Written by AbangNara | November 29th, 2011

Khamis ini akan bermulalah tayangan filem Ombak Rindu yang menampilkan pelakon hebat seperti Aaron Aziz, Maya Karin dan Lisa Surihani. Daripada review yang didengar, khabarnya filem ini mampu membuatkan anda menitiskan air mata. Nak tahu benar atau tidak, kenalah pergi tonton sendiri filem yang diadaptasi daripada novel ini.

maya karin baru

Lagi beberapa keping gambar Maya Karin dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada Shahrizan kerana sudi berkongsi gambar si cantik Maya Karin. By the way, sila LIKE Official Facebook Maya Karin untuk maklumat terkini tentang dirinya.

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru
maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru
maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru
maya karin baru

maya karin baru
maya karin baru

maya karin baru

maya karin baru

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

95 responses to (22 GAMBAR)Maya Karin, Heroin Filem Ombak Rindu

  1. minah jambu 24 jam mengadap computer says:

    1st!!maya karin cantik tapi sayangnya busuk hehe

    0
    0
  2. first says:

    first… hahahah…

    0
    0
  3. what the? says:

    comel je anak orang asli tu ..

    0
    0
  4. bendera says:

    awal2 lagi dah dengar penulis novel tu tak puas hati dgn hasil filem.. camne tu

    0
    0
    • gula_melaka says:

      aku dah tengok trailer bicara hati semalam kat 8tv nite live.
      aku tak pernah baca novel dia dan aku tak nak komen tak puas hati pasal screen adaptation dia.

      TAPI SERIOUSLY,

      LISA SURIHANI NEEDS TO STOP DOING WHATEVER SHE IS DOING NOW – BERLAKON MACAM KAYU

      hanya kerana dia berlakon watak antagonis terjerit sana sini tak bermakna lakonan dia nampak berkesan sebagai watak jahat. mmg terserlah kekayuannya..

      0
      0
  5. Mama CoCoy says:

    cite ombak rindu bodoh gile….janatn mana syok kat pelacur….

    0
    0
    • ahkak puaka says:

      DAH NAMA PUN CITER NGOK! LAU XDE WATAK CMTU, XJD LA SEBUAH CITER TU. SENGAL.

      0
      0
    • hothotheat says:

      ko pernah tgok cite pretty women tak?. .lbh kurang sme je la tu. .huuuu~~~

      0
      0
      • Kakiwayang says:

        hee…betul tu hothotheat…. ada je laki camtu di dunia ini…walaupun ia weird…and sebab tu dijadikan cerita… kalo takat kawen biasa, orang tak buat filem/novel la…=)

        0
        0
    • MamaMia says:

      Mama Cocoy, mesti xbaca buku yer,
      kalo ikut buku dia kena jual dan diberi pil perangsang. 1st nite yg dia kena tdo dia dilanggan pd hero (haris xsilap namanya) tu dgn harga yg mahal sbb still virgin,
      lps dia sedar dia merayu kat laki tu utk ambil dia sbg isteri sbb dia xsanggup jd pelacur. kiranya hero 2 la org pertama yg tdo dgn dia.

      0
      0
      • apa2 jelah says:

        btol2… kalau ikut buku die, asal nya die kene jual n bapak ke bpk tiri die cmtu lah… then laki yg aaron blakon tu nak lacur pompan tu tp pompan tu kate kene kawen n die dulu

        0
        0
    • Lea says:

      Ombak Rindu movie, not as great as the novel! baru saya faham kenapa penulis novel tu frust dengan adaptasi filem.
      – maya karin, gagal membawa watak Izzah. selepas filem ni, saya akui maya karin cantik tapi bukan pelakon yang baik. korang rasa Fazura bleh bawak watak Izzah tak?
      – cerita tak smooth, bbrp babak2 penting dalam novel diubah dan ada yang tidak di paparkan.
      – Lisa Surihani, out!
      – banyak lagi kelemahan2 lain. secara kesimpulan, filem ni tak mampu memberi kesan mendalam, dan bukan satu garapan yang baik.
      – sayang, novel yang begitu menarik dan boleh menitiskan air mata , tetapi sebagai filem GAGAL

      0
      0
  6. cik pial says:

    cantik asli tp betullah… bau ketiaknya ya ampunnn ala2 Dollah Hapak!

    0
    0
  7. uzmabags says:

    gambar ngn anak orang asli tu paling cantik..hehe

    0
    0
  8. betoll ke says:

    ketiak dia hapak.. penah bau ker??

