Written by serenity | November 13th, 2011

Filem Ombak Rindu, sebuah adaptasi dari novel laris Alaf 21 karya Fauziah Ashaari akan menemui penonton di pawagam mulai 1 Disember. Pasti ramai yang dah tak sabar-sabar nak tunggu tu, terutamanya yang wanita. Novel ini dikeluarkan sekitar awal 2000-an. Semasa kami belajar dulu, sampai terpaksa ambil giliran sebab nak pinjam buku dari kawan. Maklumlah, nak beli sendiri ramai yang tak mampu, jadi terpaksa meminjam dari kawan yang baik hati sajalah. Petang-petang Ahad yang santai ini apa kata kita layan foto dari filem ini:

Diarahkan oleh Osman Ali, filem ini membariskan Aaron Aziz, Maya Karin, Lisa Surihani dan Bront Palarae sebagai pelakon utama. Genre filem ini drama romantik, sebab tu ramai perempuan minat. Lagi 22 keping gambar boleh anda dapati dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar We Love Aaron Aziz.























Baca Yang Ini Pulak:-

98 responses to (23 GAMBAR)Koleksi Foto Dari Filem Ombak Rindu

  1. anak malaysia says:

    Wow.lawa tul pemandangan yg ade buaian tu.kat mana ye?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
    • anje says:

      green screen je bro. CGI.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • saya masih risau dengan sebutan melayu Maya Karin dalam filem2 lakonannya. itu yang banyak membunuh mood saya. i hope this film will do justice her.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 4
      • ntahpapa says:

        Actually rasa mcm bedebar nak tgk cita ni..xcited, novel ni best sgt2..tapi serius aku takut gila bila dah kena angkat ke layar perak cita nanti menyimpang n tak mcm yg pembaca bayangkan..contoh paling dekat LBS (legenda budak setan).. aku tak ada masalah dgn lakonan Maya Karin, tapi bila dia jadi Izzah..otak aku mmg betul2 tak leh trima.. coz mcm pembaca novel tau, Izzah kan baru belasan tahun waktu dia kawin ngan Haris, or mayb awal 20an tapi..tapi… ntahlah.. cuma harap2 cita ni mampu buat aku nangis, tu ja pun..all the best..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 0
        • betul3 says:

          setuju sgt3 dgn ntahpapa ni… mmg xmcm apa yang kita bayangkn masa tgh baca novel tu dlu… huhu… harap2 berjaya la…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • nurin aina says:

          same here. susah sikit nk digest Maya ni Izzah. Aura gadis kampung tu mcm kureng sikit… N ntah napa sy xleh terima gaya tudung Izzah nih…adui laa….esp masa nek beskal tudung putih tuh..aduiiiiii

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • Kumiko says:

          Rasanye kan kalau tukar si maya karen tu dgn tiz pon ok gak..

          watak izzah tu kan mcm innocent je..

          dan sebab si maya ni la aku malas nak g tgk.. membazir duit aku nak dgr pelat dia nk ckp melayu tu…

          hmmm.. potong stim btol!

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • huahuahua says:

          yup…pemakaian tudung yang amat2 selekeh..serabot.cube wat senonoh sket..cincai sgt..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • mys abby says:

        arghhh..geram2…tak sabar…!!!huhu

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • mak temah sebelah rumah says:

      sekali tgk da tau….photoshop

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ai says:

      kat langkawi tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. chocolate says:

    terbaik!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  3. TRIGYY says:

    filem ombak rindu bakal memeriahkan industri filem malaysia.. yeah….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  4. makcik_kantin says:

    lisa nmpk mcm pengantin btl2 jer..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
  5. curlassssss says:

    abg long dlm ombak rindu la!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  6. akusaaaaappaaaaa says:

    omak laut hebat ohhhhhhh……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  7. amyley says:

    harap yg trbaik mcm dlm novel juga….bleh buat kta menangis..dah byk kli baca x prnah bosan n antara koleksi kesygan…all d best “” ombak rindu”" arap maya karim dpt bwa watak ezzah dgn baikkk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  8. irish sophilea says:

    amboi rasa tak sanggup nak tengok kemesraan mereka, sakit nyer hatiku ohh Aaron ..apsallaaa abg NARA X ENSEM MCAM Aaron klu x dah lamer kita syiokkk..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  9. Lipstick Hijau says:

    Amboi…….. comelnya nek jijah! hak hak hak……….hensem la aron ajis…..!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  10. BENCI WARTAWAN HIBURAN says:

