Written by serenity | January 30th, 2014

Kalau sebelum ini kita telah melihat gambar-gambar majlis resepsi perkahwinan Linda Onn dan suaminya Ungku Azhar yang telah berlangsung hujung minggu lepas, apa kata kali ini kita layan gambar profesional pula.


 photo 1797613_10152794509549240_7731117_n.jpg

Majlis resepsi Linda Onn telah berlangsung di Restoran Hadramawt dan dihadiri oleh ramai kawan-kawan selebriti beliau. Pasangan ini telah dinikahkan pada 27 Disember tahun lepas di kediaman mewah Linda di Ampang. Gambar-gambar yang cantik ini ialah hasil bidikan REDPhotography. Silakan like page Mohd Red beramai-ramai.

Lagi 25 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Flash mob JKKN Sarawak & Tourism Malaysia Sarawak bersempena Visit Malaysia Year 2014. Jom saksikan!


 photo 1010405_10152794503944240_137292954_n.jpg
 photo 1012273_10152794505904240_615890357_n.jpg
 photo 1014036_10152794508674240_759109066_n.jpg
 photo 1017563_10152794503089240_1603775130_n.jpg
 photo 1097943_10152794510439240_318192325_n.jpg
 photo 1381623_10152794511054240_181054481_n.jpg
 photo 1505255_10152794512314240_944081950_n.jpg
 photo 1505533_10152794515184240_574758028_n.jpg
 photo 1505993_10152794509949240_1529810956_n.jpg
 photo 1545216_10152794514879240_1323423005_n.jpg
 photo 1555311_10152794511569240_1782421563_n.jpg
 photo 1555451_10152794503584240_517234119_n.jpg
 photo 1560647_10152794500419240_1141308559_n.jpg
 photo 1613778_10152794507724240_1085752184_n.jpg
 photo 1620569_10152794509084240_693775789_n.jpg
 photo 1620898_10152794501774240_1443537365_n.jpg
 photo 1653332_10152794509299240_359482611_n.jpg
 photo 1653547_10152794515894240_1905892568_n.jpg
 photo 1653684_10152794513374240_573668343_n.jpg
 photo 1656105_10152794501319240_57476116_n.jpg
 photo 1779236_10152794515484240_1753004978_n.jpg
 photo 1780719_10152794500919240_663511971_n.jpg
 photo 1782070_10152794514584240_258133590_n.jpg
 photo 1796438_10152794500129240_1765057865_n.jpg
 photo 1798694_10152794513919240_614280668_n.jpg

52 responses to (26 GAMBAR) Majlis Resepsi Perkahwinan Linda Onn Dan Ungku Azhar Dari REDPhotography

  1. ina says:

    simpe dan cantikkkk…

    0

    0
  2. Mira says:

    Awesome people! <3

    0

    0
  3. yeeeee aku no.3... moge berkekalan says:

    yeeeeah!!! aku no. 3… heheheh… apepon aku doakan moge kalian berkekalan hingga akhir hayat.. aminnnn…

    0

    0
  4. alahaii says:

    muka linda onn nampak pelik sangat.
    ke mata aku yg salah.
    -.-‘

    0

    0
    • Inspektor says:

      Bkn mata ko je.. mata ku pn nmpk pelik.. nape bile nmpk die hos rcngan tv.. nmpk nice.. sbb ni cntik orgnye… tp nampk gmbr2 kt atas ni senyuman die tu mcm pelik.. ke gmbr mcm terdouble.. huhuhu

      0

      0
    • Lady Red says:

      Aku setuju ngan ko, especially time dia senyum dalam dalam gambar tu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      linda nampak macam kontrol2 jer nak senyum..

      0

      0
  5. Aku pelat says:

    Sempat baca sekali imbas je ni…nak masuk court dah, ada kes sambung bicara…jom berkhidmat utk negara…nanti kita layan lagi tgk gambar2 depa ni ye…apa pun slmt berbahagia LO dan UA….zassss!!

    0

    0
  6. LESONG says:

    terbeliak mata aku tgk muka linda.

