Written by Bella | February 29th, 2016

Sabtu lepas, Yatt Hamzah telah sah bergelar isteri kepada Muhammad Zulfadli didalam satu majlis kad nikah di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam.

Majlis tersebut berjalan dengan cukup lancar dengan kehadiran keluarga kedua-dua belah pihak dan teman rapat. Ia satu hari yang amat bermakna buat pasangan ini apatah lagi ia juga hari yang sama dengan ulangtahun kelahiran anak Yatt iaitu Suci Hanania Malika.

Jom kita layan beberapa lagi foto sekitar majlis pernikah Yatt Hamzah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Kredit Foto : 712studio

[jetpack-related-posts]

59 responses to (23 FOTO) Sekitar Majlis Akad Nikah Yatt Hamzah & Muhammad Zulfadli

  1. Anonymous says:

    Aish x mcm muslimah sejati pun tgkp gmbo.. Xde segan2 pun.. Lg2 gmbo mkn askem dgn laki tbeliak mata tu.. Geli aku..

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Hilang kemuslimahan ko ye yatt…
      Ingat Yatt…. ketika ko di ambang menopos..
      Laki ko baru nak mula hidup…
      “Men’s life begin at 40’s”

      0

      0
      • Anonymous says:

        anzalna yg bercinta 10 tahum tu pun ambik gambar kawin malu2.. yg yatt ni kata baru kenal beberapa bulan dah over.

        0

        0
      • anonymous says:

        Pekerja Gomen….nak kasi ingat….life begin at 40s tu bukan statement untuk orang Islam….40tahun ke atas tu makin tambah amal ibadat…ni statement untuk lelaki gatal tak sedar diri…

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Aku pun nak kasi ingat…
          Jangan banyak sgt berangan yg lelaki kat dunia sama mcm hero novel atau hero drama adaptasi novel…
          Kalau kebanyakan lelaki tak mcm ni… istilah ni pun tak wujud.

          0

          0
        • bubur lambuk says:

          @ pekerja gomen
          si anon tu cakap pasal buat amal ibadat bukannya dia suruh imaginasi novel. Yang ngko tetiba suruh imagine novel ni aper kaitan nyer ??? ngko suka baca novel erk pekerja gomen ???

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Bubur Lambuk..

          Tak. Aku baca buku motivasi. Salah sorang pakar motivasi kata, kadar perceraian kat Malaysia ni tinggi disebabkan wanita skang mempunyai imiginasi yg tinggi. Banyak terpengaruh dgn hero novel. Jadi mereka bayangkan bahawa lepas kahwin bakal suami dowang ni almost perfect mcm lelaki dlm novel yg dowang baca. Kaya, hensem, romantik, bertanggung jawab dan kuat agama..

          Endingnya bila dia tgk realiti tak mcm tu… diorang kecewa.

          0

          0
    • Anonymous says:

      padanlah nak mintak cerai..dapat yg boleh tahan kalau nk di bandingkan dgn laki dia dulu..pompan gatal..takpe skg kau pandang rupa..esok dah kwin lama..kau tahulah nasib kau..rupa semuanya tak boleh pakai .Allah tu maha adil ya yatt..kau tunggu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      silap2 kau kena madu pulak..tunggu 3..5 tahun..balasan kau! kesian laki lama kau tu ekk..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    LOL gambar makan icecream tu sesuatu sgt!

    0

    0
    • do i care says:

      Mesti ko pkir dia hisap batang..ha???ha?????suka ati dia la…dh batang lki dia..bknnya batang irg lain pun!.?

      0

      0
  3. mommy says:

    ape aneh2 sgt yatt ni? hahhahaha

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    mulut nak ucap tahniah tapi dlm hati mcm menyampah pulak tgk yatt ni…
    artis muslimah yg aku respek mizz nina,diana amir,irma hasmie…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    malam tadi berapa round?

