Written by AbangNara | October 29th, 2013

Ramai betul yang suka dan gembira melihat gambar-gambar sekitar majlis pernikahan Diana Amir dan Habib yang pernah Abang Nara kongsikan sebelum ini. Ramai yang memuji kehenseman suami Diana Amir. Malah ramai yang cakap tak puas dan mahu melihat lebih banyak gambar di hari bahagia pasangan ini.

gambar nikah diana amir dan habib

Terima kasih kepada Amalina Tuna Photography kerana sudi berkongsi gambar-gambar yang menarik sekitar majlis pernikahan Diana Amir dan Habib untuk tatapan pembaca BeautifulNara. Memang jelas terserlah kebahagiaan dan keseriaan pengantin baru kita ini. Senyuman terukir sepanjang majlis tanda bersyukur ikatan suami isteri termeterai jua.
gambar nikah diana amir dan habib
Abang Nara ingin mengucapkan semoga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Selamat melayari bahtera rumah tangga. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Amalina Tuna Photography.

gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib

gambar nikah diana amir dan habib
gambar nikah diana amir dan habib

64 responses to (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Diana Amir & Habib Daripada Amalina Tuna Photography

  1. spora says:

    1st!!! cantiknyee

    0

    0
    • Anonymous says:

      cantiknyee..
      aida khalida pn cntik, irma hasmie pn cntik, heliza, anita baharom, yatt.sume cantik2 >.<

      0

      0
      • miss mong says:

        selain pengantin yg cantik,tetamu2 pn sejuk sgt mata memandang..

        0

        0
      • qsera says:

        bestnye tgk wedding dieorg sbb kebanyakan tetamu sopan n tgk artis2 sopan je bertudung xspr sesetgh wedd artis lain,bukak sane bkk sini.sejuk pandangan mata..alhamdulillah semoga perkahwinan diana n suami mendapat keberkatan allah.amin..

        0

        0
        • Aiman says:

          ye la… xpuas tgk gambar… benda yg elok di sisi syariat tentunya mengundang benda yg elok dr umum…. memang suka sgt tgk… especially kak aida khalida

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        lagi sesuwai kalau kahwin ngn aku…
        klik my profile

        0

        0
      • Anonymous says:

        anita,yat n heliza sesuai je jd adik bradik..hehe…Allah..betapa sempurnanya ciptaan-MU..Alhamdulillah comey2 je cara berpakaian..sejuk hati tgk..xpuas asenye duk tilik pic ni..ringkas tapi nampak meriah..irma pun makin cun..hehe..tang pelamin rgkas tp nmpak eksklusif lah!cantik!

        0

        0
      • linda says:

        cantik mmg cantik artis Malaysia ni. tp ada certain tu sombong, bila mintak amik gambar, nmpk muka paksa rela. padahal orang lain lagi penat lah baru balik keje..

        0

        0
    • onniii says:

      sumpah ! mmg cantik gler..
      n mmg berseri2.. wajah pengantin sgt serasi.
      moga bahagia hingga ke jannah amin
      artist yg d gmbarkan alhmdulilah smua plih jalan allah.

      0

      0
    • Olga says:

      SI GAY EZUWAN ISMAIL TU KATA DAH KAWIN,MANA BINI NYA?DAH BERCERAI KE?

      0

      0
      • Nok-Nok-Nok says:

        OLGAAAAAAAAAAAAA…!!!!

        Molot uaolzzz hazeb sanget..!! hahahhahaha. jangan dibukak aib org kat sini uoalzz.. carot je la apa yg dlm gambar kat atas tu.. jangan over sanget..!!

        Nok x tau pun dia dah kawen..? betol ker..?? Ko ni Olga, semua org ko nak Gay kan..!! choiii.. huhuhuhuhuhuhu

        0

        0
  2. kak jemah says:

    prof ir amir hashim…bapak Diana amir…. lama x jmpa….

    0

    0
  3. nadia says:

    Assalamualaikum Diana ,
    tahniah ..semoga diana menjadi isteri yang solehah..nampak sepadan sangat..semoga di suatu hari nanti saya juga akan menemui jodoh seperti anda ,jodoh bersama orang yang boleh membimbing saya di dunia dan akhirat ..Benar,zaman sekarang ni memang sukar untuk menemui cinta suci yg di dunia dan akhirat ,doakan saya ya diana :)

    0

    0
  4. fatin says:

    Subhanallah…cantiknyaaa Diana Amir ni.. smoga bhagia hingga ke Jannah..

