Written by Bella | April 3rd, 2017

Pada 31 Mac lepas, Sharnaaz Ahmad selamat diijabkabulkan dengan Noor Nabila hanya dengan sekali lafaz sahaja. Bagi meraikan rumah tangga yang baru dibina, semalam pasangan ini telah mengadakan majlis resepsi yang tampak mewah dan meriah di  The Royale Chulan Damansara.

Jika lihat daripada pakaian Sharnaaz dan Noor Nabila, mereka persis seperti puteri raja bersama “prince charming” nya. Rata-rata peminat merasa agak kagum melihat kemeriahan majlis mereka. Dimaklumkan, majlis bertandang akan diadakan pada 8 April in di Pulau Pinang.

Kami mendoakan agar pasangan ini kekal bahagia sehingga ke syurga dan diberikan rezeki untuk menimang cahaya mata ramai seperti yang Sharnaaz impikan.

Berikut kami sertakan beberapa lagi foto sekitar majlis resepsi perkahwinan Sharnaaz dan Noor Nabila khas buat anda dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Wedlocx / Bcreative Productions

[jetpack-related-posts]

65 responses to (29 FOTO) Majlis Resepsi Perkahwinan Sharnaaz Ahmad Dan Noor Nabila

  1. meluataku says:

    Pretty!!!

    Moga berkekalan..amin

    74

    0
    • ekk says:

      Semua cantik-cantik..perfect takda cacat cela..cuma kalau adik-adik dia atisha dgn ameera tu diet sikit untuk mengurangkan lelemak mungkin lagi berseri..hehehehe peace no war

      14

      18
      • kak joy says:

        gambar2 marvelous. dua2 nmpk segak dan santai. x nmpk mcm terlalu mencuba. yg ko, taja berjuta-juta, bunga atas pelamin nmpk mcm bunga kobis. semoga kekal ke jannah.

        32

        0
        • kakgie says:

          pandai mak andam dia makeup. x tebal.. tapi menaikan seri pesona seri pengantin.

          41

          0
        • Anonymous says:

          I agree. Bagi aku ni wedding of the year. Effortless.
          X nmpk mcm buang duit dan show off. Sederhana but lovely

          48

          0
    • aunty jijah says:

      based on my observation, mmg sama cantik sama padan 2 org ni.
      wlaupun selalu upload gmbar before this but somehow diorg punya aura kahwin agak menonjol, everything looks nice.
      and these 2 yg salu dikecam oleh msyrkat ramai sblum ni, skali kawin gmba cantik, semua org trus lupa, xde sape nak kecam dah. haha
      same goes to adik nelofa yg miss khan apa tu nama dia aku lupa dah, bila dia buka tudg kena kecam kemain lagi, tpi time nabila kawin/mlm berinai, takde sape ckp apa dah.
      maybe its true Melayu Mudah Lupa.
      tapi beringat la juga bila korg2 nak kecam mengecam ni,
      last2 korg juga yg puji balik, sudah2 la melayu..

      66

      3
    • IW says:

      semua cantik belaka,
      kecuali
      backdrop pelamin dia dah mcm logo ” Buddha Tzu Chi” yg warna hijau, colour je kot lain.

      ambik lah raffesia or rose ke, kan molek

      0

      13
    • Opis gurl says:

      Rasanya i kawin nanti nk buat konsep mcm ni ..simple but really nice. Tak nmpk Kodiang!
      Sejuk mata memandang.

      10

      2
    • Lopok says:

      ;sorry pelamin xcantik.. biasa ja pngntin.xla cntik mana pon. Jgn sbb dia kakak lopak perlu puji smpi ke langit. Byk lg wedding artis lain lg cantik kot.