    0

    0
  6. enon la bukan anon says:

    sori…2-2 nampak annoying..
    HIPOpotamus sgt…
    pe2 anak dia comel…huhu

    0

    0
  7. Lorat says:

    Omg.. Anzalna yang free harit u lebih sweet dengan pasanagn dia berbanding this muslimah model yang nampak tak segan langsung. btw kesian anak kau, birthday dia tapi kena rai mak yang sewel.

    0

    0
  8. seri says:

    laki tu hansem la rupanya kalau nak di bandingkan dgn talib..no wonder..apa pon anzalna nya akad nikah lebih classy, lebih sopan walaupon x berhijab

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Habib ada berceramah “Jangan ganggu tunang atau isteri orang…dosa”. Kesian kat exhubby dia. Walaubagaimanapun semoga jodoh kalian berpanjangan hingga ke Jannah.

    0

    0
  10. kaki tabur says:

    tengok laki tu macam tak sesuai…

    0

    0
  11. sue says:

    gambar-gambar pengantin Alzalna dengan suami sopan je.. tak macam ni. Agaknya waktu kahwin dengan Talib aritu tak merasa kot majlis kahwin macam ni. Nak pakai inai penuh dijari, ada flower girl, photoshoot ala-ala gadis paling bertuah. hmmm..Semoga bahagia

    0

    0
  12. kucikuci says:

    inai tu, inai tu. muslimah pakai inai mcm tu??

    0

    0
  13. Miya says:

    untong la yatt..sekejap je dpt pengganti..aku ni dari dulu smpai la ni..sorang2 je…tahniah yattt…

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      pasal yatt scandal dia mendua kan bekas laki dia yg dulu babtu cepat dia kawin pasal dia dh standby..just wait n see aje lah drama yg yatt dh buat ni..

      0

      0
  14. Anonymous says:

    kalau janda nikah semula, obvious sangat terlebih mesra dan tak de malu. Beza sgt dgn stacy.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Sorry la Yatt… dressing muslimah, but why your poses so gatal. Pls jaga imej kami2 yang muslimah ni. Tahu la excited nikah baru…but must u show it. Memalukan! Ladies and gentlemen, Yatt is fake. Anyway, may Allah bless your wedding.

    0

    0
  16. mak boring cite sam n syatilla says:

    dok masuk usrah sana sini…tp dok pakai inai jugak…phuiii

    0

    0
  17. Anonymous says:

    maaf la..tapi nk komen jugak

    langsung x nampak imej muslimah di situ…bisa aku tgk org lain yg agk2 islamik muslimah nk bergambo pgg tgn pun malu..ddk sebelah pun malu..ni blh plak ade pose2 manje..apakah.

    0

    0
  18. melati bangang says:

    HIPOKBURIT BETINA NI…..

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      yg ada pada yatt PEMBOHONG ..PENIPU..HIPOKRIT ini tiga yg yatt pegang skarang pasal sebelom bercerai macm2 dia janji pasal penjagaan anak ngan bekas laki dia ..bila bekas laki dh kasi cerai sama dia pastu tu dia cakap dia tkde janji ape2 ngan bekas laki eeeeee ape punye betina si yatt ni eeeee yatt ni jenis tanam tebu di tepi bibir lah ..manis di bibir tapi dlm hati mashallah mashallah macm momok macm momok..

      0

      0
    • nur kaseh says:

      I like ur hipokburit …we should use this new word…untuk melabelkan hipokrit yg mukanya macam burit..Yatt ….sorry to say booooo

      0

      0
  19. Anonymous says:

    Aku minat yatt ni masa zaman dia bela iguana dulu … Semenjak dia tunjuk gambar main bowling pakai jubah dgn niqab…. Terus xminat… Xtau kenapa..sbb aku rasa mcm nampak fake dan over kot… Xsalah kalau nak menjadi muslimah sejati tapi biarlah selari antara pemakaian dan tingkah laku…. Sorry yatt… Aku tegur ko…

    0

    0
  20. Miss laser says:

    Gedik jek betina n jantan ni.acah2 muslimah sgt

    0

    0
  21. enon la bukan anon says:

    aku yg tak berapa nak muslimah ni pon, malu nak selfie tang org ramai…
    tambah2 bila semua mata tertumpu kat kita…