    Pandai make up artis solekkan muka Lisa yang comel tu macam pmpn jahat walaupun in wedding costume.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
  11. Mmat says:

    mat2 rempit mana layan cerita gin…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 11
  12. suka novel says:

    hara citer nie tidak mengecewakan.btw manis pun ade.huhu.lupa nama dy la.menang ask 2011 hri tue.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  13. woah… maya mmg cun tp apsal tudung selekeh sgt….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 3
    • osom says:

      tudung style lama..apsal x ikut pesen tudung zaman skrg..cam tudung hana tajima ke..bru cun

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    • veszpaoff says:

      1st : Maya x sesuai jadi Izzah tp Aeron ssuai gile jd Hariz
      2nd : Wlpn Izzah budak kg, tp die cantik, die xde la pakai tudung selekeh camtu. Melampau btol!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  14. mawar says:

    biar ceritanya best mcm novelnya……nnt mungkin ada ombar rindu 2 pula .mcm novel…………………..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • tqa says:

      salam…smbgn novel ombak rindu ada 2.

      1) cinta..tiada akhirnya
      2)rindu cintaku.

      :)

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • atiqah says:

      salam..smbgn novel ombak rindu ada 2.

      1) cinta…tiada akhirnya
      2) rindu cintaku.

      :)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. Ombak Jahat~ hahahah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  16. feeya says:

    maya karin terlalu cantik untuk pegang watak gadis kampung.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 4
    • ak geram minah nie says:

      oitt org kg..pon cun r..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
      • futuremg says:

        patutnye ckp Maya Karin muke terlalu moden utk watak kampong, which is betul lah, muke pompuan kampong yg cantik aku rase faezah elai kowt, takpon normala samsudin

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 8
        • Anie says:

          cantik tu very luas maksudnya.. ada org kampung cantik, ada yg moden pun cantik.. yg penting kalau dah umo 60/70 tahun nnti still manis dan tenang dipandang, itulah namanya cantik… sbb masih mendamaikan mata yg memandang.. anyway, Ombak Rindu novel yg paling aku suke… Fauziah Ashaar,i luv u!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • sarah_nina says:

          muka maya karin ni muka mix.. muka moden.. kalau watak mila oklah.. kalau izzah ni hmm.. ade kureng sikit…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  17. aku hantu TV says:

    suka3 ::
    aku suka baca novel nie..hope semua pelakon dpt bwk watak2 mirip watak novel trsebut.
    1st time tgk lisa pgg watak ‘jahat’ ^^
    caiyok2..hope x mengecewakanaku

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  18. Mem says:

    hoiiiii…hansem benar si aaron ni oii….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  19. larahussain says:

    ..bestnya,,,sayang mara karin n aaron,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  20. tina says:

    Nasibla heroin dlm filem ni maya ngan lisa..klu heroinnya fasha sandha or neelofa or ratu kontroversi laen..haram aku nak beli tket wyg..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
    • leo says:

      sory….bknla anti maya atau sape2..tp…bila cuba imagine balik watak izzah dgn maya, mcm x bape kena..sape yg baca and hayati btul2 novel tu msti tauu ape sbbnya…anyway,xsaba jgk nk tgk aoron yg encem 2..wish u all the best lah k..hrp2 wyg pun best cam novel jgk.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. aku.... says:

    x cantik la maya karin pakai tudung cmtu….klu ye pon pompuan kg jgn la truk sgt….rse2 dia mmg x sesuai la watak nih…..yg sesuai tiz zakyah ke…x pon spe2 jela tp bkn maya karin ok….:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
  22. sweet says:

    dlm novel umo c izzah tu muda lg kan..so rasa2ny maya karin tak sesuai tuk watak izzah tu..izzah masi muda remaja,tp maya nmpk sgt matang utk watak ni..time bc novel nak bygkan maya karin sbg izzah,tp tak match la sori..itu pndpt sy la..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    • Anie says:

      betul tu.. maybe pelakon yg a bit younger lbh sesuai.. juz saying je.. Maya pon ok, dio bagus acting!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
    • budak botak says:

      ala..masih ok la maya pon..x la tua sangat.. kalau dia nak kat aku pon aku nak jugak kat dia.. kalau dia taknak kat aku pon aku nak jugak kat dia..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
    • kampung@kl says:

      nampaknya ada yang anti dengan maya karin… =(

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
      • ikan puyu says:

        salam…sy bukan la anti maya karin…sy ok je… :) …tp mcm ‘sweet’ ckp la kan…ble bace novel, watak izzah tu mcm x sesuai…len org len pndpt~~ mgkn time bce novel tu org len dpt trime maya karin as izzah~~tp ble sy bace, susah nk samakn dorg….ade jugak tgk ombak rindu spesel kt astro…awlnye pon dh x same cam novel….xpela…mane mgkn novel setebal 563ms nk disamakan dgn movie 2jam kan~~pepun, ttp smgt nk tgk jgk cite neh~~ peace no war :D

