Written by AbangNara | November 16th, 2013

Semalam telah berlangsung minggu pertama Maharaja Lawak Mega 2013. Paling kelakar bagi Abang Nara ialah Nabil. Nampak gayanya Nabil mengambil langkah yang betul dengan keluar daripada kumpulan Boboi. Minggu ini menyaksikan kumpulan Gerak tersingkir. Apa yang Abang Nara boleh katakan ialah MLM kali ini akan menyaksikan pertarungan antara Nabil, Jambu dan Sepahtu.

lawak

Maharaja Lawak Mega 2013 kali ini diserikan lagi dengan kehadiran Nora Danish dan Luna Maya sebagai juri. Menariknya Datuk Yusof Haslam turut sama memberikan ulasan. Nampak gayanya selain daripada menonton lawak-lawak daripada peserta, bolehlah peminat Nora Danish menatap wajah artis kesayangan mereka setiap minggu.

lawak

Apa pendapat anda? Siapakah yang anda rasa akan menjuarai Maharaja Lawak Mega 2013? Lagi beberapa keping gambar sekitar MLM 2013 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Ryaniez Moments Photography.

lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak

106 responses to (22 GAMBAR)Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu Pertama

  1. Neeeeeeeeettt says:

    mr os buat gaya zizan x leh blah ,wakkakaka , tpi mmg btul pun ,menari cmtu dgn lawak hidung die je modal zizan nk wat lawak , kene bahan ,x abis lagi wakakkakakkakak

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      macam tak lawak jer, macam tak lawak jer..
      klik me pliss..

      0

      0
      • Color says:

        Apa nak jadi dengan Malaysia ni. Kenapa Astro mengangkat martabat orang mcam Luna Maya jadi juri? Sudah terang dia buat video porno dulu kan. Kenapa kita semua nak sanjung orang mcm dia dan Ariel?

        0

        0
        • awek kpop says:

          apa Luna Maya indon tu buat kat sini…punyer lah ramai artis Malaysia, indon porn tu jugak kau nak ambik, korang perasan tak Luna Maya nampak tua kat situ…Astro bodoh tu main tangkap muat je..Luna Maya tu bukan tahu melawak pun

          0

          0
        • Olga says:

          kan…baik ambik cut tari sekali jd juri!
          “kamu keluarin di mana mas?”

          0

          0
        • yani says:

          macam dah takde org lain kat indon sana.

          0

          0
        • SCHA AL YOYO says:

          @awek kpop..

          Awak punya keslahan ialah:
          Awak menggunakan gambar wanita tidak menutup aurat sebagai identiti awak..Saya tidak pasti gambar iti adalah awak atau retiss mana2..Pls remove gmbr tu..

          *Hukum meletak gambar artis ataupun kawan yang tidak menutup aurat?
          -HARAM meletakkan gambar yang mendedahkan aurat samada gambar artis ataupun kawan,disebabkan kita juga akan mendapat saham dosa kerana meletakkan gambar-gambar yang tidak menutup aurat.

          *Hukum “LIKE” gambar kawan-kawan yang mendedahkan aurat?
          -“LIKE” itu maknanya suka.Suka tu ada dua makna,suka melihat gambar dia dan suka melihat dia mendedahkan aurat.Kalau suka dia mendedahkan aurat hukumnya Haram dan jika kita “LIKE” bermakna kita sokong dia,hukumnya tetap HARAM.

          0

          0
        • SCHA AL YOYO says:

          DONE..Aku siap dah check kesalahan sorg2 hr nii..Kpd yg dah kena sekolah dgn saya hr ni, hrp terima teguran saya dgn hati terbuka..Saya juga mohon maaf bg yang terasa..Check la ststus comment korang masing2 mungkin korang salah sorang yg telah di tarbiyahkan oleh saya hari ni..

          0

          0
        • SCHA AL YOYO says:

          @awek kpop

          Pls remove pic yang tak tutup aurat tu..saya tak pasti tu gmbr awak atau retiss tp yg saya nmpak gmbr pompuan tak tutup aurat mendedahkan helaian rambut2..

          0

          0
        • Awal Ashaakhir says:

          Scha Al Yoyo….apasal ko tak tarbiyah Abg NARA ni. Banyak betul gambo orang tak tutup aurat di post untuk jadikan punca rezeki dia. Cuba ko sekolahkan sket Abg NARA ni.

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          TO SCHA AL YOYO
          aku nak tanya ni…apa hukum main2kan nama orang lain, sbg cth…Yahya jadi Yoyo, tak berdosa ker ??

