Written by serenity | February 13th, 2015

Anak ketiga pemain bolasepak kebangsaan, Aidil Zafuan Abdul Razak telah lahir pada 5 Februari lepas di Hospital Columbia Klang. Bayi comel itu diberi nama Ayden Zeeyad dan merupakan anak pertama Aidil dengan isterinya Zarema Zainal. Sewaktu lahir, berat Ayden ialah 2.8 kg.


 photo 10984920_10205632362345910_2113794682_n.jpg

Kredit gambar ini ialah kepada Facebook Momenthis Still & Motion (www.facebook.com/momenthis ) dan instagram @amridaud (www.instagram.com/amridaud).

Lagi 26 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 10984876_10205632361185881_1989958523_n.jpg
 photo 10984848_10205632360265858_103119940_n.jpg
 photo 10984836_10205632361305884_331122711_n.jpg
 photo 10979342_10205632360305859_1472931806_n.jpg
 photo 10984736_10205632361465888_921542364_n.jpg
 photo 10968145_10205632361945900_1195801316_n.jpg
 photo 10968127_10205632360945875_312920649_n.jpg
 photo 10968029_10205632360065853_454562789_n.jpg
 photo 10968021_10205632360465863_2079170759_n.jpg
 photo 10967856_10205632360385861_1550045708_n.jpg
 photo 10967796_10205632360705869_1751294754_n.jpg
 photo 10967783_10205632361505889_1745787146_n.jpg
 photo 10965862_10205632361585891_731192900_n.jpg
 photo 10966630_10205632361025877_232201959_n.jpg
 photo 10967003_10205632360105854_1232178166_n.jpg
 photo 10965663_10205632360425862_810529077_n.jpg
 photo 10966625_10205632360345860_242643061_n.jpg
 photo 10965617_10205632360745870_1471654619_n.jpg
 photo 10965615_10205632361905899_402089098_n.jpg
 photo 10965462_10205632360545865_1651472222_n.jpg
 photo 10961759_10205632361065878_285604184_n.jpg
 photo 10955641_10205632360785871_720195963_n.jpg
 photo 10962062_10205632361745895_376833517_n.jpg
 photo 10836519_10205632360985876_831766475_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

76 responses to (27 GAMBAR)Kelahiran Ayden Zeeyad, Bayi Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal Di Hospital Columbia

    • chronicz says:

      bila nak bawak rayyan dan arjuna berjumpa dengan adik baru diaorang nih? Jangan lupa, walaupun adik beradik tiri tapi bin sama kot..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mana ada adik beradik tiri.. itu consider adik beradik tu.. tak batal air sembahyang kalau lelaki dan pompuan…

        0

        0
      • HAMBA ALLAH says:

        JIKA BAPA SAMA BERMAKNA ADIK BERADIK KANDUNG, MELAINKAN RITA BERKHAWIN LAIN DAN PUNYAI ANAK BERSAMA SUAMI BARU ITU BARU LAH ADIK BERADIK TIRI. BILA DAH ADA ANAK BARU NI, 2 ORANG ANAK YANG DULU JANGAN PULA DI LUPA KAN YA.

        0

        0
        • emanon says:

          kalu rita kawen lain and dpt anak baru dgn perkahwinan itu, masih lagi adik beradik kandung rayyan.

          situasi adik tiri bila, rita kawen duda anak satu. tu adik tiri. sekian.

          0

          0
      • lenny says:

        sape ckp adik beradik tiri..mereka adik beradik kandung..kena faham tu..

        0

        0
      • kiah prapo says:

        adik beradik tu… bukan adik tiri… ko sekolah agama mana ni?

        0

        0
      • Mizz Za says:

        Rita bagi ke lepas anak2 dia ke Aidil???
        Rasa Aidil tiada masalah kut nak amik anak2 dia jumpa adik baru
        Cuma mungkin Rita x bagi sbb takut anak2 dia pun akan tinggalkan dia macam Aidil tinggalkan dia…

        0

        0
      • cocoroll says:

        chronicz bagi ke rr tu aidil ni nk bwk ray & arjun tu jumpa adik baru diaorng tu???? jgn sentap k fanatik rr

        0

        0
        • Shhh says:

          aku kena blok dgn rr pasal tegur blh ke dia kasi anak2 jumpa dgn adik dia nanti…sentap betul minah tu..tegur cara baik je ..aku siap mintak maaf lagi sebelum tegur

