Written by AbangNara | June 2nd, 2015

Romantisnya gambar percutian Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari di Greece ini. Kalau nak jejakkan kaki ke sana memang payahlah. Sedikit sebanyak bila pasangan suami isteri ini berkongsi gambar, dapat juga merasa suasana di Greece. Banyak tempat menarik yang dikunjungi Ashraf dan Bunga. Siap berendam lagi dalam hot spring di sana. Sempoi!!!

ashraf sinclair bunga

Boleh dikatakan ini percutian bulan madu buat pasangan ini. Ada beberapa gambar romantis dengan aksi bercium turut sama dirakamkan. Memang sweet. Satu hari nanti bila anak dah besar, Abang Nara nak ajak wife pergi ke Greece. Lepas tue boleh pusing satu Eropah. Macam best je tengok Ashraf dan Bunga jalan-jalan.

ashraf sinclair bunga

Selamat bercuti diucapkan buat Ashraf Sinclair dan Bunga Citra. Mana tahu balik bercuti ada berita gembira tentang penambahan ahli keluarga. Sama-sama kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga
ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga

ashraf sinclair bunga

83 responses to (22 GAMBAR)Ashraf Sinclair & Bunga Citra Lestari Bercuti Di Greece

  1. karim bin zema says:

    Pakai tirai je tutup kopek. Hmmm

    0

    0
    • Anonymous says:

      ashraf neh seorg yg berani sgt uolls..
      gagah perkasa..
      sebab berani tanggung dosa isteri dah tu dok tayang2 lagi..
      perghh..
      takot nengok..rosak akhlak..awak tu islam

      0

      0
      • azlin says:

        Seksinyer… Tp bagus la sbb suami dia mcm mmg hati dh terpaut gila pada bini sendiri.. Nmpak brtapa cintanya asyraf tu and they are really in luv. Pndai pikat suami… Drp sesetengah yg tutup litup tp suami Mata ke perempuan lain.. Mulut ckp nk isteri bertutup tp nasfu duk pandang perempuan seksi..

        1

        0
        • humble says:

          Cinta2 jugak…tpi tu semua duniawi…cinta pd Allah dan rasulNya lebih penting….jgn smp Allah tarik nikmat yg diberi baru tau nk mendongak ke langit

          0

          0
        • Anonymous says:

          jd isteri kena sll hot.. klau tak jd cm Andy flop poppy tu.. bila dah tak cantik ada point nk tambah lg. so isteri kena bijak. Asal kan pandai goda laki sendiri.. klau kita tak goda org lain tlg goda. bila minta cerai nnti isteri jugak berdosa sbb konon nye tak pandai jaga suami.

          1

          0
        • Piah Skema says:

          Pikat suami dgn membelakangkan Allah? I am not judging bunga n ashraff coz we never know bila Allah bg hidayah. But Cik or Puan Azlin, kesian awak.. sepatutnya kita letak Allah di tempat pertama..bkn suami atau org lain.

          0

          1
        • Anonymous says:

          tak percaya lah klau ada laki kata tak nak isteri mcm si Bunga ni.. laki pakai serban pun cnfirm klau ada pilihan akan pilih si Bunga ni..

          1

          0
        • Azlin says:

          okay Cik/Puan Piah Skema.. you are right… May Allah Bless you…
          Sorry Sbb bg pendapat yg agak kurang islamic.. just based on my observation..

          1

          0
        • NotAllGuysDigFreeShowGirls says:

          Cinta pada Allah didahulukan. Bagi wanita pun wajib menutup aurat. Kalau isteri tutup aurat tapi suami bernafsu pada yang tayang free, itu antara suami dgn Allah Dan yang menayang tubuh badan secara percuma tu . Hakikatnya wanita yang solehah dan menjaga auratnya adalah yang paling manis. Bunga is not bad looking. But I prefer being the only man who sees my wife. Her beautiful body and beautiful soul.

          0

          0
        • Sarah says:

          100% setuju. ramai yg hipokrit!

