Written by AbangNara | December 14th, 2012

Abang Nara suka sungguh gambar-gambar resepsi perkahwinan Betty Benafe dan Bruce Dargus ini. Nampak ceria bangat. Paling Abang Nara suka gambar pengantin baru ini di atas cruise. Super cool kot!!!

betty

Nanti kalau ada duit lebih Abang Nara nak ajak wife gi posing gambar macam nie buat kenangan. Apa pun tahniah kepada Betty dan Bruce yang kini sudah selamat bergelar suami isteri. Semoga kebahagiaan menjadi milik anda berdua selamanya. Cepat-cepat buat anak ye!!!

betty

Lagi 27 keping gambar sekitar resepsi perkahwinan Betty Benafe dan Bruce Dargus dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada SazaStudio kerana sudi berkongsi gambar-gambar ini. Sila LIKE Facebook SazaStudio sebagai tanda penghargaaan.

betty
betty

P/S : Ada plan nak gi korea next year?? Deal terbaik Abg Nara rasa sebab diorang naik MALAYSIA AIRLINES!! Lawati FB dan LIKE pelangibonda utk package terbaik dari ladang! SEGERA KERANA SEAT SEMAKIN BERKURANGAN.

betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty
betty

75 responses to ((29 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Betty Benafe & Bruce Dargus Daripada SazaStudio

  1. nenek lanjut usia says:

    seronok sgt la kot smpai gelak ternganga mlut2 tu.. cntrol la ckitt.. kamu tu pengantin.. nmpk agak kurang senonohh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xsuka betol aku yang ‘saza’ kat gambar tue.. Tau la korang jurugambar rasmi tapi xpayah laa lambang tue nak besar dari gambar.. Kalo gambar cantik xper gak laaa… Huh semak mata aku

      0

      0
      • Anonymous says:

        tau la pengantin baru.. nk bogel sangat pun, bogel kt bilik je le.. baju terlondeh2 + jarang + tk cukup kain, baik bogel je terus..!! ini ke yg kata; “takut nak teruskn perkahwinan klu dh bleh agak akn becerai nanti”..? mana tk cerainya klu dr majlis nikah sampai ke sanding dh bleh nmpk tk de keberkatan? ok, keberkatan tu soal dia dgn Allah, tp dgn pakaian yg tk m’cerminkn lngsung rasa insaf tu, mana nk dtg berkat?

        0

        0
      • kain pelikat says:

        ape la yg ko kedengki sangat duhai bangang. sbb name kau takde kat situ ko nak ngamuk apehal. ni la setan intenet.

        0

        0
    • amoi says:

      sedey tgk org skrg kawin pakai cmni..huhuhuu…

      0

      0
      • sandrianasiska says:

        Lagi sedih lag bila situa yg pakai . Yg muda2 Kawin taklah seteruk dia…ini kes lepas frust finally got to put on a wedding dress

        0

        0
    • Olga says:

      ni mcm waiting list akan bercerai 2013 je..

      0

      0
    • Adriany Chong says:

      Sila betulkan bahasa Melayu anda Resepsi =>>>> Majlis Bersanding. Perkataan resepsi tidak pernah di Iktiraf oleh Dewan Bahasa Dan Pustaka, ia adalah hasil dari penulis yang malas menterjemah. Terima kasih.

      Tapi Nara ialah blogger kaki salin dan tampal, ada ke hasil kerja sendiri selain dari video bodoh dan iklan bodoh awak?Faizal Ismail lagi hensem lah Nara bahlul woiii

      0

      0
      • ko poyo says:

        hahaha.. mesti ko nie hater abg nara tu kan.. pom pang pom pang kat twitter buruk kan abg nara…
        yang pasti abg nara lg hensem dari si perut buncit, si rabun mata empat… hahahaha… sian la ko…

        0

        0
      • Betty Benafe senyum ternganga says:

        benci betol ko dgn c Nara ni.. kalo dh benci sgt, x usah la ko nak lawat blog ni agi.