      2

      18
      • ChanteQ says:

        Klu pengantin bkn dari family lopa pn, klu dah x cantik org kutuk jgk.
        x semestinya kakak lopa org puji. Dah mmg terang2 semuanya cantik. So org puji la…
        artis lain pn yg cantik2 semua org puji…
        Cer doa yg baik2…

        12

        1
      • siti kasim says:

        kau tu cantik sangat ke.
        ntah2 muka ko pun mcm jambatan tak siap

        1

        2
        • Lopok says:

          Yg ko nak meroyan apahal siti kasim. Ko ni family lopak ka? Nk sentap sgt apahal. Bodoh punya kasim

          1

          2
    • yoyo says:

      spe tawu yg naelofa begmbr dgn pmpuan baju biru tu spe ea..

      0

      0
  2. dayah sodd says:

    simple n cantik…..muka nabila npk classy..

    47

    0
  3. sesiapasahaja says:

    Gorgeous Nabila! perfect bride and groom <3

    31

    -1
  4. KATAK says:

    JANDA TAPI BERSERI JUGAK..TAPI SI ND TU??

    38

    0
    • Eyeeeee says:

      Kannnnn…tak nampak seri langsung..yg aku pelik nye byk artikel2 kat blog duk puji pasal make up ND malam tu..Like seriously????!!!!

      5

      0
  5. clit_ris says:

    Sebulan dua mula le kaki tangan naik terajang. Ni kaki pukul pompuan dan masih ada pompuan yg bodoh dan desprate untuk kawen dgn jantan sebegini rupa. Dia hanya pelakon, tidak ada masa hadapan dan tidak mampu untuk jaga anak bini. Habis nanti harta duit bini diambil untuk menampung kehidupan mewah dia.

    Genetik seperti jantan ini jangan kita turunkan sebab ia tergolong dari genetik lemah minda dan tak akan maju. Tak mari kita beramai-ramai berdoa agar perkahwinan ini sesigkat mungkin dan insyallah minah ini akan tersedar dari kesilapan beliau

    0

    77
  6. Heartfelt Warm Congrats to both. Exclusive & elegant indeed ! May Allah blessed you both with blissful marriage till jannah , Inshaallah – Ameen !

    19

    0
  7. minah jambu suka sahara yaakop says:

    catek betol Nabila..cute n muka very the exclusive..tahniah Nabila n shahnaz semoga bahgia n semoga di murahkn rezeki n di lindungi Allah selalu..

    26

    1
  8. el says:

    Baju penganten nabila sopan aje,anggun very simple

    27

    0
  9. anon says:

    gemok2 montoknyer family belah pompuan, adik2 c lopa tu whoaaa

    9

    0
  10. bedah says:

    Semua adik beradik dia ade tahi lalat. Keturunan tahi lalat ni. Atisha dgn amira tu canti lagi atisha

    14

    0
  11. anon says:

    biasa2 ja Nabila tu cuma sebab mekap di hari pengantin tu jer…haaa aku bkn macai shila amzah hokayyyy

    5

    6
  12. Anonymous says:

    berseri muka noor nabila.. classy.. suka..

    12

    0
  13. aih says:

    gambar tujuh tu … kain tu jarang ke.. atau mmg design cam tu?..

    0

    7
  14. mrs pip says:

    suka lah dengan majlis kawin mereka ni…
    busana, make up, semuanya menarik.

    9

    0
  15. CANTIK says:

    aku x minat pun dgn diaorang ni…tp 1 j nak ckp..baju nabila perfect…simple dan x dedah..dr akad nikah smpi sanding…nmpk sopan aje

    26

    0
  16. MAK JEMAH says:

    TIADA YG ISTIMEWA PUN……

    3

    8
  17. Anonymous says:

    cantik…nmpk anggun x serabut.

    11

    0
  18. bukan peminat shila amzah says:

    Yg pakat kutuk majlis org ni dah kawin ke belum? Korang mampu ke buat gini? Entah entah korang nikah kat pejabat kadi je. Takde buat majlis. Sempurna apa majlis diaorang ni. Baju sopan. Majlis kemas. Takde serabai. Putih. mulus. Gitu br majlis kawin. Sedap mata memandang. Gambar semua menarik. Pandai jurugambar diaorang ni. Kedua dua pengantin ada seri walaupun Nabila tu janda. Yg dara pun kalau silap makeup pun ke laut juga jawabnya.

