walapun nmpk mcm hantu kak limah ker… rmbot tak ikat ker… xsangol ker… muke dia ttp cntik dan nmpk manje sgt..

    0

    0
  54. eisya says:

    congrates capt n kak ella. semoga bahagia selalu. to capt azhar, kl capt bole handle aircraft got fire masa kt MFA dulu, mst capt bole handle gak dunia glamor kak ella…

    0

    0
  55. joev says:

    Tahniah dah sampai jodoh…semoga mereka berdua bahagia

    0

    0
  56. nash says:

    Cuba lah korang berhemah bg komen kat sape2 x kisah lah artis ke apa…ni lah anak melayu kita suka mengata sana sini nampak sgt buruk dari artis tu sendiri..nasib baik lah artis2 ni xde masa nak baca komen2 yg ntah apa2 dari korang….

    0

    0