Written by AbangNara | December 2nd, 2011

Majlis MACP (Music Author’s Copyright Protection) telah pun selamat dijalankan untuk tahun 2011 baru-baru ini. Untuk makluman, lagu paling banyak yang dimainkan untuk tahun 2010-2011 ialah lagu Yuna, Dan Sebenarnya. Memang rezeki Yuna betul. Tahniah Abang Nara ucapkan atas pencapaian ini.

macp

Inilah 2 artis yang dikenali pertama kali menerusi YouTube. Adakah Najwa Latif akan menjadi sehebat Yuna suatu hari nanti? Sebelum terlupa, Abang Nara nak ucapkan tahniah juga kepada Najwa Latif atas layaknya lagu Cinta Muka Buku untuk ke pusingan seterusnya Juara Lagu 2011.

Lagi 22 keping gambar sekitar majlis MACP 2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook NewBornPixs.

P.S: iPhone 4s nak datang Malaysia dah. Jadilah yang terawal memilikinya menerusi Celcom. Dengar khabarnya akan mula jual pada 16th December ini. More info di http://bit.ly/vYgjma

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

macp

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to (23 GAMBAR)Sekitar Majlis MACP 2011

  1. huhu says:

    comeynye najwa latif!

    0

    0
    • Najwa Latiff dan Yuna tag team. gandingan yang vavavommmm!!

      0

      0
      • Selitone Cold Ber'Ibanez S420 says:

        Mengapa kalau wanita bergitar, mesti dapat perhatian positif dari pelbagai pihak?

        Kalau lelaki bergitar plak mesti dapat perhatian YANG TAK SEBERAPA NAK POSITIF daripada JKKKKKKK Kampung, Badan Motivasi Belia yang Perasaan Diri Bagus, AADKKKKK dan kumpulan-kumpulan Tabliqh?

        Double Standart betoi laaa….!!!

        0

        0
        • mudahnya kerana kami bukan gay. go perempuan!

          0

          0
        • Baby Jane says:

          shila gojes!

          0

          0
        • Se'Lelaki TULEN Gituuu...~ Cold says:

          Cik, *NAJWA LATIF BERJALAN MACAM APA KORANG KATA? helllooo…..

          Aik? Aik? Auwww nyaaahhh… Ni yang mak tak suka ni nyah~ Per lak kena mengena alat musik dengan selera batin ni nyah? Helllooo…. ngko ingat lelaki yang main gitar ni gay ker nyah~ Mak pun tulen ler nyah~… Mak stunner kanggg…

          Go lelaki tulennn berbulu di dada… uiii, mak like~ cam karpet. HAHAHHAHA..

          0

          0
        • najw says:

          Se’Lelaki TULEN Gituuu…~ Cold , aku refer kat lelaki yang minat diorang lah, bongok.

          tapi ramai je pempuan yang minat diorang.

          problem, bro?

          0

          0
        • Se’Lelaki TULEN Gituuu…~ Cold, kau cuma layak meminati tomok anak ikan tulen mama juwie berfesyen rambut dijilat lembu je.

          0

          0
        • Selitone Cold says:

          ??? arrr… hahaha!!

          Yang aku kemukakan soalan social critical dlm bentuk analitik… Jawapan per per tah… hahaha… siap Di’bongok’kan lagi plak tu. Kahkahkah… aduhaiii… PADAN MUKA AKU… kahkah

          *Serius dari aku, bentuklah minda yang analitikal dan kritikal terhadap sebarang bentuk maklumat yang diperoleh. DR. Selitone Cold Socrates (PHD,WTF, PMR, SPM Julai Paper 2X) pernah berkata: Perolehan ilmu banyak didapati dari pembentukan SOALAN yang baik. X salah menjadi generasi yang banyak bertanya.

          0

          0
        • mai says:

          lelaki main gitar biasa jer .. tapi klau wanita agak luar biasa tambahan dgn imej bertudung ..

          0

          0
        • xde sluor says:

          pinjam ibanez lu leh..selitone?

          0

          0
        • Selitone Cold (S40 + Metal Muff: Perghh!!) says:

          Blehh… bleh blah..!! hahaha.

          Manakan mungkin seorang satria menyerahkan senjata yang diperasap kemenyan setiap malam *kecuali malam sunat. Hahaha.

          0

          0
      • peace no war! says:

        aku juz nak komen pasal body gesture najwa latif je…cam agak bongkok la…ker aku je yg rasa cam tu? or mybe she a bit shy so x confident nak tegakkan badan kot huhu… but still love ur song gurl…..

        nshat xlas utk najwa….pliz go to catwalk agensi to fix ur body gsture coz agak annying bla tgok kat tv rasa macam nak tegak2kn je bdan dia haha….

        jgan mare ye ahli klab kipas susah mati najwa latif! no war…………

        0

        0
    • PedoBear says:

      Barang baik najwa latif!!…

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      shila makin jambu……….

      0

      0
  2. Mustopa says:

    First?? K bye

    0

    0
  3. bdak lowyat says:

    pic yg last skali 2 sape yeek … x kenal lor

    0

    0
  4. farid comel says:

    pembetulan ye abg nara.. najwa latif hanya jadi top5 juara lagu je untuk minggu kedua.. belum lagi layak cuma die berpeluang besar utk layak..