        0

        0
    • fedap says:

      aku da lama tgk gmbr dowg ni kt murai.com. eeaiii, even aku ni bkn la photographer pownn..tapi aku tgk gmbr ni buruk sey! titik fokus ntah mane. mcm main tangkap klik klik bodo gitew je…

      sape photographer dye ni? meh aku cepok sket…

      0

      0
    • olga olgi says:

      aku nmpk hamis jalikha…. tapi antara hamis jalikha dgn betty. firstime aku tgk hamis lagi lawa…salu hodoh je… ;p

      0

      0
  2. Mak Jemah kata, ko hado?? says:

    wow..tahniah mak jemah ucapkan pada betty dan suami ^__^
    tu pengawal peribadi bruce sediri ker? muka pun dah mcm org2 bruce…
    anyway moga jodoh berpanjangan

    0

    0
  3. taeminnie says:

    tu diahhh..
    seksi seyh..
    cam omputeh kawennn..
    congrats anyway

    0

    0
  4. minah says:

    mata aku je ke, atau mmg gmbr2 die nih x cntik ekk???
    x menarik la gmbr2 die, abg nara puji x agak2!

    0

    0
  5. wawa says:

    wawawawawawawaw……agak inggeris gayanya…btw muka c asben nampak garang…serrem i…

    0

    0
  6. bakawali girlz says:

    tahniah, semoga kekal hingga ke jannah…serta menjadi isteri yg solehah…aminnn

    0

    0
  7. kak timah says:

    “cepat2 buat anak ye” wow ayat ko nara lucah nye xde ayat lain yg lebih sopan ke?????????????

    0

    0
    • ... says:

      kak timah…awak yg terlebih pikir.. apa yg lucah dgn buat anak? dah kahwin kan..kalau blm,boleh la dkatakan lucah..

      0

      0
      • kak timah says:

        memang lah tapi sopan lah sikit ayat tu mcm cpt2 timang cahaya mata ke

        0

        0
      • mintun says:

        Nak tahu lucah tak lucah, lepas ni kalau dpt undangan, beritahu pengantin, “cepat lah buat anak”
        Kalau sebut “semoga cepat menimang cahaya mata” orang senyum lagi…. lawak mengusik gitu…

        0

        0
  8. mcwa says:

    huhu.seksi meksi.masyaallah.

    0

    0
    • lolol says:

      tak sesuai cakap masya-Allah kat sini..MasyaAllah utk benda yang cantik dan untuk memuji.. Astagfirullahal’azim lebih sesuai

      0

      0
  9. MIMOSA PUDICA says:

    npe muke husben dia cm garang jek..masam jekk..

    0

    0
  10. mulut x wangi says:

    x sabar nya nk tgk gambo Nara plak nt..msti lg gmpk.tgh bayangkan…mata ke atas tgn ke bahu lidah tjelir..opss sory nara..jz kidin..;p

    0

    0
    • NARA poNDAn mlot caM GAMPANG says:

      NARA ni mmg mlot jaaat…!
      aku naik myampah da dgn c nara ni smenjak dia kutuk FBI ary tuh…
      mlot nara ni mmg cam gampang..lgsong xde rase bersalah mgutuk orang..
      law die mgata FBI tu bruk tapi law dia lbh smpurna dri FBI xpela jgk kennnn…
      insaflaaaaa nara oiiiiiii….mlot cam mlot betina garikkkkkk….

      0

      0
  11. huahuahua says:

    asal aku tgok laki ko cam pasrah x menentu jek..senng kate x sepenuh jiwe gittew..ke mmg jenes tak de prasaan/x tjuk perasaan..gambo cam nk tak nk.

    0

    0
  12. . says:

    x lawo la….x ada seri…

    0

    0
  13. nicky says:

    aku pon rasa photographer ni x terer sgt

    0

    0
  14. cik kiah says:

    perkahwinan ala barat menjadi kegilaan umat islam masa kini….. astargfirullah…..mcm mana mau cari keberkatan kalau sbegini rupa….

    0

    0
  15. saya says:

    gambar no 2 tu..laki tu pengapit ke bodyguard? huhuhuhu..garang lahai muka

    0

    0
  16. Kayangan says:

    bukan photographer tak bagus tapi pengantin perempuan yg tak cantik

    0

    0
  17. Khalid says:

    tengokla gambar mereka bersanding tu..pengantin pompuan berkemban je, geli aku tengok tetek tua dia tu.. uwekkkk !!!