          0

          0
        • wakaka says:

          hmmm..cantik solan nie.. mula-mula skali kaji balik siapa tuan yg empunya astro tuee….org kita kah..atau org luar kah…
          kendian, kaji lakkk…bila racangan best camni kluar….brp ramai org yg spend masa kat dpn tv…yg kat studio lak silap2 tak sempat nak solat.
          pas tu baru kaji, apa sebab astro bole ambek org camtu jd juri…kalu nak ambek jugak org indon, ramai lagi artis indon yg baik2…

          bg aku, astro ni first skali buat baik dlm jahat…cara nak sesatkan org cukup halus..smpai kita pun tak perasan…jgn lupa ni adalah salah satu ara org kafir nak sesat kita…cuba korang fikir betul2…mesti nampak punya.

          0

          0
        • Mashi says:

          kenapa nak pertikai luna maya ada kat sini ke tak? tak sepatut nye nak sama kan hal kerja dengan hal peribadi dia. yes, dia mmg ada buat vid porn ngan ariel, but its was very peribadi. dan kerja berlakon atau menjadi juri adalah kerja…cuba lah fikir dulu sebelum komen tu..

          0

          0
        • AN73 says:

          Zed Zaidi, please take note! Kami tak setuju si Luna Maya berada di situ…kalau artis Malaysia dah lama kena banned… ini senang2 pulak org asing dgn perangai tak senonoh tu keluar TV Malaysia! dah hilang akal ke org2 kat Astro tu???

          0

          0
        • Anonymous says:

          NAK RATING TINGGI

          0

          0
      • SCHA AL YOYO says:

        @BUNKFACE NO1

        FYI, TAK DE ISTILAH SAYA MEMPERMAINKAN NAMA ORG..NAMA SAYA SNDRI ADALAH SHARIFAH SHA*******…PANGGILAN KUARGE TERHADAP SAYA MMG SCHA..MANAKALA AL YOYO ADALAH GELARAN UTK SUAMI SAYA DI KG..ORG2 KG N KWN2 SKOLA DIE SUME PANGGIL DIE AL YOYO SBB MASE REMAJA DIE ADA KISAH DENGAN PERMAINAN YOYO..NAMA TU LEKAT SEHINGGA KINI..SCHA AL YOYO ADALAH GABUNGAN NAMA PANGGILAN SUAMI N SAYA..SO NAMA TU TAKDE KAITAN ANTARA YG HDUP ATAUPUN MATI, HRP MAKLUM..

        0

        0
        • asyraf muslim says:

          MOHON NARA BLOG NAMA SAUDARI SCHA AL YOYO AKA POYO NI…PLISSSS

          0

          0
        • Anonymous says:

          jap2 minak kepoh oi..stahu aku kite xleh gabung nm kite n suami kite..ok law salah maaf la..tp yg aku dgr sblum2 ni mmg xleh gabung..kalau ko ikhlas nk berdahwah ape kate ko letak pic prof,full name ko yg benar lgi asli..senang ckit org nk buat rujukan..ke ko bidan terjun yg akn merosakkan agama Islam kite????care ko nk dakwah org 25% je btol..yg lain ko pk sndiri..ngan riak takburnye diri ko duk gtau yg ko ni bgus..naik rimas aku..ustaz kazim,ustaz azhar dakwah pun aku xrimas camni..malah lg best dgr..

          0

          0
        • sara mimi says:

          ok..lepas ni nara tolong publish cerita pasal scha al yoyo…pastikan jalan ceritanya menarik dan meletoopp….sebab kes scha al yoyo ni satu dalam sejuta…nama seakan2 retis dan juga suaminya si pemain handalan yoyo ataupun batang idung pernah patah akibat yoyo…menarik nya jln cerita…dan lagi satu plzz korek sejarah idup suaminya sampai diberi gelaran al yoyo…mungkin scha al yoyo lebih cantik dari scha al yahya..dan mungkin juga scha al yoyo boleh mengantikan AG dlm muzik utk digandingkan dgn scha al yahya..dan mungkin juga si yoyo boleh bergandingan dengan awal dalam melodi..siapa tau…

          0

          0
    • Wawa Zainal says:

      Sori, tak minat~~
      klik me..

      0

      0
    • miss mong says:

      nk tecabut otak aku pikir soklan jambu.haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      kejadahnya bwk luna maya..dahla xpaham org melawak..hebat stakat video dgn ariel boleh la..kalo si wulan tu ok jugak..kot nk amek sorg judge dr indon pon bwk la ok sket..tp aku suke judge dr sgpore si haikal..agak pro cara die komen and same goes dgn najib ali last year.

      0

      0
      • Suria says:

        Luna Maya, hermmm tetek kecik lah

        0

        0
        • SCHA AL YOYO says:

          @Suria

          Jangan menghina ciptaan Allah..PERBUATAN mempersendakan dan merendah-rendah seseorang atas keburukan fizikal adalah haram..