    0

    0
  5. gadis simpati says:

    tahniah.semoga kekal sampai ke jannah……..amin…..

    0

    0
  6. cinta says:

    pasangan pengantin sgt2 sepadan…tapi bile nampak je gambo irma n hasben dia, eh tetibe rase cam diorg nmpk lagi menyerlah pulak! hihihi..gurau je…suke tgok org bahagia..moga hingga ke syurga hendaknye..amin…

    0

    0
  7. sue says:

    Alhamdulillah…sepadan…sama cantik sama padan…semoga bahagia hingga ke syurga..Amin

    0

    0
  8. bikpah says:

    tahniah diana & habib ! alhamdulillah indahnyaa majlis. tahniah prof amir dapat menantu handsome hehe :)

    0

    0
  9. fariz says:

    assalamualaikum cik nadia ..insha-Allah..jodoh tu rahsia tuhan..insha-Allah u juga akan di pertemukan dgn org2 yg baik2 ye..nak email u please!mana tau jodoh itu milik kita..hekhekk..

    0

    0
  10. nismie says:

    ya Allah ya Allah… sejuknya mata memandang

    0

    0
  11. sakura says:

    Alhamdulillah syukur…
    cute & sejuk je mate memandang…
    moga bahagia n berkekalan till jannah yer…
    barakallah :)

    0

    0
  12. Cikcumil says:

    Alhamdulillah …cntikk sgtt!

    0

    0
  13. mrs.styles says:

    reception yg cantik dan indah tanpa perlu mendedahkan aurat pon.cantek semua :)

    0

    0
  14. kaki shopping says:

    blog gosip ni ramai yg muslimah ek…bila baca komen2…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Irma jugak yg cantek n cool ngan laki dia…si yatt tk habis2 ngan hipokrit dia nyampah ! alim la kate kannnnnnnnnn ! pada sape2 pelakon pompan yg berjinak2 ngan ustaz tu tolong pakai tudong sekarang macmcna si Diana amir buat dulu ok !

    0

    0
  16. Anonymous says:

    cantiknyer…semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..amin…

    0

    0
  17. FIZA says:

    Alhamdulillah . Sejuk ata tgk pengantin dan tetamu yg hadir . kan bagus kalau semua majlis perkahwinan macam ni . Tak perlu bangga ‘mendedahkan’ . Sesungguhnya yang tertutup itu indah dan jauh lebih berharga :) Tahniah both of u :)

    0

    0
  18. adnan semput says:

    cantek! baju diana bertingkek2

    0

    0
  19. orang_penting says:

    suka tgk semua gambor…..cantek cantek belaka…alhamdulillah :)

    0

    0
  20. mama_liza says:

    Salaam,

    Lelaki yg baik, adalah untuk wanita yang baik
    dan Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik.
    Begitulah fitrah kehidupan manusia.
    Maka, carilah cinta AllahSWT dengan ikhlas, maka Dia akan memberi yang terbaik buat kita jua. Wallahualam.

    0

    0
  21. duniaku.. says:

    Alhamduliilah, bestnye..alangkah bahagia bila bertemu dengan llaki yang dapat memimpin kita ke jalan Allah..semoga Allah bersama kita..Anda beruntung..semoga menjadi isteri yg solehah..jodoh itu rahsia Allah..moga jodoh sy pun dari kalangan org yg baik2..yg boleh pimpin kita ke jalan yg benar..rindu saat tu..huhu tp blm ada rezeki lg.sob3.

    0

    0
  22. kerabu mangga says:

    cantik, hensem, sweet, suka..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Subhanallah..
    pengantin n tetamu semua cantik. sejuk mata memandang.. semua menutup aurat dengan sempurna. Make up pun biasa2 je. Moga Allah berkati kedua mempelai ni. :)

    0

    0
  24. classmate HABIB says:

    Husband diana ni sgt bagos..x-uitm shah alam..kalo ade event kt faculty weols die la yg slalu mgiringi bacaan doa..latar blkg pon bgos smua..die ade kembar tau..kembar die yg pakai baju pink pegang dulang tu..ensem jugak..yg tu slalu jadi model..penah kne gossip kononnya jd anak ikan pelawak wanita ni (mak randy dlm cite benci vs cinta)..