    0

    0
  18. sara liyana says:

    sory..aku bukan nak menyibuk tapi entahlah,aku rase mcm xde seri lah..ntah lah..majlis dh grand abis tp xde seri…pengantin lelaki mcm terpaksa,penuh ketidakikhlasan….tu pendapat aku je…

    0

    0
  19. cute semalu says:

    nampak cam betty je yang ceria sangat..riak wajah suami dia cam nak xnak je.eemmm.. Anyway congrats!

    0

    0
  20. neelofa betis batang pisang says:

    ape motif la…kayu balak kat atas pelamin….mentang2 peha besor batang pisang…hihihihi

    0

    0
  21. mak lampir says:

    hari tu mn xconfirm nak kawen betty cakap byk perihal nak memperkenalkan adat”melayu” pd keluarga bakal suami sbb byk acara2… ni mak tengok mcm dah tukar adat je. alahaiiiiii malam2 pkai kemban ko betty… kelihatan para tetamu bertudung sopan kebayakkannye…..
    apekan daya manusia melalukan kesilapan..

    0

    0
  22. Hadi says:

    betullah. akupun naik loya pompuan camni. nak kata montok jauh sekali tapi tetap taknak kalah.

    0

    0
  23. tatatutu says:

    Korang stuju x klau aku kata, nmpk mcm Betty je yg lebih2 & beria2 tp llaki tu mcm xikhlas & xserius..dari mula akad nikah lg aku tgk mcmtu…xtau la, mngkin pandangan mata aku je ke…mcmna pn kita brsangka baik je la…

    0

    0
  24. Badar says:

    eloklah pompuan ni kawin dari dok buat maksiat. sape yg dah kenal pompuan liar ni takkan rasa pelik

    0

    0
  25. Anonymous says:

    maaf agak seksi ….walau memang cantik..kan jejaka arab…kita kan islam..kemana ciri2 islam dalam majlis nie…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    majlis perkahwinan org islam ke ni?…. cuba scroll balik dari atas smpi bwh, ada tak ciri2 islam….. kiamat semakin menghampiri kita….

    0

    0
  27. anon says:

    muka hsbnd dia mcm the big show bila pkai shades tue..kan kan kan..
    I am the big showwww – sdap r si betty nie..

    0

    0
  28. cute semalu says:

    whattt??super cool abg nara kate?hadoiii…cool apenye, pgantin lelaki cam kayu je muke tu…

    0

    0
  29. Saerah says:

    husband betty muka cam Batista yg dalam Dexter tuh! congrats to both!

    0

    0
  30. aku laa says:

    serius sedih tgk gamba2 dia menayang tetek laboh dia tu……dia ni islam lg ke?atau da convert?muke laki dia cm tentera zionist je wehh..muke family laki dia pun same….sekufu ngn israel ke laki dia?patot muke cm nk telan org je

    0

    0
  31. agogo says:

    serius sedih tgk gamba2 dia menayang tetek laboh dia tu……dia ni islam lg ke?atau da convert?muke laki dia cm tentera zionist je wehh..muke family laki dia pun same….sekufu ngn israel ke laki dia?patot muke cm nk telan org je

    0

    0
  32. noni says:

    isshhh muka tua…hahaha…langsung tak cantik….

    0

    0
  33. cun says:

    nenek aku ckp kalau nk kenal pompuan ada dara atau xder dara.. tgk masa dia kawin.. kalau masih tersipu2 maknanya dia masih perawan dan segan utk ketawa bahak2 gitu.. tersenyum sipu malu… muka pun berseri dan nmpk halus…

    kalau da xder perawan.. mmg sebaliknya…

    0

    0
  34. jelitawan says:

    wOWWWW

    0

    0
  35. Ni Lopak Tu Lopak says:

    aku x rasa berseri mana pon..lebey menonjol pada keseksiannya…apapun tahniah n selamat

    0

    0
  36. Ni Lopak Tu Lopak says:

    napalah semua photo gelak cenggitu…excited nooo…

    0

    0
  37. eh? says:

    gambar no 17 tu macam hanis zalikha

    0

    0
  38. Anonymous says:

    TENGOK GAYA AURA.. MCM TAK LAMA AJE…
    END UP CERAI JUGAK…..
    ISH.. NAUZUBILLAH YA.. MINTAK2 DI JAUHKAN.

