Written by serenity | November 13th, 2011

Filem Ombak Rindu, sebuah adaptasi dari novel laris Alaf 21 karya Fauziah Ashaari akan menemui penonton di pawagam mulai 1 Disember. Pasti ramai yang dah tak sabar-sabar nak tunggu tu, terutamanya yang wanita. Novel ini dikeluarkan sekitar awal 2000-an. Semasa kami belajar dulu, sampai terpaksa ambil giliran sebab nak pinjam buku dari kawan. Maklumlah, nak beli sendiri ramai yang tak mampu, jadi terpaksa meminjam dari kawan yang baik hati sajalah. Petang-petang Ahad yang santai ini apa kata kita layan foto dari filem ini:

Diarahkan oleh Osman Ali, filem ini membariskan Aaron Aziz, Maya Karin, Lisa Surihani dan Bront Palarae sebagai pelakon utama. Genre filem ini drama romantik, sebab tu ramai perempuan minat. Lagi 22 keping gambar boleh anda dapati dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar We Love Aaron Aziz.























98 responses to (23 GAMBAR)Koleksi Foto Dari Filem Ombak Rindu

  1. anak malaysia says:

    Wow.lawa tul pemandangan yg ade buaian tu.kat mana ye?

    0
    0
    • anje says:

      green screen je bro. CGI.

      0
      0
    • saya masih risau dengan sebutan melayu Maya Karin dalam filem2 lakonannya. itu yang banyak membunuh mood saya. i hope this film will do justice her.

      0
      0
      • ntahpapa says:

        Actually rasa mcm bedebar nak tgk cita ni..xcited, novel ni best sgt2..tapi serius aku takut gila bila dah kena angkat ke layar perak cita nanti menyimpang n tak mcm yg pembaca bayangkan..contoh paling dekat LBS (legenda budak setan).. aku tak ada masalah dgn lakonan Maya Karin, tapi bila dia jadi Izzah..otak aku mmg betul2 tak leh trima.. coz mcm pembaca novel tau, Izzah kan baru belasan tahun waktu dia kawin ngan Haris, or mayb awal 20an tapi..tapi… ntahlah.. cuma harap2 cita ni mampu buat aku nangis, tu ja pun..all the best..

        0
        0
        • betul3 says:

          setuju sgt3 dgn ntahpapa ni… mmg xmcm apa yang kita bayangkn masa tgh baca novel tu dlu… huhu… harap2 berjaya la…

          0
          0
        • nurin aina says:

          same here. susah sikit nk digest Maya ni Izzah. Aura gadis kampung tu mcm kureng sikit… N ntah napa sy xleh terima gaya tudung Izzah nih…adui laa….esp masa nek beskal tudung putih tuh..aduiiiiii

          0
          0
        • Kumiko says:

          Rasanye kan kalau tukar si maya karen tu dgn tiz pon ok gak..

          watak izzah tu kan mcm innocent je..

          dan sebab si maya ni la aku malas nak g tgk.. membazir duit aku nak dgr pelat dia nk ckp melayu tu…

          hmmm.. potong stim btol!

          0
          0
        • huahuahua says:

          yup…pemakaian tudung yang amat2 selekeh..serabot.cube wat senonoh sket..cincai sgt..

          0
          0
      • mys abby says:

        arghhh..geram2…tak sabar…!!!huhu

        0
        0
    • mak temah sebelah rumah says:

      sekali tgk da tau….photoshop

      0
      0
    • ai says:

      kat langkawi tu

      0
      0
  2. chocolate says:

    terbaik!!!

    0
    0
  3. TRIGYY says:

    filem ombak rindu bakal memeriahkan industri filem malaysia.. yeah….

    0
    0
  4. makcik_kantin says:

    lisa nmpk mcm pengantin btl2 jer..

    0
    0
  5. curlassssss says:

    abg long dlm ombak rindu la!!

    0
    0
  6. akusaaaaappaaaaa says:

    omak laut hebat ohhhhhhh……

    0
    0
  7. amyley says:

    harap yg trbaik mcm dlm novel juga….bleh buat kta menangis..dah byk kli baca x prnah bosan n antara koleksi kesygan…all d best “” ombak rindu”” arap maya karim dpt bwa watak ezzah dgn baikkk…

    0
    0
  8. irish sophilea says:

    amboi rasa tak sanggup nak tengok kemesraan mereka, sakit nyer hatiku ohh Aaron ..apsallaaa abg NARA X ENSEM MCAM Aaron klu x dah lamer kita syiokkk..

    0
    0
  9. Lipstick Hijau says:

    Amboi…….. comelnya nek jijah! hak hak hak……….hensem la aron ajis…..!

