Written by AbangNara | November 10th, 2014

Hari ini ialah hari berkongsi gambar bayi-bayi yang comel di BeautifulNara. Untuk makluman, Bienda baru sahaja melahirkan anak keduanya ‘baby girl’ yang diberi nama Laxiendra Namiraz. Sebelum ini anak sulung Bienda juga adalah seorang perempuan yang bernama Lavienda Namiraz. Kalau tak silap, kedua-dua nama ini diambil berdasarkan telenovela Latin.

bienda anak

Anak sulung Bienda nampaknya besar nanti pasti akan sejelita ibunya. Anak keduanya pun dah nampak comel sangat-sangat. Untuk makluman, gambar-gambar ini diambil oleh The Photolicious ketika Laxiendra Namiraz berusia 12 hari. Cantik kan gambar yang diambil? Kalau korang bakal melahirkan anak, bolehlah mendapatkan khidmat The Photolicious. Memang terbaik dari ladang.

bienda anak

Seronok melihat kebahagiaan yang dikecapi oleh Bienda di samping suami dan 2 orang anak tercinta. Semoga selepas ini ada rezeki menimang cahaya mata lelaki pula. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar The Photolicious.

bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak
bienda anak

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to (23 GAMBAR)Laxiendra Namiraz, Anak Kedua Bienda Daripada The Photolicious

  1. anon says:

    So mak dia peminat telenovela latin lah ye.

    0

    0
    • baby comel 2014 says:

      wah… lagi geng baby che ta, baby fasha & baby scha lagilah ni… go girl!!

      0

      0
    • NTAHPAPE says:

      Baru 12 hari dh bsolek sakan dh.. aku 44 ari pilis masih kt dahi.. param 1 badan.. bau minyak semerbak kt badan..

      0

      0
    • maulana says:

      Terima kasih banyak Aky Ternyata Angka jitu hasil Ritual KI JAYA Yang saya minta ternyata Tembus SINGAPUR 4D RABU 5 NOVEMBER 2014 DENGAN ANGKA 2158 Puji TUHAN SAYA mendapatkan kemenangan 370 JUTA. Sampai-sampai saya mengeluarkan Air mata, SAYA sangat terharu, bahagia dan bersyukur kpd TUHAN Yang Maha Esa. Skrng SAYA sudah memiliki modal untk buka usaha sendiri dan sdh membeli Rumah dan yg paling utama SAYA tdk Terlilit Utang lagi sewaktu SAYA menjadi pegawai pabrik. Jgn pikirkan lagi, langsung hub “KI JAYA” Di (((085-321-606-847_))) Terima kasih banyak Aky Semoga TUHAN membalas kebaikan Anda

      0

      0
    • Rosianto says:

      Terima kasih banyak Aky Ternyata Angka jitu hasil Ritual KI JAYA Yang saya minta ternyata Tembus SINGAPUR 4D RABU 5 NOVEMBER 2014 DENGAN ANGKA 2158 Puji TUHAN SAYA mendapatkan kemenangan 370 JUTA. Sampai-sampai saya mengeluarkan Air mata, SAYA sangat terharu, bahagia dan bersyukur kpd TUHAN Yang Maha Esa. Skrng SAYA sudah memiliki modal untk buka usaha sendiri dan sdh membeli Rumah dan yg paling utama SAYA tdk Terlilit Utang lagi sewaktu SAYA menjadi pegawai pabrik. Jgn pikirkan lagi, langsung hub “KI JAYA” Di (((085-321-606-847_))) Terima kasih banyak Aky Semoga TUHAN membalas kebaikan Anda

      0

      0
  2. jiran sebelah says:

    takde langsung tunjuk gambar anak atas sejadah ke, pakai mortar board ke.. ni semua pakat2 nak ajar anak jadi artis

    0

    0
    • phuii says:

      ko pun satu.. kng amik letas ats sejadah mula la ko nk komen xrespect org islam punya tmpt sembhyang la, apa lah. apa kejadah ko ni nye komen ntah..

      0

      0
      • minah jambu boo layannnnnn merah says:

        ni mesti jiran sebelah dia bukan orang islam tapi selam..cakap asal bolehhhhhhhh aje macm kiwak huh !!

        0

        0
        • Jom sama2 tuntut ilmu. says:

          Phuii … aku rasa tak ada org yg sebodoh dan sejahil nak kata letak baby kat sejadah tu tak hormat agama spt yg ko sangka … lg pun binda tu muslim. Saper yg sokong likes ko tu biar betul. Aku tak faham betul.

          0

          0
    • suka jd jiran awak. says:

      Betul gak awk ckp tu .. smoga jd ilhm phtogrphr2 kat luar sana. My niece masa kecik kami pakai kan tudung kecik n ambik gambar … nephew lak pakaikan kopiah wlpn parents tak ler alim pun. Bila msk elementry schl dia suka lak pakai kopiah. Padahal masa tu dorang baby lg masa tu tp mcm mana boleh ingt, yg adk suka pakai tudung. Apa lg phtgrphr2 idea @jiran sblh sngt2 bijak & daebak.

      0

      0
      • minah jambu booo layan merah says:

        eh helo ! lu boleh gi blog lain tak ! ni bukan blog forum perdana yeeeeee thank uuuuu..

