Written by Bella | September 4th, 2016

Bila tiba sahaja malam anugerah ataupun festival filem, pasti selebriti tanah air tidak akan melepaskan peluang berkenaan untuk tampil bergaya di karpet merah. Kita boleh lihat pelbagai jenis pakaian yang diperagakan oleh mereka.

Semalam di Festival Filem Malaysia ke 28, boleh dikatakan fesyen selebriti-selebriti kali ini tiada yang terlampau dan mempunyai nilai eksklusif tersendiri.

Khas buat anda, kami sertakan beberapa foto gaya selebriti Malaysia di karpet merah FFM 28 dan beberapa foto sekitar siaran langsung ketika malam anugerah berkenaan dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber Foto : Instagram FFM28

23 responses to (28 FOTO) Karpet Merah & Sekitar Siaran Langsung FFM 28

  1. sekadar renungan says:

    host tak sesuai langsung lawak tak menjadi!

    0

    0
  2. bbycumil says:

    syatilla melvin..saper designer baju ko?nmpk cheap sgt design..opss baju maya karin elegant..great job nurita harith!

    0

    0
  3. Azlan..seriusly..p senam..gemukk

    0

    0
  4. minah jambu say no to DRUG says:

    helo sherry al hadad ! jumpa u kat planet muzik singapore ok ! u the best ..lov u…

    0

    0
  5. Alpha beta says:

    Pesal laa retis malaysia ni suka pakai sarat2… nampak kampung. Tengok retis antarabangsa… simple yet elegant. Dlm ramai2 tu, maya karin je nampak sofistikated. Sometime, less is more… bukan bermaksud kain kurang ke apa tp design tu tak perlu sarat dan berseleret sgt… diana danielle pun ok cuma lagi ok kalau takde hiasan di lengan dan bawah boobs tu.. sbb cukup dah dgn hiasan di dada. Tak fhm aku designer yg suka design baju sarat ntah pape…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sebab idea designer Malaysia cheap. Nak moden konon tapi idea mcm bebudak baru nak up. Entah entah designer ni celup dari idea final year budak designer kolej swasta.

      0

      0
      • Alpha beta says:

        Yup… Kalau baju camni, makcik kat kampung yg amik upah jahit baju pun boleh buat. I mean, ko tengok baju diana rafar… dafuq? So ugly.. dgn bulu2 ayamnya.. corak yg berserabutnya.. hanya warnq hitam sahaja menyelamat keadaan untuk cover body dia yg berisi. Tu pun still nampak obvious bdn berisi dia. Dress eira syazira plak too bright.. dgn combination color kuning menyala dan merah mak ngah. Ko ingat ko nk pegi pertandingan pakaian beragam ke? Baju camni kalau kt US selayaknya jd halloween costume. Pastu kenapa ramai malaysian designer yg suka letak kain lebih meleret kat lengan ek? Ko nk buat effect apa kat situ? Fly without wings ke pe? Serius huduh.. sbb menjadikan baju tu look too heavy. Nampak pun bukannya cantik. Haih…

        0

        0
    • Anonymous says:

      aha..stuju. maya juga aku nampak elegant dan classy.dd pun hmpr2 juga. kdg2 malu wei tngk over sangat.mcm try so hard utk jd lain drpd yg lain, tp last2 ke laut juga fesyen

      0

      0
  6. qalbu says:

    aku suka jer baju dalina syazwan dan lisa surihani.cuma baju DS tu x pyh meleret sgt. so far aku suke designer kita compare tu designer luar yg asik2 pesen kemban.

    0

    0
  7. sentap says:

    baju diana lawa…syatilla cam telanjang…ngeri lak tgk muka linda rafar…nenek raja azmi tu pakai topi cm nmpk rambut je…bajet2 muda ke kak mi

    0

    0
  8. Jimbo says:

    Skang ni Sherry yang gemuk tu takde sape peduli pon. Yang orang peduli skang ialah Pekin, Azlan & Ako Mustapha yang gemuk. Apahal gemuk oi? Gi exercise la. Azlan tu, gemuk2 kang susah nak tarik bile nyanyi.

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      dh tua poooooooooooooon ape nak tarek2 lagiiii nak tarek suara pon dh tak larat lagiiii jadi pelakon drama sudaaa ada jugak faedah nye..

      0

      0
  9. anak nogori says:

    gambar last sapo ha?

    0

    0
  10. Pokok says:

    Syatilla- trend bju ada cape dh berlalu…lg bju awk tu dh mcm kain tenda pelamin meleret2
    Eira syazira-mcm bju prom zaman 60an
    Emma-dh mcm pakai kelambu,pkai baju raya zalora awk tu lg cntik
    Pelakon pempuan sepet sape nama tu,lupa plak- bju mcm tiang seri dililit kain songket je
    Maya karin- anggun & edgy
    Diana- ok je,nsb baik muka lawa klu x mmg bju tu invisible
    Diana rafar-baik pkai jubah je,taule lps bersalin. Jubah skrg pn cantik2..beli online lg senang klu ada baby

    0

    0
  11. TheAA says:

    Kelakar betul baju2 artis ni..

    0

    0
  12. Shhh says:

    Syatilla ni kelakar lah..pakai baju mcm tu..oit syatilla pakai lah kemas sikit..badan tu dalah sekeping..bukan srh pakai ketat..cer tgk laki ko..pelakon kelas A tu..biarlah da imej yg bagus sikit..kalo kt hollywood..confirm kena hentam teruk…dari dulu tgk Maya ni mmg simple je..makeup tak tebal..baju tk bling2 dn dia tahu mcm na nak bergaya..tak keterlaluan..dia pun bukan artis yg jenis pakai pereka yg sama je..kalo tgk dct, erra, ziana dan fazura..korg tahulah sapa pereka dia..tu lah pereka yg sama tiap2 tahun..kain langsir sapa tercabut entah si RR tu sarungkan….dn Maya kt atas pentas cantik sgt..sebb tu dpt sorakan..dan Abil..mgkin hitam sesuai dgn abil..tpi please elakkan warna hitam lgi..malam tu malam u kena pakai baju yg elegan…terlalu simple..then seksi..tpi malam tu aku nmpk suami abil kesat air mata..aku tk pasti kalo aku silap..nabil boring sgt..kenapa fizikal perlu dijadikan bahan lawak..dia dgn dato ac..suka sgt jadikan fizikal org sbgi bahan..dulu blh lah kita terima..skrg mcm makin hari makin melampau…annoying sgt …sherry ok..kelakar..lepas ni gading kan dgn Paknil..Zulin pun ok..baru ngam..sorg tahu pasal lakonan..sorg tahu mcm na nak hidupkan suasana..tpi paling aku tk suka tgk majlis anugerah kt Malayisa..bila penonton pemalas nk bertepuk dn bagi sorakan..kalo arti tu tak kenal…mmg kurang dpt sambutan..lagi kalo da kelab..nama artist tu je yg bergema satu dewan..btul kata sorg artis dulu..kelab peminat ni menyusahkan..kalo artis dia..satu dewan je artis dia…kt Hollywood..even ko org luar sekalipun dorg ttp bg sambutan..sbb tu majlis arward dorg happening..walaupun pengacara dia bosan..tpi still seronok tgk smpi habis..persembahan biasa2 je padaku..

    0

    0
  13. melati says:

    Alhamdullilah saya tk tgk..!!!

    0

    0
  14. Kah says:

    either semua org bergerak time amik gambar or photographer yg tak pandai amik gambar sampai semua gambar jadi blur. hmm

    0

    0