Written by AbangNara | April 20th, 2012

Kalau tak kenal siapa itu Scha Al Yahya, pastinya Abang Nara dah ingat awek Korea mana ntah yang menggayakan fesyen baju spring ini. Serious nampak ala-ala Korean. Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini.

scha comel

Lagi 20 keping gambar Scha Al Yahya dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada laman web Trendsetter.

P.S: Aksi jurugambar berani mati


scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel
scha comel

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

415 responses to (21 GAMBAR)Scha Al Yahya Gayakan Fesyen Spring, Serious Korean

  1. 009 says:

    ish xboleh pendek lg ke seluar tu scha……

    0

    0
    • parti bebas says:

      perghhh…mcm ni ke Awal ko nak buat bini? dia kasi org lain dulu tgk paha die sblm ko!!!

      0

      0
      • senyum says:

        scha mesti kene hentam..huhuhu.. no komen yg penting aku nk jaga diri aku dan family aku hehehe.. aku sibuk psl scha pakai pendek rupanya kaum keluarga aku lg teruk..minta2 di jauhkan..

        Awal nye pilihan so terima je la kn, dia yg lebih kenal sape scha ;) bab aurat nih Awal kene bimbing la ye..huhuhu

        0

        0
      • Anonymous says:

        gila… bukan muda lg nak pki cm tu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        dia kawen bukan setakat nak tgk peha scha, nak tgk badan scha, dia kawen sbb nak jalani hidup bersama… sibuk sgt, mesti korg ni x kurus nak pakai mcm ni kan kan??

        0

        0
      • papa says:

        ala..entah2 awal dh tengok dulu kot sebab tu lah bakal bini dia berani tunjuk huhuh.. kite nie mana lah tau, yg sepatut nyer dh tengok dulu ke belum.. yang tau tuan empunya badan je….

        0

        0
      • korok says:

        kalu die nie org korea….dielah korean yg paling huduh….
        kalu die ni org islam…..dielah yg super tersimpang jauh dari Islam..(kata jahil nanti marah plak)…
        kalu die nie tunang org…..tunang & bakal2 mertua dielah paling malang…..
        kalu die nie bini org……..dielah bini yg mempunyai laki paling dayus..!!!

        malangnye…dielah tunang kepd bukan sebarangan org….AWAL ASHAARI namenye….as a conclusion, your marriage is such as waste la AWAL kalu sekarang pon ko x pandai jaga maruah pompuan yg bakal ko binikan nie…

        0

        0
      • nini says:

        ko ingat ko cantik sgt ke scha pakai camtu….dahla x macam korean langsung..abg nara nie x pakai spek agaknye…
        bab jaga aurat..fuhhhhh..dah lari jauh tuh…
        ini org yg awal nak kawen??!!! hah hah..

        0

        0
      • Anonymous says:

        abang nara, dieorg slalu ckp
        ko bukak aib orang, ko menyampaikan berita negatif tntg org
        kat fb beauiful nara pon, ada antara mereka ckp

        “Mira Zali : jumaat oh jumaat..bg nara..jgn bkk aib org sgt..ank anda nnt pn mmbsar jgk..T.T ”

        “Ahmad Syuxer : abg nara..sudah2la dedah gambar seksi di hari yang mulia ini..maut tidak kenal erti lokasi,masa dan situasi..janganla terlalu texas k..try2la pandang ke mekah.”

        ko tak rase ape2 ke bile dieorg ckp cmtu?

        0

        0
      • Sakit mata says:

        Mak oiiii.. Bangga sgt la dedah peha mcm tu.. Malu la skit oii awak tu dah la tunang org.. Tak lama lg nak menikah.. Kalo sayangkn bakal suami ko, jaga aurat dr skg.. Bape ratus ribu ko dpt amik gamba mcm ni? Ish kalo aku tak ingin nak terima duit utk dedahkn aurat sampai mcm ni.. Agaknya kalo ade offer pakai bikini pun ko sanggup! Mntk dijauhkn la pmpn!! Naudzubillah!

        0

        0
      • Anonymous says:

        tq scha coz bg aku tengok peha ko yg putih tu.peha ko cantik….

        0

        0
      • Kawan baik Spongebob says:

        Anak abg nara perempuan kan? xtakot ke..?

        0

        0
      • cheers says:

        AWAL…kalu camnie ko didik tunang ko jage maruah…..alamatnye x berAKHIR ke syurgalah bini ko…walaupon ko sayang-sayangkan die…walaupon ko halalkan makan minum die…..walaupon ko x penah marah die…walapon syurga die bwah kaki ko..tp hukum Allah no. 1….yang akan ditanya adalah ko…dan semua bergantung pd jwpn ko…

        0

        0
      • terima kasih scha. saya tak perlu ke korea lagi. plus, kamu tak pakai botox hatta buat operation macam minah korea yang mengerikan itu.

        0

        0
      • non says:

        aku bagitau awal2 ea. aku bukan balaci abg nara, bukan jugak nak sokong dia tapi ayat abg nara bcakap pasal sesuai dgn cuaca malaysia yg panas adalah ayat perli a.k.a sindiran a.k.a sarcasme.

        @__@

        0

        0
      • melah himbusan bayu says:

        sesuai le dengan awal coverina tu… ahaks!.. enjoy! lagu ni buat bini…. ke awal… dok dedah peha… skit lagi nak ke celah bedah tu… mcm mcm le…. perangai artis… malaysia… mengalahkan….. bolly holly… dah ha! ha!…

        0

        0
      • hantu kak limah nak balik mana weh..??!! says:

        hm…., klu utk si awal tu, ok lh ni. cer korang selidik2 awal tu sapa? ha…, diorang brdua tu dh d kira sekufu la kn?? tk kn minah ni nk ngan laki2 alim N awal tu nk ngn pompuan tutop rapat?? kira sesuai lh ni. hambek…

        0

        0
      • aku laaa says:

        SERIUS tak macam korea. tolong lah, paling singkat ke seluar tu?

        0

        0
      • Scha Awal says:

        suka hati orang la nak pakai mcm tue….bukan mak bapak korang yang bagi aku makan!!!!

        0

        0
      • lisa says:

        malunya tgk

        0

        0
      • bkn die hard fan neelopa says:

        scha ni umo die brape, 18 ek? xpaya nk bajet korean sgt laaa…umo da mningkt da pun..

        0

        0
      • blue aQua says:

        klu tak suke tgok….xpayah tgok…abis criter.. xpayah duk komen2 mengkritik or menghina or seumpamanya…xda guna lah….. X dpt ape pun…yg anda dapat HANYA DOSA……… mgkin anda lebih teruk drpd org yg anda smua sedang bahaskan….cuma x sedar dgn diri sendri…. huhuhuhu…

        0

        0
    • xnak mjlis grand says:

      adoi..berpinar biji mate.agama ape ni.xrase pape ke tayang paha smpai cmtu sekali

      0

      0
      • hehe says:

        muka die ade ckit2 macam muka kuda..huhu lagi2 kalau wat muka masam…aku perasan masa die punya pic pakai baju pengantin…jgn mara..hohohoh tinggi x imaginasi ku ini

        0

        0
      • AWANNANO says:

        1) SCHA SANGAT BERDOSA KERANA DEDAHKAN AURATNYA UNTUK SATU DUNIA TENGOK.
        2) KITA YANG MENGOMEN TURUT BERDOSA KERANA DAH MENGELUARKAN KATA2 YANG TIDAK ELOK.
        3) ABG NARA PALING BERDOSA KERANA DENGAN SENGAJA MENAYANGKAN AIB ORANG UNTUK DIKOMEN.

        HUHUHUUHUUHUUUUU

        0

        0
      • Scha Awal says:

        tak..tak rasa ape2 pon…okey jer…selesa lagi..yg korang duk menatap gmbar2 saya apa hal?? dari mata timbul dosa dalam hati…kalau mata dah buat jatuh dalam dosa..baik buta kan saja…

        0

        0
    • manusiakesian says:

      kesian dekat bakal suaminya.. mahkota(aurat) bakal isterinya tersiar menjadi tontonan umum…. habis dah x spesil! aaishhh.. Malaysia nie panas . Panas lagi hari kelak!

      0

      0
    • Anonymous says:

      sblum kawen start dedahkn ckit2 apa2 yg ptut..nti lpas kawen bln dedah bnyk2 yer..mcm yg bru lpas kawen ari tu.. before kawen sopan je..ala2 gadis melayu terakhir gitu… lpas kawen je, trus terdedah sna sni..yg patut disorok pn ditunjukkan jgk..

      0

      0
    • Ak yg comel says:

      serius xlawa langsung baju2 die.

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ak..ak.. ko mane pegi lama x nampak..??

        0

        0
      • DinDa says:

        dah kena hentam bagai ni,pasni scha mesti wat statement “saya minta maaf, ini atas permintaan photgrapher”…
        hahaha..tau dah…

        0

        0
      • watever says:

        br blik dr korea semlm..skrang tgh musim spring..bj dorang mmg byk yg lawa2..tp wlaupn tgh spring dorang still pkai legging.xla mendedahkn peha mcmni..yg pkai mcmni tnpa legging adalah p*… waktu mlm kl nk kenal coz walaupn spring tp angin kat sana still sejuk..mlm kat sana suhu bwh 10 celcius..

        0

        0
    • Anonymous says:

      macam bapok lapar

      0

      0
    • popopyeyeh says:

      Dah mcm pondan uitm aku tgk scha ni.

      0

      0
      • Anonymous says:

        asal uitm ?? -_-“

        0

        0
      • noni says:

        mayb popopyeyeh ni ex-uitm..sbb tu la die tau muka2 pondan uitm..w/pon kt U len pon rmai pondan..heheh

        0

        0
      • popopyeyeh says:

        aku pernah study kt uitm segamat.
        bersepah pondan.
        mcm mka scha ni pon ada.
        lagi lawo pon ada.

        0

        0
      • milah jembes says:

        i don t like budak uitm terutama budak art… menyampah… dahlah berlagak… kerja nak gaji mahal tapi kerja tak reti.. harap mengediks… dan glam jer… alasan janji dapat masuk u… course tu masuk pasal dapat jer…. minat takde… kua nak berlagak.. sorry le… i ni bidang art & design… … pernah le tgk bebudak melayu kita ni .. yang ambik course ni kat Uitm… apa jadi last jadi kerani jer.. ambik… sedarlah skit …. tu yang patut kena bayar lik utang belajar.. ptptn.. tu.. ha! ha!… tu le time belajar nak berlagak berDSLR… le iPAD le.. bila kerja habis tak reti….. last jadi hampeh!…. sedarlah ye… opsss terlebih sudah… awalnya nak cerita pasal awek awal last tahan kencing lak… ahaks!… saya tak minum sebab saya demam… ha! ha! saya pakai suar ni sebab saya panas…

        0

        0
    • aku.. says:

      “Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini”??? kt neraka nt lg panas tau bang nara…

      0

      0
      • secah alcahya says:

        cari duit lebih bang.. seksi pon seksi lahhh..nk kumpul wat kawen ni.. nnt nk wt grand2 continental.. leh bang akhir dok melutut or guling2 lebih ms wedding kitaorg coz i nak tempah rumput kapet tebal2, mahal tauuu… auwwwwww.

        0

        0
    • aku.. says:

      Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini??? kt neraka nanti lg panas kot bang nara….

      0

      0
    • ngata orang dia yang lebih says:

      manusia sekarang sibuk hal orang lain tanpa lihat bagaimana keadaan kaum keluarga dia sendiri.. sangat kesian #beringat

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tu la pasal…..