          Perbuatan sedemikian seolah-olah menganggap dirinya lebih baik daripada Allah sebagai Pencipta segala makhluk. Ini jelas apabila Allah sendiri melarang perbuatan berkenaan dalam al-Quran dengan firman-Nya: “Wahai orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (daripada lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah pula sesuatu puak daripada perempuan mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah setengah kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain dan janganlah kamu panggil-memanggil antara satu sama lain dengan gelaran yang buruk. (Larangan itu menyebabkan orang yang melakukannya menjadi fasik) amatlah buruknya sebutan nama fasik sesudah ia beriman. Dan sesiapa yang tidak bertaubat, merekalah orang yang zalim.” (Surah al-Hujurat ayat 11).

          0

          0
    • scha al yoyo says:

      @Neeeeeeeeettt

      masa n tarikh komen kau November 16, 2013 at 1:14 pm ..zohor kul 1:01 pm har ni..ko komen kat blog nara waktu smbhyg ni..dah zohor blm??..klu ko period, abaikan pesanan ini..sekian,tq

      0

      0
      • ko kutuk nama org x berdosa ke says:

        @scha al yoyo

        masa n tarikh komen kau November 16, 2013 at 3:48 pm.. aku tau ko dah smayang zohor time tu tapi daripada ko bukak blog ni tengok aurat org baik ko pegi baca quran

        #biadap #riak #bajetkompommasuksyurga #dakwahkorokmu

        0

        0
        • SCHA AL YOYO says:

          @ko kutuk nama org x berdosa ke

          Masa komen kau patut dipuji kerana sesudah isyak dah pun..9:06 pm, lebih kurang sejam isyak berlalu..Good job..Pengomen camni yg kita nak sbb tahu membezakan waktu terbaik untk bergosip..Amat tidak patut komen pd waktu solat sprt yg lain2..

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          TO SCHA AL YOYO
          aku rasa kau ni tak sembahyang…kau tunggu waktu yg sesuai lepas tu post komen kat sini, kau ni selalu masuk gosip kat sini kan sebelum ni, kau ni typical lonely..jadi kau komen mcm ni, bila orang reply kau pun suka, org mcm ni dlm real life tak ada org nak berkawan, booooooooo

          0

          0
    • SCHA AL YOYO says:

      @KEPADA YG SUDI MEMBERI KOMEN KEPADA SAYA

      SALAM TERAKHIR..SAYA DGN INI MENARIK DIRI DR BLOG NARA NI..SETELAH DIKAJI SECARA RASIONAL, TIADA FAEDAHNYA SAYA DI SINI..DALAM PEMERHATIAN, SAYA BERDAKWAH DI SINI HANYA MEMBUANG MASA DAN TENAGA SAYA..HAL INI BOLEH DI IBARATKAN SEPERTI MENCURAH AIR KE DAUN KELADI..DAKWAH DAN SERUAN SAYA DIPANDANG SEPI OLEH SESETENGAH PIHAK YANG ANTI HAMBA ALLAH NI..MUNGKIN PENDEKATAN SAYA TIDAK BETUL, ITU PERLU SAYA AKUI..NAMUN NAWAITU SAYA HANYA SATU UNTUK MEMBAWA ANDA2 KEMBALI KE PANGKAL JALAN..SEBELUM INI JUGA SAYA SPRTI ANDA YG BEGITU JAHIL AGAMA..SAYA JUGA DULU PENGOMEN TEGAR BLOG HIBURAN..TETAPI AKHIRNYA SAYA TERSEDAR DAN MENDAPAT HIDAYAH DR ALLAH UNTUK SEGERA MENGHENTIKAN SEGALA KOMEN2 KEAIBAN ORG LAIN WALAUPUN SAYA SNDIRI TIDAK PERNAH MENINGGALKAN SOLAT..ADAKAH SOLAT SAYA DITERIMA SEDANGKAN SAYA PUNYA DOSA DENGAN MANUSIA aka ARTIS YANG SAYA GOSIPKAN ITU,,SAYA SENDIRI TIDAK MAHU SAUDARA SAUDARI TERUS TERJERUMUS DALAM BLOG HIBURAN NI TANPA ADA PIHAK2 YANG BERUSAHA MEMBAWA ANDA KE PANGKAL JALAN..NIAT BAIK SAYA DISALAH ERTI SEMUA PIHAK..TAKPE LAH, SAYA SENDIRI SUDAH LETIH..SAYA TIDAK MAHU LAGI MENGUR DOSA2 ANDA DI SINI..DIHARAP PEMERGIAN SAYA INI DISENANGI SEMUA PIHAK..AKHIR KATA, AMPUN DAN MAAF DIPOHON BAGI YG TERASA..TIADA NIAT UTK MENGAIBKAN SAPE2 OR UNTK TAKBUR..JGN TINGGAL SOLAT LAGI K..PENDEKATAN DAKWAH SAYA AKAN SAYA PERBAIKI DARI SEMASA KE SEMASA…WASSALAM

      0

      0
      • konon says:

        @Scha al Poyo.. ni lagu tok kau..

