Written by AbangNara | May 19th, 2015

Fuh!!! Baru episod pertama tetapi drama Dia Isteri Luar Biasa (DILB) nampaknya telah mencipta fenomena yang tersendiri. Kalau selalunya episod akhir baru ada viewing party, untuk drama DILB ini ia dilakukan untuk episod pertama. Puluhan peminat drama dan novel ini telah hadir. Tambah menarik, pelakon utama seperti Shukri Yahya, Fathia Latif, Ziela Jalil dan Elizad turut sama hadir. Seronok pulak Abang Nara tengok para peminat diberi berkesempatan bermesra dengan pelakon-pelakon DILB.

dia isteri luar biasa

Nombor rasmi jumlah penonton episod pertama DILB tidak lagi dikeluarkan. Namun berdasarkan media sosial, ia telah ditonton oleh jutaan rakyat Malaysia. Trending nombor 1 di Twitter lagi!!! Watak paling menarik sudah tentu Keith Foo yang menjadi lelaki lembut. Muka macho, kacak dan gagah, sekali sotong. Hehehe.

dia isteri luar biasa

Berdasarkan episod pertama, ada harapan untuk drama Dia Isteri Luar Biasa mencipta rekod yang tersendiri. Lakonan pun semua mantap-mantap. Sama-samalah kita nantikan perkembangan drama ini. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar TheDialogue.

dia isteri luar biasa

 

P.S: Event selalu boring tak ada aktiviti? Inilah masanya untuk gunakan Funthography Photobooth yang menjanjikan FUN/keseronokan untuk majlis anda. Klik sekarang di sini untuk mendapatkan diskaun sehingga 40%. Anda dan para tetamu pasti bergembira. 

dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa
dia isteri luar biasa

39 responses to (21 GAMBAR)Sekitar Tayangan Bersama Peminat Episod Pertama Dia Isteri Luar Biasa

  1. noi unni says:

    NOVEL VERSION BORING SKIT..SLOW
    HOPE DRAMA VERSION OK SIKIT

    0

    0
  2. Yeke says:

    Drama macam ni pakai seksi meksi suka pulak. Drama HP kutuk kemain lagi. Peoples nowadays *sighhh

    0

    0
    • zana says:

      hati perempuan tu, kaku mcm nk mati. dh tu, duk bangga sgt ngn status tengku mengku bagai. tp, drama ni aku belum tgk pn lg .. tgk synopsis la.. at least pelakon boleh blah skit .. xde lah nk control ayu & merajuk cam bodoh yg boring .. ..T___T

      0

      0
  3. Anonymous says:

    citenya best..dh tengok smlm..klau cite HP tu memg le patut kena kutuk ..heroin nya kaku..cite lembab…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kaku sbab xde adegan peluk gitu??

      0

      0
    • akula says:

      HP tu memang kaku..tak caya cer tengok balik kat tonton — cth:amik babak paling simple kat final ep tu.. time si mia tu borak ngan kawan dia si sarah tu..haha..kitorang satu family gelak..janggal betul scene tu..2 2 macam menghafal skrip..haha..cari keja lain la mia ngan kawn dia si sarah tu..belakon memang tak boleh ..haha

      0

      0
  4. cikbies says:

    citer HP cerita yg suci murni biarpun pelakon pompuan asal bertudung tp bebas pegang tangan bukan muhrim.. berlakon kayu kayan pun takpe bluerghh muntah ijau.. woii kau pakai tudung tayah gedij berlakon pegang sane sini la wei wat malu org yg betul2 bertudung ja

    0

    0
  5. Aina rashid says:

    kalu cita mcm ni pakai seksi2..xpe pula..tapi kalu cita hati perempuan yg pakai sopan, bertudung..xde adegan sentuh2, peluk..korg kutuk..haishh..x faham org zaman skrg..bende baik kene kutuk, yg tak brapa baik..org bagi sokongan plak..lgpun, mia ahmad tu baru lagi..baru je dpt watak utama..xde laa kayu sgt..kne bagi ruang utk dia perbaiki acting dia..