        0

        0
      • gelabah says:

        agaknya anak2,adik2 korang tengah pakai camni kt bandar tu..cuba tengok..hahahah.. sibuk sangatkan hal org lain..tengok2 hamek,anak,adik sendiri pakai camni..sbb bler kite sllu kata org sure mesti kene balik kt korg sendiri..alah,korang ni if baik la sangat, tidaknye masuk blog gosip hiburan bagai..korang tengok lah ustaz dan ustazah de ke msk blog camni?de ke terus kritik kutuk hentam bagai mcm korang?dorg berdakwah melalui page dorg sendiri..pegi tengok page ustaz dan ustazah byk kasi kata2 membina.. mcm ustaz azhar idrus.. selalu bagi nasihat yg anak2 muda boleh folo ;)

        0

        0
      • cermin diri sendiri laaaa says:

        elehhhh ko pun 2×5 gak… masuk forum gosip ni pun sibuk nak tau hal artis kan..kann.. pi lahhh cemin diri dulu.. cakap nak nampak cam pandai tapi lagi nampak B*D*H

        0

        0
    • Cik Ketom says:

      Ingatkan dah nak jadi bini orang pakaian tu makin elok tapi makin hado.
      Sorry le Scha tak cantik langsung kau tunjuk2 peha tu.

      0

      0
    • Abang Nara kaki bodek says:

      “Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini.”

      Abang Nara oii. Ko ni tak habis2 nak membodek. Sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas? Masalah nya sesuai ke dipakai oleh orang Islam? Abang Nara ni menggalakkan orang bukak aurat ke?

      0

      0
    • mimi says:

      tak suka all the pics sebab seksa mata memandang

      0

      0
    • Lovelyvic says:

      Siapa yg kata abg nara ni sengaja mendedahkan aib org, memang lawak giler…
      Gambar ni gambar dalam bilik tidur ke? gambar peribadi ke? atau gambar kandid ke?
      atau … Gambar ni nampak diambil secara curi2 ke?
      Kalau tengok dari gaya Scha ni…. dia mcm rela je posing mcm tu…
      Siap dengan cameraman, posing gaya2 model, memang untuk tatapan umum pun.

      Bukan nak backup abg Nara pun, tp kalau nak jadi ustaz ngan uztazah kat Nara ni biar ckp pk dulu…. ni nak tunjuk pandai tak bertempat, Adik beradik Scha ke?

      p/s: Betul kata majoriti, semenjak menjak ni mmg kekwat giler pmpn ni… Pergi boikot siaran langsung kahwin dia…. biar astro terasa rugi membeli… biar dia tau… bukan semua benda ko buat org suka,

      0

      0
      • dean says:

        “Siapa yg kata abg nara ni sengaja mendedahkan aib org, memang lawak giler”

        er…lawak ke?mcm tak lawak pon..

        0

        0
      • Lovelyvic says:

        Pada aku lawak, lawak sbb tak sangka ada ustaz / ustazah tak bertauliah layan blog gosip lepas tu tunjuk kedangkalan otak yg tak bertempat konon2 bagus.

        0

        0
      • nk cakap ckit... says:

        bg saye abg nara xdedahkan aib org..btol mcm cik lovelyvic ckp…scha yg mmg rela hati dan dgn penuh rase gembira bergambar mcm tu…cume bg saye abg nara xperlu wat entry ni…rase mcm citer mcm ni xperlu…secara xlangsung abg nara turut dapat same dose menayang gambar yg mendedahkan aurat…klu abg nara xpublish, at least tuan punye badan je yg berdose…abg nara xterlibat ape2..tp bile dah abg nara tolong tayangkan, dapat gak la tempiasnye…

        0

        0
      • sarah_nina says:

        bagi aku senang aje. Bila scha buat mcm ni dia mesti dah tahu akibat nya. Melainkan dia memang rela dan suka dirinya dikritik. Atau dia memang bengap tak dapat nak pikir apa tanggapan masyarakat kalau berpakaian mcm ni.hmmm

        0

        0
      • tapi dia memang selalu macam ni apa? cuma sekali skala je terakam dan publish kat net.

        0

        0
      • Referee says:

        To lovelyvic: Aku rase ko yg x paham isu sbenanyer. Kalo si Nara ni post gambar2 ni dlm blog die, secare otomatik la die dpt saham dosa nye gk. Sbb kalo die x post, kurang la org yg dpt tgk, maka kurang la sket dosa nyer.

        Kalo tu gambar ko, ptt la ko x rase apa2. Ko sendiri pn x reti nk tutup aurat.

        0

        0
    • Muda lagi, 14 tahun daa -.- says:

      nara kau sokong orang dedah aurat kan ?? geli puloks nak sebut abang .

      0

      0
    • brad pitt says:

      aku tak berkenan dengan ayat nara yang berbunyi ”Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini.” ..sesuai ke kalo pompuan Islam pakai camtu?terus terang aku cakap aku sebagai lelaki konfem ”stim” bila tengok pompuan pakai seksi kerana itu memang lumrah lelaki..ustaz azhar idrus sendiri mengaku berdarah hidung bila nampak pompuan pakai seksi… tolongla wahai kaum wanita janganlah menyeksa kami orang lelaki yang kuat syahwat dicipta sejak azali..dan pesanan aku kepada golongan wanita kalo korang nak hentikan syahwat korang jangan berimaginasi kan aku tetapi bayangkanlah wajah nara..

      0

      0
    • alongs says:

      Scha yang tidak akan famous tanpa fahrin ahmad suatu ketika dahulu. hehehe…sampai skrg berlakon tk tara mana, dedah kaki jer lebey…

      0

      0
    • datok_t says:

      bior la..ko sakit ati pasal ape?

      0

      0
    • Pendekar Bujang Lapar says:

      aku rase scha xlawa la pakai gni..
      cam xkene.. walaupn aku lelaki, tp aku xnmpk mne cntiknye pakai gni.
      mgkin sbb die kering kot…
      pastu tmbh gedik2 sket..
      mgkin sbb die nmpk seksi tu yg ade org kate gorjes tu…

      0

      0
    • qila tantek says:

      eeeiii…puteh nye kaki..mcm snsd da ye scha alyahye nie..pitam

      0

      0
    • takdename says:

      mual laa.. muka kasar, posing ala-ala comel.. langsung tak kena.. bekerut-kerut dahi nengoknye..

      0

      0
    • astaga says:

      baik bogel je,….

      0

      0
    • jarummm says:

      kalo camgini ler gayenye,, sib baek ‘terputus’ ngan FA ari tu….

      0

      0
    • amoi jinjang says:

      AIiiiiyaaaaa.. ini baju aaa maciammm saya punya baju mauu turun tolong saya mamak jual bakuteh.. aiyaaa.,, kita punya selera sama laa schaa..holenggg oooo

      0

      0
    • sayang scha says:

      boley,,,
      boley blah

      0

      0
  2. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    keellaaass pehe kau maria!!

    OVER!

    0

    0
    • Anonymous says:

      SCHAWAL KUAT MENCAPUB <– aku sokong bab ni… ewwww tiap kali iklan kluar pasal schawal seia sekata punyer promo tu tak sanggup nk tngok… tak macam time lisa n yusry punyer episode… aku rasa couple ni perasan lebeh laa… rasa bagus dr yg lain..tu yg menjadi-jadi tu…~

      0

      0
  3. […] Korean. Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Fesyen, GAMBARScha, Gayakan, Korean, Serious, Spring, […]

    0

    0
  4. dolly says:

    ……………..

    0

    0
  5. peminat artis korea says:

    lorhhhh..ingatkan seoul park td..hurm..lebih kekoreaan dr korean…cantik kaki!tapi x sesuaila.klu non muslim tu okla kot.

    0

    0
  6. lulu says:

    stylo2 pon, aurat jangan lah lupa nak tutup ye ^_^>

    0

    0
  7. Saye ler Perempuan Itew... says:

    makin nak kawen, makin meroyak ke minah ni…

    0

    0
  8. Atan says:

    seksaaaaanya ko SCHA.. begini rupanya aksi bakal bini orang.. hmmmmmm….

    0

    0
  9. cherrydarling says:

    dia pakai ape pun muke dia ttp mcm laki aq nampak ..

    0

    0
  10. embok ketum says:

    AAK

    0

    0
  11. syikin says:

    mcm x brape kena la scha jd ‘korean’..

    0

    0
  12. kesian says:

    kesian awal…… ish3…..

    0

    0
  13. Angry bird says:

    Makin nk dekat kwen ni makin nk berbogel kaw ye. Bertuah awal…wakakaka

    0

    0
  14. azma says:

    kesian awal…. ish3….

    0

    0
  15. razer says:

    astaghfirullahalazim……ish2..ap nk jadi dgn manusia skrg….

    haih…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    astaghfirullahalazim…..ap nk jadi dgn manusia skrg…

    ish3

    0

    0
  17. sameon says:

    baik pakai seluor dalam jer dgn baju.lg cantek kn?

    0

    0
    • Anonymous says:

      nti lau tunang ko ‘ngap’ ko before first night, ko jgn nk salahkn dia yer..ko sendiri yg gatai2 dok tayang peha ko..

      0

      0
  18. honeydew says:

    walaupun aku minat ko tp ko ni over sgt la scha.. gedik!

    0

    0
  19. pembenci iklan TIA AMELIA arghhhhh.. says:

    emm..kesian,kesian..

    0

    0
  20. cherry says:

    Putih Gebu lah Peha awak ni Scha …..(jangandeletekomensayayernara)

    0

    0
    • cherry says:

      saya bukanya nak sokong si Schya ni….Dah klo bg komen pedas2 nnt, kena delete lah komen sy ni oleh BN kita ni :p ………

      0

      0
  21. > says:

    Org korea hidung mancung :)

    0

    0
  22. ajaDira says:

    ye memang cuaca kat Malaysia ni panas, statement abg nara kata sesuai dipakai di MALAYSIA tu mmg TAK PATUT!! kat NERAKA tu lagi PANAS abg nara oi!!!

    0

    0
  23. aku says:

    adoiii, fesyen korealah sgt! kalau ye apun fesyen korea, takyah lah kot nak pakai short pants mcm tu! bnyak lagi pakaian korea yg sopan boleh ko pakai.

    ko pun nara bangang, statement ko tulis tu tak boleh blah ” Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini” tak mati pun aku tgk orang malaysia pakai baju kurung dlaam cuaca panas! ko tak tau lagi kalau panas neraka macam mana!

    0

    0
  24. ctie says:

    mak aii..seksinye +brtambah seksa nti

    0

    0
  25. aurat says:

    hmm..i don’t aspect this from her..too bad..:(

    0

    0
  26. tipah says:

    “Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini” mak ai tak ingat ke neraka lagi panas… Bawak2 la tobat

    0

    0
  27. lisa says:

    rasanye….xdela nmpk mcm ala2 korea pun..lain la yana samsuddin…nmpk gak korea nye…(maap ler nama artis lain plk tsenarai)..:-p

    0

    0
  28. ly says:

    pompuan ni dah kenapa? .. moga mendapat hidayah untuk menutup aurat ..

    0

    0
  29. Jeng jeng jeng says:

    Lawak tol muka Scha (pic 4 dari bawah). Mcm dah tak sesuwei dia pakai baju ala2 teenagers ni sebab muka pun dah matang & some more karakter dia ni boyish.

    0

    0
  30. mamaamer says:

    x cantek langsong.patut la fahrin x nak dgn ko tu…sesungguhnya yg baik itu utk yg baik saje, & begitulah sebaliknya…

    0

    0
  31. ctie says:

    mak aii, seksinye, seksanya nti ,beringatla

    0

    0
  32. mamimu says:

    dlu suke dia, tp sejak mcm over ni makin x suke pLak.. biase2 je..

    0

    0
    • mamemimomu says:

      aku pun…dulu masa awan dani memula keluar 1st season..aku minat jugaklah…lepas gaduh ngan fahrin, couple plak ngan awal…aku dah kureng… mmg mcm over…perilaku die dan awal seolah-olah bila ditafsirkan mcm “kitoranglah couple yg paling berpengaruh kat Msia”…padahal yang hado

      0

      0
  33. joe says:

    untung la leh tgk paha.. haha share ngn org seluruh dunia.. komen awal?

    0

    0
  34. Azlin says:

    ni la trend melayu yang perasan sangat nak jadi mcm org kafir sampai mengabaikan aurat… mungkin dah luper hukum menutup aurat kot….. jgn sampai x sempat nak taubat….

    0

    0
  35. hamba Allah says:

    Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini ye Abg Nara. Sesuai juga dijadikan bahan bakar api neraka.