    0
    0
  9. Mama CoCoy says:

    Cite ombak rindu amat bodoh….aku nak tanya jantan mana yg nak kawin dgn pelacur……..buang duit je tengok cite melayu….tak de quality dan pelakon semua bodoh

    0
    0
    • kawaii says:

      lain kali baca la sinopsis cer tu dulu.. jgn main hembus je..

      0
      0
      • Sitty says:

        mama coy..aku cabar kau buat satu pilem yg langsung xde tipikal cite melayu….aku nak tengok sejauh mana kehebatan kau yg suka kondem sebelum tengok!

        0
        0
    • awk t mama cocoy kl xsuka pon citer melayu jgn nk kutuk entah apa…aku n dh bnyk kali baca buku novel t mmg best kl ko xsuka jgn nk ckp bukan .sbb sambungn novel n pon aku dh bACA

      0
      0
    • cegampang says:

      Tak baca novel ni memang la ko cakap macam tu

      0
      0
      • Kakiwayang says:

        mama Cocoy ni saje je kot nak provoke..bagi panas la kunun…. ntah2 sebahagian dari strategi promosi Ombak Rindu…wahaha…

        0
        0
        • N.I.A says:

          mama cocoy : i’m LMAO ok baca ur comment… by the way, PELACUR tu pun MANUSIA jugak..& manusia ni bila² pn boleh berubah…jgn kn 1 tahun, dlm 1 minit pn blh berubah..ada pahammmmmmmmm? ape la!

          0
          0
  10. eikin says:

    pelik…

    watak izzah dlm ombak rindu tu kan gadis yg masih remaja, apesal bagi watak tu kat maya?

    maya ni xde muka remaja pun…???

    0
    0
  11. naniey din says:

    alahai……daku mbayangkan izzah tue cantik,lembut,putih….skali maya daaa…..ayoooo!!!…maya dah r gelap2 cikit….hmmmm

    0
    0
    • Cauliflower says:

      Rasanya Tiz zaqiah lagi sesuai watak izzah ni..
      Xpun fazura..Untuk watak lisa plak rasanya lebih sesuai ixara aishah..gandingan tiz dlm cite soffiya..maafle lisa berlakun mmg kaku..tp pelik knp banyak pangarah ambik berlakun. sbb cantik ke? ramai lagi pelakon cantik kat mesia ni

      0
      0
  12. suarlondeh says:

    BETUL KE BAU KETIAK DIA BUSUK?? NAPER BUSUK??

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      pasal dia masak kari suka campor daun buahpele tu pasal badan dia bau ke…………………….ng gak nye ishhhhhhhhhhhhhh kau ni macjm tk tau la pulakkkkkkkkkkkkk !

      0
      0
      • pecah kepala says:

        ketiak dia busuk?? alamak…..x bleh blah siot. muke je cun ketiak hangit. Malulah beb! hu5

        0
        0
  13. yuyun says:

    pd yg dh baca novel ombak rindu msti rasa yg maya x sesuai bwk watak tu..x kene lgsunggggg…

    0
    0
    • maya karan says:

      betul kata yunyun tu…..kalau Nora Danish/Fazura pegang watak Izzah dan Zul Huzaimy sebagai Hariss lebih sesuai…..Fazura sebagai Amylia pun ok. Mereka bedua comel dan ayu..

      0
      0
  14. ain says:

    Saya baca novel Ombak Rindu masa mula2 novel ni keluar dan ada juga novel sambungannya. Pada saya Maya Karin tak sesuai berlakon sbagai Izzah. Izzah mungkin lebih sesuai dilakonkankan oleh wajah bukan pan asia Lisa Surihani misalnya. Tapi tak tau lah kalau Maya berjaya menjadi Izzah seperti di dalam novel

    0
    0
  15. yusri says:

    lisa wangi aper :)

    0
    0
  16. kiki lala says:

    maya cantik..yg sibuk kta busuk2 tu korg igt korg wangi sgt ke???

    0
    0
    • pecah kepala says:

      alahai kiki lala….relax la…x kn tu pn nk amek port. Maya mmg cntik tp ade mslh bau bdn. klaw da mmg kenyataan x kn kite nk sangkal lg. ye x…?
      jgn emo2 cm kak temah mulut busuk ok? peace yo!! :)

      0
      0
  17. iera says:

    Tiada seorg pun manusia perfect di atas dunia ini…Renung2kn slmt Beramal…

    0
    0
  18. ali hidungpendek says:

    my x wife resdung lg bengong. itu pasal la ketiak busuk.