          0

          0
        • nope says:

          kannn… fanatik sgt diorg ni smua… xpnah tgok sisi lain lgsg… ok fine aidil slh.. tp based pada taat aidil ka kena taat… rasanya aidil cuba jgk kan… dr rita cuma pongpang ja… . bila aidil buat pmohonan cerai rita bangkang.. aidil tuntut taat rita xnak… bila aidil p tgok anak2 dah ok smua… dia p buka cita plk kata aidil kutuk zareema… xyah nak kecam sgt ckp aidil tu slh itu ini la… aidil ka byk bcakap kat media… ops lupaaa… kalau aidil buat pmohonan mcm rozana tu xbg awie ckp kat media boleh ja kann… tp aidil xnak… dia hormat mak kpd anak2 dia…

          0

          0
      • niza says:

        satu bapa adik beradik kandung walaupun berlainan ibu…

        0

        0
      • mira says:

        bukan tiri. bapak sama so adik beradik kandung

        0

        0
      • minah jambu 24jam mengadap cmputer says:

        kalau bapak sama tu adek beradek betol la bodoh bukan adek beradek tiri huh !!! kalau mak sama bapak lain tu baru adek beradek tiriiii pahammm kenape bahalol kau punye kepala hotak ni ????????

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap cmputer says:

          eh apesal kelabu pulak ni kaler minah jambu ? minah jambu picit betol pe !

          0

          0
      • lara luna says:

        Mana ada jadi beradik tiri yang diorang aduik beradik betul la sebab ber’BIN’ ayah yang sama, yang menjadi TIRI zaremah tuh atau zarimah pernah kawen sebelum ini lepas tu ada anak dgn laki lain barulah ryan dan arjuna tu ada adik beradik tiri. Konsep mcm tu pon x phm.

        0

        0
  1. Anonymous says:

    dah jd ibu ni faham2 la perasaan ibu dan anak2 yang lain ye. jgn tamakkan kasih sayang suami sehingga anak2 terdahulu rasa mcm anak yatim.

    mcm fasha sandha kan bagus

    0

    0
  2. ichi says:

    SAPE NI

    0

    0
  3. nonen says:

    dowg bukan artis…so knp nk msok kt sni

    0

    0
  4. alahaiii says:

    ada iras abg rayyan (anak sulung rita).
    Harap aidil dapat bagi kasih sayang sama rata.
    Rayyan. Arjuna. dan Ayden.
    Semoga hubungan keluarga mereka bertambah baik.
    Teringin tengok mereka berkumpul bersama. Macam Abby Abadi, Norman dan Memey. Macam Fasha Sadha dan Nora. Kan tu lebih baik..
    Salam Jumaat!

    0

    0
  5. pemeRhati says:

    naMpak sgt si kLon moNa feNdy ni deNgki n nk meNunjuk2..yg si aiDiL bahaLuL ni bkN taU ape sgt pn..jD pak tuRut yg xDe otak je.. 2ekO ni sape? retis ke? aDuhaiiii peRasan!!!

    0

    0
  6. jemahhhh says:

    tak gaya langsung rayyan. rayyan tu sangat lah comel. ni anak zarema ni sebijik muka zarema. tak comel pon aku tengok.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    x semenggah lak aku tgk si aidil ni…mcm happy kunun bru dpt ank…padahal ank yg ade x terjaga..

    0

    0
  8. orked ungu says:

    semua boy anak dia.. cukopkan satu team bola taw…

    0

    0
  9. ann says:

    alahai aidil…macam 1st time dapat anak je…kena sama rata dengan semua anak tau…isteri boleh dicari ganti.. anak2 tu darah daging awak

    0

    0
  10. Anonymous says:

    nmpk sgt y aidil ni sayang sgt kat zareema…aidil ni memg sayang jugak kat anak2 dia ngan rita…mgkn d sebabkan rita tu y dia malas nk rapat2 sgt kat anak dia…cuba la jadi mcm Nora Danish tu…wlpn dlu dia terluka tapi dia ttp bahagia ngan anak2 fasha..anak Nora pn rapat ngan fasha…benda y lepas tu lepas la…wlpn hati sgt terluka…x salah buang ego masing2 untuk kebahagiaan anak2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      The way Aidil treated Rita was way different from the way Jejai treated Nora.

      0

      0
      • Biskut says:

        aku setuju kat kau. lagipun family jejai sgt sayang dgn ND n anak dia. sgt opposite dgn kes rita. family aidil smua tak trima rita. dr dorg mula2 kawen smpai la skrg.