    0

    0
  36. gebu says:

    aiyakkk…igtkn porn star mana la td.si scha ni ropenye.kcian u awal..mata org lain dh ratah peha future wife u..hakhak.u ratah jelah ape yg berbaki tu.

    0

    0
  37. akhir says:

    BABIH..!!!!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    cantiknya, kaki panjang tirus, slim!!

    0

    0
  39. 12345678910 says:

    sesuai mendenye abang nara.. memanglah cuaca malaysia panas, tapi takkan sampai nak tayang peha kot. Baik bogel terus!

    0

    0
  40. Anonymous says:

    hebak la ko scha!!gggrrr

    0

    0
  41. yoyu says:

    apesal mkin lama mkin singkat?
    nk kawin dh

    0

    0
  42. mixgirl says:

    apa laaa…kaki pengko pn nk tunjuk org ke…ckuplah bakal laki ko jer yg tgk kaki pengko tue…tuiiihhh….

    0

    0
  43. pergh... says:

    wah3…memang sesuai dipakai utk cuaca panas macam di malaysia ni..

    cume memang tak sesuai langsung dipakai oleh wanita beragame islam…

    0

    0
  44. mang says:

    scha xssuaila..nmpak tua. lgpun bju dia pakai nmpak xmnrik ngan tubuhnya yg brisi.

    0

    0
  45. […] Kalau tak kenal siapa itu Scha Al Yahya, pastinya Abang Nara dah ingat awek Korea mana ntah yang menggayakan fesyen baju spring ini. Serious nampak ala-ala Korean. Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca … Continue reading → […]

    0

    0
  46. mamamia says:

    alahai scha….bju da elok tgn pjg sumenya,mai tang bwh x cukup lak kainnya.. time duduk 2 dah nak trkuar montot la.. dimanakah malu yg Allah kurniakan pdmu? moga diberi hidayah,amin..

    0

    0
  47. aku says:

    tak payah nak kesian sgt lah kat awal tu! padan muka dia dapat bakal bini macam nie! HAHAHAHA

    0

    0
  48. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    dulu aku minat gile kau scha..sbb kau humble..tapi sekarang aku xminat kau scha.. dah sebab kau dah OVER! GEDIK! & SHOW OFF!!!

    0

    0
  49. n says:

    x sesuai untuk kita org Malaysia yg beragama Islam..

    0

    0
  50. NotFan says:

    Hmm..x fhm. Tang mn koreannye tu? Baju ye kot..muka tu x la kot Abg Nara wei. Amboi..boley thn pendek seluar tu..serupa baik x yah pakai.

    0

    0
  51. hehehe says:

    si scha nie bt jd model tuk baju ke or kasut or handbag nie sebenarnya…pendek suar warna merah tu…tp pd aku tak lawa lar dia pakai mcm nie…nak kata seksi tak jugak…nak kata cantk pun tak gak…tak menarik pun pd mata aku…tak tau lar kalo org lain rs tertarik n tergebom…kalo jd model tuk baju or kasut or handbag pun rs mcm tak tertarik nak membeli…tak de yg menariknya…sgt2 biasa…pd mata aku lar…

    0

    0
    • Cik Nad says:

      Sokong.. tak rasa menarik… seksi pun..?? adui.. ade jugak pengomen selera nak fap-fap? watthe?? haha..

      baju kuning itu buruk je.. cube pakai dgn high boot.. mungkin better dr wedges eh tu?? haha.. da pengkritik fashion plak daku..

      sangat biasa pada mata ku juga…

      0

      0
  52. kekunci says:

    aku suka dia. tapi lepas tengok gambar ni terus tak suka.

    0

    0
  53. dolmenos says:

    So sad… :'(

    0

    0
  54. hamba Allah says:

    astaghfirullah… besar kpale lutut hang…baguihla tunjuk kt org…

    0

    0
  55. Penghuni Alam says:

    bajet korea sgt laaa tuuhh….terlebey sudaaaaaa

    0

    0
  56. MaMa says:

    tang seluar pendek tue tak berkenan betul aku nengok.. yg lain ok la lagi. ish ish.. cuba lah hormat sikit tang aurat tu scha.

    0

    0
  57. three says:

    kesiannya..nampak sangat ko kekurangan ilmu agama..Scha oi..anak sapelah ni..bini sapelah ni..anak menantu sape lah ni..tolongle bg “betulkan’sikit dia ni..kesian anak2 esok dpt mak mcm gini…

    0

    0
  58. mONKEn says:

    putihnya nye peha dia ==’

    0

    0
  59. Cik Rini says:

    harap kalau scha ada pinjaman PTPTN, dia dah setelkan kesemuanya.jgn mintak mansuh pulak..(saje tuko topik)..kekeke..

    0

    0
  60. annoyyed says:

    aku suke awal.. aku sedih sbb dye pilih pempuan ni.. mmg aku benci la dye ni.. tah ape yg cantik entah..

    0

    0
  61. nk says:

    muka tua ada hati nak pakai baju minah2 korea yang segak2 tu. oh please

    0

    0
  62. anakayam says:

    schaa cantek la peha u….bahagian bukit tuhh bukaa laaa….nk tgk gak sblm awal tgkkk!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  63. aku says says:

    kalau memang nak pakai sangat pun tak payah la nak ambil2 gambar and show kt sini…buat malu diri sendiri & family je…. adakah ini contoh ARTIS PEREMPUAN MELAYU di MALAYSIA???????.. sangat mengejutkan la. better abang nara pun jangan show di sini la. sekian.

    0

    0
  64. pelik says:

    Ish kenapa kali ni nampak scha macam tak berapa nak cantik ek? selalunya aku pantang tengok muka dia ni. suka tengok baju2 dia. tapi kali ni macam pelik pulak. macam tak lawa. macam tua. ish. kemanakah seri pengantinmy wahai scha? 1st time tengok dia seseksi ini. seksa sungguh!

    0

    0
  65. entah lorrrr says:

    nasib fahrin dah selamat…….tinggalkan awekssss gediks nih…kalo x jenuh nk tanggung dosa bini cam gni ruper,,,,,,odoh2la scha…org lain sume bertudung…hang lak pi buka…apaaaaa daaaaa

    0

    0
    • lola says:

      bile die baik korg puji menggunung
      bile die pakai seksi korg kutuk sehabis bahasa buruk yg boleh terkeluar
      senangnya nilai org..

      0

      0
      • ohni says:

        hmm, bukan kutuk la lola. Tapi bukan ke perkara macam ni layak diberi nasihat? kalau dah memang baik tu, haruslah dipuji.

        Takkan yang baik tu dikritik dan jahat tu dipuji. tak gitu?

        0

        0
  66. Comel says:

    Seksinya……..dah nak jd wife org apa…

    0

    0
  67. hambik ko says:

    Alahai..Sudah tiada nilai. Bayar mas kahwin dan hantaran berpuluh ribu tapi orang lain boleh tengok free je..silap2 boleh buat modal..awal jadi yang terakhir lah…

    0

    0
  68. bedah.. says:

    mmg aku minat scha..tp bab aurat terlalu didedahkan nie..aku meluat pulak tgk..agak-agak la,seksa nanti sane…x terpikul si awal nanti

    0

    0
  69. saya pian says:

    Sebab tula pompuan ni tak nak fahrin coz fahrin larang dia pakai camni..Nasib baik dia tak jadi ngan fahrin,tak rugi pun tak kawin ngan dia..hahaha

    0

    0
  70. WALAWEH.. says:

    MAK AWAL BERTUDUNG LITUP…OH AWAL..BIMBINGLAH DIA..AKU DOAKAN SEMOGA DIRIMU BERUBAH DAN BERTAUBAT SEBELUM TERLAMBAT…YA ALLAH..BERILAH PETUNJUK PADA AWAL DAN JUGA SCHA NI…SEMOGA MEREKA MENDAPAT HIDAYAH DAN PETUNJUK MU UNTUK BERTAUBAT..SEMOGA KITA JUGA DIBERI HIDAYAH..

    0

    0
  71. saya pian says:

    awal pun 2 x 5 jer,dua2 rosak..dua2 kaki clubing,dua ekor ni pernah d bawa ke balai test air kencing kan?tapi tak nak..hahaha

    0

    0
  72. bukan muslimah sangat says:

    “Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini..”.. kalo iyer pon, berpikir lar dulu, sebelum menulis…takde lar panas mana pon malaysia ni.. sok2 neraka tu lagi panas…tak yah lar nak tunjuk2 gambar2 macam ni di kemudian hari… abg nara yg menyebarkan, ibarat mengajak org lain sama2 tgk benda2 yg tak patot dihari2 jumaat yg mulia nie.. thats y i said before.. berfikir sebelum upload dn menulis….

    0

    0
    • kecewa says:

      sgt bersetuju dgn komen awk..kdg2 sdey bce penulisan abg nara nie..sedey sbb blaja tinggi2 tp seolah2 xpk dlu sebelum tulis apa2..

      0

      0
    • jaja says:

      hey abang nara tu perli la….sekali bace pon dah tau!! ad jugak manusia yg x paham ‘sarkastik’ tu ape

      0

      0
  73. b.. says:

    dari 1st komen sampai last komen sy baca..rata2 ramai yg menghina/mengeji/mengutuk dari memberi nasihat.& majoritinya meng”thumb up” pd komen2 yg xbrape sedap dibaca. dari meng”thumb up” pd komen2 yg berbentuk nasihat.. saya neutral. xckp sy suka dia,& xckp sy benci dia. tp sy rasa siapa kita utk menghina org. lebih baik menegur dari menghina. dosa dia pakai sendat/pendek/nampak aurat tu dah sama jatuhnye dgn dosa kita mengeluarkan kata2 yg tidak elok..wallahu’alam

    0

    0
    • aku x heran says:

      nak heran apa.pembaca bn memang suka gosip dan mengutuk org.konon bg nasihat,tp nasihat cara perli.kalau org yg betul baik xkan baca ruang gosip ni.mereka xkan ada masa untuk perkara2 yg melalaikan ni.

      0

      0
  74. noooobody says:

    Sikit x rupe korean.hehe gedik je lebih.jgn perasan korean.lutut pon hitam.tutup jelah….(aku bggtau fakta)

    0

    0
  75. Aak says:

    Org Islam yg diperbodohkan Oleh bkn islam

    0

    0
  76. chentalove says:

    seksi n seksa jga dia ni…
    putih jga si scha ni….
    apa pndapat Awl ttng fsyen bkal bini dia ni….suke ker???????

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Org Islam yg diperbOdohkan oleo bkn Islam utk pakai bj x menutup aurat. Jgn jd bodohla

    0

    0
  78. clip board says:

    seksi nyerr…
    x sesuai lar utk fesyen rakyat Malaysia… trlalu over seksi sgt2..

    0

    0
  79. scha bodoh pki cm jamban says:

    ek eleh..bajet ko pki cmtu ko nmpk cm korea??giler..xde rupe lgsg..hakktuihhh..dhla pki pendek gle..artis xde maruah cmni laa..ala ape nk eran..awal pn sosial..dpt bini cmni..seswai la..hahahah..buduss!!

    0

    0
  80. Baby says:

    apsal dia lupa pakai seluar???

    0

    0
  81. saya komen je sorry kalau t'kasar says:

    bila tgk gmbar3 nih sumpah geli weyhh and the truth is kau nampak hodoh . seriously, hilang dah semua gorgeous kau dek ketidakpandaian kau sendiri . please, jgn lah pakai mcm tu lagi scha, awk tuh da cantik dah tak perlu nk tayang kat org betis2 tuh semua .

    0

    0
  82. norah says:

    ‘wanita yg baik untuk lelaki yg baik’
    semoga kite semua sentiasa dilindungi..

    ade mata pandang, ade telinga dengar, ade mulut diam…
    :peace:

    0

    0
  83. yan says:

    nper scha semakin seksi..pendek betul suar tu…

    0

    0
  84. mak jemah says:

    korean la sgt khen.baju beli bangkok je.ai2 kantoi ngan makjemah kt bangkok,g dating ngan awal berduaan.pakai ala2 gini gak.kaki pun cam tiang letrik je mak jemah tgk..haha

    0

    0
  85. penang_sempoi says:

    picture ni semua diambil sebelum scha bertunang lg,
    btw x kira la sebelum ke selepas ke,
    jge lah aurat,x bleh ttup rambut pon ttup la apa2 yg ptut..
    mulakan perlahan2..tp ni cmpai singkat seluar dh mcm org kafir..
    dunia oh dunia..
    semoga Allah berikan kita semua hidayah..:)

    0

    0
  86. zuraida says:

    seksi sgt ler scha….jgn le seksi sgt ……

    0

    0
  87. awek says:

    la.aku ingatkan dak scha ni pakai suar dlm je.hukhuk!!

    hmmmm.isk3!!