          0

          0
        • Anonymous says:

          klu dah name jantan… bini seksi tayang tetek 24 jam pn bole cri lain gak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          azlin bodoh..asben ko pon tayang body ko kat jantan2 laen ke..
          org jantan nanti buat gambar ko utk melancap, ape ko rase..nak melancap je tgk gambar ko. termasuk kawan2 asben ko, ipar duai ko..haha ape ko rase, tu gunanya tututp aurat, atau at least suami tu jaga isteri jgn buat free show body bini tu.
          kalau suami mate keranjang itu dosa die, isteri tak de kena ngena dah..tu dosa die ngn Allah. at least isteri menjaga aurat.

          0

          0
        • azlin says:

          hi Anonymous June 3, 2015 at 8:14 am,

          ok I bodoh.. You pandai.. semoga berbahagialah hidup kamu yer..

          1

          0
        • lola says:

          haha.. well said azlin.. konon cari isteri sampai 4 bagai.. padahal kawin 4 sebab nafsu gataiiiiiii puiiiii

          1

          0
        • duniaaaaaa says:

          mmg terpaut habis..terpaut pd isteri..tp syg itu bukan cinta kerana illahi..itu cinta nafsu duniawi..bila kita iklhlas cintakan seseorang..menarik dia dari api neraka dan bimbing die ke syurga..itu lebih indah..dats y..bila kite cintakansesiapa pun..cintakan lah dia kerana allah…

          0

          0
    • Wak Doyol English Hazab says:

      Cantek betul si Bunga ni.

      Perempuan Indon dah kawen pun pandai jaga diri. Sangat cantik.

      Ifa Raziah? Amelina?

      Hidup diorang belum berakhir. Begitu jugak hidup kita. Jangan nak tuduh diorang sebarangan. Mati mereka belum pasti buruk. Mati kita belum pasti baik dan dalam iman.

      Dulu rancak jugak uols kutuk Mizz Nina. Sekarang tak terikut alim nya dia.

      0

      0
      • lola says:

        Anonymoussays:
        June 3, 2015 at 8:14 am

        aiikkk… simply label azlin as bodoh?are u smart enuffff b****h?? pls explain,….

        hellloooo u must be perempuan with tudung labuh busuk yang konon2 alim but mulut longkang busuk cam hati u juga,,, eeeiiii geli la u niii…

        0

        0
        • joe says:

          betul tu Lola. Aku sokong lola . sedap2 aje nak panggil orang bodoh kan? cara anon 814am tulis pun dah nampak macam budak dungu tak pergi sekolah. low kelas!!.
          And I agree 101% with Azlin. Spot on girl!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Xbaik cakap org tudung labuh busuk.. hmmm

          0

          0
    • kiah kokdiang says:

      tersemboq cekodok kak kiah tgh mkn ni tgok gambaq ‘romantis’ hampa..

      0

      0
    • PONDAN GERSANG says:

      PAKAI TIRAI LANGSIR WARNA PUTIH KE TUTUP KOPEK TU?,LEPER JE KOPEK MAK LAGI MONTOK

      0

      0
    • munah says:

      Aku ingat lagi aserap ni dulu kat uitm arau..dengan berpelikat pergi taraweh…..semoga dapat bimbing isteri untuk sama2 ke jannah. Amin.

      0

      0
    • Kak Mah says:

      Ye! Kak Mah suke komen gado2 ni! Gado lagi gado lagi~

      Pada Kak Mah, senang & simple jek.. Pakai la tirai tutup kopek, langsir tutup bulu, bikini polkadot! TAKPE! Tapi pakai depan laki masing2 sudah ler.. Yang nak upload masok ig kenapa? Mmg kene hot & spicy mcm ayam goreng mekdi.. TAPI UNTUK LAKI SAHAJA! Bukan LELAKI-LELAKI.. Jelas dan nyata?

      p/s: Komen yg kasi tambah pahala lah wpon bace blog gosip. Komen gado2 dapat ape? Huh~

      0

      0
    • Anonymous says:

      Eeee.Ashraff Sinclair dah balding haha

      0

      0
    • miss lollipop says:

      lantak ko la bunga, nak pakai gitu skali, dah laki ko benarkan,percutian family korang dah hidup korang pun dah mmg jauh dr islam… janji ko tak buat show free , tayang t*t*k coit ko tu mcm DD gambar secara rasmi dalam majalah…

      anyway, miss pernah tengok ada satu gambar ig kot, bunga upload gambar anak mereka noah kot tgh main2, tapi terselit kat tepi tu ashraf sinclair ni tengah smbahyang dkt rumah.. ada gak tergantung telekung bunga… so, mungkin dr segi pakaian mereka jauh dr allah, tp ibadah lain kita tak tau.. kita sama2 doa la moga mereka dan kita2 semua sentiasa dekat dengan allah dari apa segi pun..

