Written by serenity | August 17th, 2015

Semalam, pelakon Datin Rebecca Nur Al Islam Ahmad dan suami, Datuk Nor Azam Sulaiman telah mengadakan majlis rumah terbuka bersempena Aidilfitri di kediaman mereka. Majlis itu dihadiri oleh Arni Nazira, Datuk Aliff Syukri, Rafidah Ibrahim, Sharifah Shahora dan Faradhiya yang turut membuat persembahan.


 photo 11850050_160018577664319_1567881021_n.jpg

Lagi 23 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Rebecca Nur Islam.

Adik-adik berbakat dlm bidang tari & nyanyian? Apakata tunjukkan bakat dgn hadir ke Sesi Uji Bakat PERMATA Seni Koir (Junior) & PERMATA Seni Remaja Koir

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 9 August 2015


 photo 11909955_511455709002035_1804150392_n.jpg
 photo 11881840_1652609688284080_1006085842_n.jpg
 photo 11899562_805563049564572_1155830869_n.jpg
 photo 11850344_408050106057656_761179520_n.jpg
 photo 11881614_993494657369027_1452404419_n.jpg
 photo 11856661_415112218684775_469893380_n.jpg
 photo 11875515_514682312016222_1305768747_n.jpg
 photo 11850164_1466169603686816_2131061038_n.jpg
 photo 11850249_478216219013540_51438868_n.jpg
 photo 11849038_1651984625058725_1196158115_n.jpg
 photo 11848870_915518958514333_1823262049_n.jpg
 photo 11821753_845367042251108_1220385550_n.jpg
 photo 11848866_962377310471302_635794410_n.jpg
 photo 11821233_860416883995401_181961502_n.jpg
 photo 11821077_423551337836104_795986527_n.jpg
 photo 11820437_1674477789439322_90860949_n.jpg
 photo 11820585_407716186087299_177472438_n.jpg
 photo 11364014_1462903700679476_539048772_n.jpg
 photo 11261673_1613503992232005_1176076390_n.jpg
 photo 11296919_1681114258789161_895436566_n.jpg
 photo 11820418_104498879904065_908110871_n.jpg
 photo 10547152_1172616646087967_763825065_n.jpg
 photo 11326427_1611829202412516_393853695_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (24 GAMBAR)Sekitar Majlis Rumah Terbuka Raya Rebecca Nur Al Islam

  1. Anonymous says:

    ini baru namanya rumah terbuka..bukan macm rozita che wan..buat kat hotel..itu namanya hotel terbuka..aku suka rebecca and family.tak merepek menunjuk2 macm RCW.

    0

    0
    • anon says:

      adoi…citer rebecca..komen rebecca jelah…dengki nau nk kutuk rcw pesal? banyak nau pahala nk derma kt dia?
      sengal/.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ini pandangan aku..apa kau ni..
        sukati orglh nak komen apa?

        0

        0
        • Hari Raya Haji nak datang lg ... says:

          Dato ” Terlajak Laris ” nape baju 2 3 kali nengok gi umah terbuke baju melayu tu ketat sngt. Lg kemas klu tak braper ketat … Kite respct la kat Dato ni … sayang fmly dan suke tolong org …
          Kening Rebecca tu mmg camtu ke trend skrang … ? Sbb kite nengok ramai yg lukis buat kening terjungkit …

          0

          0
        • Saodah says:

          Kalo ko bole cakap sukati ko nak komen apa, so sukati Cik Ta lah nak buat open house kat mana! Ko boleh lak pakai sukati, orang lain xbole plak??

          0

          0
        • Saodah says:

          Kalo ko bole cakap sukati nak komen apa, so sukati Cik Ta lah nak buat kat mana. Ko bole pakai sukati, orang lain xbole pulak??

          0

          0
        • Anonymous says:

          saodah kau bodoh eh???..boleh diam tak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          soadah kau maid RCW eh??

          0

          0
        • COPYPASTE JER says:

          Aduhhh pls la jgn tunjuk bodoh tuuuuu…Klau nak jemput rmi org,akn terfkr nak pki dewan atau kwsn yg lbh luas…Klau dah mampu nk selesakan tetamu dan jemput ramai org,ape mslhnya pun…Bengap pls,ko nk hadam sgt perkataan “rumah” tu npe,dh biasanya buat mkn kt umh mmg la turun temurun perkataan tu digunapakai,tp mksud sbnrnya dia ialah kita mnjemput org utk dtg mkn2 sempena raya…pe ke bengap ko ni….

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg bengap tu kau..minah senget..mulut mcm jamban pecah..otak taruk kat bontot..konon bijak sangt..retarded!!