    0

    0
  7. Ikhlas says:

    Cantek jer Linda… Xkisah la ape pon. Yang penting hubby hensem nak pengsann. Ko hado??? Semoga berbahagia & dapat anak yg comel2. Xyah nk kondem org sgt.. Kita sempurna bidadari kah???

    0

    0
  8. BUNGA says:

    Amboiii Jovian..watch ur hand okeh!

    0

    0
  9. widhuriseri says:

    Alahai~ Tetamu yang datang pakai baju putih tu~ berlawan2 kaler dgn pengantin. Lain kali, Kalau nak datang nikah ke, kenduri ke… avoid la nak over shadow pengantin dengan memakai baju putih ok. Tips ikhlas dari saya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hello….yg berbaju putih tu kakak Linda Onn and hubby…
      Depa pun newly wed couple.
      Depa nikah 25/12 then baru Linda pada 27/12…
      So actually it’s double reception!
      Tak ada issue over shadow pengantin eh…coz dua2 couple adalah pengantin baru!

      0

      0
  10. Betul sngat….Apa kah yg tak kena dgn Linda? Mcam x ada seri pengantin. Malap dan mcam biasa2…..Hubby dan hebat tpi on ur big day, u looked so not mcam pengantin. Jovian dan Nina lgi nmpak mase berseri. Rebecca Islam, mcamana ko terpikat dgn suami ko ekk? Rupa atau wang? Bohong atau betul?

    0

    0
    • lily says:

      aku rasa rebecca mmg btol2 suke suami dia..sbb aku ada terbaca pasal heidi klum..sama kes dgn rebecca ni..org byk tanye dia mcm mana dia boleh suke kat suami dia tu..dia kata mmg taste dia nk lelaki berwajah pelik..dia x suka yg handsome..

      0

      0
  11. Miss Perak says:

    Rasanya make up dia mcm tak kena..lipstik nmpk pucat..mgkn la..tp majlis nmpk best dan santai..xde nk beria2 bagai..selamat pengantin baru semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

    0

    0
  12. adaakukesah says:

    ada soalan. kenapa sy rasa mcm selalu sgt nmpk/baca yg orang suke/selalu ckp yg linda ni mcm pondan, bapok, and yg sewaktu dengannya ? penah jgk terbaca yg dia ni tuka jantina ? betul ke benda tuh ? musykil betul kenapa orang selalu ckp camtu ? ada apa2 ke ? sy taknak tuduh/percaya tp nak tau jgk cemana orang boleh ckp camtu…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    duit bole menutup segala kekurangan..rebecca dgn suami ..mcm beauty and d beast..

    0

    0
  14. Mirai Suenaga says:

    mekap ni kot?
    yg gambar mula2 dia bagi tu, lawa je, yg lepas akad nikah tu kot?

    0

    0
  15. L says:

    It’s the way she smiles.. Cara dia “pose” senyum untuk camera.. It’s just not natural, which makes her looks “weird”.. unfortunately. Pelik ye, takde siapa (kawan / photographer /family) ke yang tegur dia supaya jangan “pose” senyum macamtu..

    Sayang, sebab dia sebenarnya cantik..

    Apapun, tahniah diucapkan utk Linda & suami..
    Alhamdulillah bertemu jua jodohnya.. Semoga kekal hingga ke Jannah insyaAllah.

    0

    0
  16. L says:

    Cuba tengok gambar2 yang dia tak “pose” senyum.. Yang dia gelak.. yang masa dia dgn hubby dekat wedding cake.. kan cantik

    0

    0
  17. ibu emm says:

    siapa perempuan pakai baju peach gamba no 14 dari bawah?…

    0

    0
  18. Cinta says:

    Lipstik dia kot tk sesuai. Pegantin..tkkan lipstik color mcm tu

    0

    0
  19. Arabella says:

    tok ti pun nk berdancing jgk

    0

    0
  20. NALIYA says:

    pengantin…? nice,hensem n simple…xda mslh cume kdg2 linda nampak cam pelik. cume aku tergamam tgk husband rebecca. ngah mnum kopi leh tersedak dibuatnya.uhuk2!!