    0

    0
  88. kucing hitam says:

    kenapa la pulak nk kesian kat Awal? Itu pilihan dia. Itu yang dia pilih nak bawa p akhirat dgn dia nanti, dah dia pilih macam tu. Kita komen lebih pun tak guna. Kebanyakan artis Malaysia sangat “terer” dalam menjawab hal-hal keagamaan ni terutamanya hal-hal menutup aurat ni.

    0

    0
  89. farah says:

    astaghfirullahalazim….~~

    0

    0
  90. rafflesia says:

    saye rase abg nara xperlu la tulis entry2 n upload gmbar2 yg mcm ni… mungkin scha berdosa kerana dedahkan aurat, tapi abg nara kene igt, abg nara juga berdosa kerane mendedahkan gambar yg mendedahkan aurat…n dgn terdedahnye gambar ni pada penglihatan umum, bertambah2 lah lg dosa scha n abg nara…tambah lg membuka jalan utk para pembaca mengutuk scha n abg nara…mmg la abg nara xsuruh dyorg kutuk, tapi kalau abg nara dedahkan gambar ni, org xkan dpt tgk n kutuk kan?

    it is better if abg nara adekan blog ni dgn tujuan yg baik. tulis entry pasal perkembangan kerjaya artis, or mende2 baik yg lain yg terjadi dlm dunia hiburan ni….

    entry mcm ni xde faedah ape2 pun abg nara….

    0

    0
    • awek bunga says:

      setuju dengan awak! abang nara sama tanggung dosa…memang betul, dah nama pun blog ala2 artis ala2 gosip…saham si pengutuk/pengkomen memang sah2 diri sendiri dapat…saham yang dikutuk pun yang dikutuk tue yang dapat…dan yang penting saham si penyebar….pun dapat dosa…..abang nara guna duit blog buat ape ek? maaf bertanya…jangan la guna untuk sara keluarga…

      Insan yang lemah….minx maaf byk2 kalau abang nara terasa…..

      0

      0
    • rafflesia says:

      correction:
      *mmg la abg nara xsuruh dyorg kutuk, tapi kalau abg nara xdedahkan gambar ni, org xkan dpt tgk n kutuk kan?

      0

      0
    • siti says:

      sgt setuju =)

      0

      0
  91. nad_aisy says:

    ten word je nk kate..”Astaghfirullahalazim…..tertengok plak…kene wat solat taubat ari ni jugak! @_@”

    0

    0
  92. aku si cantik says:

    kecow la kowang ni… lantak dia la nak pakai apa…
    lantak awal la nk kawen dgn dia ke x
    lantak dia la nak bukak seluas mana pon tubuh dia
    kowang memekak je lebey kt sini
    bile jumpe depan2 asal x tegur trus je
    buat dose je mengata
    bajet best
    org kata nk kurgkan dose kene kurgkan bercakap and menulis bnda2 yg kowang komen n…
    nak tegur tu tunggu jumpe trus tgur
    ni dah jumpa buat derk plak..
    kecow tol!

    0

    0
    • Anonymous says:

      kurang2 kalo si scha tu buka blog ni dia terbaca komen2 yg menegur pemakaian ni terjalan la jugak amar makruf nahi mungkar tu. untuk terima teguran atau tak tu hak dia. saya rse org yg komen ni bukn sengaja nk kutuk ttpi niat mereka mahu scha sedar kesilapannya ni(tu kalo scha buka blog ni la).. lagi pun x sume org pernah jumpa scha macam awak..

      0

      0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Percaya lah cakap aku, kalau diorang ni jumpa artis kat tepi jalan, diorang ni lah yang over terkinja-kinja nak ajak bergambar dengan artis bagai… Diorang ni jugak la yang duk “getik” sua muka diorang bila kamera pan ke arah Zizan & Dira semasa mengacara Melodi “live” kat tapak Jom Heboh..

      0

      0
      • Kurus says:

        hehhehe… Kipas

        aku tengok je gambar2 ni.. aku tau.. sure punya..
        aku tk perfect,
        jadi aku nak beranggapan je yg dia ni nk buang tebiat sebab nk jadi isteri orang dah…
        tk nk tuduh bukan2

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul tu.nanti ada yg cakap dah tegur tp dia block aku.padahal bukan tegur tp kutuk kaw2.patut kena block.kalau ikhlas nak tegur ckp dgn baik.dpn artis kemain over bergambo bagai.belakang artis gini la,ustazah bn belaka.

        0

        0
    • izad says:

      Klo yg mnegur tu xsalah pon..comfirm ur iq sgt rndah n kurang ilmu agama..kesian ur parents dpt ank cm u..

      0

      0
  93. tora dtg lg says:

    tutup la peha tu tau la gebu pon xyah tunjuk kat 1 malaysia…geli lak tngok..dah nak jd bini org dah

    0

    0
  94. abu says:

    saripah ni…

    0

    0
  95. double ss says:

    aku minat kt scha ni..tp alahai knp lar dress up kali ni mcm kurengg jer..korean ke 2..hurmm..

    0

    0
  96. NENEK KEBAYAN says:

    olala~~~

    0

    0
  97. mail lambung says:

    putihnya peha..bertuah awal camni

    0

    0
  98. Anonymous says:

    Kalau aku ada anak lelaki, aku tak benarkan ada calon menantu camni. Apa perasaan makbapak dia tengok anak menantu camni kan?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalo gitu ko kena la didik anak ko dgn ilmu agama secukupnya.kalau x bila dia bwk bakal isteri cenggini nanti br ko nak larang,alamat anak ko kawin lari la.kui3….

      0

      0
  99. mimi says:

    like scha..sexy n putih melepak..sukanya..puas lah awal…pasangan model terkenal negara kita.

    0

    0
  100. juru kira says:

    Kalau aku ada anak lelaki, aku tak benarkan ada calon menantu camni. Apa perasaan makbapak dia tengok anak menantu pakai camni kan?

    0

    0
  101. LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO says:

    pakai seluar pendek2 ..kena gigit nyamuk,,nmpak merah ..wakakakakaka

    LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

    0

    0
  102. Anonymous says:

    mmg btol kte abg nara sesuai pkai kt malaysia yg panas ni… tp pkai kt dlm rumah la…

    0

    0
  103. benibear16 says:

    utk fesyen mcm wedding dress yg dia buat dlu seswai la,,
    utk fesyen korean ni nmpk cam janggal plak,,, maybe sebab scha punya face feature or make up dia xbpa cute,, kuang3

    0

    0
  104. Anonymous says:

    Macam Marion Counter la Scha ni

    0

    0
  105. Kurus says:

    muehehe…
    tiba2… sentul park…

    0

    0
  106. ahkak puaka says:

    SORRY TO SAY LA. KADANG2 AKU TGK SCHA NI MCM BUDAK CACAT TERENCAT PUN YER. SUKE BENOR BUAT REAKSI MUKA CMTU. X COMEL OK!

    0

    0
  107. Dato minahg jambu yg paling paling poipular 24jam mengadap computer says:

    cantek scha pakai macm ni sesuai sangat dengan ketinggian scha…..

    0

    0
  108. Komeng says:

    Tak de lah seksi mana, apa yang korang nak marah-marah pun… dia tutup ketiak dia pun dah cukup baik lah tu….

    0

    0
  109. LingDong says:

    sini i x paham langsung,, kalau buat benda x elok kenapa orang islam(bukan semua) kata ,, “kalau non muslim bolehlah”…
    Apa u orang ingat agama lain x ajar benda baik ke?? kita pun kenal syurga / neraka jugak,, kita pun ada larangan jugak,,
    sebelum kutuk orang lain cuba cerminkan diri dulu ye,, kalau u perfect 100% u hv rites to talk,,
    Thanks

    0

    0
    • lindan says:

      kat cni org ckp pasal aurat..means, klu non muslim boleh la pakai bju yg scha pakai ni…bknnye seme perkare buruk okehh….tp xtau la plak kalau chinese pun auratnye same mcm muslim…kalau ye sile la bgtau kat cni ye supaye semue org tau yg aurat chinese same mcm aurat islam…

      n klu nk tunggu 100% perfect, xkan ade org yg boleh menegur kesalahan org lain cuz xde org yg perfect…
      so, yg mane kite lebih die kurang, kite nasihatkan..yg mane die lebih kite plak kurang, die plak nasihatkan…ok???

      0

      0
      • LingDong says:

        u cakap pasal aurat ye… okie.. so kalau non-muslim so dia boleh keluar telanjang ye… hello its depends on people ok… takde agama suruh u pakai seksi2 tapi orang itu sendiri yg pakai… so dnt use non-muslim again ,, i really hate this.. tapi yg kelakarnya orang yang kata itulah buat maksiat lebih, lahir anak buang, pegi kelab malam,.. macam2 lagi….meluat i ..
        u boleh menegur tapi jgn menghina orang.. kita ambil yang jernih buang yg keruh ok.. this wat i mean..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sorry lingdong, i pun malu ngan gaya bahasa saudara seagama ngan saya kat sini.islam sgt melarang penganutnya mengutuk sesama manusia.boleh menegur tp jangan menyakiti hati org lain.

        0

        0
      • lindan says:

        lingdong:

        nope..maksud I, dlm islam wanita ade aurat yg dah ditetapkan…n I xpernah tau garis panduan bg pemakaian bg kaum or agame lain…macam sembahyang juga…agame lain pun kene sembahyang..cume carenye berbeza..dari segi aurat ni, dalam islam, aurat wanita ialah seluruh tubuh kecuali muke n tapak tangan (ade pendapat yg mengatakan pergelangan tangan), tp I xtau yg dalam agame u macammane peraturannye..maybe kene pakai baju lengan panjang n seluar panjang…or maybe juge boleh pakai seluar pendek, tapi at least kene tutup sampai bawah lutut..bkn maksud I org non muslim ni boleh keluar sesuke hati tanpa berpakaian langsung, just maybe peraturannye sedikit longgar berbanding aurat yg ditetapkan dlm islam……honestly, memang I x pernah tau pasal hukum2 or care berpakaian yg digariskan dlm agame lain…sbb tu I state kat cni, kalau dlm agame u pun ade garis panduan care berpakaian, tolong la bgtau kat cni supaye seme org dpt info baru n xkan salah cakap lg pasni..ni mmg iklas dari hati I, mmg I nak tahu… I mmg xde niat langsung nk bangkitkan sensitiviti perkauman or agame kat cni…

        0

        0
    • LMFAO says:

      Dear Lindong, i nak tnya, dalam agama u, is the picture above considered as sexy? are you considered sinful if u wear cloth that reveals skin like these? because dlm agama saya, stp perempuan muslim dilarang mendedahkan their skin and juga rambut. Islam menulis dgn JELAS bahawa ianya HARAM. sbb itu kami sentiasa mengunakan ayat yang mebezakan ‘muslim’ dan ‘non-muslim’. kerana setahu saya hanya Islam yang menyuruh penganut perempuan nya covers from head to toe. its compulsory, but yet a lot are still do not do it.just saying, thats y kami menggunakan ‘non-muslim’ to ‘muslim’ untuk membezakan. ^.^

      0

      0
    • huha says:

      setahu i, hanya agama Islam yang menyuruh penganut perempuan nya untuk memakai pakaian yang menutup aurat, cover head to toe, and do not reveals skin and hair. bgtau i kalau agama u juga ada menyuruh menutup aurat, (sila definisikan aurat yang u tahu yang u belajar dari agama u). sebab itu kami membezakan agama kami dgn agama u. kami membezakan ‘muslim’ sgn ‘non-muslim’ kerana dua-duanya memang jauh berbeza. terima kasih.