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • adik ok jer says:

          aah, saya pun tak anti kat sesapun =) tapi bila difikir balik tak semua orang boleh menyamai 100% ciri-ciri watak dalam novel tu. ramai orang kata lisa surihani sesuai pegang watak izzah. sebab apa ya, adakah dari segi rupa, sebab dia masih muda, sebab dia popular or else….?honestly, sorry to say that lisa memang tak sesuai dgn watak izzah. (adik bukan anti lisa okey ;-)

          cerita adaptasi dari novel ni, jangan terlalu berharap ianya 100% sama jalan cerita dalam novel…nanti ada yang frust..hehehe. pasti ada kona kiri, masuk simpang kanan, pusing roundabout…so feel tu tak sama macam kita baca novel. tapi pepehal pun, anggap jer tengok movie as a bonus from reality show…ngengenge…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. haha says:

    cantik azizah mahzan bertudung …..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  24. beLLa says:

    tak sabarnye nak tgk citer ni! suke bce novel Ombak Rindu. Harap cite ni sebest novel nye. one more thing, awatla maya pakai tudung cmtupon nampak cun. cube aku pakai cmtu, cam haroom ! hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  25. Ayu Candy says:

    Omggg tak sabar nak tengok! =D Tengok gambar pun rasa nak menarik. I can’t wait! :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  26. GEBU says:

    Abg nara macam man belon.betul betul betul!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. miaw says:

    tk sbrnye…tk kisah sape pelakon…the most important pelakon2 dpt menjiwai watak memasing….i nk jln citer mesti sebijik dlm novel ombak rindu tu…the best novel ever that i’hv read!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • kampung@kl says:

      betul tu… apa yang paling penting, kesemua pelakon dapat menjiwai watak. rasanya kesemua pelakon tu memang sesuai dgn watak yang diberi. malam tadi dah tengok special preview kat astro prima…jalan cerita tak 100% seperti dlm novel…adalah kecewa skit…macam cerita nora elena tu…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • merah says:

        tulah.. okay apa maya karin. aku suka tengok dia senyum. tapi yang tak berkenan tudung yang dipakai tak berapa kemas..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • merah says:

        okay apa maya karin.. suka tengok mana2 filem yang ada maya karin.. senyumnnya memukau..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. huder85 says:

    gaya tudung maya kurang comel…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. kampung@kl says:

    for me, Maya Karin boleh menjiwai watak izzah dgn baik…mungkin dia tak menepati ciri perempuan muda dalam novel tu tapi dia mempunyai ciri-ciri lain yang saya boleh bayangkan dalam novel; muka bujur sirih, mata bundar dan hidung tak terlalu mancung sgt…tak kisahlah dia tu mixed so ada slang tapi suara intonasi maya memang sesuai dgn watak izzah… tak percaya takpe. apa kata buang segala yang negatif dan ambil yang positif. apa yang penting, kita ENJOY!!!! =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  30. Serius..mmg best jalan citer dia..3 Novel jd 1 crite..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. kemakemo says:

    kalaulah maya karin tue d ganti ngan siti saleha lagi bestt

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Haku setuju sangat2 ngan pendapat ngko tueee…kalau siti saleha yang jadi izzah, sure ngancam habisss coz maya karin nampak mcm dah berumur untuk watak izzah yang dgambarkan belasan tahun…baru bleh lawan ngan lisa surihani….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • namie says:

        ct saleha pon muke pan asian juge…ne seswai jd izzah…agpon ct saleha tu blom tahap lakonan dier blh blakon filem..tp dier mng nmpk sesuai ngn aaron…kalo arra tu muda..erra mang seswai jd izzah…ataupun vanida imran..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  32. Saya cantik says:

    Aduh xsabar nk tggu cite ni kelua. ingat lg, aku bca buku ni msa form3. ingat lg jln cerita dia. xsaba nk tgk.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. suri says:

    Mlm tadi ada tayangan 20minit pertama di 105 buat lagi teruja nak tgk filem ombak rindu, ada perubahan sikit dari novel.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. babylanun says:

    xsabar nk tggu muvie nie…mmg ngeettoppp;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. lin lee says:

    maya karin tak sesuai bawa watak izzah…..bukan anti maya….tapi bagi yang dah baca novel ni mesti tahu kenapa dia tak sesuai…..bagi pendapat je.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • namie says:

      stuju gak….vanida imran ok la..tp nmpk matured pulok…yana samsudin tu pon mcm ok gak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  36. nad says:

    aarrrghhhhhhhhhhhhhhh hensem nye aaron….
    klu la yg aku yg kne pluk 2…bhgia siot!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. ya'yan says:

    Bila sya bc novel ombak rindu..sya bayangkn izzah sorg gadis btudung mcm hana tajima..tp bila tgk maya pkai tudung mcm 2…rs mcm ada yg x kena jar…huhu…pape pn..cite 2 pst meltop..;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  38. makcikcantek says:

    novel peberet yg meruntun jiwa…bebesen ayak mata

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. namie says:

    dulu mse bce novel nie trpk jap..alangkah best nye kalo novel nie di adaptasi jd drama..tp di moviekan….hihi..dream cun true…

    n xsaba gak nk tgk bicara hati…best glew gak novel tu kan….^^

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. may says:

    watak bront sapa ahh dlm novel tue?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. lily says:

    loveeee maya karin…bagi la die peluang!!klu die x reti berlakon x kan la die menang pelakon wanita terbaik di MALAYSIA-SPAIN-TOKYO!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  42. @ina says:

    maya xsesuai la utk watak izzah. sbb wajah dia tu.. dlm novel tu aku bygkan orgnye lembut, lurus, dan wajah melayu. contohnya mcm fouziah gous ke..dia bwk watak norjinah si budak kmpung dlm trilogi cinta mmg sesuai sgt. tp arron aziz mmg sesuai sgt2 dgn watak hariz.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. die hard fan kpop says:

    aku baru je beli novel ni kat JJ ahad lepas. nak buat koleksi n nak baca lagi. novel feberet. aaron mmg sesuai giler jd hariz. maya tu… hurm… susah sket la nak cakap. style dia cakap bm tu merisaukan dan yg plg penting, cara dia pakai tudung mcm pelik. orang kampung macam aku pun tak pakai tudung camtu. watever it is, gud luck ombak rindu! hrp2 jln cerita sama mcm novel. jgn promosi je mcm nak rak tp cerita hampeh.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. eiyda says:

    tak sabarnyaaaa love aaron, maya & lisa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. sakura says:

    saya pilih n suka fazura pegang watak izzah, sesuai sangat …. nampak naif je

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  46. ayie says:

    mybe heliza af lg best law bwak watak izzah nie k0t…ehhehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  47. alalala says:

    Alalala…aku berada dimane selama ini..ingatkn lisa yg pegang watak Izzah..apsal lak maya..cm terbalik je aku rasa…aku minat giler novel ni..tolong jgn kecewakan aku….alalalala

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. amsya says:

    nape xnak amik fazura ye untuk watak izzah?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  49. lailaaa says:

    lisa ke , fazura ke,tiz ke,sume xsesuaii.sbb watak izzah lepasan spm kawen dgn hariz.kalau nurul elfira loy sesuai sbb die pon baru je 17 tahun.muke mmg freshh.n watak izzah mule2 mane ade pakai tudong.xbacer betol2 ke novel tu??kalau nak pakai tudong ke,pakaila elok2 sikett.igt org kg skg xreti bgaye ke??adoilaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. lailaaa says:

    ……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. lizzy says:

    style tudung xley blahhh…
    cuba ler kemas sikit rase mcm nk betulkan aje tudung maya tu….xkn xda stylish kott..haiiishhhh rimas tgok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. shark says:

    ei dulu i minat dgn aaron ni tp bila tguk die belakon mcm over pla dia kn da kahwin hu..crla pelakon yg bujang pegang watak ni..kalu ya pn jgnla over sgt geli la walawei..maya karin tak ngam yg ngam nurfatiha ke tu ha br lawa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. shark says:

    bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Peminat filem msia says:

    Nak fazura.. Or tiz.. Tp
    Nasib baik bukan fasha, kalau fasha msti bungkus! Hihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Lyena says:

    fuhhh paling tak blh tahan tgk Aaron aziz menangis…. terus menusuk jiwa… terharu sgt2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0