    0

    0
  5. akulerr says:

    farhan kurus!!

    0

    0
  6. bergitar merah itu Pretty Ugly kan?

    bang Nara tulis la nama2 kat gambor tu habis. tau la some dah tak glamer.

    0

    0
  7. c says:

    shiela hamzah nyanyi tu live ke miming ?? semalam nyanyi di RTM screening kemain lagi miming je.

    0

    0
  8. i hate hipocritzzz says:

    Yuna..aku xtw nk ckp pe.tp berkat kesabaran die…bganda2 rezeki yg die dpt..tahniah…artis laen perlu contohi yuna. lg2 yg gile SAMAN.upssss

    0

    0
  9. Bolmae says:

    Org Malaysia make up artis, tak cantik ..

    0

    0
  10. me says:

    suka yuna…

    0

    0
  11. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    baru minah jambu tengok yuna bergambar tk macm bongok bah kn semakin selesa kn …pasal orang sebelah dia pn sama macm dia..

    0

    0
  12. Fira says:

    najwa latif famous just bcoz lagu dia sedap. ramai suka lagu dia. tp suara ? erm, anda boleh nilai sndiri. biasa je kan ? tkde kelainan pon. ramai lg budak 16 tahun nyanyi better than her. dan saya tk suka perangai dia yg tk boleh terima nasihat orang2. twitter dia byk menghentam peminat. mcm2 saya tgk -.- kalau anda perhatikan la. haha. but anyway, rezeki dia. nk buat cmna ..

    0

    0
    • abcdeyka says:

      jealous ke kak.

      0

      0
      • kepochi says:

        rasanya fira ni tak jeles.tapi tak suke.aku pon tak suke najwa latif dan lagunya.

        0

        0
        • abu says:

          aku pon x suke najwa latiff.. lagu dia x best.. sesuai nyanyi utk persembahan sekolah bleh r…

          0

          0
        • sukaati akula.. says:

          aku xmenghentam najwa latif.sebab dia xbuat salah pon dgn aku,tp sbagai pendnegar dan org yg meminati muzik,aku cuma nak bagitahu,najwa masih budak2..pikiran budak2 ni taks eluas pengalaman org yg da berjaya dan matang.baik,aku maafkan,cuma aku nk ckp aku pun tak minat najwa latif,dia ada bakat tapi masih jauh tuk dia kejar dan belajar,esp suara..semua lagu dia nyanyi mendatar,dan lagu yg dia cipta,ade melodi pada peringkat awal,tapi tengah dan klimaks yg slalu berulang xde punch wat org bosan..dia kene lebih kreatif..tu pendapat aku la..bkn soal jeles ke apa,aku mmg xske org bg komen tulis cenggitu,hanya kerana org lain bagi pendapat tak suka..mekasih.kita berhak bersuara.=)

          0

          0
  13. Aku Wanita says:

    Fira:ok la tuh…sedap dr suara ko..hehe…ko jelesss ekkk…ayat2 ko tuh mcm der bau2 jeless ar…x baik…xmo3..hehehe

    0

    0
  14. gelim says:

    SERIOUSSSLY…!!!

    AKU MMG X SUKE X MINAT LANGSUNG KT SI NAJWA LATIPPP NIE.. NYAMPAH SIOTTT AKU TGK DIE WEYH !

    AKU KALU ORG BUKAK LAGU DIE YG APE TU.., CINTA MUKE BUKU BODOH TU.. AKU RASE CAM NK MAKI ER ! DAH LE DRESSUP NTAH MCM HAPE AKU TGK !

    P/S : JGN SALAHKAN AKU NAPE AKU NYAMPAH TGK DIE.. BUKAN KU PINTE OKE HAHAHA

    0

    0
  15. rozi says:

    Yg benarnya kalau dengar betul2 keduanya bukan punya suara yg cukup sedap…hanya biasa2 je…
    Yg nampak mereka jadi hebat sbb cara kelahirannya, lain dari artis wanita yg sedia ada..ye lah secara youtube dan main gitar plk..
    Yang pasti benda cam ni bermusim…kalau bertahan baguslah, kalau tak “sendiri mau ingat loh”

    0

    0
  16. bat says:

    cantik la baju baju dorang

    0

    0
  17. bat says:

    cantik lah baju2 dorang

    0

    0
  18. YUNA says:

    menyampah giler ak tgk muke Najwa Latiff ni..hakk tuiihh!

    0

    0
  19. ck says:

    cntik meyh muka pompuan baju merah free hair tuh…..perghhhhhh…terbaikkkk wokkkkkk……

    0

    0
  20. CikZie says:

    Luv FARHAN!

    0

    0
  21. choco says:

    eh korang peasan x farhan dah kurus kan? series hampir xkenal td…

    0

    0
  22. si staff MACP says:

    me ade kt situ..sumernyer live..sumernyer bgus…then me gak ade dlm pic kt sini…hehehehe..so jgn komdem najwa latiff or yuna…yg penting dwng xsombong n best..
    sumenyer berbakat k..

    0

    0
  23. Yuna and najwa best. Kalo diorang berduet lagi best.

    0

    0
  24. syara kim says:

    hye just to inform you i nk share your pictures of farhan af wearing syara kim in our FB and blog.thank you.

    0

    0