          0

          0
    • alolooooo says:

      ko mst jeles kn ngan cik ta bab dia x jemput ko! hahahahaha

      0

      0
      • nak cuit sikit says:

        setuju sangat…orang melayu ni kalau tak kena jemput kenduri kawin ke rumah terbuka ke dia sentap…sbb tak boleh nak mengepoh…orang pun tak jemput kaki kepoh dengan kaki umpat ni ….buat semak

        0

        0
        • Aku says:

          Tul tu… Y nk compare dgn yg lain… Bila org ckp dengki nanti jawap suka hati lah nk komen lah pe lah… Relak lah org punya rezki n cara masing2 so suka hati drg lah nk buat kat mana2….y nk ada dengki ngan kebahagian org lain… Hapi2 sudah lah… Niwae dyit titik peluh sendri nk kasi org2 yg byk support kat dia ke pe salah nye kan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ini bukan dengkilah makyong….ini nak bagitahu..buat kat hotel tak kena langsung dgn konsep ‘open house’..pada hariraya pulak tu….kenapa sampai ke hotel?? aku tahu rcwl ya

          0

          0
        • Anonymous says:

          sambungan…aku tahu rcw tu kaya..kaya tapi tahap tak pakai akal…memang dia punya pasal pu nak buat kat mana..apa aku kisah..tapi tak kena…faham tak??? lainlah buat majlis kawin ke kenduri besar2an..ini hari raya..buat apa kemas rumah kasi cntik..tapi rmh ditutup..malu ke naj tunjuk rmh kecik.??kalau inilah

          0

          0
        • Anonymous says:

          sambungan…aku tahu rcw tu kaya..tapi kaya penuh dgn riak..sedih sngt2.buat open house tapi house dia tutup..hotel yg bukak…malu kot rmh kecik.

          0

          0
      • Anonymous says:

        buat rumah terbuka belum pernah lagi aku dgr WAJIB buat kat rumah sendiri.
        in fact aku sendiri pernah pegi rumah terbuka bekas mufti besar WP die buat kat padang besar sebab nak jamu ramai org kat kawasan die.

        kalau ade duit lebih tak salah pn buat kat hotel ke..kat dataran ke.
        ape niat die, menunjuk ke tak, itu antara die dan Allah.
        syukur la die buat rumah terbuka..bagi makan org, kawan2 sedara mara..anak yatim.

        kalau diri tu sendri tak mampu nak buat rumah terbuka dan tak dijemput ke rumah terbuka, jgn nak kondem org je.
        becca ke che ta ke, kira bagus dorg buat rumah terbuka.

        aku rase yg komen atas2 neh tak pernah pergi rumah terbuka kot, hatta kat tempat kerja pn!
        sebab tu hanya ingat rumah terbuka kena buat kat RUMAH.
        buat kelakar bodoh ke??

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak faham2..memang tak wajiblah..nenek aku pun kata tak wajib…ini soal tak kena pada konsep..kalau majlis kawin ke tu lainlah..RUMAH TERBUKA…APA MAKNANYA..MANA RUMAHNYA ????MACM BUAT OPEN HOUSE BARU PINDAH RUMAH TAPI BUAT KAT HOTEL..NAK KASI TAHU ORG RUMAH BARU TAPI BUAT KAT HOTEL..MEREPEK KAN???..sama jugqk hari raya..kemas rumah utk tetamu tapi rmh tutup.
          skg ada faham???lain kali ckp je perjumpaan hari raya keluarga..tak payah ckp RUMAH TERBUKA!!!!! tak gi sklah eh?

          0

          0
        • Anonymous says:

          BARU AKU SEDAR ERTI RUMAG TERBUKA PADA KAU IALAH…KASI MAKAN ORG DAN JEMPUT ORANG TAK KIRA TEMPAT.RUPANYA…SIAPALAH ORANG YG PANDAI SANGAT BAGI MAKNA ISTILAH TU???..MUNGKIN DLAM KAMUS BUATAN KAU SENDIRI…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah tak mampu nak buat open house sendiri dok bash org laen buat kat otel.

          takpe cube lagi raye tahun depan ye!

          0

          0
        • Anonymous says:

          takpe aku maafkan kau…

          0

          0
        • Mimi says:

          Betul tu.
          Kalau rumah apartment, memang takde space nak jemput ramai orang.
          Terutama kalau apartment exclusive yang full guarded, boleh mengganggu privacy tenant lain.
          Tak salah pun buat kat tempat lain.