      0

      0
      • ika says:

        biasalah, orang kita ni ramai dah confirm sebagai penghuni syurga, tu yang senang-lenang mengata orang lain akan ke neraka lah berdosa bagailah. yang mengata ni nak jugak aku tengok kat mana tempatnya, betul ke ke syurga?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yup, sana memang lain, klu jumpa pompuan pakai spageti strap masuk musolla solat kat shopping mall kat sana mmg perkara biasa, tapi kat sini pompuan harap je pakai tudung tapi solat pun tidak..

        0

        0
    • apa punya turr says:

      Apsal muka asrap cam orang tua umo 50an..??

      0

      0
  2. tulip says:

    nice place

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Yang sorang tu berpakaian xkene musim,jakun semacam.. Yang sorang ni terlampau seksi..macam2..

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    ni yg dikatakan islam hanya pada nama….semoga diberi hidayah pada suatu hari nnty.

    0

    0
  5. tudung kelabu says:

    haishh.. tak tahu lah nak cakap macam mana.. harap2 aku dapat suami yang boleh membimbing and mendidik aku kejalan yang diredhai tuhan..

    tu je yang aku mampu cakap :(

    **aku tak perlu suami ustaz, cukuplah dapat membimbing perkara2 basic tentang Islam.. thats all..

    0

    0
    • mizz cherry says:

      Semoga Allah memberikan hidayah kepada mereka berdua sebelum terlambat, ingatlah mati itu adalah pasti dan kita pun xtahu macam mana perjalanan kita di alam kubur nanti….

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Ape yg romantisnye kalu dh mcm ni… kalu Angelina Jolie n Brad Pitt aku leh trime lagi… puii!!!

    0

    0
    • ... says:

      angie dan brad pon tak macam ni.. depa sibuk mengasuh anak2 dan sedekah sana-sini .. lebih baik aku doa kan angie dan brad masuk islam dari doa kan mereka2 seperti pic di atas .

      0

      0
  7. GigiKuning says:

    Awak ni beragama apa??

    0

    0
  8. lin says:

    dua pasangan ni daring semacn.pakai baju ke tak tu..syurga ku di dunia..amboi romantiknya..

    0

    0
  9. Lara says:

    Motif BN buh cerita depa yang mmg langsung sepi ni kat sini? Nak suruh orang kutuk depa ni secara berjemaah lattewww.

    0

    0
  10. badang says:

    sweet sangat …pasangan ini bahagia dan hubungan mereka dirahmati illahi…sweet….laaa

    0

    0
  11. Si comel says:

    islam kat ic je..sian…da makin serabai aku tgok si asrap ni..haha..bcl mcm iras mawar rasidla..huhu..

    0

    0
  12. lala says:

    gigi kuning..tiru kata kata siti nampk..”awak ugama apa” takde ayt original ke??

    0

    0
  13. linda says:

    Parthenon tutup. oppsss..

    0

    0
  14. ... says:

    dah malas nak komen pasal seksi meksi.. nanti ada org asik balas pasal mengakhiran masing2..

    cuma ada satu pic tu mcm kerbau tgh ‘berkubang’ jaa..

    0

    0
  15. aku pun bahgia says:

    Abg nara ayat tak tahan…cuti je tambah ahli keluarga baru…nk jugak la teeeww

    0

    0
  16. lal says:

    nara pandai eh siarkan blog cerita mcm ni..sengajalah tu nak kita kutuk artis yg dah lama tenggelam kt malaysi ni..pandai abg nara puji memuji tak iklas.