        Jujurlah scha al poyo aku tak mengapa…
        Biar semua jelas tak berbeda…….
        Jika nanti kau yang harus pergi…….
        Ku terima dengan rela hati….

        #bye

        0

        0
      • AN73 says:

        Saya rasa ada baiknya kalau anda menilai diri anda dahulu… dgn nick name yg digunakan, dari awal, anda telah mempersendakan nama seseorg… tarbiyah la dahulu diri anda.. kalau boleh, tukar nick yg lebih baik…

        0

        0
    • diena says:

      juara n naib juara = kumpulan dr malaysia
      ketiga = indonesia
      keempat = singapore

      pastinya ramalan kubenar belaka

      0

      0
  2. sentap habis says:

    sepahtu 1st. shiro 2nd. pullstop! yg laen cam hampeh.

    0

    0
    • scha al yoyo says:

      @sentap habis

      masa n tarikh komen kau November 16, 2013 at 1:26 pm ..zohor kul 1:01 pm har ni..ko komen kat blog nara waktu smbhyg ni..dah zohor blm??..klu ko period, abaikan pesanan ini..sekian,tq

      0

      0
      • Ko yg bodoh says:

        Ko ni Mmgla bangang kn….. Yg Ko sibuk n gigih sgt apahal.. Dh org x suka Ko ckp cmtu. Yg Ko gigih lg knpe.. Ko ni mmg bengap +bodoh tahap kritikal

        0

        0
        • SCHA AL YOYO says:

          @Ko yg bodoh

          Komen kau November 16, 2013 at 7:25 pm..Nmpak nau time2 maghrib lg nie..Ntah dah solat maghrib ke tidak..Klu dah alhamdulillah..klu ye pun dah, better kau penuhi waktu-waktu ni dgn Solat Sunat Rawatib.

          Solat Rawatib ialah solat yang mengiringi solat-solat fardhu sama ada sebelum atau selepas solat fardhu.

          Amalan pertama yang akan dihisab pada hari Kiamat adalah SOLAT.

          Allah mengarahkan malaikatnya sedangkan DIA Maha Mengetahui, ‘Nilailah solat hamba Ku, sempurna atau kurang’.

          Sekiranya solatnya sempurna, maka ia direkodkan sebagai sempurna. Sekiranya ada kekurangan,

          Allah mengarahkan lagi, ‘Adakah hamba Ku mempunyai solat sunat? Sekiranya ada, sempurnakan solat fardhunya dengan solat sunatnya…’

          (Riwayat Abu Daud, Al-Nasaie dan Ibnu Majah)

          Dari Ibnu Umar berkata, “Rasulullah s.a.w. tidak meninggalkan solat (sunat) 10 rakaat iaitu

          > 2 rakaat sebelum Zohor,
          > 2 rakaat selepas Zohor,
          > 2 rakaat selepas Maghrib,
          > 2 rakaat selepas Isyak dan
          > 2 rakaat sebelum Subuh.”

          (Riwayat Ahmad dan Tirmizi)

          ————————————————————————————————————————–

          Solat Rawatib ialah solat yang mengiringi solat-solat fardhu sama ada sebelum atau selepas solat fardhu.

          Solat sunat Rawatib ini terbahagi kepada dua bahagian :
          Sunat Rawatib yang “Muakkad”
          Sunat Rawatib yang “Ghaira Muakkad”.

          Disamping itu Sunat Rawatib juga terbahagi kepada 2 kategori :
          Qabliah (sebelum Solat Fardhu)
          Ba’diah (selepas Solat Fardhu)

          Sunat Rawatib yang “Muakkad” adalah 10 rakaat seperti berikut :

          2 Rakaat sebelum Solat Subuh
          2 Rakaat sebelum Solat Zohor.
          2 Rakaat selepas Solat Zohor.
          2 Rakaat selepas Solat Maghrib.
          2 Rakaat selepas Isyak.

          0

          0
      • Kiko says:

        @scha al yoyo
        Kau ingat org yg komen pkul 1 ni x semayang ke oit!! Entah ape2

        0

        0
      • sentap habis says:

        @scha al yoyo
        ko lagi bengap. ko ingat 1 malaysia ni timing same ke waktu smyg. tmpat aku zohor 1256. ko ingat aku bodoh tak terajar macam ko ke.

        0

        0
        • nomy says:

          @scha al-yoyo
          guna cara lain la klau nk glamerrr
          stakat copy n paste xyah laa…..

          0

          0
        • Afsar says:

          scha al yoyo,ko ni bru mengalami kekecewaan ke???
          hidup sunyi or kurang kasih syg
          ak tgk cara ko ni nk menarik perhatian org jerrr
          cari la cara lain tuk wat ko gembira

          0

          0
    • SCHA AL YOYO says:

      @Kepada komentar2 semua…

      Minta kerjasama anda, di akhir setiap komen anda pls tulis sama ada SUDAH / BELUM..Itu untuk rujukan pihak saya utk membezakan sama ada anda sudah / belum solat sblm submit comment..Ianya bertujuan agar tidak berlakunya salah faham bg pihak saya sendiri..Kerjasama anda amat dihargai..