    0
    0
  10. BENCI WARTAWAN HIBURAN says:

    Pandai make up artis solekkan muka Lisa yang comel tu macam pmpn jahat walaupun in wedding costume.

    0
    0
  11. Mmat says:

    mat2 rempit mana layan cerita gin…

    0
    0
  12. suka novel says:

    hara citer nie tidak mengecewakan.btw manis pun ade.huhu.lupa nama dy la.menang ask 2011 hri tue.

    0
    0
  13. woah… maya mmg cun tp apsal tudung selekeh sgt….

    0
    0
    • osom says:

      tudung style lama..apsal x ikut pesen tudung zaman skrg..cam tudung hana tajima ke..bru cun

      0
      0
    • veszpaoff says:

      1st : Maya x sesuai jadi Izzah tp Aeron ssuai gile jd Hariz
      2nd : Wlpn Izzah budak kg, tp die cantik, die xde la pakai tudung selekeh camtu. Melampau btol!

      0
      0
  14. mawar says:

    biar ceritanya best mcm novelnya……nnt mungkin ada ombar rindu 2 pula .mcm novel…………………..

    0
    0
  15. Ombak Jahat~ hahahah…

    0
    0
  16. feeya says:

    maya karin terlalu cantik untuk pegang watak gadis kampung.. :)

    0
    0
    • ak geram minah nie says:

      oitt org kg..pon cun r..

      0
      0
      • futuremg says:

        patutnye ckp Maya Karin muke terlalu moden utk watak kampong, which is betul lah, muke pompuan kampong yg cantik aku rase faezah elai kowt, takpon normala samsudin

        0
        0
        • Anie says:

          cantik tu very luas maksudnya.. ada org kampung cantik, ada yg moden pun cantik.. yg penting kalau dah umo 60/70 tahun nnti still manis dan tenang dipandang, itulah namanya cantik… sbb masih mendamaikan mata yg memandang.. anyway, Ombak Rindu novel yg paling aku suke… Fauziah Ashaar,i luv u!

          0
          0
        • sarah_nina says:

          muka maya karin ni muka mix.. muka moden.. kalau watak mila oklah.. kalau izzah ni hmm.. ade kureng sikit…..

          0
          0
  17. aku hantu TV says:

    suka3 ::
    aku suka baca novel nie..hope semua pelakon dpt bwk watak2 mirip watak novel trsebut.
    1st time tgk lisa pgg watak ‘jahat’ ^^
    caiyok2..hope x mengecewakanaku

    0
    0
  18. Mem says:

    hoiiiii…hansem benar si aaron ni oii….

    0
    0
  19. larahussain says:

    ..bestnya,,,sayang mara karin n aaron,,,,

    0
    0
  20. tina says:

    Nasibla heroin dlm filem ni maya ngan lisa..klu heroinnya fasha sandha or neelofa or ratu kontroversi laen..haram aku nak beli tket wyg..

    0
    0
    • leo says:

      sory….bknla anti maya atau sape2..tp…bila cuba imagine balik watak izzah dgn maya, mcm x bape kena..sape yg baca and hayati btul2 novel tu msti tauu ape sbbnya…anyway,xsaba jgk nk tgk aoron yg encem 2..wish u all the best lah k..hrp2 wyg pun best cam novel jgk.

      0
      0
  21. aku.... says:

    x cantik la maya karin pakai tudung cmtu….klu ye pon pompuan kg jgn la truk sgt….rse2 dia mmg x sesuai la watak nih…..yg sesuai tiz zakyah ke…x pon spe2 jela tp bkn maya karin ok….:)

    0
    0
  22. sweet says:

    dlm novel umo c izzah tu muda lg kan..so rasa2ny maya karin tak sesuai tuk watak izzah tu..izzah masi muda remaja,tp maya nmpk sgt matang utk watak ni..time bc novel nak bygkan maya karin sbg izzah,tp tak match la sori..itu pndpt sy la..

    0
    0
    • Anie says:

      betul tu.. maybe pelakon yg a bit younger lbh sesuai.. juz saying je.. Maya pon ok, dio bagus acting!

      0
      0
    • budak botak says:

      ala..masih ok la maya pon..x la tua sangat.. kalau dia nak kat aku pon aku nak jugak kat dia.. kalau dia taknak kat aku pon aku nak jugak kat dia..