    0

    0
  17. damai says:

    Biarlah dapat suami yg perintahkan kita berhijab dan pakai longgar. wpun ada org kita ckp jk nak bertudung biar ikhlas tak perlu suami suruh, it mata manusia tapi dimata Allah, hang ikhlas ker tdk tetap harus pakai, kerna pakai pahala x pakai dosa. Hati ikhlas lain bab,

    0

    0
  18. minah jambu sayang nenek says:

    best nyeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

    0

    0
  19. Anonymous says:

    gambar bunga atau perempuan laen berbikini atau terlalu seksi tak payah lah kot di copy paste untuk ditampilkan, taklah buat orang laen kutuk diorangkan, hidayah bisa datang bile sahaja,respeknya, tak pernah dengar gossip buruk rumah tangga diorang ni, walau artis kahwin beda negara

    1

    0
  20. kesian kau says:

    mcm haramjadah

    0

    0
  21. mawar says:

    layan view lagi baek drp korang sibuk nak ukur dosa pahala org….dh jejak tempat ni beberapa tahun yg lalu…greece , santorini tmpt best..lebih best dri london yg tmpt che ta byk borong paper bags…

    0

    0
  22. BATU BATA says:

    CONTOHILAH PSNGAN NIE…MCM BCINTA,,YG BURUK JDKN SEMPADAN,,,YG BAIK IKUT TELADAN.MCM MN BUNGA LAYAN SUAMI,N ASYRAF LAYAN IS3…X SEMESTINYA SEKSI NK LAYAN SUAMI,SEKSI DLM BILIK DHLH,,CARA LAYANAN BLEY IKUT BUNGA

    0

    0
  23. gatai says:

    mmmm lazattt dan sedapppp dua2 sedappp nyumm nyumm

    0

    0
  24. Pak li says:

    Lebatnye jambang ko serap.. tak geli ke bunga cium ko..

    0

    0
  25. lala says:

    dear BN, do you have to post those pictures? kau pun dpt dosa jugak tau nara.

    0

    0
  26. lana says:

    niat nara memang nak suruh org komen…dia sendiri nak keji takleh kang org ckp dia berat sebelah si nara lonjak2 kesukaan bila org kutuk cerita yg dia post.bukan aku tk tahu muslihat nara.

    0

    0
  27. lolipop says:

    gambar yg first kat atas sekali mcm Adam dan Hawa di jannah..

    0

    0
  28. nnn says:

    macam ni la baru wanita terbahagia di dunia

    kat akhirat belum conform

    0

    0
  29. Linzy Longkang says:

    romantisnya dorang best tgk tapi Nampak ashraf dah botak ker pic no 2 tuh?

    0

    0
  30. Ko ado? says:

    Best nya pegi Greece!! Yg kita tak dapat pegi memana ni tgk je la pic org lain yg pegi and…… kutuk! Hahahahaha.

    0

    0
  31. Beyonsee says:

    Oii kaum Melayu Islam disini…they don’t give a shit about all your comments lah! Apa yang mereka buat..itu antara mereka dengan Tuhan. Kau orang sume tak payahlah nak cakap ape2…kau orang sume baik baik..akhlak bagus..aurat tutup..hati bersih…keep it that way. Tak yah nasihat atau kutuk couple ni di sini. Bukan diorang dengar pun. Dah hidup diorang macam tu. Kalau nak “doakan” couple ni..doa dalam diam diam lagi bagus! Kalau tak nak, just shut up lah! Ok Bye!

    0

    0
    • Anonymous says:

      tengkorak mung,akal makruf nahi mungkar tu wajib,jangan hidup dalam sekular yang membenarkan perbuatan yang Allah swt tidak suka berluasa.Sebab skrg berluasa keruntuhan akhlak kerana di sebabkan orang seperti kamu yang tidak mahu menegur perbuatan yg di larang Allah swt.