      0

      0
      • LingDong says:

        tak tau lah ,,, mungkin u tak faham apa yg i cuba cakap ke atau aku yg silap luahkan pendapat i kat tempat yg tidak sepatut,,,yelah ,, inikan ruangan gosip,,n sebahagian besar duk sini kutuk orang,, n i think x perlu i buat ceramah kat sini..baik i keluar,, anda kutuklah sesama bangsa anda sesama agama anda!!! kepada saudara anonymous tadi thanks ya!!
        ‘Siapa menjaga mulut dan lidahnya, memelihara diri dari pada kesukaran’.BYE..

        0

        0
    • yong tau fu says:

      *sini i x paham langsung,, kalau buat benda x elok kenapa orang islam(bukan semua) kata ,, “kalau non muslim bolehlah”…*

      senang je jawapan die..dah termaktub, kalau orang islam wat jahat dapat dose masuk nerake,wat baik dapat pahale masuk syurga…but org bukan islam wat jahat ke, wat baik ke, or jadi la baik mcm mane skalipun, selagi dy tak memeluk islam, dia takkan masuk syurga…

      ini pada pengetahuan saye la…kalau salah tolong betulkan ye…

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku rasa nabi muhamad pon tk cakap sekasar bahasa engkau ni yong taufu!!!!!!

        sedangkan di zaman baginda, mereka yg meminum arak pun dinasihati dengan lembut, baginda menegur sahabat2 baginda yang memalingkan muka dan bercakap kasar terhadap mereka

        pergi lah engkau dengan kekasaran engkau, jangan bawa orang Islam dalam golongan engkau, BOLEHHHHHH????

        atau engkau ini hanyalah golongan munafikkkkkkk, sekali lagi munafikkkkkk yg sengaja hendak memecah-belahkan antara kaum.
        Engkau tahu apa maknanya itu? Tidak, sure ko tidak tahu, kerana engkau munafiikkkkkk…

        jangan layan cakap dia LingDong!!!
        selama ini pun, saya tidak setuju bila ada perkataan, kalau non muslim boleh itu boleh ini!!! Kalau tidak ada ayat yang lebih elok hendak digunakan, tidak payah sebut!!! Boleh tak?

        0

        0
  110. hamba allah says:

    apa kata kita doakan je dia berubah. kutuk2 pun bukan dpt ape. mne tahu satu hari nanti tuhan beri hidayah pada dia, dia berubah jadi lebih islam dari yg kutuk2 dia ni. kita tak tau kan apa tuhan dh tentukan untuk hambanya. :)

    0

    0
  111. rae says:

    haha sumpah buruk..

    0

    0
  112. muntahdarah says:

    abbluekkkk !!!

    0

    0
  113. yaArrarrr says:

    x mcm korea pun. Background pun so years ago….hurm.

    0

    0
  114. Anonymous says:

    Hhmm…. perasanla sgt muke mcm korea.. hampeh gedik..

    0

    0
  115. Yuri SNSD berlakon dlm fashion king says:

    seriuosly….. x macam korea pun…. baju tu ye mmg korean style.. tp modelnye, typical melayu… sorry…. huhu~~~

    0

    0
  116. Kurus says:

    tiba2.. SENTUL park..
    anyway.. tahniah scha n rakan2
    atas lakonan yg sgt natural dalam “aku bukan tomboy”

    0

    0
  117. haikalraihan says:

    mak bapak dia tak marah ke pakai macam ni?

    0

    0
  118. huh says:

    kalo bace, nak kutuk ke ape..xperlu lah kutuk tuan blog..kalo korang rase blog nie suke aibkan orang tak perlulah g blog ni dan tgk..korg pn same nak cari bahan kan..menyampah aku bace..xperlu lah nak igtkan dia ada anak ke ape..kalau tak keluar kat blog nie pon akan keluar kat tempat lain jugak..and scha jd model and peragakan pakaian nie..maksud dia tak kesah n akn jd tontonan umum..so korang kecoh apehal???
    nak nasihat scha nasihat je lah..
    p/s:ak bkn empunya blog..just slalu dtg sini tgk gosip..aku plg menyampah ngan org2 yg dtg sni pastu kutuk blog nie.xsuka jgn tgk la weii!!!!

    0

    0
    • humble mumble says:

      saye pun suke bace blog ni…saye suke tgk perkembangan dunia hiburan…tapi saye lebih suke kalau blog ni menyiarkan perkare2 positif…bukan semue entry abg nara x elok…ade yg elok, yg cerite pasal kerjaya, artis kawin, dapat anak, n byk lagi..tu semue buat para peminat artis2 tersebut tau sedikit sebanyak pasal artis yg dorg suke…tp bile abg nara wat entry yg mengundang kontroversi mcm ni, saye rase xberape elok la…saye percaye yg komen2 kat sini semuenye suke bace blog ni…tp maybe dyorang xsuke entry yg mcm ni..dyorang maybe nak tgk abg nara post sumting yg bermanfaat…xnak abg nara pun terbabit ngn dosa…kan best klu abg nara post yg entry yg elok…bile kite dah wat yg baik, klu org kutuk gak, kite sabar je lah..yg kutuk tu yg dpt dosa…tp kalau kite sendiri mmg wat yg xelok, bile org kutuk, dyorang dpt dose, kite pun dpt dose gak…n kite xleh nk salahkan org yg kutuk tu 100%..maaf ckp ye… jgn marah ye ‘huh’….

      0

      0
      • huh says:

        sy xkisah..tp act takde ape pon gmbr scha nie.pengomen yg menyebabkan ia nmpk teruk…bermanfaat bkn gosip la kot..gmbr nie xla seteruk artikel artis B ade video lucah dll..pd pndpt sy la..kte je yg ske besar2kn pkare kcl..bkn maksud aurat si scha nie pkra kcl ye..gmbr nie yg perkara kcil..

        0

        0
  119. siti says:

    salam abg nara..ape yg disiarkan ni xla bagus..
    tapi entri ini seakan2 mendapat pujian dr abg nara..hhmmm sedangkan sbnarnye scha mdedahkan auratnye secara keterlaluan..adakah abg nara memuji tindakan itu???? hhhmm abg nara fikir2 kan lah..bnyk jgk bace entri2 yg mengagung2kan kehidupan sosial artis yg sbnarnye bnyk silapnye..

    0

    0
  120. teddy says:

    scha..ngko tu dah nak kawen mggu dpn..kok ye pon simpan jelah gambor ni utk kenangan ko sendirik. xyah nk show off sgt la…hilang seri pengantin kalo camni gayanye…sian awal

    0

    0
  121. cisskek says:

    ish3…”pakai baju tp telanjang”…no wonder la scha ni tak leh kekal dgn fahrin.. die dgn awal sama2 giler fashion..satu kepala ..sehati sejiwer..sampai dah hilang identiti dier yg dulu2 yg sopan n sweet..huhu :(

    0

    0
    • maibiskut says:

      sgt setuju… org baik dgn org baik, org x baik dgn org x baik. tp ade jgk jodoh, org baik dgn org x baik. sbb dah ditakdirkan org baik utk jd pmbimbing org x baik tue.

      0

      0
      • penawar says:

        cm ne kalo isteri dpt suami yg xsoleh sgt….minta nasihat…

        0

        0
      • ohni says:

        Penawar, itu tanggungjawab isteri untuk menasihati suami. Ada apa-apa keraguan sila rujuk pada profile facebook Ustaz Azhar Idrus. Bertanyakan kepada yang lebih arif sangat baik untuk mengelakkan keraguan dan KETIDAKPERCAYAAN kepada ajaran ISLAM.

        0

        0
  122. APBT says:

    jgn la mengata dowg..kite idup pom blom tentu ag mcmane..yg de ank n bakal de ank xpyh la nk mengate..tkot2 kang jd mcm tue gak xpom lbih trok ag cmne..waallahualam..lbh bek doakn yg terbek tok scha..:)

    0

    0
  123. monyet comel says:

    scha,npe x pakai spender tros? huh~!!!

    0

    0
  124. anum says:

    keturunan org baik2 SHARIFAH SYED namun ada kau kesah dengan dosa dan pahala? memanglah kubur masing2 tapi sebagai saudara seagama WAJIB tegur menegur.Semoga ALLAH limpahi hidayah kepada kita semua….

    0

    0
  125. sea says:

    tak sajak.

    0

    0
  126. anum says:

    sayang keturunan baik2…SYED SYARIFAH….tapi apa kau kesah dengan dedah aurat….semoga ALLAH limpahi rahmat dan hidayah buat kita semua….amin.

    0

    0
  127. Bohjan says:

    Dia perasan cantik sgt la sangat.Macam bohsia tua aja…

    0

    0
  128. hambaAllah says:

    salam.korea ke???org korea pun ade yg sopan tutup sume even xpakai tudung.ikutlah yg baik dari org korea.jgnlah ikut yg buruk.Nauzubillah.janganlah kita bangga bila buat maksiat.Takut betambah2 teruk murka Allah pada kita.Ingatan buat diri.nauzubillah3x..sram tgk gambar ini.takut Allah soal kita diakhirat kelak gmbar apa yg kita kongsi dgn org ramai samada gmbar tp aurat atau x.ingatan buat semua.

    0

    0
  129. rizal says:

    aku rasa ni first time aku tgk scha seksi gler mcm ni.. hmm

    0

    0
    • nfi says:

      Ko ni mcm tak tau..dia kan nak naik pelamin…mestila kene buat gempak sket..baru ramai org nak tgk drg kawin..standard la artist…

      0

      0
  130. siapa saya says:

    emm paha yang cantik + putih gebu memang untuk ditayang..kesian bakal suami..laki lain pun buleh tgk paha bakal isteri

    0

    0
  131. Lagubestbest says:

    Nara.. kalu pic macam ni, bagilah dalam resolution extra large, saiz sebenar ke, baru best nk tgok lama-lama.

    0

    0
  132. neesa azman says:

    cantik sungguh scha pakai mcm tu.saye stuju awal ngn scha kawen cbb diorang pasangan yg sesuai

    0

    0
  133. Anonymous says:

    asal korang mengumpat kat scha mcm tu

    0

    0
  134. ko says:

    ”Kalau tak kenal siapa itu Scha Al Yahya, pastinya Abang Nara dah ingat awek Korea mana ntah yang menggayakan fesyen baju spring ini.” OMG bang nara ooii kau rabun ke aper? muka melayu cenggitu ko kata cam korea. Apakah? Aku rasa scha pakai suar pendek tu dah mcm pornstar mana dah. Dan lagi satu, ”memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini”. Amboi banga nara perli ke dah kenaper ah? Dan si scha ni pon satu kau kan nak jadik bini orang berpada2 la skit kak oiii. makbapak ngan bakal makbapak mertua kau x tesedak ke tengok gambor kau camtu. ke memang family kau pon sesama tak betul? MUNGKIN family ko pon sama cam kau ye dak? minum arak pakai seksi lagi ape?

    0

    0
  135. kakaa says:

    cantik paha n betis dia, sebab tu lah awal berkenan sgt2.

    0

    0
  136. nympah aku ngn scha nih says:

    bapak huduhnye scha nih…pg bercuti dkt bali ari tuh ngn tunangnye si awal,seksi gile kot,pakai baju x cukup kawin..apela y dipandang si awal ngn scha nih..nk kate suci,xdela suci pun,nk kate cantik lglakan….

    0

    0
  137. saudara doraemon says:

    korea lah sangat!!!!!!!!! jgnkan pandang muka dr depan, pandang muka dr tepi pun xnmpk muka cam korea!!!! harap peha jerrr putih cam korea kot!!!! hikhikhik……… aduhhh yaiiiii

    0

    0
  138. NBH says:

    Selamba gila tayang kemaluan..

    Ramai sini tunding jari ke Awal pasal Scha pakai cani..padahal Scha nie masih lg bwh tanggungjwb mak ayah dia…bukan Awal…..hehehehe..nasib ko la Awal..