    0

    0
  21. chika says:

    awat laki becca cam pengkid? huhuhu

    0

    0
  22. Lady lady says:

    I dont dare to say if Linda Onn have had any injection or surgery to her li

    0

    0
  23. aku tetap aku says:

    apesal linda senyum pelik erkk… control sangat ke.. kalau yg gmbr ketawa tu lebih lawa… seram aku tengok laki rebecca al islamiah tu.. bukan nak mengata.. tapi ibarat ikan di laut, asam di darat. nanti bertemu tak sedap lah pula.. aku tetap aku melaporkan dari bilik berita.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Seriously make-up drive you down!

    0

    0
  25. Ladies' lady says:

    ok im going to be honest here. Since i dont know Linda Onn personally, i will never know if she has had anything done to her face (especially lips area). But…… I read the Hollywood news everyday and THIS is how a western celebrity looks like when they overdo lip injections . Their lips will appear plumpy but not natural looking anymore, they sort of are unable to close their mouth properly (kim kardashian became like this. Her lips wont close together naturally, it looks like she has to force it).

    And when they smile, it looks like the area is very TIGHTEN (ketat). Experts say its a result of Botox over do. I am not saying Linda did botox coz im hoping she knows better than that as a muslim (botox=haram) but my point here is that each time i see her face in these photos, it is a splitting image of hollywood celebs who have had too much Botox. As much as i try to avoid thinking Linda (a muslim) coming even close to Botox, my mind kept being reminded of the photos i see everyday in English news sites. Probably linda had vitamin C injections? But does vitamin C has an effect like this? I dont know much about vit C but i do know a bit on botox

    It kinda make your face look frozen . Plastic surgeries could have such effect too, your face cant show the micro expressions anymore. In linda onn fotos, her face is not as frozen as Kim Kardashian (ruling out plastic surgery and major botox) but the bottom area of the face i.e lip area and smile lines does appear a bit odd. It looks tight there.

    And in many fotos, she didnt (or cant?) bring her lips to close altogether. Ok im rambling too long here, cosmetic experts would know better of course . She does look happy but sadly the bottom part of the face is bringing me minor questions.. was she like this since before? I dont really remember her face many years before coz she wasnt that often in the news. Its weird…but….cant say anything coz there is nothing we know about ber beauty regime/records.

    I just hope that muslim celebrities will never ever think of botox (although some already bave) coz when it is overdone, it really makes ur face look frozen and horrible. Yes they will be wrinkle free but whats the point of wrinkle free face if you look like a mannequin (patung dalam kedai) . Note: this last paragraph is not implying Linda used botox this is just my general hope for all celebs in malaysia.

    0

    0
  26. ladies' lady says:

    ok im going to be honest here. Since i dont know Linda Onn personally, i will never know if she has had anything done to her face (especially lips area). But…… I read the Hollywood news everyday and THIS is how a western celebrity looks like when they overdo lip injections . Their lips will appear plumpy but not natural looking anymore, they sort of are unable to close their mouth properly (kim kardashian became like this. Her lips wont close together naturally, it looks like she has to force it).

    And when they smile, it looks like the area is very TIGHTEN (ketat). Experts say its a result of Botox over do. I am not saying Linda did botox coz im hoping she knows better than that as a muslim (botox=haram) but my point here is that each time i see her face in these photos, it is a splitting image of hollywood celebs who have had too much Botox. As much as i try to avoid thinking Linda (a muslim) coming even close to Botox, my mind kept being reminded of the photos i see everyday in English news sites. Probably linda had vitamin C injections? But does vitamin C has an effect like this? I dont know much about vit C but i do know a bit on botox

    It kinda make your face look frozen . Plastic surgeries could have such effect too, your face cant show the micro expressions anymore. In linda onn fotos, her face is not as frozen as Kim Kardashian (ruling out plastic surgery and major botox) but the bottom area of the face i.e lip area and smile lines does appear a bit odd. It looks tight there.

    And in many fotos, she didnt (or cant?) bring her lips to close altogether. Ok im rambling too long here, cosmetic experts would know better of course . She does look happy but sadly the bottom part of the face is bringing me minor questions.. was she like this since before? I dont really remember her face many years before coz she wasnt that often in the news. Its weird…but….cant say anything coz there is nothing we know about ber beauty regime/records.