      0

      0
  32. haterz says:

    dulu msa gmbr che ta mcm bercium mulut dgn zain kecoh satu malaysia..yg ni knp x bsing plk..dh mmg sah2 buat mcm 2..ashraf,lain kali semua aksi 2 dalam bilik sudahla,awak 2 muslim..take note

    0

    0
  33. ella says:

    asyraf nikan dia bnyk berangan style indon campur omputih.bahasa malaysia jarang2 digunakan.tak caya cuba tgk youtube.mandang cakp indon je.lupa aal usul.mentang3 bini org indon. pas tu more to omputih.anak diajar bahasa indon.atau omputih.melayu tak langsung..pernah aku tonton satu rancangan tv indon..dia kata dia pilih jakarta dari KL.kang bila dah tak handsome dah tua botak plak tu kang bunga sejambak cinta lestari cari lain baru padan muka hang.balik malaysia baru nak ngadu nasib.skg bolehlah kau action.

    0

    0
  34. Sheena Kebal says:

    Cantek BCL mmg sesuai dressing camtu bila ke situ, tak kan nk pakai jubah kelambu tutup muka bagai mcm Yatt pulak?

    0

    0
  35. unknown says:

    sweet couple.. love them both.. but………

    0

    0
  36. indon and ilmu guna-guna says:

    ilmu minah endon apa nak heran

    0

    0
  37. taklerbaiksgt says:

    tak tau nak kata apa..semoga Allah bagi hidayah pada kita semua..ameen

    0

    0
  38. Anonymous says:

    kotor & selekeh diorang berdua nie..

    0

    0
  39. mok says:

    banyaknya taik lalat kat dada BCL… x terkira uolls..

    0

    0
  40. coli says:

    no coli … ah free…. bunga mana suka bercoli

    0

    0
  41. intan says:

    sapa yg ambik gambar dorg kiss tu
    cam poyo je kalau suruh org ambikkan
    kalau timer pon yee ntah pape
    show off and annoying

    0

    0
  42. sayangnya says:

    sayangnya,

    mereka hanya kekal sebagai pasangan di dunia. biar depa enjoy hidup depa dengan cara depa. insyaallah, langit x runtuh pintu taubat masih terbuka.

    kalau kita buat sebijik dosa besar and kita sedar, dan kita terus buat and buat, boleh jd kufur.

    rilek lah, akhir zaman dh dekat dah, sprt termaktub, akan ramai masuk islam, tapi islam yg KOSONG. sbb kahwin ikut psgn. harta warisan. n so on.

    sdgkn ic ISLAM pun sama mcm haram. what we expect?

    sygnya pun penah jd hamba yg menzalimi diri sendiri. syukur sgt Tuhan x tarik nyawa.

    0

    0
  43. Melayu says:

    sorry…hmm..melayu ke dorang ni..? nak sebut islam takut nanti kata tak baik ngata org

    0

    0
  44. Anonymous says:

    asraf ni kan penah buat kontroversi pasal vow renewal.. mcm kristian tu.. so uolls pikirlah sendiri.. ke arah mana dorang nie..

    0

    0
  45. wanie says:

    Janji dowg halal. Dosa pahala tuh urusan dia dengan Allah. Jgn wat dosa kering. Nak nasihat, biar direct. Kalau x, ramai lg yg sedara dekat dgn pasangan nie boleh BG nasihat.

    0

    0
  46. harap sedar says:

    BCL tu cantik tapi satu je yg kurang digemari..
    dia x pandai nak tutup aurat..
    adakah agama islam diajar begitu..
    bkn nk tunjuk alim..
    dan bkn nk tunjuk krng ajar..
    tapi xnak agama islam rosak disebabkan semua ni..

    0

    0
  47. fantasia says:

    xboleh ke kalau x letak gambar bercium??
    tau la mesra pon..
    gile betol

    0

    0
  48. fantasia says:

    saya bukan jealous

    0

    0
  49. Hamba allah says:

    salam . maaf kalau saya komen menimbulkan rasa kurang senang . bagi saya ashraf sinclair memang berani . tetapi dalam islam seorang suami WAJIB menutup aib , maruah dan kehormatan isterinya . isu tutup aurat to kita berserah pada Allah untuk menilai . sebagai seorang isteri , kita haruslah berfikir kesan-kesan apabila melakukan sesuatu meskipun baik atau tidak . yang paling penting istiqamah . tq .

    0

    0