    10

    0
  19. Mime says:

    Make up cantik..baju pn cantik…sapa la mak andam dia.nmpak kelass..

    11

    0
  20. Anonymous says:

    diorang ni xde gebang sgt masa buat persiapan majlis. So nmpak excusive bile org tgk. tak mcm sesetngh artis duk sll up pasal persiapan, tajaan mcm grand giler etc last skli hambar tak spt yg diorg bayangkan.

    11

    0
  21. lara alana says:

    mesti lenguh muka nornabila tu.
    sepanjang hari senyum
    penat tengok
    tapi… so pretty
    manis senyuman.

    11

    0
  22. Rj says:

    Perfect make up nabila.bju sopan dan cantik.nampak eksklusif.tak lah mcm nora danish tu…make up ntah apa apa…bju pun tak senonoh..in five years time..dia menyesal tengok gmbr gmbr dia kwwin dgn nedim bung karno tu..nampak so cheap..

    18

    0
  23. Anonymous says:

    tapi seriously mcm baju bellboy dekat hotel grand continental kl. just that belakang tu ada ekor je..kehkeh…

    2

    8
  24. Anonymous says:

    makeup dia simple tapi naik seri. siapa makeup dia? mmg pandai..

    9

    0
  25. yy says:

    aku je ke yang rasa leher si nabila ni jinjang (ke jenjang?),

    sbb tu bila pakai baju cutting sampai hujung leher still nampak sangat cantik. classy.

    btw walau nampak elegan and simpe aku rasa banyak jgk yang habis ni.

    tgk la designer sape..

    tu baju ala ala aueen. sbb designer mmg dah biasa design baju queen and etc.

    16

    0
  26. lala says:

    cantiknya pengantin

    7

    0
  27. Jemah says:

    Jemah suka sgt pelamin mereka ni. I loikeeeee

    2

    0
  28. Mak Becok says:

    Berlagaknya majlis kahwin ni! Mamat bongkak ni ingat dia putera Rajakah?!

    2

    9
  29. Anonymous says:

    Nabila jarang makeup dan berhias. Bila tengok dia berdandan camni nmpk menarik. Sesuai…harap kekal ke jannah!

    4

    0
  30. Cun says:

    Aku rasa majlis dia nampak cantik sebab jurukamera ni pandai ambik angle je. Cuba tengok meja makan beradab dia. Nmpk agak kelakar skit bila tengok penuh. Tapi sejujurnya the bride mmg nmpk cantik dan elegant. Aku rasa kunci dia nmpk elegant sbb di tak pakai veil but only the crown.

    5

    0
  31. SILAMENINGGAL says:

    alaaaaa..shanaz tu acah2 mcm baru kawen je..padahal dah lame kawen pong..

    dalam mimpi.. “p

    0

    5
  32. ainan says:

    Sejuk mata memandang tgk drg ni :) majlis nmpk meriah & ikatan kekeluargaan nmpk erat.. alhamdulillah, semoga berkekalan selamanya

    3

    0
  33. Lili says:

    Tak nampak kelibat vie shantie dan razziah khan pon. Memang depa tak dijemput n bergaduh dgn keluarga ni la ye? Bukan ke dulu ala2 anak angkat bagai..sebahagian dari famili lofa la

    1

    0
  34. diva says:

    agak2 Shila Amzah menangis di bucu katil tak tgk picture2 wedding mamat ni

    2

    0
  35. Haha says:

    Ini lah baru classy. Yg 1 lagi tu, oh so slutty!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    cantiknya..gambar hitam putih tu…omg wow!

    0

    0

Leave a Comment

Optional