Written by AbangNara | October 17th, 2014

Jovian Mandagie. Satu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Cukup popular dengan rekaan bajunya yang menarik, cantik dan menyerlahkan kejelitaan para wanita, kini Jovian maju setapak lagi dengan menceburi sebuah bidang baru iaitu perusahaan makanan. Sekalung tahniah Abang Nara ucapkan kepada Jovian Mandagie atas pelancaran restoran ROA by Jovian Mandagie yang telah berlangsung baru-baru ini.

restoran roa by jovian mandagie

Tampil kacak di samping isterinya, menu restoran ROA by Jovian Mandagie ini ialah berdasarkan makanan masyarakat Manado iaitu citarasa yang telah menjadi kebanggaan keluarganya sejak dari zaman berzaman. Bertempat di seksyen 7, Shah Alam, antara menu yang menarik perhatian Abang Nara ialah ayam rica-rica, udang goreng saos, sayur rica rodo dan sapi bumbu sate garo. Dengar nama pun dah kecur air liur kan?

restoran roa by jovian mandagie

ROA by Jovian Mandagie ini telah pun dibuka bermula 1 Oktober yang lalu. Jadi hujung minggu ini kalau anda tak ada buat apa-apa, bolehlah pergi mencuba masakan di sini. Memang lazat rasanya. Mungkin boleh pergi beli-belah dulu baju Jovian dan apabila lapar, terus pergi makan di ROA. Tak gitu? Meh kita tengok video harapan isteri Jovian, Nina Ismail Sabri mengenai restoran suaminya ini.

[flowplayer id=”29921″]

Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

restoran roa by jovian mandagie

restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie
restoran roa by jovian mandagie

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to (26 GAMBAR)Sekitar Majlis Pelancaran Restoran ROA by Jovian Mandagie

  1. b’tambah jem la sec 7 pasne….hadoiiii….pengsan…!!

    0

    0
  2. kira says:

    mee cakalang die sedap

    0

    0
  3. sharif says:

    Muka ning…..??Mcm lain

    0

    0
  4. Anonymous says:

    huntung la jd org kayo..duit byk apo pon boleh buka…restoran,butik,taska,salon… aku ni nak buka kedai runcit pon tak mampu..tak da modal beb!

    0

    0
    • e says:

      Kerajaan & pihak swasta ada byk saluran utk beri pinjaman buat modal. Kena pandai carik la. kalau bukak blog gossip je mmg la x jumpe

      0

      0
  5. nok gebuzzz says:

    untungnyer nina…..dpt suami yg berjaya dlm bidang pereka fesyen n masakan,tahniah jovian…nina pun comey jer

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Pandai depa bisnes. Gud gud !!!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    servis tidak memuaskan.masakan ok dan sesuai utk org yg suka pedas

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Jovian ni business minded. Bila kawin dengan anak menteri , lagi la senang nak dapat macam-macam kemudahan untuk bukak business baru.

    Fesyen yang Nina pakai dah ok tapi rantai tu nampak sarat sebab kat bahu dah ada bling2. Kalau Nina lepaskan rambut lagi nampak ayu. Head band tu terlalu besar . Tak sesuai untuk Nina. Kalau baby pakai ok la.

    Ning sesuai berambut pendek tapi jangan buat side parting macam tu. Tak kena. Dan color rambut pun tak sesuai dengan warna kulit Ning.

    0

    0
  9. Everything is very open with a really clear explanation of the challenges.
    It was definitely informative. Your website is useful. Thanks for sharing!

    0

    0
  10. skudiber88 says:

    tu Ning Baizura or Mary J Blige???

    0

    0
  11. Aida233 says:

    Suka dengan blouse hitam Nina! Sy rasa sy nak gayakan blouse tu dengan hijab warna pastel.. i loike!

    0

    0
  12. faith says:

    Those yang pertikaikan penampilan Ning should be ashamed of yourself! theres nothing wrong in looking “normal” especially as a wife and mother!

    0

    0
  13. MS. Q says:

    Ni pengalaman saya bila pergi ROA last weekend..masa tu pukul 11 lebih and ble nak order byk menu yang tak ada n tak ready..so order la teh O ais then smpi la ayam woku small size and portion die mmg small size and tak worth it lgsung..after that, waiters nak amek menu and tbe2 die tertolak air yg baru sampai tu, terkena baju kawan saya…habis basah baju tu and waiters tu cepat2 amek kain nak lap meja..then kawan saya mintak tisu or kain utk lap and die advise pergi ke washroom utk cuci..masa tu malu sb semua org pandang and manager die just tgk dr jauh (from cashier counter)..i pon tlg la lap baju kawan i pki tisu yg ktorng ada..and paling sedih, diorang tak ckp sorry pon and we request nak tukar meja..bila dh habis lap kawan i decided ktorng nak balik sb baju die mmg dh basah…then i ckp ngan waiters yg ktorng tak jadi makan and nak cancel order..then the waiters tny dh bayar ke belom..bukan tak nak bayar tapi die dh la tumpahkan air then ktorng tak sempat minum pon..and what they expect ktorng nak bayar..and manager die just tgk ktorng sambil muka marah sb ktorng bayar..

    Jovian..better u jgn bukak kedai makan..bukak kedai baju lebih baik..

    0

    0
  14. Mek Ti says:

    Wow! Aizat dah tak manggisssss.. cocok vitamin c kew?? awww hahhahahaha

    0

    0