    0
    0
  19. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah bucok ni huh !! minah jambu tk minat lah ! minah jambu suka n minat ngan fasha sandha dia jambu…..jangan jelessssssssssssssssss

    0
    0
    • pecah kepala says:

      Fasha mmg cntik. aku suke tgk dia berlakon dlm Cinta Elysa. Tp smpai skrg bengang aku x abes lg sbb ari selasa ari tu aku tggu smpai 10.30 mlm haram x de! sibuk dgn perhimpunan umno x abes2. Smpai Cinta Elysa aku pn x kua. gua bengang gua relax!

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        bagos bagos pecah kepala ape2 pon kau rilek aje jangan melenting ok coolllll ok cinta elysa tu akan di tayang kn selepas perhimpunan umno tu habis tk? daripada 1st episod sampai sekarang minah jambu pn lom tengok lagi cerita dia bagos ke?

        0
        0
  20. ENGKAU N MAMA COCOY TULIS T BEROTAKLA SIKIT CITER T MMG BEST AKU N DH BNYK KL BACA SAMBUNG OMBAK RINDU PON BACA KO..TULIS BAIK2…KL XSUKA PON IKUT SUKA ATI KO LA…N XTAU CITER CKP BUKAN2 LAK..PERGILA TENGOK DULU BR NK KUTUK…FAHAM!!!!!!

    0
    0
  21. FAIRA says:

    cantik nyew maya karin ;D

    0
    0
  22. pape jela says:

    yer..penah baca novel..lisa or lisdawati mungkin lagi sesuai pegang watak izzah..sbb izzah nie digambarkan sebagai gadis kampung..wajah maya pan asia..so dah nmpak izzah tu mcm bukan pure melayu dah..and lagi satu dah penah hidu ketiak maya karin tu,,ckp busuk la hape la..busuk2 pun dpt pegang watak izzah wat..lagi satu xda lak wartawan duk canang ketiak dia busuk..haish..ntah pape je.

    0
    0
  23. sumei says:

    Maya ni ada iras2 pippa middleton la. dahi besar jendul, bila senyum pun ada ala2 pippa. kulit tan mcm pippa. oh nak komen ni, rasanya maya ni saja je tan kan kulit dia sbb pikiran dia mcm omputih. bagi omputih lagi tan lagi lawa. padahal kalau dia tak berjemur, jaga kulit, pakai krim pemutih bagai mcm pompuan2 lain mesti putih seputih2nya si maya nih

    0
    0
  24. sumei says:

    Maya ni ada iras2 pippa middleton la. dahi besar jendul, bila senyum pun ada ala2 pippa. kulit tan mcm pippa. oh nak komen ni, rasanya maya ni saja je tan kan kulit dia sbb pikiran dia mcm omputih. bagi omputih lagi tan lagi lawa. padahal kalau dia tak berjemur, jaga kulit, pakai krim pemutih bagai mcm pompuan2 lain mesti putih seputih2nya si maya nih

    (bosanla wei komen asik tak kuar !)

    0
    0
  25. biskut says:

    kalau tiz zaqyah bwk watak izzah dlm ombak rndu msti meletup n lg sesuai kan.. xgitu??

    0
    0
  26. lipaskudung says:

    kalau rita rudaini muda, lipaskudung rasa dialah yg paling sesuai bawak watak izzah.

    0
    0
  27. farie says says:

    tul ke maya berbau tang mna tang ketiaaak ke tang badan harap muka ye cantik tapi meloyakan beli lah deodrant bukan mahal pun .Weeeekkkk……….termuntah lah plak aku!!!!!!!!!!

    0
    0
  28. jijah says:

    kadang2 rase nk muntah bace komen korang nie..weh cermin dri sdri sblom ckp org lain…aku xdela minat sgt kt maya 2..semua ciptaan tuhan terima jela..manusia mane ade prfect ade keburukan dia ade kebaikan dia…apa pon ta bole la korang nie,,,

    0
    0
  29. Cik Ram says:

    Org yg ketiak busuk ni bkn dia org nak. Bau ketiak jenis ni even ko pakai deo sedozen, mandi puluhan kali pun tak akan dpt mengubati penyakit ni. Bkn dia minta pun benda mcm ni..Byk jumpa org mcm ni kesian..