    I just hope that muslim celebrities will never ever think of botox (although some already bave) coz when it is overdone, it really makes ur face look frozen and horrible. Yes they will be wrinkle free but whats the point of wrinkle free face if you look like a mannequin (patung dalam kedai) . Note: this last paragraph is not implying Linda used botox this is just my general hope for all celebs in malaysia.

    0

    0
  27. babyhungger says:

    tetamu2 perempuan lebih brseri dari wajah pengantin perempuan…makeup totally failed..trlalu simple sampai tak naik seri..anyway, congrats to newly weds..

    0

    0
  28. sesesesayeeee says:

    amboii hampa..mengata sakan…mcm la hampa tu baguih sgt.cuba doakan untuk diorg.nie x, ade je yg x kena.

    0

    0
  29. sailormoon says:

    eh hensem ape suami rebecca!!!
    hence berduit plak tu…
    that also my taste…ermmm…

    0

    0
  30. Bodoh takdapt di ajar! says:

    lawanya linda..love you linda..

    0

    0
  31. lakilindabarucerai says:

    linda dan suami berdosa menipu org , sedangkan suami linda buka kerabat tapi org biasa , suami linda sudah kawen sbelom ini, hrp wartawan siasat, bukan apa x mahu peminat kena tipu , mungkin linda di tipu suami atau sebaliknya. allahwallam

    0

    0
    • Lol234 says:

      Ya Allah nape la dengki sangat? Bukak aib dieorg.eventhough he used to get married, so wat? Wat is wrong with dat?haram ke die nk kawin lg? Dat is between him n Allah. You r so pathetic la..tu la melayu.xde keje lain.duduk mengutuk org je 24jam, tambah dosa, jatuhkan bangsa sendiri. malukan agama.mmg xmaju la melayu. Islam xde ajar umat die jatuhkan maruah org. Itu between die n Allah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sedap tekak kau jer ckp hubby linda tu bukan kerabat!
      Yg orang biasa tu engkau!
      So what if dia tu duda? Pernah kawen?
      Duda tak bleh kawen lagi maa??
      Ko jeles apsal?
      Ungku Azhar pernah reject kau eh?
      Kesiannnnnn….

      0

      0
  32. Kicap ABC says:

    Linda Onn nampak pelik bila senyum sebab dia ada misai halus :)

    0

    0
  33. nokia cap bulu kaki says:

    Aku rasa linda x buat botox..muka dia sama je dari dulu..bibir dia mmg tebal..no botox..sbb tu dia x suka pakai lipstick merah..dulu2 masa dia mengacarakan rancangan tuju lagu kat tv3 sumpah aku dah lupa nama rancngan tu, dia cantik sgt, semua caller nak ngorat dia…sbb skrg dah tua, dah kurang collagen, lps tu dia nampak sgt2 kurus dari dulu..jadi muka x berseri..lps tu mekap pulak nak ikut cara dia juga….tu pasal muka mcm tu je, macam biasa yg kita tgk dia sblm ni..
    Arwah nenek akupernah pesan, kalau nak kahwin, jgn kurus sgt, nnti x berseri..aku xtau apa yg dia maksudkan..aku rasa mcm lg kurus lagi cantik, tp sbnrnya kita je yg perasan cantik, walhal org tgk x berseri..
    Kalau dia amik mak andm indon yg mekap dct masa resepsi dct tu msti cantik..aku rasa ct masa tu sgt cantik, berubah muka dia..lg cantik dari masa nikah yg dimekapkan oleh si nurul tu..

    0

    0
  34. miss oppssss says:

    Gambar sebelum kek merah….

    Aku pelik org yg bley pakai baju mcm pakai kain kemban kat public……

    0

    0
  35. kak bedah says:

    si rebecca tu…seksi dgn bajet lawa bagai..kak bedah igt laki elok sgt.
    mcm quasimodo dlm filem hunchback of notre dame.
    maybe lelaki itu poketnya elok.

    0

    0
  36. Ain says:

    Eh setahu aku kakak linda tu bukan da kahwin ke sblum ni!

    0

    0
  37. […] (26 GAMBAR) Majlis Resepsi Perkahwinan Linda Onn Dan Ungku Azhar Dari REDPhotography (51) […]

    0

    0