    Tp yat ni bleh eh?
    Nampak tak kat situ?
    sesuatu sgt…hahaha
    (Bukan batu api….tapi realiti)

    0

    0
  22. sukati aku jer says:

    gigih aku godek gambar dia kawen yg 1st dlu.. mmg sendu nampaknya,, x grand n x lawa mcm yg ni.. kot yg ni dia nak kot sampai sanggup pisah dgn yg lama. aritu ada artikel pasal yg dia x jadi cerai dgn laki dia sbb insaf lepas balik dr palestin, tgk pmpuan sana setia…. nampak sgt la yg dia tu x setia. semoga ex laki dia tabah dan dapat pengganti yang lebih baik dari sifake ni. dlu pakai sarung tgn, kata tgn tu aurat, skrg berianai bagai wehhh… fake sungguh muslimah acah2 ni…

    0

    0
  23. Lulu says:

    Cepat betul nikah mcm dh lama standby jer…siap berinai lukis bagai. Tk respect la muslimah yg camni mcm x ikhlas jer npk gediks situ… kes lbh kurang Raja Farah jer kata baru kenal lepas cerai tp pas abih edah terus kawin pastu gambar2, video terlebih mesra x mcm org baru kenal…tgk rancangan yg kt astro tu meluat pula over pegang2 tgn.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    muslimah fake. islam tu pada hati. pada tingkah laku. bukan semata2 pada jubah kopiah dan tudung labuh. tengok video2 kawin yatt n anak ikan dia tergedik2 buat aksi2 yang x sepatutnya utk seorang pengantin. . boleh pulak upload gambar makan aiskrim….x sabar2 nak meratah anak ikan ye yatt. foreplay dgn icekrim dulu
    blah la kau plastik!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    cptnya cr pengganti :…) ni berkahwin..its for life, bukan couple2 lg. Klau bosan, xsehaluan je nk main tukar2. :….) Bukan nk lagak mcm Tuhan, hanya Tuhan je yg tahu apa rahsia disebalik kejadian. Cuma ak insan biasa ni terfikir sejenak…smpai hati cari pgganti bru cpt2.. klau ak, mgkn dh xberselera sbb sedih. nmpk laki ensem pn no way boleh cairkan hati ni.. :…)

    0

    0
  26. syaqirin says:

    nama laki dia posing cmtu…jengil mata, kepala landing ats bahu…acah2 sweet ke apa. ssuatu sgt. dh la pakai jubah. ke laki ni mata juling, tu yg posing mata asyk ttp, terjengil. x nk org nmpk. haha.

    0

    0
  27. Sara says:

    Mcm dh biasa n dh rapat beno ngn laki tu sb pose2 tu xnmpk kejanggalan si pengantin. Biasa kalau bru knal msti malu2 lg

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      muka yatt mana ada jenis yg tau malu punye..kalau dia malu tkan la dia nk makan iceream macm ala ala dot dot dot gitu..ni dia mesti dh pernah berdating dating ni dulu semasa dia berlaki babtu dia tk kekok makan icecream macm tu sampai tebeliak bijik mate laki dia or mungkin terkejut..oh my god..

      0

      0
  28. ikan says:

    comel je aku tengok. nak malu2 ke tidak tu sukati die la. die mak dara bukan anak dara lagi dah pun. hensem laki baru kau. tahniah. yg lama tu mesti la ade sebab mereka cerai yang kita pun xtau. watpe nak speku sangat kannn.. menambah dosa je

    0

    0
  29. UstaJah says:

    xfaham, kenapa korang kat atas2 ni komen kutuk2 dia ? Like seriously? Korang seperti x pernah buat salah. Erm… Kita semua manusia biasa, masing2 ada buat dosa. Janganlah hakimi dia smpai macm tu sekali. Kita pun x suka klu ada org mngata dan mghukum kita macam2 . Come on guys, we’re humans and we make mistake. Renung2kan dan selamat beramal.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ostajah jadian always backup ostajah jadian jgk..nak wat camne…korang kan maksummmmmmmm

      0

      0
    • Anonymous says:

      nih mesti yatt hamzah nih.. hahaha kantoi!