        0

        0
        • Anonymous says:

          sapa suro curi-curi kawen kat siam?

          memang la kena gam dengan family

          0

          0
        • lemon says:

          helloo..anwar pun kawen lari dgn azizah.tapi1 dunia skali makbapak trime je drg. nampak sagt mertua rita yg bahalul tk nak terima rita.

          0

          0
        • lazada? says:

          kalau manusia mulut jahat dan hati busuk mcm rita rudaini tu, mana2 mak mertua pun takkan redha anak dia kawen perempuan mcm tu..mintak dijauhkan la org2 mcm ni dari keluarga..memalukan!

          0

          0
  11. Anonymous says:

    Beautifulnara gosip artis malaysia terkini dan gambar artis malaysia terbaru.

    Kamon abang nara.. zarema and zafuan ni retiss ke??
    saje nk bagi RR panas letewww…

    0

    0
  12. Keeah says:

    Abg nara. Nxt story please. Tak de yg menarik pun citer dorang berdua ni

    0

    0
  13. abang yang tak bangang says:

    hodoh nye anak zarema ni. muka kampung. tak cute langsung. jauh beza ngan anak2 rita. yelah kan zarema sendiri pon muka cam moda fendi

    0

    0
    • emma maembonggggg says:

      kan… tak comel langsung..sebijik cam muka mona fendi ni… comel lagi anak2 rita.

      0

      0
    • Anonymous says:

      nk hina nk kutuk ckup mak bapaknya.. jgn la di hina anknya.. ank itu anugerah Allah.. yg teruk tu mak bapaknya.. npe anknya pun tbabit sama!! jgn mhina.. aku ni oku tau.. dulu ada sorg kwn ni malu nk jln dgn aku ktanya malu dgn keadaan aku.. aku redha.. skrg dia dh kawin.. ank ptama dia “istemewa”.. jga kta2 kte..

      0

      0
    • ayu says:

      astafirullah..
      baby tu tak salah pe pun..
      kalau marah pun, cukup la kat mak ayah dia saja..

      0

      0
  14. tak paham lah says:

    Aidil time anak2 ko 2 org tknk pulak ko bgmbar bagai cmni kn.
    kalo Rita mintak wat sessi fotoshoot cmni msti ko kate membazir lah ape lah…
    time Rita beranak kt Prince court ko kate bill mahal lak tk phm kenapa nk pg sepital mahal lah kn…kn..kn…kn……wat da lah ko ni

    0

    0
  15. boooo aidil zarema says:

    wahh aidil…berfotoshhot bagai.
    xcited kemain….
    takat ambik gmbo cmtu ambk sendri pun tkpe..
    duit cameraman tu baik bg kt rayyan & arjuna lah bro

    0

    0
  16. cecitececite says:

    Innalillah kpd allahyarham datuk nik aziz bin nik mat dan takziah pd ahli kluarga bliau…hari2 jumaat ni bykkn lah beramal, jg lisan dan tulisan…

    0

    0
  17. Shhh says:

    Ualls tau tak aku g lah ig rita..selama ni aku tak komen apa2 pun…aku suka tgk dia layan anak2 dia…baru kejap tadi aku tegur je..adakah dia akan kasi anak2 rapat dgn anak aidil…sbb dorg kan adik beradik…aku rasa ayat2 aku tak lah kejam mana..bila bc ok je..sbb seblum tu aku dh mintak maaf dh pun kat dia sblm nak berckp tadi..tak sangka plak sentap jugak si minah tu…pastu blh plak blok aku…tak heranlah kenapa si aidil tinggalkan dia..

    mula2 tu aku benci sgt ngan aidil sbb tak bijak dalam menghadapi masalah dan tak bg nafkah kat anak2..tu adalah salah..

    rasanya barulah aku paham kenapa aidil tak jawab balas apa sahaja kenyataan rita..kalo da pun tak byk seperti rita buat kenyataan..yelah aku tahu rita nak tuntut hak anak2 dia..tu bagus..mgkin kalo bercakap ngan rita aku rasa dia jenis tak blh kna tegur dan ego lagi tinggi dari aidil…tpi tak bermakna aku sokong aidil…aku ttp rasa tindakan meninggalkan anak2 adalah satu tindakan kurang matang..sekurang2nya aidil dah move on..si rita tak habis2 mengukit certa lama…pasal gambar diatas lantak dialah tu duit dia..Cuma nak harap aidil byk2 luangkan masa dgn anak2 yg lain juga…aku dah mula suka suami isteri ni…semoga bahagia buat aidil dan zarema…harap aidil berubahlah..Kalo nak benci biar rita sorg je benci bukan kau aidil…anak2 ttp keutamaan..Kita semua doakan semoga aidil lebih bertanggungjawab…

    0

    0
  18. concern says:

    bagus zarema.. tau jaga aurat dan bertudung walaupun dalam keadaan lemah selepas deliver baby.. kat sini aku respect hangpa laki bini.. orang biasa pun tak ramai yg bersungguh menjaga aurat rambut bila terlantar sakit.. insyallah, ambik iktibar kita diluar.. berubah untuk kebaikan dan redha Tuhan..