          0

          0
    • Anonymous says:

      wakakaka..xpuas ati xkena sokong kt entri rozita…menyambung komen psl umah terbuka kat cni plk keeee…sukela tu ada like…..ewah2 tu diaa…tahniah..bangkit dr kehinaan….wakakaka…
      mana2 pun okay la yg pntng niatnya sama….mybe umah datuk n datin ni lbh bsr dr umah rcw…Tuhan lbh tau, sah Tuhan dh bg ko petunjuk bhwa rcw tu menunjuk2..tahniah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        yalah rumh rcw kecik so dia segan nak jemput org dtg..dia nikan nak up selalu. kan lebih afdal buat kat rmah..malu agaknya rmah tak sebesar mana..inilah org 24 jam berlagak kaya..tak berterimakasih diberi tempat berteduh..kata org biarlah kita merendah diri selau..sekecik kecik rmh pun ada tempat berteduh.kata org be humble always.kecik2 pun rmah kita..macm mana agaknya satu hari nnti tuhan tarik balik apa yg diberi pada rcw..menangis tak beragulah nmpknya..dah biasa hidup mewah kan….

        0

        0
        • Lois Lain Dari Lain says:

          Adoiiiyaiiiiiii ngko nihhhhhh. busuknya hatiiiii. penat weyhhhhh jumpa manusia mcm koranggg niiiii. apa ka bodohhhhnya dia nak maluuuuu. apa punya pikiran laaa korang niii. umah dia bkn buruk bkn kecik. kalau buruk @ kck ponnn, orang buat jamuan kt dewannnnn tu tak semestinya menunjuk atau maluuuuuu. Kau dah agak2 ramai yg datang, mesti harap keselesaan. Klau tahun2 lepas kat umah, tahun ni kat dewan plak tukar selera. Ada jgk yg nak senang, taknak kotorkan rumah. Ikutlah masing2, tak penah campur manusia lain keeeee ada jee laaa buat camni kat dewaaannnnnnnnnn. pelikkkkk laaa korangg niiiiiiiii

          0

          0
        • Anonymous says:

          komen bodoh..konon betullah tu..iakan ajelah..happy skg?????

          0

          0
        • Anonymous says:

          adoi bodohnye kau..takut kotor rmah?? dah sah2 kau ni bengap ala ala org malaysia..hari raya takut kotor rmh????? macm tak caya apa yg aku baca.hariraya takut rmh kotor?????
          gi tinggal dlm zoo lah..rmh tkyah nak bersihkan..tinggal sebelah kandang oink oink…

          0

          0
    • izah says:

      alahaii. ni jenis hati busuk ni. dah sah2 che ta tu duduk kondo. muat lak rumah dia nak buat kat rumah. haiyooooo..

      0

      0
    • aku cantik says:

      babe, kau kecik hati sbb x dpt jemputan rcwzs ke. x baik ngutuk org dok condo. rcw nk buat kat hotel xde mslh. niat dia yg penting. nk jamu kenalannya niat kamu dok komplen psl dia kat thread org ni apa? jgn busuk hati nanti masuk neraka je. pahala tu byk sgt ke nk sedekah kat rcw?
      maaf jika tersinggung.

      0

      0
  2. Syaz says:

    Ni open house dia ke dia pergi raya rumah orang yang duk bawak handbag ke hulu ke hilir :D

    0

    0
    • anon says:

      sangka baik lah…ada duit raya nk bg kt bebudak. dengki nau pesal

      0

      0
      • macik aku kilang duit raya says:

        macikkkk aku berkepuk2 wet raya tu sama gk bwk ke hulu hilir beg nyonya nya…mntg2 beg nyonya, tkde lk org nk kutuk…sama je fungsinya mmg nk bg sng tuan bdn…nk wt camne dh rebecca begnya smua branded wt apa nk pki beg nyonya utk ltk wet raya…wt rugi duit je beli tp x nk guna….haish…golongn low class culture shock je yg suka kutuk org pki beg mhl ni…

        0

        0
    • miss yna says:

      fikir positive skit…kot kt situ die simpan duit raye nk bg budak2..senang..x yah ulang alik masuk umah nk amik duit…letak sume dlm beg, senang…

      0

      0
    • donut_cute says:

      apa salahnya dia bawak beg tu. bukan besar sgt pun. kat situ la nk letak hf, duit raya utk budak2, kunci2 bilik yg penting2.maklumla umah besar, org ramai macam2 boleh jadik. kalu aku jadik dia pun aku bawak.

      0

      0
    • rakyat marhaein says:

      aku pun bt mcm tu ms open house sbb xde masa nak kuar masuk amek duit raya..dlm beg ada duit raya, hp, powerbank,wet tissue, bedak n lipstik kot2 ramai nau nak wefie..hahahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      Die buh duit raye standby tuk bg kat org la tu, itu perkara biase…. ape yg peliknye? Xpenah tgk ye? Ke xpenah kena jemput open house?