      0
      0
    • [email protected] says:

      nampaknya ada yang anti dengan maya karin… =(

      0
      0
      • ikan puyu says:

        salam…sy bukan la anti maya karin…sy ok je… :) …tp mcm ‘sweet’ ckp la kan…ble bace novel, watak izzah tu mcm x sesuai…len org len pndpt~~ mgkn time bce novel tu org len dpt trime maya karin as izzah~~tp ble sy bace, susah nk samakn dorg….ade jugak tgk ombak rindu spesel kt astro…awlnye pon dh x same cam novel….xpela…mane mgkn novel setebal 563ms nk disamakan dgn movie 2jam kan~~pepun, ttp smgt nk tgk jgk cite neh~~ peace no war :D

        0
        0
        • adik ok jer says:

          aah, saya pun tak anti kat sesapun =) tapi bila difikir balik tak semua orang boleh menyamai 100% ciri-ciri watak dalam novel tu. ramai orang kata lisa surihani sesuai pegang watak izzah. sebab apa ya, adakah dari segi rupa, sebab dia masih muda, sebab dia popular or else….?honestly, sorry to say that lisa memang tak sesuai dgn watak izzah. (adik bukan anti lisa okey ;-)

          cerita adaptasi dari novel ni, jangan terlalu berharap ianya 100% sama jalan cerita dalam novel…nanti ada yang frust..hehehe. pasti ada kona kiri, masuk simpang kanan, pusing roundabout…so feel tu tak sama macam kita baca novel. tapi pepehal pun, anggap jer tengok movie as a bonus from reality show…ngengenge…

          0
          0
  23. haha says:

    cantik azizah mahzan bertudung …..

    0
    0
  24. beLLa says:

    tak sabarnye nak tgk citer ni! suke bce novel Ombak Rindu. Harap cite ni sebest novel nye. one more thing, awatla maya pakai tudung cmtupon nampak cun. cube aku pakai cmtu, cam haroom ! hahaha

    0
    0
  25. Ayu Candy says:

    Omggg tak sabar nak tengok! =D Tengok gambar pun rasa nak menarik. I can’t wait! :)

    0
    0
  26. GEBU says:

    Abg nara macam man belon.betul betul betul!

    0
    0
  27. miaw says:

    tk sbrnye…tk kisah sape pelakon…the most important pelakon2 dpt menjiwai watak memasing….i nk jln citer mesti sebijik dlm novel ombak rindu tu…the best novel ever that i’hv read!!

    0
    0
    • [email protected] says:

      betul tu… apa yang paling penting, kesemua pelakon dapat menjiwai watak. rasanya kesemua pelakon tu memang sesuai dgn watak yang diberi. malam tadi dah tengok special preview kat astro prima…jalan cerita tak 100% seperti dlm novel…adalah kecewa skit…macam cerita nora elena tu…huhu

      0
      0
      • merah says:

        tulah.. okay apa maya karin. aku suka tengok dia senyum. tapi yang tak berkenan tudung yang dipakai tak berapa kemas..

        0
        0
      • merah says:

        okay apa maya karin.. suka tengok mana2 filem yang ada maya karin.. senyumnnya memukau..

        0
        0
  28. huder85 says:

    gaya tudung maya kurang comel…

    0
    0
  29. [email protected] says:

    for me, Maya Karin boleh menjiwai watak izzah dgn baik…mungkin dia tak menepati ciri perempuan muda dalam novel tu tapi dia mempunyai ciri-ciri lain yang saya boleh bayangkan dalam novel; muka bujur sirih, mata bundar dan hidung tak terlalu mancung sgt…tak kisahlah dia tu mixed so ada slang tapi suara intonasi maya memang sesuai dgn watak izzah… tak percaya takpe. apa kata buang segala yang negatif dan ambil yang positif. apa yang penting, kita ENJOY!!!! =)

    0
    0
  30. Serius..mmg best jalan citer dia..3 Novel jd 1 crite..

    0
    0
  31. kemakemo says:

    kalaulah maya karin tue d ganti ngan siti saleha lagi bestt

    0
    0
    • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

      Haku setuju sangat2 ngan pendapat ngko tueee…kalau siti saleha yang jadi izzah, sure ngancam habisss coz maya karin nampak mcm dah berumur untuk watak izzah yang dgambarkan belasan tahun…baru bleh lawan ngan lisa surihani….

      0
      0
      • namie says:

        ct saleha pon muke pan asian juge…ne seswai jd izzah…agpon ct saleha tu blom tahap lakonan dier blh blakon filem..tp dier mng nmpk sesuai ngn aaron…kalo arra tu muda..erra mang seswai jd izzah…ataupun vanida imran..

        0
        0
  32. Saya cantik says:

    Aduh xsabar nk tggu cite ni kelua. ingat lg, aku bca buku ni msa form3. ingat lg jln cerita dia. xsaba nk tgk.

    0
    0
  33. suri says:

    Mlm tadi ada tayangan 20minit pertama di 105 buat lagi teruja nak tgk filem ombak rindu, ada perubahan sikit dari novel.