    0

    0
  19. lol says:

    Jahatnya mulut mgutuk baby yg baru lahir..manusia ke hape korg nie..lau minat rita pon jgn la smua yg bkaitan gn aidil korang kutuk..sempurna sgt ke rita smpai xde cacat celanya..tahu sgt ke korang cmner kisah hdup dorg dr a smpai z..jgn mnilai dr luaran..kpda pminat2 rita nie..cer p ig rita try tnya dia..rita kn nk aidil rapat gn anak2 dia..tp rita sedia x..bkongsi ksih anak2 dia..dia bg x lau cuti skolh ank2 dia p dok umah aidil..dia bg x zarema jge anak2 dia..aidil dok johor..jauh..itu je la caranya dia nk dkt gn ank dan jln kn tnggungjwb..tngungjwb bkn skdr bg duit jer..rasanyaa rita bg tak..cnpm korg kne block gn dia..

    0

    0
    • bulan says:

      Lol kau tahu sangat ke kisah diorang nie A to Z.Kau nie kaum keramat AZ n ZZ nie.Kesian kau

      0

      0
      • Anonymous says:

        bulan… sy tanya awk blk.. awk ckp lol mcm too… yg awk too tahu sgt ke kisah diaorg nie dari A to Z.. kaa awk i kaum kerabt rita… sy rasa apa yg lol tls xada salah apa pun…

        0

        0
      • lol says:

        Aku x thu kisah a smpai z hdup mereka sbb tu aku x ckp sapa btul sapa slh..tp bab rita x bg aidil jge anak2 n bwk blk jumpe fmly aidil..asanya smua org thu kot..dlm ig dia pon dia slalu ckp kn..hnya org x reti bahasa jer x phm apa rita slalu tulis kt ig dia..rasanya peminat2 rita pon tau kan perangai rita cmner..klau hak dia jgn sape brani nk kcau..bg dia anak dia milik dia sorg..lau dah cm tu asanya..boleh ke dia bg aidil bwk blk ank2 mereka smntara..atau pon ibu tiri mereka jge..ala mcm memey gn fasha buat tu..

        0

        0
  20. Anonymous says:

    sy pun stj dgn awk lol… asal ada cerita ttg aidil n zarema korg mesti ckp kesian dkt rita.. anak2 aidil dulu… aidil dah bt plhn kan… dia memilih makayah dia dari isteri(rita).. jd dia anak yg baik.. mgkin dia dah cuba utk merptkan kedua2nya tp xmampu.. yg asik duk tnya knp xbt photoshop dgn abg2 dia.. korg ni tau ka… btl ke aidi xnak bt photoshp dgn anak2 dia too ka rita yg xbg.. kita xtahu kan jd jgn men nak tuduh saja… lagi satu, xbaik betul ckp baby to mcm too.. baby too syurga tooo… semua baby comel laaa..

    0

    0
  21. illiyasafura says:

    Assalamualaikum W.B.T
    Apa salahnya Nara selitkan juga berita tentang pemergian Allahyarham Tok Guru Nik Aziz (TGNA) kita…itu yang sebaiknya..sesekali berubah angin daripada letak tentang cerita artis yang terkadang sudah jemu dibaca..sesekali buat pahala dengan selitkan kisah Tok Guru Nik Aziz sebagai muhasabah pada kita semua..tidak salah kita sesama mengingatkan..pemergian Tok Guru Nik Aziz pada malam yang mulia dan cara pemergian beliau sangat tenang setenang semasa kehidupannya…kehilangan seorang murabbi…saya rasa itu semua dapat menginsafkan kita sebab cara kita dijemput Allah nanti belum pasti bagaimana…sekadar berkongsi..wa’salam..