    0

    0
  139. whatever says:

    tak suka la tengok scha pakai short pants..tak sesuai..
    rasa nak je cover kan peha dia yg melepak tu dengan kain pelekat..gaga

    0

    0
  140. Komen je says:

    Sebagai saudare seislam, alangkah malunya sy tgk saudare seislam sy berpakaian sebegitu…Allah..:(
    sedih campur malu…

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      eh tk suka jangan tengok lah ! macm bagos sangat la tu ! ape yg sedih campor malu? gambar scha ni buat kau nangis ke? bukan nye dia pakai baju tebukak nampak tetek ke ape ! ni kn cuma model untok baju pesen korea ! itu aje ! janganh nk step baik lah huh !!!!!!!!

      0

      0
      • Komen je says:

        pertama, sy sedih bkn kerana dia..tp kerana dia saudara seislam sy…
        kedua, dalam islam ada cakap ke jadi model baju pesen korea yg camni, aurat x terdedah?

        maaf, sy cuma nyatakan pendapat..syikran jazila utk komennya..

        0

        0
  141. Komen Je says:

    Sebagai saudare sesama islam, alangkah malunya saya bila melihat pakaian saudara sesama islam sy..Allah..sedih bercampur dgn malu..

    0

    0
  142. cik minah radio says:

    …bukan le nak kate kan……sok nikah dlm mesjid kompem bertudung ayu suci murni…paling sikit pon selendang ala2 azza elite yang pom pang2 orang komplen…pehtu buat resepsi sok lebih kurang ginilah gayenye ye….xperlu terkejut mahupun teruja…org kita dh terbiasa budaya barat!…buleh mampuih kalo xde gambo pre wedding….buleh aib kalo xde nunjuk pangkal paha/pangkal ketiak/pangkal dada….haih….cik minah bukan le nak kate……tapi dah berkata2 pon..

    0

    0
  143. ct says:

    wahai pompuan yg JAHIL!! tau nape ko JAHIL???? coz ko nih ISLAM PD NAMA je!! DIRI ko???? NOTHING derrrrr!!! xtakut ke IMAN ko akan jd TIPIS???? subhanallah!! ko pikir ngan berpakaian mcm tuh, kirenye ko dh syantekkkkk sgt la????? puihhhhhh!!!

    0

    0
    • insan lemah says:

      amboii ct oii.mengata org kemain lagi…pah bedah betul… apa salahnya kalau ko tegur dia dgn cara elok?? tak slh kan??? mmg dia salah sbb pakai cmtu,tp kita pun tak pyh la nk brlagak alim sgt komen mcm2..kalau bg teguran yg membina tak ke bagus?? ko pun memalukan diri sama laa..si pasha sendat tu pakai dedah sana sini takde plk ko hentam… ape kes???

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau ct ni org yg menutup aurat dgn sempurna,dia pun bkn golongan org baik2 sebab mulut sendiri pun dia xtau nak jaga.sedap kata org jahil.betapa berdosanya kamu ct.kalau hari ni tiba2 scha insaf dan mintak ampun dgn Allah,insyaallah Allah ampunkan.tp dosa kamu mengata scha sape nak ampunkan?

      0

      0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      amboi amboi ct suka suka kau panggil orang jahil !!! kau tu tk jahil ke !!!! kau lah orang yg paling jahil dlam semua jahil paham!!!!! cuma kau tu blm sadar lagi yg kau tu jahil !!!!! kalau sadar yg kau tu jahil mesti kau tk akan kate orang lain jahil BODOH STUPID BAHLOL !!!!!!!

      0

      0
  144. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    minah jambu kalau pakai selua lagi pendek dari selua yg scha pakai ni tkde ape2 pn biasa2 aje minah jambu pakai…….

    0

    0
    • Syukran says:

      tak ada pape mungkin sbb x takut kt Allah..Allah da kate, mane2 pempuan yg xtutup aurat, azab menanti..kalo diberi peringatan mcm ni tp tetap xde rasa nak berubah atau rasa takut, didoakan agar Allah bukakan hati..

      0

      0
    • Anonymous says:

      org kalo da hilang perasaan malu mcm tu la… nape x bogel je minah jambu… x beza mne pon! tp kalo minah jambu pakai suar pendek kt rumah tak pe la…

      0

      0
    • Anonymous says:

      yela. memang la kita semua pakai seluar yg lagi pendek dari yg scha pakai ni. seluar dalam kan?

      0

      0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      minah jambu tak takut azab Allah ke??

      0

      0
  145. dot says:

    same2 la kite doakan yg terbaik buat scha.. diri kita…keluarga kita…dan seluruh umat islam..

    0

    0
  146. Nurannur says:

    Saya pernah menegur Scha melalui twitter supaya jgn bergambar dgn seluar pendek sebagai seorg muslim dlm majalah Eh! (kalau x silap) 2 bulan lepas. Tapi x semua manusia dpt menerima teguran dan nasihat. Terus dia block saya dr twitter. Yang membezakan manusia dan haiwan adalah akal. Kalau x dpt membezakan antara yg haram dan halal, baik dan buruk, maka jgn marah kalau org samakan seseorg manusia tu seperti haiwan. Lagi satu, x malu ke mak bapak dia bila anak berpakaian begitu?

    0

    0
    • ko says:

      tahtah makbapak dia pon sma jer macam dia kot. manakan tak tengoklah cerita pasal dia sebelum ni yg pasal minum arak. tahpaper jer mereka nii. dan scha ni pon bangang ada ke block twitter? sebagai seorang muslim wat malu je lu block scha sbb takleh terima teguran skit.

      0

      0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        ape2 pn kalau korang nk komen pasal scha ni tolong jangn babitkan mak bapak dia boleh tk ha !!!!!!!! komen macm pundek !!!!!!! kenape mesti nki sebot mak bapk dia dlam hal ni ! bukan mak dia yg pakai selua pendek yg korang nk sebot mak dia punye nama………..

        0

        0
  147. ko says:

    Ada sesaper kat sini nak join plan aku dak? Kita reramai wat twitter pastu tweet kat scha pasal benda ni. Tegur dia. pada aku kalau dia takkisah atau dia block akaun twitter takpe tapi yg penting at least dia baca kita nyer weet dan sedarlah skit diri dia yg da serupa bohsia pencen pakai baju korean .

    0

    0
  148. si comment says:

    hope awal & scha dpt terima suma komen2 yg ada ni. kalau scha jwb lebih2 nantipun kena hentam gak. entahla nak menambah suma org dah bg comment mcm2. X tau nak ckp apa. rasanya sebgai lelaki awal mesti marah (agaknya). X kan x marah kot?????. Jgn la seksi sgt. kita perempuan, isteri, menantu dan nnanti insyaalah bakal ibu. Apa rasa mereka di sekeling kita bila org mencemuh kita. cubit peha kanan paha kiri pun terasa. banyak hati terluka. air muka disekeliling kita perlu juga dijaga. entahlah. harap terima ngan hati terbuka. lagipun hari bahagia dah nak dekat. entahlah tak mau ckp apala. Sorry ya Awal & Scha.

    0

    0
  149. entahlah says:

    Fahrin, apa rasa anda??????????

    0

    0
  150. weww says:

    tak kisahlah kau nak kata aku attention seeker tapi wa dulik aper? AKU NYAMPA AH TENGOK MAK HANIS ZALIKHA YG GILA GLAMER SEBAB SURUH ANAK DIA MASUK DREAMGIRL. DAHLAH BLOG KAU SERABUT MACAMHAPER! WOI NANI KAU DA LA POYO KONON PANDAI AMIK GAMBAR TAPI SEMUA GAMBAR MCM HARAM PASTU KAKA HANIS ZALIKHA SI LIANA YG MUKA CAM ORG ASLI TU PON NGARUT. TAK CAMPUR ADIK HNAIS SI ALISYA BODO TU. KENGKADANG AKU KESIAN NGAN FAMILY NI KAYA BOLEH TAHAN TAPI MASIH SESAT HAHAHAH MAK HANIS BODOH SUKA SANGAT ANAK JADI RETIS DAN SLEBRITI TAH HAPER DI DAPAT KALU POPULER MENGARUT JER NAI ROSTAM FUCK UUU!

    0

    0
  151. scha gedik ngade2 says:

    tah2 mase lom nk lamar awal dh pakai dulu si scha ni, mane tak nye ade ke lamar guna word ni ” sudikah awak jadi yang halal buat saya” bodoh ke hape???mkna nyer sebelum ni jadi haram utk kau lah awal ish2 dunia2

    0

    0
  152. kuku kaki says:

    INI LAH JADINYA BILA MANUSIA TAK SEDAR DIRINYA HANYA HAMBA ATAS DUNIA FANA NI..ISLAM DAH ADA GARIS PANDUAN TENTANG BERPAKAIAN..BUKAN IKUT TREND, BKN IKUT FESYEN DAN BUKAN IKUT SUKA ATI KAUUUUU JE…SEDAR LAH SIAPA PENCIPTA KITA…~~~~~~

    0

    0
  153. apek tua says:

    MCM NAK MASUK JAMBAN PUNYA PAKAIAN AKU TGK…PAKAIAN NIE SESUAI UNTUK MEREKA YG SELALU CIRIT-BIRIT…SENANG NAK BERAK!!!!

    0

    0
  154. fiza says:

    pakaian ahli NERAKA !!!

    0

    0
  155. BURUK LA SCHA says:

    erk korean ke??? macam mak timah jek… xde rupa korean lansung…

    0

    0
  156. Tina turner says:

    Mcm korea la sgt.. Mcm kera tu adela aku tgk. Serius x korea lgsung minah ni mcm bapok myanmar..

    0

    0
  157. mak aihhh says:

    mak aiih…seksi nok….apesal dia ni…dulu aku respek dia part fesyen ni…tp yg ni big no…noooo….x sesuai la…lagi2 nak kawen nii…paras lutu ok..tp atas paras lutut tu cam pakai spender je…..adeeehh…sedih mak nokkkkk

    0

    0
  158. Bona Fide says:

    Kalau la scha tau betapa panasnya n azabnya api neraka..dia takkan sombong dengan Allah. Swt dengan pakai cam ni..harap2 dia x rela badan dia jadi bahan bakar api neraka..

    p/s: confirm orang akn tnya..camla aku dah masuk neraka…tp kenyataan tetap kenyataan.

    0

    0
  159. Bang mat says:

    tak seksi. cam budak kecik.kaki macam kayu…tak ada shape. lurus cekeding ..

    0

    0
  160. CHRISTINA says:

    sgt cantik ouu baju scha . . Love it ! ! Btw , yg mengata tu , bkn kt kl , ramai ka bdk remaja MALAY ISLAM yg pakai mcm tu . . Kt kk ni pun ramai sgt ou . . Dtg saja ke one borneo . . Rata2 malay islam pakai mcm tu . . My frens , fmly dia alim , tp ank dia keluar brjalan just pakai tube n boxer sja . .

    0

    0
  161. christina says:

    sblm menegur scha , tgk dulu pakaian org d skitar anda . . Adik2 anda , ank saudra anda , sepupu anda , jiran anda . . Tk mustahil , mereka pun ada pakai mcm ni jga . . Tegur dulu mereka sblm mnegur cra pmakaian org lain . . Dan kalau ya pun nk menegur , pakai la ayat sopan . . Ni tak , ada pulak mnyamakan org dgn kuda . . Dia ni makhluk tuhan yg bernama MANUSIA , d ciptakan sbg MANUSIA , bkn binatang . . Apa punya islam laa . . Kata org jahil itu ini , tp kamu yg komen sy rsa lg jahil kot . . Sapa terasa sila thumb down . . Kalau anda thumb down , maknanya mmg anda jahil . . . Lol ~

    0

    0
  162. bella valentina says:

    wow,adakah fiza ini penjaga pintu neraka sampai tahu mcmana pakaian neraka?????fiza masuk syurga ya???ntah2 masuk neraka juga… Jgn ckp org,sndri punya masib tk tahu lg..

    0

    0
  163. Aku kesah says:

    x ad cam korea pn..harap pd putih jer dia ni..dia ni ctk tpi dia pnya hidung cam ad kembang skt la..cam bapok pn ad aku tegok dia ni..