      0

      0
      • Kaki sibuk says:

        Ko ni dah sholat ke ? semak sibuk hal orang ?

        0

        0
      • :) says:

        @scha al yoyo

        awk ni nak tegur mesti ada caranya, bkn dgn cara menyindir.. x salah awk nk nasihat tp cara awk tu xberapa manis.. awk ckp org x solat sesuke ht jek.. kalo org tu solat awk tuduh x solat dah jatuh fitnah tau?

        0

        0
        • Siti Katy says:

          @scha al yoyo

          Salam sis… sy mengikuti semua dakwah anda dlm blog gossip ini… terima kasih atas segala info yg d curahkn ttg agama wlaupn hakikatnya sy xtau akan kesahihan info tersebut. Tetapi ingin sy menegur sedikit akn cara saudari menegur seseorg yg mengomen d blog ini sama ada solat atau x… ya, mmg solat itu wajib n adalah tunggak utama utk kta yg beragama Islam… namun, harus d ingatkn yg tidak semua pengomen dlm blog ini tergolong drpd org2 yg beragama Islam sbb d Malaysia sendiri kta ada pelbagai agama, bukan? Apa pandangan org2 yg bkn beragama Islam terhadap komen2 yg kurang enak d dgr drpd anda walaupn sebenarnya anda berniat murni utk berdakwah? Pernahkah anda berfikir dr perspektif lain sblm anda dgn lantangnya menegur semua org dlm blog ini utk mengerjakn solat? Apatah lg jikalau org yg anda tegur itu org yg bukan beragama Islam? Menegur x slh, tp bkn ini caranya.. pernahkah saudari mendengar ttg kisah Nabi Muhammad S.A.W menegur dan mengajak sahabatnya utk bersolat? Tiada sedikit pn bunyi riak atau sinis tetapi kesannya amat mendalam kepada sahabatnya.. mmg itulah cara berdakwah yg betul, halus dan lembut tp sgt memberikn kesan…

          0

          0
      • Anonymous says:

        ko ade masalah ape ek…. wayar putus ek…

        0

        0
  3. nona says:

    Sepah dgn jambu kelakar hbs..
    release tension aku..

    0

    0
    • SCHA AL YOYO says:

      @nona

      Komen kau November 16, 2013 at 1:30 pm..Dah zohor blum?Kalau dah, alhamdulillah..Klu ye pun dah, apa kate kau penuhi masa2 slps zohor ni dgn solat Rawatib..

      Solat Rawatib ialah solat yang mengiringi solat-solat fardhu sama ada sebelum atau selepas solat fardhu.

      Solat sunat Rawatib ini terbahagi kepada dua bahagian :
      Sunat Rawatib yang “Muakkad”
      Sunat Rawatib yang “Ghaira Muakkad”.

      Sunat Rawatib yang “Ghaira Muakkad” adalah 12 rakaat seperti berikut :

      2 Rakaat sebelum Solat Zohor.
      2 Rakaat selepas Solat Zohor.
      4 Rakaat sebelum Solat Asar.
      2 Rakaat sebelum Solat Maghrib.
      2 Rakaat sebelum Isyak.

      0

      0
      • dua kupang says:

        awak, waktu komen awak ni kalau saya tengok pada pukul 4.41 pm. awak dah asar? ops. lupa pulak saya. mestilah dah kan. awak dah baca al-mathurat? kubro ke sughro? saya harap awak baca yang kubro la kan. mesti awak dah lancar kan? sebab tu banyak masa awak nak masuk beautiful nara ni.

        tak salah nak mengingatkan saudara sesama Islam kita. but too menunjuk pun tak elok jugak sebenarnya. :)

        nak mentarbiyah orang ni ibarat menarik rambut dalam tepung. rambut tak putus, tepung tak berselerak. :)

        0

        0
      • pinky-minky says:

        ish..semak aku ngn scha al yoyo ni.. g main jauh2 laaa

        0

        0
      • miss S says:

        komen scha sgt rude apabila mnyindir org tentang mengerjakan solat. Sy mempunyai bapa yg juga begitu,dan sgt menyakitkan hti apabila dia menanyakan sudah solatkah sy dgn nada sinis. We have thousand ways untuk berdakwah. And this is not one of them. Tq

        0

        0
  4. eh eh eh says:

    bgi ak yang betoi2 best smlm sepahtu, jambu, shiro. zero x bpe menjdi lak. masa hot seat je best. nervous gamaknya. Yang laen nice try. nabil ok2 la

    0

    0
    • SCHA AL YOYO says:

      @eh eh eh

      November 16, 2013 at 1:37 pm..Lepas sorang, sorang saya nak kena tegur..Korang ingatkan saya dah takde kerja lain nak kena tegur sentiasa..@eh eh eh ni, dah solat zohor blum ni??..Kalau dah, abaikan la comment ni..tq

      0

      0
      • Anonymous says:

        scha al yoyo

        org tak suruh pun ko sibuk kira org dah solat ke tak.. yang ko anggap sebagai 1 bebanan tu apehal… dah la xyah la sibuk kalo rase menyusahkan… g ar men jauh2.. tadi sibuk kate nak undur diri bagai pastu ade selit lagi kat sini dah kenapa…

        0

        0
  5. lie vikrus says:

    sepah.nabil.os.jambu mmg terbaek !!!!

    0

    0
    • SCHA AL YOYO says:

      @lie vikrus

      November 16, 2013 at 1:43 pm..Awak lagi sorang..komen awak jelas2 dlm lingkungan waktu zohor ni..Klu dah solat alhamdulillah..tp lps ni tolong alert sikit mengenai waktu2 solat..Pls abag nara buat satu column e-solat untuk pengguna blog ni rujuk waktu solat setiap hari..tak susah pun, abg nara download je kat e-solat JAKIM..Saya pun lps ni tak penat sgt nak bertarbiyahkan sorang-sorang..

      0

      0
      • dygzaa says:

        Ni dah kenapa scha al yoyo kerek sgt wey rilek2 sudah lah

        0

        0
        • nomy says:

          scha al yoyo
          ko ni hipokrit
          ko sndiri pun xbuat, tarbiyah diri sendiri dlu,
          niat tu biar btul,bru ape yg ko smpaikn org leh terima….gd luck

          0

          0
  6. vikrus says:

    mana komen aku !!!!!!!

    0

    0
  7. mumy qaira says:

    sepah tu juara !! yg laen pon best2 jgk

    0

    0
  8. sranghae says:

    juri yg nama luna maya xbest langsung… tah paham ke idok org buat lawak apa. huh tension ada juri cmtu.

    0

    0
    • raksasa jahat says:

      ermm mcm mana nk explain yea,
      pada aku bgus juga ada org begini, biar juri dr pelbagai genre,
      so dr situ bole tgk pelawak2 ni mampu ke menghiburkan mereka dgn lawak2 yg mereka bawakan tu tak.. dan adakah mereka mampu bawa lawak itu ke tahap yg bole difahami oleh negara lain.. (lebih kurang camtu la maksudnya)

      0

      0
  9. sarahlee says:

    soklan matematik nara ni tk sehebat matematik kumpulan jambu….

    0

    0
  10. Mdm Temah says:

    Dato’ac tu kalau pki suar tak ktat..xleh ke…sometime terjojol..nyampaH!!!

    0

    0
  11. Amoi Comel says:

    Celaka Luna Maya bagi markah 4 dekat kumpulan SayWho walhal tak de lah lawak mana!! Mr Os terbaek!!!
    G balik indon la Luna blakon porn. Sampah je dtg sini

    0

    0
    • SCHA AL YOYO says:

      @Amoi Comel

      Aku bukan nak komen apa2 kat kau..Cuma aku tak berkenan kau buh gambar hantu ke apa sebagai identiti kau (Gmbr hantu@iblis@syaitan)

      Berkata Imam al-Hafiz Ibnu Hajar al-Asqalani

      “Kata al-Khathabi: dan gambar yang menghalangi masuknya malaikat ke dalam rumah adalah gambar yang padanya terpenuhi hal-hal yang haram, yakni gambar-gambar berupa makhluk yang bernyawa, yang tidak terpotong kepalanya atau tidak dihinakan. Dan bahawasanya dosa tukang gambar itu besar kerana gambar-gambar itu ada yang di-ibadahi selain ALLAH, selain itu gambar tersebut mudah menimbulkan fitnah (bahaya) bagi yang memandangnya.”

      0

      0
      • Abah Mu Datang says:

        KAU NI DAH JADI GILA ISIM…SETIAP KOMEN ABIS KO NAK TARBIAH..KESIAN..KESIAN..GILA ISIM..

        0

        0
  12. I'm concern says:

    Di mana tanggungjawab sosial ASTRO untuk encourage minda penonton Malaysia ke arah hiburan yang lebih sihat dan bertamaddun kalo personaliti-personaliti yang terang-terang dah terjebak masalah moral dan sosial diangkat menjadi juri untuk rancangan MEGA hiburan macam ni… jangan tau nak jaga rating dan untung je bebs… fikirla jugak masa depan minda masyarakat kita.. ramai lagi personaliti-personaliti educated, talented, attractive dan clean di luar sana yang releven untuk ASTRO pilih untuk bantu peserta rajalawak kita….. sampai bila la orang orang kita nak sedar kalau macam ni punya approach…hiburan tetap hiburan bebs.. tapi biar la hiburan tu ada pengisian yang terbaik untuk semua… .. SIGH!!..