    0

    0
  22. Imah says:

    Nama sebenar dia Zarimah. Family panggil Imah sebenarnya…Emma kononnnnnnn

    0

    0
  23. anonymous says:

    gosh sepatutnya you guys have to bersyukur dan terus bersyukur dgn kelahiran anak not to brag by photo and such. Main thing tanya diri can both you fulfill kewajiban sebagai seorang ibu bapa. Walhal the case bout nafkah previous marriage tak dititik berat. To be one parent not only duit duit duit but more on responsibility and also time love and commitment. the dad cant even does a small commitment to his previous marriage. Its not easy and not when you dah remarried time only to the new wife it all goes the same. spend wisely on the right ones especially your children bukan nak brag dalam photo majlis kesyukuran dan sebagainya….useless!! artist pun manusia biasa yg dicipta Allah. dont have to be sooooo riak by showing all….please. that is not one of allah’s requirement.

    0

    0
  24. RitRut says:

    Tgk video kt IG aidil, mak adil mcm excited dpt cucu. Kalau aku jd rita mesti kecik hati. Tp xperlah. Rita dah move on. Dia boleh sara anak2 dgn titik peluh dia. Bangga siot. Bwk anak gi oversea. Tak pernah dgar rita jd escort girl. Good job rita.

    0

    0
  25. dlu kn gji nya skit karg gji nya bnyak… ap lhha

    0

    0
  26. rina says:

    X yah tayang konon2 kuaga bahagia yg merosak umah tangga orang…..

    0

    0
  27. ZaremaH nama sebenar says:

    Ye Imah aku pun penah terdengar abang dia panggil dia Imah masa kat wedding dia tu hahaha malu kot hehe.. Imah kan macam kampong benar bunyinya tu yg tukar emma glemer la sikit kononnya hehe.

    0

    0
  28. Bapak tak guna says:

    Kalau aku jadi aidil aku belikan hp kat rayyan n adik mok. Aku belikan susu n pampers dorang n deliverkan ke rumah dia. Show some effort! Baru la respect! Gaji kalau 50k sure mampu buat tu. Baru betul nampak sayang anak. Nak seribu daya ! Takde kaya manapun zaremah si taste umah kampung tu

    0

    0
  29. scarlet. says:

    Lol…SETUJUUUUUU ngan ko….rita kan dah pnah kuar statement x nak anak2 dia rapat ngan ppuan yg konon nya sbab kan rumah tgga dia runtuh…dia x sdar kot cra dia pongpang2 tu yg mkin bt rmah tgga nya mkin hambar dan akhirnya runtuh…dahlah ngan Aidil pun x respect even msih jdi hband…cri psal plak ngan mertua, adik ipar, ipar duai…even family ayu pun heret skali….x fham ….
    Bla kna cerai pandai plak rasa sgat terhina…hbis tu yg dia bt kt family mertua tu dia x fikir…..bab ugama pun cam tu..Nk gelak bca sment…pdai nyer bcakap kan…” CKAP ORG PAKU SERPIH..CKAP ORG KAU LGI TERUK…..x sedar…cba tgk rita…..msa p/shot open house hari raya fmily Ayu Raudah(Ayu & Che Ta mekap tebal)…tup2 dia pun bgabar tpa mkap knon2 natural beauty….
    BBerapa hri b4 Zarema deliver pun…pic2 ngan anak pun smua ngan crita sedih2….ape lah…

    0

    0
  30. scarlet. says:

    Ciannnnn kau ??????????????? ….dia nk show ke @ x yg kau skit hti nape…x suka aku paksa (bca ikut lirik Awak kt mna) ????????????????????????..
    Hati kau tu dah hitam..????????????penuh ngan hasad dengki ..tu lah pasal…..bykkan solat, bzikir, bsedekah…bru lah tenang cikit…????????????

    0

    0
  31. moshi moshi says:

    tahniah aidil dan zarema. anak itu rezeki dan harta sebenar dunia akhirat. moga kekal hingga jannah dan moga berbahagia dgn anak2. apa sekalipun mulut org, asalkan tahu tanggungjawab terhadap isteri dan anak2, u just go on..tak perlu peduli mulut2 org..

    0

    0
  32. haf says:

    tahniah aidil n zarema…..cute sangat baby

    0

    0
  33. fasha says:

    peduli la dengan org benci…sebab ramai lagi yang suka..
    tahniah aidil zarema…comel baby..
    Didoakan berbahagia hingga ke Jannah…Amin

    0

    0
  34. OLGA says:

    rembes aidil nak lah main jom kita kawin aidil

    0

    0
  35. Anonymous says:

    nora danish n jejai…
    jejai bg nafkah keperluan pada anak dorang..so no prob..dorg boleh berbaik…
    nd boleh berbaik dgn fasha

    cuba kalau jejai pun bagi ala kadar je….

    0

    0