    0

    0
  164. iza_weezergurl says:

    yana shamsudin lagi comel lau pakai gini…dia ni tk cun lnsung…

    0

    0
  165. HEHEHEHEH says:

    mana tahu scha pun x tahu yang baju paten cam gitu di ekena pakai… bukan salah die.. produser tu la…. nak batalkan job nanti kena saman… dah nak dekat kahwin.. xkan nak bikin masalah.. maybe nie last die amik shoot pakaian mcm nie…

    0

    0
    • apo kono ey jang says:

      so lg takut kena saman la dr takut dosa? kalau betol dy xnak pakai bju cmni, tegakkan la pendirian, pertahankan prinsip n maruah… ni mmg dia yg rela nk pakai…xyah nk cover la…

      0

      0
  166. cucoq udang says:

    dia ni tak sesuai pakai skirt pendek macam tu…sbb kaki dia tu malu pulak aku tengok…sorry to say…kaki tak cantik..kaki lurus dan lutut pun nampak tulang…kalau tgk 1st pic yg berdiri tegak tu kaki dia nampak macam ‘pengkiak’ sket…hahaha…jgn marah…oleh itu janganlah kita pakai pakaian yg mendedahkan kaki kita yek…

    0

    0
    • mumbai says:

      pic ke 18 tu mcm pic mak nyah jer.. tak sesuai langsung ler.. body macam tiang lampu jer ,tak de bentuk

      0

      0
  167. frwqf says:

    Kalau tak kenal siapa itu Scha Al Yahya, pastinya Abang Nara dah ingat awek Korea mana ntah yang menggayakan fesyen baju spring ini. Serious nampak ala-ala Korean. Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini.

    : saya suka baca lah statement c nara ni.. hahahah…. sesuai pakai dgn cuaca panas di malaysia…. how about in hell??

    ye lah serious ala-ala korean… tak nampak lagi melayu… memang dah adat out…. apa lagi agama….

    saya bukan ustazah ye… so komen pun kurang… hahahah

    0

    0
  168. siput says:

    serius tak macam korea langsung…kalau dah melayu mmg muka melayu pun…pelik adalah..thank AWAL sebab bagi kitaorg share tengok paha bakal bini awak…memang mulus woooo…dapat pegang sedap…

    0

    0
  169. mumbai says:

    adoi.. tak do ko artis yang cun lagi.. 8 least lah artis yang bukan islam memperagakan pakaian yg sedemikian rupa… pleaseeee lah, kalau nak peragakan pakain korean sekali pun bukan nyer tak der yang lebih baik lagi , nie tak punya lah guna seluar pendek atas dari kepala lutu hang tu.. adoiii..

    0

    0
    • cucoq udang says:

      aku reply komen ko plak yek…kita kawan yek…ya laa baju dia ni dulu makcik2 korea pakai 20 tahun yang lalu…hahah …sooo
      out of date….

      0

      0
  170. keisha says:

    selalu org berkata..’org pkai tudung @ tutup aurat belum tentu baik,ada jerk yg tk bertudung tp baik dr org bertudung’. tutup aurat adalah wajib dn pahala akn terkumpul.mksudnya pahala yg tdk akn berkurang kalo dia buat tk elok.contoh: tutup aurat dpt 100..ttba dia buat dosa,pahala tutup aurat dia still 100.tp kalo tk tutup aurat tp selalu buat kebajikan,pahala kebajikan dia akan berkurang setiap kali aurat dia dipertontonkan. contoh: menolong org dlm kesusahan dpt 100 markah,tp bila dedah aurat markah seratus akn mkin berkurang. so berkurang dn mkin berkuranglah kebaikan pahala yg dilakukan apabila aurat didedahkan. so tutup la aurat. bab perangai baik atau tdk,kta hanya manusia biasa.

    0

    0
  171. 12 says:

    ade sorg model melayu mix chinese..lg dasat dari ni..sexy woo dian sharlin

    0

    0
    • mak aihhh says:

      entah la ….tapi kan …kalau nak cantek x semestinya seksi…fesyen fazura yg d abph tu..lawa giler…tak seksi tp cantekkk sgt2…

      0

      0
      • Anonymous says:

        amboi bila bab fazura aje terus x seksi pdhal dedah aurat jugak… x pyh nk agung sngt la artis tu…

        0

        0
  172. datok_t says:

    da la keding..tetek pon kecik..main rasa tulang siakk

    0

    0
  173. kiyo says:

    tak boleh seksi lagi ke :p

    0

    0
  174. Anonymous says:

    kesian……

    0

    0
  175. Jiga says:

    tak payah nak marah abang nara sangat lah. scha pakai baju macam natang, dedah sana sini takpe lak.

    0

    0
  176. bajettalikasut says:

    yang aku suka cuma dress purple tu..jaket..rambut scha time modelkan jaket n hot pants tu..dan cekak dia..yang lain semua aku tak berapa suka..kasut dia lagi la..tak suka langsung..atau aku memang tak suka fesyen korea/taiwan/china ni kot..tahla..

    0

    0
  177. x baik tau……

    0

    0
  178. sam says:

    abg beautifulnara ni pon satu..
    bole plak kn ckp “Baju yang diperagakan pun not bad. Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini.”

    kita disuruh untuk cegah kemungkaran. yang ni plak pegi sokong. hm, entahlah.

    0

    0
  179. Celena Gemas says:

    nak ckp jd fitnah x nak ckp……susah ….. tp byk yg aku dah kaji.pendapat aku sng aje….bg pompuan yg pernah “kene” die tak akan segan silu mendedahkan keperibadiannye utk tumpuan umum….cube ko suruh sape2 yg belum kenal erti “kene”dan “biasa”..pasti mereka malu..kecuali…mereka yg kuat iman dlm dr..pasti akan kata tidak pada keseksian.semoga kita dilindungi Allah…amin….

    0

    0
  180. dodol says:

    Nara……kesian kat kau..senang2 je kau buat dosa..haha…daripada orang yang tak tahu menahu benda2 ni..semua dah tahu…kau jadi agen penyebar…bukan yang ni saja..aku ckap merangkumi blog kau ni la…kau tak fikir ke..ke kau fikir duit je…x kemana pon duit kau nanti…

    0

    0
  181. Anonymous says:

    wanita baik untuk lelaki yang baik… scha dan awal tu baik ke?

    0

    0
  182. Anonymous says:

    Memang stylo dan sesuai dipakai untuk cuaca Malaysia yang panas ini

    0

    0
  183. tina.jr says:

    Tak sangka betul Sentul akak dah glamer sekarang…! Itu je lah yg akak berani komen..hihi

    0

    0
  184. sakuras says:

    seksi sngt la.

    0

    0
  185. copygurlz says:

    x elok kite kutuk dye nie… nnti kite yg dpt dosa jgak… same2 lah kite doakan agar d beri hidayah ALLAH..

    0

    0
  186. zaza says:

    gmbr cntik pon sebab pakai camera high pixel.
    tp yg sedihnya xda edit lgsung. pemalas photographer ni.

    0

    0
  187. ani says:

    xcantik pun..xmcm fesyen korea..

    0

    0
  188. meeradriana says:

    lawa ke??
    dulu suke scha sbb lakonan..
    skrg dah bosan sbb asik bab cinta..

    0

    0
  189. betz says:

    siannya. dah la tak menutup aurat, tak cantik pulak tu. penat ja seksi

    0

    0
  190. lelaki says:

    cam bodo je natang nie..
    nara pon g puji wat pe??same ngok!

    0

    0
  191. mamamia says:

    aku kalojadi bini si nara nih,x tau le cemane.sokmodok puji pompuan tu cantik,pompuan ni cute….nyampah pon ade.

    0

    0
  192. handpon rosak says:

    bidak…sungguh…buruk sngat d tngok,tak ngam la scha oii…pastu gmbar muka ny pon snyuman fake…tak mcm korea pon but mcm korea yg na jdi korea but tak jadik…hehe..

    0

    0
  193. kepada abang nara yang beragama islam.. says:

    abg nara..kebelakang sket..
    rsnya ni blog abg nara sendri blog cari makan katanya..
    nak cerita pasal artis..cerita jela tp kalau gmba tu melampau sgt macam ni..xyah pk nak hit sgt la letak gambo2 gini..pikir2la sket kalau nk letak pun..ada agama ada iman..lu pikirlah sendiri..

    0

    0
  194. Komentar says:

    Bila bang nara puji semacam je tu, mesti ada lah tu tak kena. Hahaha.

    0

    0
  195. Nano Cloud says:

    x cantik.. x lawa.. mmg x!!!!!!!!

    0

    0
  196. Anonymous says:

    xseswai la ngan scha. baju sweet gila, scha kasar gila. jadi macam lelaki pakai baju pompuan

    0

    0
  197. N says:

    I’m not trying to back up Scha. Tapi, dalam Islam sendiri kata kalau saudara seislam kita buat salah, least we can do is doa kan yang dia sedar & berubah. Dan bukannya mengutuk dia macam tu. Secondly, jangan lah kita terlalu fikir negative about their marriage. We are not God nak cakap diaorg confirm masuk neraka etc., instead kita sebagai umat Islam yang tak terlari dari buat silap, tegur them in the right way & more importantly, doa kan for them.

    0

    0
  198. anon says:

    alaahai si hidung kuncup ni

    0

    0
  199. anon says:

    alaahai si hisung kuncup ni

    0

    0
  200. CI says:

    Laaa… ingatkan dekat Seoul, rupanya Sentul.
    Awat travel ke Korea dulu tak pakai cenggini, baru up to date!

    p/s: baca dalam nada sarkastik, ya! LOL!

    0

    0
  201. rawr says:

    LOL her red hot pants tu sama sebijik mcm snsd pkai tyme
    perform kat twin tower concert and semua org kutuk kata snsd
    seksi nak mampus sbb pkai mcm tu.so skrg mcm mana ye?

    0

    0
    • Anonymous says:

      pasal scha pakai xnampak sexy, sebab dia kasar kot. aku rasa kalo org yg halus tinggi lampai muka lembut mesti nampak sweet comel sexy cam artis k-pop, tp scha…kontra sgt ngan dressing dia. kalo org halus muka lembut cam nora danish akan nampak comel dan innocent.

      0

      0
  202. rawr says:

    LOLZ her red hot pants sebijik sama mcm yg snsd pkai tyme
    dyeorg perform kat twin tower concert kat malaysia aritu and diaorg
    kena kutuk teruk sbb sesetengah kata seksi nak mampus.
    so skrg acane ni?

    0

    0
  203. syampu clear says:

    apsal tetiba seksi ni meroyan ke ??

    0

    0
  204. idir says:

    membayangkan semua pengomen perempuan yang akil baligh di sini menutup aurat mengikut syariat islam, baju tidak berwarna warni mcm aiskrim paddle pop, tudung tidak terlilit lilit satu kepala semata untuk menampakkan kelainan hatta menarik perhatian lelaki di luar sana, tidak bermekap untuk menaikkan seri muka, tidak mendengar muzik2 yang mengkhayalkan dan melalaikan,tidak bercampur gaul dengan lelaki yang bukan mahram (dating? u kidding me?), bila bercakap tidak menguatkan suara atau terlalu lembut sehingga boleh menaikkan berahi lelaki dan bila keluar rumah mesti berteman.

    0

    0
  205. Anonymous says:

    barula aku nampak sisi lelaki scha bila dressing cenggini, dia xseswai pakai skirt, pasal kaki dia xcantik. aku rasa kalo pakaian dia labuh melepasi lutut mungkin xnampak bapok sgt… dan scha xleh fesyen rambut pendek, terserlah kekasaran mukanya pastu pakai cenggini, memang buruk

    0

    0
  206. Anonymous says:

    rasa macm nk g tolong beli kain pulak kt dia ni..pendek sngt :)

    0

    0
  207. kahkah says:

    kahkahkahkah, aku x abis2 gelak baca komen korang. 300++ komen semua kutuk scha. x tahannya yang kutuk tu, sambil kutuk sambil tengok gambar. lepas tu tengok lagi (sbb semua mana ada peha putih macam scha)

    dia dah besar la dah nak masuk 30 tahun, x payah nak remind pasal agama, pasal aurat, pasal dosa bagai. bukan dia x tau. kelakar nak mampus la korang ni, asal semua x masuk raja lawak ah

    0

    0
  208. Anonymous says:

    astaghfirullahalazim..korang mengutuk mengata die macam2 die pakai macam tu, tp korang yg mengutuk mengata tu elok ke perbuatan korg tu? jaga akhlak & diri sendiri cukup. ntah2 ade family member korang ke bakal anak bakal bini korang ke jauh lg teruk drpd scha ni time tu baru la nk zip mulut sendiri..