    0

    0
  13. Amoi Comel says:

    Luna Maya tak layak langsung jadi juri. Dah la bagi markah kat kumpulan bodoh tu 4, nampak sangat bias. Dasar indon bodoh, g berambus balik indon la!

    0

    0
    • aku says:

      sokong.. ce tgk semula mimik muka yang dia bt masa bg komen utk saywho .. rasa nk pelempang je.. cam 2 ke juri yang profesional??? plz la astro find someone yang layak nak beri komen dan ada rekod bersih. bila tgk dia otak mesti terus pk kes dia tu..even si bocel pn smlm ada mention nama ariel… hohhhh loteh camni

      0

      0
      • Anonymous says:

        Betul tu..kenapa astro mesti memilih luna maya sebagai juri? Lebih ok Wulan guritno sebagai juri bagi mewakili indonesia.Astro, tolong peka sikit di atas pemilihan juri. Kalau boleh, aznil nawawi patut menjadi juri di dalam maharaja lawak mega 2013.

        0

        0
        • SCHA AL YOYO says:

          @Anonymous

          Aku takde ape nak comment cuma tarikh n masa komen kau November 17, 2013 at 1:17 am..

          Kenapa tak tidur lagi masa ni??Ni yg jd payah nak bangun solat subuh bila tidur lewat..

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          TO SCHA AL YOYO
          tak semestinya tido lewat tak bangun Subuh, aku dulu buat assignment tido lewat ok jer bangun Subuh, tak semstinya yg tido awal tu bangun sembahyang subuh, silap2 kerja sepatah haram kerja tak siap.

          0

          0
  14. zaza says:

    Buat masa ni aku paling suka sepahtu dan jambu..

    0

    0
  15. Tuala Kering says:

    Jambu best weyhh!

    0

    0
  16. Cik Qaseh says:

    Lawak SEPAHTU & NABIL paling best..tgk byk kali pn masih bley gelak..paling x best TULANG..xdpt gelak lgsg..yg hot seat, antara 3 yg terpilih, MAMU la nmpk best..isu pendatang haram..cuma yg BOBOI tue, mcm x baik lah kutuk NABIL..cian die..

    0

    0
  17. Luna Barkhzah says:

    Luna? OMG!
    xsesuai kt Malaysia. Akhlak teruk + xberapa ngertik based on memek muka kikiki

    0

    0
  18. Vote Azhael says:

    Sepatutnya ASTRO perlu tukar juri….LUNA MAYA l tak sesuai langsung… Lebih baik pilih PAK NIL dia lagi professional.

    0

    0
  19. izz says:

    Nabik terbaik o yea

    0

    0
  20. ayamKMP says:

    tak boleh jadik ni. nak kene tengok kat youtube ni.

    0

    0
  21. tedy bear says:

    pui..pui..puik..banyaknyalah artis malaysia ne napa lah astro nda ambil artis malaysia lisa surihani ker,khiriah ker o c,didie ker..mcm mau cut je astro d uma..

    0

    0
  22. the adams says:

    Walaupun aku tak minat luna maya, aku lagi tak minat nak tengok ac mizal tu.. asyik interframe jer keje dia.. nak overshadow peserta mlm jer keje dia.. nyampah.. dah tua tu buatlah cara tua.. nak juga pakai bju mcm tu..

    0

    0
  23. someone says:

    xde org lain k nk wat jd juri selain Luna…pe2 pun sepahtu, nabil, osama n shiro best.keep it up !

    0

    0
  24. jaymiee says:

    aku ada 3 pilihan yang mungkin jadi juara mlm 2013…sepahtu , nabil dan jambu…..diaorg memang the best.

    0

    0
  25. redvine says:

    Mohon AC pakai seluar jgn ketat..nmpk bentuk bebird…

    0

    0
  26. SCHA AL POYO says:

    sakit kepala aku baca si al poyo nih tarbiyah org hahaha…terima kasih di atas teguran..menyesal aku bukak page nara harini..insaf insaf…(termenung jauh memikirkan masa hadapan…sakit kemurungan melanda diriku setelah baca semua tarbiyah si al poyo)

    0

    0
  27. me says:

    sepahtu and jambu!!!!! sy suke dato AC!

    0

    0
  28. BOLA MANISS says:

    patung “iron man” mcm hampeh. sapa yang bertanggungjawab harap dipecat!