    0

    0
  39. kak dara says:

    Jealousnya kak dara pompuan malaysia yang seksi2 mesti dapat laki expetriate yang kaya n hensem. Kak Dara yg ayu lemah-lembut, sopan-santun ni takder pun org nak.

    0

    0
  40. anon says:

    i dont get it.bila baca comment sesetengah org diorg buat mcm mengutuk/mengumpat pasal org (mengumpat betty benafe ckp dia sexy la wedding mcm matsalleh la) mcm takpe tak berdosa sbb “bukan mengutuk tapi menegur”.kaverline kat sana plak.kalau takde benda baik nk ckp simpan je la dlm hati.kalau nk comment pon tunjuk la kita ni ada adab and ada otak.ni hentam gila2 kadang2 mcm nk suruh orang tu terjun lombong lepas baca comment2 yg ntah apa2 .you guys are setting bad examples okay.

    0

    0
  41. Lagubestbest says:

    Pasni betty kne belajar wat nasi arab le nih. Msti sedap hari2 explore masakan arab.

    0

    0
  42. matahari says:

    Aku tau sgt betty ni asal dari keluarga yang macam mana… x sangka sekarang makin menjadi2 pakaian dia… x kesian ke dekat arwah ayah??… kena seksa sbb anak x tutup aurat…..

    0

    0
  43. Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

    ni mesti betty kena tonggang tebalek ni haha…boleh tahan ke betty pukolan pak arab ni haha…ape2 pon sabar je lah kan semoga bahgia n cepat dapat baby comel….

    0

    0
  44. pink says:

    ISLAM hanya pada nama. Sedihnya.

    0

    0
  45. heema says:

    she look stunning. d pics capture very well. natural <3

    0

    0
  46. honeywellz says:

    Hmm…untongnya dapat laki muda, putih and handsome, jeles pulak. Betty pun tak kurang canteknya….sama2 lawa….Harap berkekalan sampai ke anak cucu.

    0

    0
  47. Betty Benafe senyum ternganga says:

    fotografer ni diupah utk mengurangkan bajet kewangan dorang kot xD

    0

    0
  48. apa2 je la says:

    bab baju kawin tu mmg la tak sesuai..tp yg ngata muka dia muka tua la..tak berseri la..muka laki macam kayu la ..mcm israel la..bagi sy tak baik kita kutuk wajah org..ada org mmg jenis muka susah nak senyum..muka sombong..muka ketat..ada pulak yg jenis muka gatal..muka manis..bg sy muka tak penting sgt..yg penting hati..dorang dh kawin,so doakan je la kebahagiaan mereka…hidayah Allah tak mengenal usia,pangkat ,bangsa dan umur..Dia boleh beri pada siapa saja dan bila2 masa je..semoga mereka dan kita sama2 diberi hidayah utk menjadi muslim sejati..

    0

    0
  49. promotion year end sale ~ produk a-dha + serum vitamin C,E,collagen = rm80.00.. refer this link ya..http://www.facebook.com/pages/A-Dha-Skin-Care-Promotion/467455749966733?ref=hl
    kepada sesiapa yang berminat ya. YANG X BERMINAT BOLEH TUTUP MATA :)

    0

    0
  50. mulut puaka says:

    hahaah gelak je aku bc komen2 korang ni.. mulut memasing puakaaaaa sgttt.. tetek tua lah, muka tak seri dara takde la..muka laki mcm israel lah! hahahaha! korang menceriakan hidup aku jgk kadang2.. luv u guys

    0

    0
  51. reeza says:

    Biarlah pengantin nak tersenyum atau ternganga atau serius. Kita kene ingat jodoh biasanya pro & kontra. Kalau sorang tu ceria, periang biasanya pasangannya serius atau pendiam. Kalo dua-dua banyak bercakap siapa pula yang ingin jadi pendengar, kalau kedua-dua panas baran siapa pula jadi penenang. Itulah namanya lengkap melengkapi. Mungkin ada keistimewaan yang Betty lihat pada suaminya, kita mana tahu. Jodoh ketentuan ALLAH. Namun setakat mana jodoh mereka bukan hak kita untuk menentukannya dan menilai. Apa pun jua kaum ADAM harus ada ilmuuntuk membimbing ISTERI ke jalan syurga…….

    0

    0