      0

      0
      • UstaJah says:

        Sedara, sedari… Maaplah ye… Sy jumpa pun xpernah ngan empunya badan yg korang dok kutuk2 tu. cuma nak mengingatkan sesama muslim sahaja. Sebab kat dunia ni mulut / tangan boleh bercakap/ menaip bermacam2 tapi akhirat nanti …. Erm… Menangis air mata darah pun dah x guna.

        P/s : ustajah adalah gelaran “sarcasm” yg korang / typical org mcm kat atas awak ni type.

        0

        0
  30. Anonymous says:

    Biasa kan..kalo pompuan..lepas cerai..mostly dah serik nk kawen lg.tp slm kes si yattt ni..kemain lg..laju sepantas kilat pi kawen baru.nmpak tak kat situuu???betapa peliknya geng2 ostajah acah2 suci murni ni??tgk pose satu2 pun aku dah tahu yg mereka dah mmg plan lama nk kawen…toksah duk temberang lah kata baru kenal bagai.kau tak serik2 ke dahi kau melekat kat sejadah dulu masa Allah nk bagi hidayah???mintak2 lah melekat lg.tp kat dinding plak.

    0

    0
    • fathia says:

      kalau dia muda mungkin dia tunggula nak test market sana sini. aku pun tak side dia tapi aku faham pompuan umur dah nak dkt 40 nih. kau nak tunggu lama2 dpt apa? kalau jantan ye la sampai 55 pun blh buat anak lagi. kau tunggu sampai 45 kau ingat body kau cam cikta boleh buat anak senang2 nak pilih laki cam pilih ikan kat pasar? bukanlah lepas cerai kene melompat cari lain tp kalau dah ada jodoh kawin je la nak elakkan maksiat dan sebelum kau menopause! kat melesia ni laki pandang yg lawo2 je. sbb sume tak sedar diri muka cam mangkuk tandas.

      0

      0
      • Anonymous says:

        fathia. jawapan win!!
        Setuju dgn fathia walaupun akupun benci dengan si yatt gedik tu sebab terang2 curang semasa berkahwin lagi berdasarkan kenyataan bekas husbn dia sendiri…bukan kita pandai2 fitnah ye. Dosa besar tu Yatt (kata ustazah sangat!) ..kena mintak ampun pada bekas suami.
        AKU BENCI MANUSIA HIPOKRIT YANG BERSELINDUNG DISEBALIK AGAMA DAN GUNA NAMA AGAMA . Bila cerai ..ayat standrd dah xde jodoh…takdir Allah…tak dpt elak. Get this to your head – Itu takdir yang kau cipta sendiri Yatt!

        0

        0
  31. cph says:

    mmg la dia xmalu, diakan da biasa kahwin so da biasa bersentuhan gitu hahahaha :p

    0

    0
  32. aku says:

    Aku pun nk kasi ingat….. Biar kan lah dia punya suka asal dia bahagia….. Yg korang sibuk Sgt kenapa mcm dia pulak mek laki korang. Dia derhaka ke ape ke dia yg tangung jawab smua…. bukan korang yg jawab kan. Dan lagi jaga laki masing2 sudah. Sapa kita nk hukum or ckp bukan2 kat dia. Aku ckp bukan nk side dia tapi benda dh lepas n kita tk tau Kesah sebenar.

    0

    0
  33. ceh says:

    nak komen jugak…hensem somi dia

    0

    0
  34. gelojoh says:

    nk komen gak lah. yg mkn icecream tu..mcmmmm..gelojohhhhh jerrrr..

    0

    0
  35. misskimk says:

    raja farah x mcm ni pn..over

    0

    0
  36. Ntahla says:

    Kesian anak kau yat,birthday dia patut dia yg jadi princess.. Dapat perhatian istimewa.kau rebut dari dia pulak.kau ingat budak budak suka tukar tukar bapak ambik gambar
    Please la.jangan,takzirah lagi,u dont practice what u preach

    0

    0