      0

      0
  3. alolooooo says:

    sibuk dgn gendung handbag…pelik naw nmpk nye, umh sndiri kot bkn g open house umh org

    0

    0
  4. Anonymous says:

    tercari2 gambar 5 beradik yg kehilangan ibu bapa seblm pose dulu.. alhamdullilah ada di situ.. sedondon dgn mereka..

    0

    0
    • miss lollipop says:

      mis pun tercari2 jugak, alhamdulillah, nampak keikhlasan becca disitu, bukan ambil bdk2 tu ikut musim dan nak glamour je.. nampak bdk2 tu pun hepy disitu.. siap sedondon lagi..

      0

      0
  5. SNOW QUEEN says:

    cantik nye handbag channel si rebecca

    0

    0
  6. cik tah says:

    Rasanya semua org perasan rabecca asik kelek channel…
    Mmg nmpk weird sgt kan….?
    So, aku rasa tu mesti handbag baru!
    Handbag raya katanya….
    Apapun, baju cantik….hbag cantik….rabecca pun cantik (walau dengan teknik 360) wakawakawaka…..

    0

    0
    • pendekar mustar says:

      mmg la kna kelek mokcik…takkan nak letak atas meja pulok..nnti kna kebas ngn org cm mokcik nih.wakakaka

      0

      0
  7. salina says:

    Patut lh gambar cantik rupa nya pakai kamera 360. Bertudung tu mmh dah bagus.Tapi kenapa tudung tu bahagian dada singkat sangat. Tak malu ke nampak terbonjol di situ.Bertudung biar lh ikhlas bukan semata mata nak berfesyen je.

    0

    0
    • Saodah says:

      At least dia tutup rambut dia dari pandangan laki ko. Selamat mata laki ko jah..Dia ckp kat ko ke dia ikhlas ke x??

      0

      0
  8. jojoyah says:

    breasts are part of a female human anatomy, kalau kau lupa biology. mak kau pun ada, adik perempuan kau pun ada, kau pun ada. apa hal kau mengata kaum perempuan sendiri.

    0

    0
  9. intan says:

    Kalau pakai tudung tu sopan dan memenuhi syarat.Takda lh org lain nak mengata.Dulu pun ada jadi isu jugak pasal tudung yg dia pakai singkat sangat

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak payah lah nak mengata orang sgt dik non oii. Mulut yg mengata lagi teruk dari org yg dikata tu…

      0

      0
  10. Lara says:

    Dalam banyak2 gambar, yang dia senyum nampak gigi tu paling lawa.

    0

    0
    • minah jambu says:

      yg dia senyum Nampak gigi tu dia sengaja buat mulot dia macm tu pasal dia nk look cute..

      0

      0
  11. minah jambu says:

    rbeca ni muka dia macm cocokkkk aje..bibir pon dh lain..

    0

    0
  12. zaza says:

    sejuk ati tgok rumah terbuka yg ini.mungkin sebb ada anak angkat diorg tu kot. x mcm umah terbuka kt hotel sorang artis buat tu.

    0

    0
  13. shima says:

    Biar lh dia nk bt kat hotel ke atau kat mana2 tempat yg dia suka.Yg penting dia tak mengganggu dan menyusah kn hidup org lain.Bukan nya dia mintak duit drpd org lain pun.Semakin org mengata semakin murah rezeki dia.

    0

    0
  14. linda says:

    Dulu muka rebecca ni lain.Sekarang ni aku tgk lain plak.Walau pun guna kamera 360 nak bagi gambar nampak cantik.Tapi tak blh nak tipu raut wajah yg dh berubah sbb botox

    0

    0
  15. Linzy Longkang says:

    baru aku perasan yg hesben dia mata kero rupanya……

    0

    0
  16. KakLeena says:

    Akak pun tercari2 adik beradik 5 org tu. Ada pun.. Alhamdulillah…sejuk hati akak. Semoga bertambah murah rezeki ko Rebecca..!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    byk orang gila yg komen kat atas ni…kalau org compare rebwcca dgn rcw pun salah..diri sendiri mengata memfitnah ckp rebecca botoxlah inilah itulah ..tu boleh plak..bodoh tahap maximalah kau ni…

    0

    0
  18. haris says:

    Suka hati org tu lh nk komen apa2 pun kat ats ni.Masing2 berhak mempunyai pandangan tersendiri.Yg kau mengelabah ni apasal.Kau ni mesti adik beradik atau pn saudara mara rebecca kan.Nampak sgt kaki backup

    0

    0
  19. Anonymous says:

    ape fungsi handbag dia dlm gambar ni?

    0

    0
  20. nick says:

    apa fungsi dia pakai handbag?

    0

    0