    0
    0
    • spa q says:

      bau badan nih ada kna mengena ngan pemakanan.Bykkan makan sayur sayuran dan buah buahan ..JGN byk makan kari atau pedas2 .. mmg hapak la jawapnya .. dan jgn minum minuman yg beralkohol ..Dan mmg ada penyakit yg bdnnya berbau iaitu yg jenis kuat berpeluh yg di panggal hyperhidrosis klau tak silap aku .. ada spesel deo utk mereka yg bermasaalah spt ini ..

      0
      0
  30. hany says:

    i ‘m maya karim fan..i xde la fanatic sgt cte melayu tapi why not korang tgk dulu baru la comment…as far i know maya karim nyer kulit putih and i pernah jumpa dengan dia …lagipun siapa korang nak judge ciptaan allah…

    0
    0
  31. sha says:

    Nora danish paling sesuai…tgk citer tentang dhia….lemah lembut aje…dan lurus bendol…

    0
    0
  32. pembaca novel says:

    rasanya Nur fathia pun sesuai utk watak Izzah. dalam novel izzah tu budak lepasan SPM. jadi mestilah kene muda remaja sikit..

    0
    0
  33. oranggg lain............. says:

    pada analisis aku la MAYA KARIN ni artis kesayangan si pengarah Ombak Rindu ni OSMAN ALI…. cer tgk kebanyakan filem dia mesti dia ambik maya sbg pelakon…. agaknye la….aku pon tak tau…hehe

    0
    0
  34. oranggg lain............. says:

    mmg aku rasa pon maya x sesuai bwk watak izzah…… x natural lgsg…… x mcm apa yg digambarkan dlm novel…. pengarah ni nk ikut selera dia sendiri jerk………….hmmmmm

    0
    0
  35. cik linda says:

    watak izzah sesuai utk linda hashim….

    0
    0
  36. miss linda says:

    watak izzah sesuai utk linda hashim

    0
    0
  37. miko says:

    maya karin memang x sesuai bawa watak izzah…sebab nmpk sgt berusia…lau jadi mom izzah sesuailh kot…….hahaha….

    0
    0
  38. anon says:

    lau sari yanti pgang watak izzah cm sesuai ckit

    0
    0
  39. miss purple says:

    ape la , kalau nak amik yang muke pure melayu untuk izzah tapi belakon macam kayu buat ape ? jalan selamat dengan amik actress yg mmg boleh belakon wlaupon muke pan asian sebab ini hanyalah sebuah cerita kan . tak payah nak bertekak or nak mempersoalkan oke .

    0
    0
  40. cravingsushi says:

    kenapa x ambil ummi nazeeera? dia ok pe? pandai berlakon…muka gadis melayu apa…watak izzah tak sesuai utk maya walau dia cantik kerana watak tuh utk gadis muda

    0
    0
  41. peaze2biey says:

    cantik r maya karin, tp watak izah xsesuai ngn maya r sb maya cam urban face cikit, tp kalau rita rudaini sesuai watak gadis kampung yg ayu gtu…bile la rita nk berlakon ni?? rindu rita….

    0
    0
  42. sharmia says:

    cite ombak rindu ni best dlm novel.n hrp2 best jgk dlm filem.i sokong maya karin bwk watak izzah walaupun dia dh agk berumur. dah nama berlakon, xsemestinya watak remaja surely nk bg artis remaja kn?

    0
    0
  43. Cauliflower says:

    Agree..mcm watak dlm cite soffiya tu..Berkesan betul tiz berlakon.

    0
    0
    • bella khan says:

      aku pun suka kalau watak izzah di lakonkan oleh tiz zaqyah…kelas tgk lakonan die tu…..hrmmm bab bau ketiak ni x dak ka org feedback kat die…at least die tahu yg badannya berbau….

      0
      0
  44. me says:

    haris = aaron
    izzah = fazura
    mila = fasha

    0
    0
  45. mia says:

    asal dk sibuk2 psl ketiak maya?
    Klu btul ketiak maya bau hangit, kira hebat jgk la hidung aaron..
    Blh tahan bau bsuk ;))
    Kdg2 kita dk sibuk jg ketiak org pdhal ketiak sndri yg bau hangit ;))

    0
    0
  46. noie says:

    ok ape maya.:-*

    0
    0
  47. sidek says:

    Maya as izzah in OR so damn good plus she’s extremely gorgeous as well.

    0
    0
  48. YeLLoW^_^ says:

    anak haram

    0
    0
  49. YeLLoW^_^ says:

    hrap2 la sape yg ktuk2 maya ni cpat mati….huhuhuhuhuhu bodoh^-^

    0
    0
  50. Anonymous says:

    kalo xtau itu maya karin, konfem xterfikir pun dia cantik

    0
    0