        0

        0
        • berkarisma says:

          Hoi ko ni pahal eh.
          Menyampah gila la dengan kehadiran ko kt site ni.
          Kalau jumpa depan2 ni memang aku terajang kau.
          Dari dulu sampai sekarang komen kau ni mcm +*%…|§|#*%+!!!!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Q

          0

          0
        • Beringatlah says:

          Aku tngk kat BN ni klu ada islamik sikit … org kutuk ustaz @ ustazah. Klu tak ada org nak tegur .. nak jd aper org2 yg dlm kelalaian ni. Dah la tuntut ilmu tak mahu. Mulut bg komen langgar syariaat mcm tak tau syurga neraka. Korang tahu tak? Kita di hidupkan utk beribadah dn smua kita ini adalah DAIE. Wajib kita tegur menegur AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR. Kdg2 tu marah sbb agama tp dlm masa yg sama kutuk Baby yg tak berdosa kata huduh lah. Marah parents tp ank2 yg ahli syurga tu yg di kutuknya.Suka sngt ke nak Allah turunkn bala melapetaka baru nak sedar

          0

          0
    • Jiran bapak tiri ko says:

      Ni lagi sorang bengap. Amal ibadat tu kene tunjuk satu dunia ke? Bior lah mak bapak die ade utk didik die, Tah2 budak ni besor lg Islamic dari ko sendiri. Sengal lah komen2 manusia dengki dekat blog BN ni.

      0

      0
      • Jiran mak tiri ko says:

        Ko ni mulut suka kutuk org jer … komen 5.22pm nov 10 tu kata ilham utk phtogrpher. Jd gambar tu utk tunjukkan kpd kluargalah bkn dunia. Bkn nak perli artis tu. Sian aku kat budak yg bg komen tu. Dia punyerlah baik bg idea. Apa salahnya bg cadangan bkn dia kondem artis tu. Cuma dia nak luaskan idea utk sessi photosht tu bukan stakat nak kat dunia sj tp akhrat pun nak jgk. Klu nak didik ank ada gambr islamik dan duniawi. Aku pelik la org2 yg baca yg tak paham ni. Aku baca pun dah tau yg komen tu naive. Ko kata dia dengki tp klu dia ikhlas bg cadangan ko dah fitnah dia. 1 dunia boleh baca.

        0

        0
  3. Suci says:

    Bby ni pn comel gak..xde lh asik bby diva prasan yg tu je.
    Allah anugerah kn bby yg comel dan bau syurga,
    so trpulang lh mak bpak mncorakkan nye.

    0

    0
  4. adra sarira says:

    bruntung mnjadi anak kepada ibu bapa yg brduet..kecik2 lg dh nmpk kebhgiaan diulit kemewahan..uwaaaaaa

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    comel anak bienda yg first tu…cantik mcm bienda jugak…bienda pun makin cantik,tahniah semoga kekal kebahagian hingga ke Jannah..

    0

    0
  6. semalu says:

    Sape dia ni, artis ke??Neway dah jadi trend sekrang, bila beranak je, ambik gambar menayang kat umum…
    Amboi mak dia mekap tebal 5inci, siap dgn contact lens kaler lagi. lngatkan nak menayang anak je, mak dia pun menumpang sekaki…

    0

    0
    • semalu jeles yg amat says:

      jgn cemburu kejelitaan org lain.. dh name nye nk bergambor x kan la nk tepek bedak sejuk je.. bau bau jeles agak busuk di hati kau.

      0

      0
  7. peah says:

    aduuuuhai nama bebudak sekarang takut akak dengar….baiklah nama akak ni simple je ropeah….kan unik tu!

    0

    0
  8. next pliss says:

    Dah trlalu byk diedit semua gamba ni..hgga hlg lgsg originality..hmmm…lantak nko la bienda namiraz rosalinda ayamor ooiiii…

    #eh..apa nama mak si bienda ni yer?muka aku ingat tp nama aku lupa plak…apa kabar mak dia skrg.ratu dangdut tak silap aku mak dia.alaa..yg nyanyi lagu angkat kaki ke angkat kain gitu..

    0

    0
    • mak mah naik angin says:

      nenek laxiendra ni nama sheeda. yg mata kero tu.
      pehal bienda ni mekap 6 inci, pastu gbr photoshop gile adeiiii

      0

      0
  9. yaya says:

    Comel betul anak bienda nii !!! So sweet..

    0

    0
  10. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    @next pliss..jgn dihina mak orang..dia dh bhijrah dh pon cntk btudung litop..mak awak tu baik sgt ke?

    0

    0
  11. Anonymous says:

    bienda ni cantik la jugak…mcm lembut jer…bertudung…TAPI mak dia dangduttttttttt…x bertudung..anak dh dpt hidayah…mak bila lagi..kadang dia org ni sebagai mak x rasa malu ke hek anak bukan main alim…bertudung..tapi mak togel jer… sape y didik sape sebenarnya….sama la jugak mcm didie alias..mariani ( ibu melisa saila )siap bertopi lagi masa sakit kat hospital walhal usianya dh d hujung tanduk…..

    0

    0
  12. Entah le says:

    gmbr dia org mcm dh terlebih edit la plk…mata bienda dh mcm mata kucing aku tengok…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ape makna nama anak2nya tu? kemain lg nama…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bienda x pakai bedak pon dh cntik..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    hjhj

    0

    0