    0

    0
    • Gadis says:

      Kalau tengok iklan awal2 lagi dah tayang peluk2 bagai baring2 bagai.. Cerita macam tu ke korang suka sebenarnya ? At least HP tak macam tu. Lakonan dorang ada batas nya. Heroin kaku pun sebab 1st time berlakon jadi watak utama. Bagi lah peluang. Fathia ni mula2 pun bukan pandai berlakon sangat. Seksi lagi tuuuu. Cerita TLU pun sama. Heroin seksi kemain..

      0

      0
  6. GigiKuning says:

    first tengok da terpaut dengan cite ni..tp TLU ttp di hati.. mujur ada kyra pengubat rindu

    0

    0
  7. zikry haikal says:

    sy nampak trending pasal jongin kat sini..:)

    0

    0
  8. just saying says:

    jln cite macam drama korea ‘perfect couple’. kalau dewi tu ade sakit kanser nnt, betullah tu tiru sebijik.

    0

    0
  9. zabedah zabit says:

    bedah dah mula start muak dengan drama kat tv3.

    start dgn Love u mr arrogant,kawen terpaksa, lps tu rindu awk 200%,istiharah cinta, hati perempuan..semua kawen terpaksa,kontrak..dan the next adalah dia isteri luar biasa..

    nmpk sgt perkahwinan bg org islam boleh di kontrak,boleh dipaksa..kawan bedah siap tanya,,org melayu kat msia mmg kawen boleh buat main-main ke,kontrak2..kalau satu dua cerita macam tu ok lah..ni sampai berlarutan…

    yang nmpk ok sikit..Teman lelaki upahan, sebabb bkn depa kawen kan..kerana terpaksa aku relakan pun ok jugak..

    aku dah stop tgk ..smpai ada cte best dan lain sikit, terus terang tv1 cte lg best dari tv3..yg banyak buat wanita melayu mengharap lelaki plastik..

    cte dia isteri luar biasa,awal2 dah tunjuk melayu islam takde pegangan hidup..nak anak..pi dptkan suntikan sperm..

    helooo mufti2 ..bersuaralah..

    0

    0
    • nero says:

      betul tu. aku rasa drama tv1 lebih best dr kt tv3. cuma bru ni akut gk ada sejadah yg terbentang kt tv9, lakonan siti saleha n beto. cite tu best. lakonan beto mantap. fathia, sory lakonan dia ala-ala bolehla. nak kata mantap tau hebat, aku tak feel lakonan dia. syukri yahya, ermm lakonan ok, tp kurang minat.

      sebenarnya, lakonan cam engku ismail, namron, bront palare, antara pelakon yg taklah sepopular zulripin ke aron aziz ke, tp lakonan mereka kategori mantap. perempuan pula aku tengok nadiya nisa n izara aishah boleh bawa watak dengan jiwa mereka dan tersendiri. apa-apa pun aku respect fauziah nawi/allahyarham azian irdawati. they are awsome!

      0

      0
  10. safiq copot says:

    tahniah tv3 + penerbit kerana berjaya melalaikan manusia untuk melengahkan maghrib dgn citer mcm ni…

    0

    0
    • aku says:

      tak jugak..aku masuk waktu je terus solat maghrib..xde la plak nk lengah2 ni..xtau la org lain..bersangka baik la..harap2 masing2 dpt solat awal waktu

      0

      0
  11. Anonymous says:

    Kenapa Cerita ni follow macam cerita Korea ” Bad couple Perfect Match” . sama tau…. x de idea ke

    0

    0
  12. mojo says:

    Drama pengalak pembuangan bayi.