    0

    0
  29. I says:

    @ scha al yoyo..

    ko komen dkt gosip ammar alfian pada 16 november @ 1.19pm &1.22pm.. ko tak sembahyang ker?? sila abaikan kalau ko period…nampak na ko takder keje konon nak mentarbiyah org..pi duk diam2 zikir kalau ko tak sembahyang pon,,,hormatla skit waktu zohor kot yer pon nak berdakwah kt sini…poraaaaahhhh

    0

    0
  30. huhuhu says:

    Astro dah tanya zed zaidi ke belum ni main angkut je LUNA MAYAT tu jd juri.
    TAKDE PAEDAH LANGSUNG nora danish & Luknat tu jd juri. Buat spoil mata aku je nk tengok MLM. Bagus lg amik Chef Wan, jujur mengkritik!

    Astro mmg bongok! Sembelih duit org pandai!

    0

    0
  31. aku mmg menantikan sgt nk tgok peserta2 MLM 2013 ni melawak
    tapi bila aku tgok juri especely yg si LUNA dgn ND tu aku tros ckp amendeeeeee laa astro ni amek diorg jd juri…baik amek chef wan terang2 cakap kauuuu….
    ni silap2 org nk melawak pon trbantot tgok luna ade sane…tros x jd nk melawak…

    *** pls laa nizam sani n pak tam sila alert amek lah juri yg brtauliah sket….cth mcm mamat khalid ke, ahmad idham ke n apek ke leh jugak lah aku terima…ni smakin lama juri yg tah hape2….klo cmtu aku pon leh jd juri…huh

    0

    0
  32. kui3 says:

    haiyooo astrokkk,knapa la pilih ND & LM as a judges..adoiiii laa dh la si ND tu komen ntah pape,nak cover cun plak tu…yang si LM plak mse komen group negara dia ada wat muka so annoying…tak tau la apa motif dia nak buat muka gitu….xfaham sungguhla…..serius nih…aisehh…to SCHA AL YOYO ko jangan nak membongak tanya aku dah solat ke belum eh…sebelum ko tanya baik aku jawab dulu,sekarang baru pukul 10 pagi…sekian!

    0

    0
  33. anti luna n dd says:

    aku ni memang peminat tegar MLM..dan aku tak puas hati langsung bila juri yg dipilih adalah si luna n nd tu..harap cantik je lebih..bila komen mcm hampeh..astro ni mcm dh tandus nk cari juri yg indon tu juga dia pilih..aku lebih suka wulan jadi juri..cantik n komen dia bernas..kalau setakat nd tu baik pilih wan maimunah atau rosnah mat aris je..gerenti bg komen membina n org boleh gelak sakan..hahaha..

    0

    0
  34. c AC ni mengata org pandai.
    hari tu, raja lawak time abg ton pakai seluaq ijau ketat depan, pandai plak dia tegor program tu ramai bebudak kecik tengok.
    dia pon 2×5 jugak, seluaq ketat bebird merah. ngokkkk!

    0

    0
  35. november says:

    nabil sesuai melawak secara solo dpr join kumpulan boboi.

    0

    0
  36. puteri rosli says:

    knp dgn SCHA AL YOYO tu..nape nk sekolahkn org lain?? xslh tegur kslahan org or nasihatkn org tp biarla kena dgn tmpatnye..suke ati ceramah je..ade mslh mental ke..bkn sume yg bace blog ni xskola agma..tegur biar berhemah..jgn tmbah dosa org caci anda…

    0

    0
  37. BLUEBERRIES says:

    Saya Sokong Nabil. Lawak dia brilliant dan dia berada di liga dia yg tersendiri..you go Nabil.

    0

    0
  38. Suntorian says:

    MLM 2013 minggu ke3 mutu persembahan kurang. Hope NABIL do better minggu2 yg mendatang. SEPAH “senang sgt buat duit” terlampau selesa disebabkan ramai followers. Judges mcm terpaksa bagi 4 star.

    0

    0
  39. Suntorian says:

    MLM 2013 minggu ke3 ni mutu persembahan kurang. Hope NABIL do better minggu2 yg mendatang. SEPAH “senang sgt buat duit” terlampau selesa disebabkan ramai followers. Judges mcm terpaksa bagi 4 star.

    0

    0
  40. love u scha al yoyo says:

    rindu nak dengar scha al yoyo tarbiah org…love u scha al yoyo…muahahha… psiko

    0

    0
  41. tok kidal says:

    etah ape2..la….deme dapat duit..kome dapat dose kecek…elok la tuuuu…lawak2.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    TAHUN DEPAN TUKAR JURI KALAU X COMFOM X DE ORANG NAK TENGOK HAHAHAHA

    0

    0
  43. aaaaaaaaaa says:

    tak baik memburuk-burukkan orang lain.. mungkin satu saat nanti orang yang buruk itu akan jadi lebih baik dari kita(menuju kejalan yang benar).. dan mungkin satu saat nanti org yang baik itu pula akan bertukar menjadi buruk.. jadi.. doakanlah agar semua diberi hidayah Allah swt.. amin..

    0

    0
  44. […] (22 GAMBAR)Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu Pertama (104) […]

    0

    0