    0
    0
  34. babylanun says:

    xsabar nk tggu muvie nie…mmg ngeettoppp;)

    0
    0
  35. lin lee says:

    maya karin tak sesuai bawa watak izzah…..bukan anti maya….tapi bagi yang dah baca novel ni mesti tahu kenapa dia tak sesuai…..bagi pendapat je.

    0
    0
  36. nad says:

    aarrrghhhhhhhhhhhhhhh hensem nye aaron….
    klu la yg aku yg kne pluk 2…bhgia siot!!!!!!!

    0
    0
  37. ya'yan says:

    Bila sya bc novel ombak rindu..sya bayangkn izzah sorg gadis btudung mcm hana tajima..tp bila tgk maya pkai tudung mcm 2…rs mcm ada yg x kena jar…huhu…pape pn..cite 2 pst meltop..;)

    0
    0
  38. makcikcantek says:

    novel peberet yg meruntun jiwa…bebesen ayak mata

    0
    0
  39. namie says:

    dulu mse bce novel nie trpk jap..alangkah best nye kalo novel nie di adaptasi jd drama..tp di moviekan….hihi..dream cun true…

    n xsaba gak nk tgk bicara hati…best glew gak novel tu kan….^^

    0
    0
  40. may says:

    watak bront sapa ahh dlm novel tue?

    0
    0
  41. lily says:

    loveeee maya karin…bagi la die peluang!!klu die x reti berlakon x kan la die menang pelakon wanita terbaik di MALAYSIA-SPAIN-TOKYO!!!!!

    0
    0
  42. @ina says:

    maya xsesuai la utk watak izzah. sbb wajah dia tu.. dlm novel tu aku bygkan orgnye lembut, lurus, dan wajah melayu. contohnya mcm fouziah gous ke..dia bwk watak norjinah si budak kmpung dlm trilogi cinta mmg sesuai sgt. tp arron aziz mmg sesuai sgt2 dgn watak hariz.

    0
    0
  43. die hard fan kpop says:

    aku baru je beli novel ni kat JJ ahad lepas. nak buat koleksi n nak baca lagi. novel feberet. aaron mmg sesuai giler jd hariz. maya tu… hurm… susah sket la nak cakap. style dia cakap bm tu merisaukan dan yg plg penting, cara dia pakai tudung mcm pelik. orang kampung macam aku pun tak pakai tudung camtu. watever it is, gud luck ombak rindu! hrp2 jln cerita sama mcm novel. jgn promosi je mcm nak rak tp cerita hampeh.

    0
    0
  44. eiyda says:

    tak sabarnyaaaa love aaron, maya & lisa..

    0
    0
  45. sakura says:

    saya pilih n suka fazura pegang watak izzah, sesuai sangat …. nampak naif je

    0
    0
  46. ayie says:

    mybe heliza af lg best law bwak watak izzah nie k0t…ehhehe

    0
    0
  47. alalala says:

    Alalala…aku berada dimane selama ini..ingatkn lisa yg pegang watak Izzah..apsal lak maya..cm terbalik je aku rasa…aku minat giler novel ni..tolong jgn kecewakan aku….alalalala

    0
    0
  48. amsya says:

    nape xnak amik fazura ye untuk watak izzah?

    0
    0
  49. lailaaa says:

    lisa ke , fazura ke,tiz ke,sume xsesuaii.sbb watak izzah lepasan spm kawen dgn hariz.kalau nurul elfira loy sesuai sbb die pon baru je 17 tahun.muke mmg freshh.n watak izzah mule2 mane ade pakai tudong.xbacer betol2 ke novel tu??kalau nak pakai tudong ke,pakaila elok2 sikett.igt org kg skg xreti bgaye ke??adoilaaaaaaaaa

    0
    0
  50. lailaaa says:

    ……….

    0
    0
  51. lizzy says:

    style tudung xley blahhh…
    cuba ler kemas sikit rase mcm nk betulkan aje tudung maya tu….xkn xda stylish kott..haiiishhhh rimas tgok..

    0
    0
  52. shark says:

    ei dulu i minat dgn aaron ni tp bila tguk die belakon mcm over pla dia kn da kahwin hu..crla pelakon yg bujang pegang watak ni..kalu ya pn jgnla over sgt geli la walawei..maya karin tak ngam yg ngam nurfatiha ke tu ha br lawa..

    0
    0
  53. shark says:

    bodoh

    0
    0
  54. Peminat filem msia says:

    Nak fazura.. Or tiz.. Tp
    Nasib baik bukan fasha, kalau fasha msti bungkus! Hihi

    0
    0
  55. Lyena says:

    fuhhh paling tak blh tahan tgk Aaron aziz menangis…. terus menusuk jiwa… terharu sgt2

    0
    0