    0

    0
  13. dotdot says:

    drama melayu terkini..adptasi novel..btw,sekaku lkonan mia dlm HP,uolss tgk betapa kaku keras lg lkonan maya karin lm 1st movie die No Problem..mule2 bru blakon mmg mcm tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul..walau mia kaku pun..tp dia jaga batas dia dgn pelakon lelaki..tidak bersentuhan..kalu bersentuhn pun berlapik..berbanding dgn yg hebat lakonannya tp peluk cium pegang sana sini buat apa..ini mia punya first drama as main cast..so dia masih baru n still boleh improve

      0

      0
  14. Neutrall says:

    Tiada istilah kaku bagi yg mereka yg baru menempa nama dlm industri ini. Jgn buat perbandingan dgn mereka yg sudah ada pengalaman. Utk berlaku adil, bandingkan yg kaku dgn lakonan pertama as heroin org2 yg kini sudah ada nama. Beri mereka peluang jgn sampai satu hari nanti mereka akan jadi somebody. Mcm kerja dr, 1st time bedah mayat, mau menggigil kaki. Takkan nak suruh dr yg mmg brpengalaman buat kan. If course result superb babe!
    Sy rasa adegan romantik tu boleh dicipta tanpa ada peluk, pegang sebagai. Sy bkn nak memuji tp melihatkan rating HP n all the supporters, it’s undeniable that story has created its own aura sampai ramai “sawan” dgn ke”romantikan” the couple.
    And pls dont comment abt the logic tak logic sbb drama malayu ni byk yg tak logicnya. And kita org biasa mmg tak tau kehidupan tengku2 ni. And if there is anyone out there to be a tengku, i rasa u dah salah pilih drama sbb org kaya2 ni mana nak layan drama melayu ni. Kita org biasa ni je yg meroyan!

    0

    0
    • Anonymous says:

      tengku lah sangat…..family tengku pun biasa2 jer, panggil nama pun ayah mak.
      penulis novel pls do some research before you write another novel, k.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ermm ramai jugak yg baru2 belakon..tp x kaku… mcm Zia dulu, first2 dah meletop… ni ada yg dari episod pertama ke episod last , we cannot follow dia pye ‘feel’ … sedih kita x sedih, marah kita x marah…. hadoi….

      0

      0
  15. miss pinky says:

    Lagi suka watak siti elizad jadi kak long dlm citer ni. watak hidup. xperlu nk over2 acting, but she looks awesome walau cuma pakai baju kurung mcm makcik.

    0

    0
    • hihihihihiii says:

      sebab tu ahkak minat siti elizad ni dr dolu2… suka dia berlakon..mmg best..watak apa pun

      0

      0
  16. hurmmm says:

    hurm baru tengok cerita nie.. and rasanya cerita nya ada banyak persamaan dengan cerita bad couple (cerita korea) pasal seorang perempuan nak anak jugak tp x nak ada laki.. mcm bulat2 pon ada part pukul ex husband kat lampu isyarat.. hero dia keja prof yang lain nya heroin je and ubah2 sikit. hurmmm kebetulan kah ini? jeng jeng jeng

    0

    0
  17. kiah pekasam says:

    TEMAN LELAKI UPAHAN BEST!

    0

    0
  18. noorlatipah says:

    kenapa noorlatipah tengok ade gambar akim.

    0

    0
  19. kaklong says:

    kalau biasa baca novel inggeris..jalan cerita kahwin kontrak , hero heroin mula2 benci kemudian suka…kebanyakan isi ceritanya macam novel bahasa inggeris terutama novel romance…cuma diolah untuk sesuai dengan cara orang kita…mmm tapi kalau betul caranya menarik juga.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Lakonan dan pelakon dlm cite ni best bangat!! x leh nak compare dgn yg sebelom ni…
    byk yg kaku kelu… sorry to say.. hero ok , heroin not ok.. tp DILB ni all sampai ke extra2 pun meletop! pandai cari casting..sesuai dgn watak masing2 .. 20 bintang…yayy

    0

    0