    0

    0
    • mak jemah says:

      Kembar tu dulu dip kat uitm kedah…sgt sweet kn…hehe

      0

      0
      • zara says:

        yeke latar belakang baik? dulu masa study kat uitm shah alam diorang sewa umah kat shah alam tu asyik bawak pempuan kluar masuk umah je. member aku pernah scandal kot dgn laki si diana ni. pepaham ler klu scandal buat ape

        0

        0
  25. suria says:

    Allahurabbi….Indahnya..semoga bahagia hingga ke jannah…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    cantiknya pelaminnya…mcm pelamin kaca sekali imbas..pengantin pn nmpk cantik n berseri…suami diana ensem la..para tetamu y dtg pn sejuk mata memandang semuanya…suka gak tengok pic kak irma n family…jauh beza ngan gmbr kawin si ashraf n kinah…

    0

    0
  27. miss xxxx says:

    ya Allah..cantiknya ciptaanMu…
    benarlah bak dikata..

    “bila kita serah cinta pd Allah, Allah akan berikan kita cintaNya”

    Semoga berbahagia Kak Diana and suami!

    0

    0
  28. cik reedzydizzy says:

    bestnya…semua tetamu tutup aurat..

    0

    0
  29. Mokde says:

    Alhamdulillah…syukur nikmat yang Allah bagi yo. Ghomar botul mokde nengok an duo oghang ni haa…kok nak carik menantu sok2 macam nilah ghoman ee..borkonan dgn majlis eee, hantaran ee pun samo. In Shaa Allah berkekalan sampai Syurgo yo dikk…Amin.

    0

    0
  30. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Sweetnye..moga kekal hingga ke jannah.. Amin.

    0

    0
  31. Nazir Azhari says:

    Kasih Butik Pengantin merupakan jurufoto rasmi mereka. Bukan Ikan Tuna. https://www.facebook.com/pages/Kaseh-Butik-Pengantin/137014423054086

    0

    0
    • Nazir Azhari says:

      Kepada Puan Amalina, saya dengan ini memohon maaf kerana mempermainkan nama ayah Puan. Sekian, terima kasih.

      0

      0
      • azhari says:

        bagus anakku, next time jgn main nama bapak orang. bapak pun dulu suka main nama bapak orang. menjang kne sumpah je, mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi, bapak bahlol, anak ikut sama.

        0

        0
    • Arissaos says:

      Dalam entry di atas, tidak dinyatakan bahawa Amalina Tuna adalah official Photographer untuk majlis tersebut.

      Beliau hanya berkongsi gambar sahaja.

      Hairan mengapa anda melenting. :)

      0

      0
  32. bungamelur says:

    tahniah..cantik sesgt!

    0

    0
  33. Linzy Longkang says:

    Designer mana nih tiru warna baju ngan liplap2 stail baju kawen mak et dulu ker?

    0

    0
  34. Nurnaku says:

    Sweetnyer…moga bahagia hingga ke Jannah… N moga sentiasamdlm rahmat n kasih sygNya…..Tgk dua 3 kali pun xbosan gmbr2 dorg ni… Simple but grand…tahniah Diana N suami… :-) :-) :-)

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Alahai, comelnye. ni baru ok. bergaya di hari bahagia, tp x de la sampai bergolok gadai. ye dak.

    0

    0
  36. aku yg kiut says:

    SUBHANALLAH…. jarang dpt baca semua komen positif. nampaknya diana amir ni ada peminat yg tersendiri. ni baru kelas u. tahniah utk semua pengomen(peminat diana) hihihi….

    0

    0
  37. Nazir Azhari says:

    Kepada Puan Amalina, saya dengan ini memohon maaf kerana mempermainkan nama ayah Puan. Sekian, terima kasih.

    0

    0
  38. Writing is too good, totally immersed in it. Also look at our goods

    0

    0
  39. kishen says:

    Write good articles to the people in the right direction, click on the my home page may have a different surprise

    0

    0
  40. reeza says:

    Impress….moga bahagia hingga ke akhir hayat dan melahirkan anak2 soleh/solehah yang mendoakan kamu berdua…..

    0

    0
  41. […] Selepas pernikahan mereka, memang jarang khalayak ramai melihat pasangan suami isteri ini bersama. Mungkin Diana Amir dan suami, Habib mengambil langkah untuk bersikap “low profile”. Lagipun pengantin baru pastinya sibuk untuk mengenali dan memahami pasangan masing-masing. Untuk makluman, mereka berdua jarang ber”dating” sebelum bernikah. […]

    0

    0
  42. […] pernikahan mereka, memang jarang khalayak ramai melihat pasangan suami isteri ini bersama. Mungkin Diana Amir dan […]

    0

    0