    0

    0
  209. siti jienah says:

    wow….Scha satu2nya artis Malaysia yg cantik dipandang apabila memakai pakaian begitu…badan slim…. i like it. But sebab Scha ni muslim…tak cantik dipandang org… apa2 pun Scha lebih tahu dan lebih faham apa yg dia mahukan…

    0

    0
  210. Anonymous says:

    scha ke mcm ni? x penah pun tgk die pakai seluar pendek mcm tu. kalau dlm program tv pun ade stoking. scha…sy minat awk. kami sume peminat awk x suke tgk awk mcm tu

    0

    0
  211. Mia says:

    1 jer aku nak cakap, MALAYSIA BOLEH ?

    0

    0
  212. mummy says:

    alamak……pendek2 sume ye…adoiiii…….

    0

    0
  213. nana says:

    betul ke seluar pendek tu sesuai kt malaysia???? apa kata sy cadangkn wife abg nara try dulu lh hihihihi…

    0

    0
  214. lis says:

    kalau dulu..kain batik istri terselak sikit nmpak betis sikit pun suami dh geram..
    kalau awal tgk ni masih geram ka???

    0

    0
  215. iron man says:

    awal tu suka perempuan ke? dgn ak ni dah byk kali dia buat….

    0

    0
  216. memey says:

    Ruginya awwal..
    nanti hantaran kawin beribu riban, tapi peha bini semua orang kasi tengok..
    Woha

    0

    0
  217. asyi_mie says:

    scha….!!! sgt2 teruk!! dh nk jadi bini org ni makin menjadi2 plak…
    x lawa mne pun awk tuh…tnjuk kat laki awak sorg je la…

    0

    0
  218. Man Teropong says:

    YA Allah!! Ape nak jadi la dgn scha ni.. igt nak kahwin, tutup aurat.. itu hari kes g BALI dah kecoh.. g bercuti dgn awal.. g SPORE pun g ngn awal.. g KOREA pun ngn awal.. eh eh.. “dorang” ni dah mmg “terawal” la kot or “terkawal”..

    Abg Man tak paham la.. artis2 melayu skrg.. nk cepat naik nama, biarlah dgn bakat.. bukan “buka aurat”.. Wallahhualam..

    Abg man mintak keluarga abg man, tak la jadi macam perempuan ni.. nampak sgt murah nya, menayang kan urat.. walaupun baju korea ke, ape pun, cari la yg bersesuaian..

    0

    0
  219. NR says:

    apa kate kita tgk, kita diam.. tp kita doakan die dpt hidayah.. drpd kita complain, ckp itu ini secara x sedar kita pun berdosa sebenarnye.. jangan hina org sebab kita x tahu hubungan die dgn Allah.. mungkin die nmpk teruk skrg, tp akhir hayatnye berakhir dgn baik.. :)

    0

    0
  220. Ayuhani M Yusof says:

    Sebagai umat Islam, Scha patut sendiri tau batasnya.

    To, Awal….klu dah jd isteri nanti ajarlah dia batas-batas berpakaian, kalau pun tk menutup aurat sepenuhnya………namun janganlah terlalu galak sangat.

    0

    0
  221. someone says:

    sesuai dipakai di malaysia? sesuai buat orang bukan islam ye abg nara. :)

    0

    0
  222. tanjat boboi says:

    Internet nih.. 1 dunia maya yg sangatttttt lah besar.. org boleh amek gambar, save, edit, sebar..bla bla bla.. mcm2..
    nk tny sket si Scha nih.. KALAU MATI NANTI ada org leh tlg deletekan x gambar ni semua??? menjerit lah kau dalam kuboq..
    kesian.. yg melihat gambar2 dia nih.. kalau lelaki.. xyah nk tgk sgt..wat Dosa kering jek.. yg pompuan yg buruk jadikan sempadan.

    0

    0
    • nama saya says:

      kalau Scha mati. orang yang kene delete gambar die adalah admin. kalau admin xupload gambar2 ni, orang-orang macam kau xkan nak mengata pada dia. xda 1 dunia tengok. dan xda la 1 Malaysia nak gaduh bab-bab macam ni.

      tepuk dada tanya bulu hati sendiri!

      0

      0
  223. mak hayams KL says:

    macam pelakon blue korea. tinggal pakai bugs bunny punya ekor. bulu-bulu sikit n pose lentik2.

    0

    0
  224. leela says:

    Tak nampak pun macam trendsetter, kalau trendsetter tak ikut lah style korean, style dan gaya sendiri nie tiru sebijik macam org korean, oh well korean they always dress cute and act cute but for scha kesian ya …sebab tiru gaya org and try so hard to be cute !

    sorry!

    0

    0
  225. ina says:

    siannya awal…x pelah shya semoga Allah, memberi petunjuk kepada shya n awal..amin

    0

    0
  226. Fida says:

    Pendeknya seluar merah tu! Tak sesuai pun..risau
    Anak dara aku yg baru 9 thn ni… Semoga terpelihara…amin

    0

    0
  227. tutop mulot taip jek says:

    kepada Awal… jika ini pilihan anda.. maka anda perlu bimbing insan ini hingga ke syurga… anda berkahwin bukan kerana anda artis dan perlukan publisiti.. tetapi anda kahwin untuk mencari keredhaan Allah SWT… kami mendoakan perkahwinan anda dirahmati hingga akhir hayat dan dan semoga syurga tempat anda dan isteri…

    0

    0
  228. cherish81 says:

    bangga ker scha awak posed ngan pakaian mcm tu???

    0

    0
  229. Lalalalala..... says:

    Scha berdarah campuran cina dan arab x silap saya. jelas sekali dia bukan melayu, sesuai pakai gaya korean keranan dia ada body shape chinese…

    0

    0
  230. Not-typical-like-u says:

    komen je lebih. pegi solat lah. mengutuk gambar dier bg die pahala free je. korng dpt ape? dpt dosa..sama la dgr dosa die dedah aurat. heh

    0

    0
  231. cacimaki says:

    maigoddddd ! scha nmpk tua ! hodohnya org korea ni haha

    0

    0
  232. freelancer says:

    ya Allah…..
    kalo bdk umur 3-5 tahun pakai camtu, leh terima dek akal lg la…ni dah besar panjang…nk jd wife org plak tu…ya Allah…bw2 la bertaubat wahai pmpuan….

    0

    0
  233. mejustsaying says:

    #justsaying
    mmg xelok la scha pakai macam ni even dia comel tapi sedarlah kita yang komen dan mengutuk serta menghina pun xelok jugak.
    kepada scha : pastikan ini photoshoot last u berpakain separuh bogel
    kepada abg nara : kalau gmbr mcm ni xyah lah nk tulis entri sbb ramai yang akan melihat dan org yg memaparkan gmbr mcm ni akan dpt kesan dosanya jugak sama mcm si model.
    kepada saya dan org len yg komen : kita pun salah sbb mengata dan melihat benda yg sia-sia.
    :))

    0

    0
  234. MISS says:

    apa yang dipakai manusia itu adalah kebebasan mereka…….daripada sibuk mengata orang…sibuk menambah dosa sendri bagus lagi perhatikan diri sendiri.. Allah itu tidak melihat apa yang dipakai manusia…..baju , pakaian yang indah2….apa yang dilihat Allah tidak sama dengan apa yang dilihat oleh manusia…kalau manusia sibuk melihat orang lain, sehingga terlupa melihat diri sendiri…hati itu pakaian yang dilihat Tuhan…walau kita memakai pakaian yang bertutup sehingga tidak satu pun dari badan kita kelihatan oleh manusia tp hati kita busuk dan sibuk melihat ksalahan orng lain…kita sama sahaja dengan merekaa…mungkin kita lebih teruk dari mreka…….apalah yang dibanggakan dengan pakaian sekiranya hati itu telanjang..hati tak sama dengan apa yang dipakai….

    0

    0
  235. saya says:

    ni ke contoh wanita yang bakal bergelar isteri orang ?

    0

    0
  236. RajaDoggie says:

    dapat scha nh mmg aku doggie fapfap.. pancut dalam…

    0

    0
  237. mieya says:

    subhanallah….senang2 je tnjuk peha dia..dia sedar xdia agama ape smpai pkai seluar pendek atas peha.org korea 2 xpe lh dia bkn islam. dan kalau kau lupa aku nk bgthu Malaysia nie negara yg mejoritinya ISLAM!!!!.ya allah mengucap pnjng aq tgk gmbr2 nie..rasa malu kaum hawa aku sndri snggup dedahkn smpai cm 2 skali konon lawa cm 2 erk..panas camne pn negara kita panas lg diakhirat Scha oii…Camnie mmg xheran lah mkin rosak remaja2 kt luar 2 ikut trend baju bodoh cam kau….nauzbillah..mintak jauh dari kaum2 kerabatku…

    0

    0
  238. Anonymous says:

    subahan allah..macam nie ker seorang yg beragama islam…aurat makin dibelakangkan..fesyen pula yg diutamakan..buka la hati n mata utk melihat aper sebenarnya yg dier lakukan tu adalah sgt2 salah sbg seorang rakyat malaysia yg penuh adat ketimuran n lagi sgt2 slh sbg seorang yg beragama islam…

    0

    0
  239. aque says:

    Korg nmpk x takat mna sluar dye?
    heran jgak aq dgn org2 yg brabis kutuk scha sbb bnda cm neh je..
    b4 kau org kutuk dye baek balek uma cermin diri,cuba selami diri kau org masing2..awal nk kat scha tu hal dye..xyah nk sibuk caci maki org..Yg mencarut tu,nk doggie sume..anjing jiran aq single lagi..g la pncut kt anjing tu..fkiran korg btl2 sempit kn?ne scha x btudung gne sluar pndek pon xde la pndek sgt..kau org pena nmpk x yg b’tudung gne dress pahtu nmpk peha?lau xpena nmpk,g seach kt pakcit google..parah..kecoh je keje

    0

    0
  240. mulut puaka says:

    giler ah…seksi nyer…xkawen lg da seksi….da kawen lg seksi…hish3….

    0

    0
  241. perghh says:

    ni laa ssetengah muslim msia zaman skang…skirt pendek n shorts 2 dh xde pape dh, trend lg ade..

    smoge kite2 ni xjd cmni…..=.=

    0

    0
  242. lisa says:

    look so cheap….
    nk tiru gaya orang kafir lah tu..

    0

    0
  243. sam says:

    kahkahkah.. gambar no.4 dari bawah nampak cam bapok..

    0

    0
  244. sambalbelacan says:

    semua hypocrite! kutuk mengutuk pastu kaitakn nama Tuhan> orang yang betul2 ingat Tuhan mana ada masa buka blog apa tah lagi nak online 24 jam!

    0

    0
  245. Anonymous says:

    awal,,hrp2 lps kawin nie leh la sme2 bertaubat..

    0

    0
  246. ojit says:

    lah biarlah die nak pakai ape pun.yg korang ni negative sangat pasal.tak penah pakai seluar pendek ek?nak katakan teruk sangat takdela jugak.suke sangat nak exxagerate mende camni

    0

    0
  247. sweetz girl says:

    boodoh……….

    0

    0
  248. pandora's box says:

    stylist dia ni x brp pandai la..patut cari style yg suits her best..bkn bring out her worst..bkn semua org leh pull off the K-pop look..age..body structure and personality memainkan peranan yg penting..kalau mak jemah jd dia ni, mak jemah pecat je stylist

    0

    0
  249. cah says:

    saya sokong apa yang zed zaidi buat

    0

    0
  250. anyone says:

    i don t like budak uitm terutama budak art… menyampah… dahlah berlagak… kerja nak gaji mahal tapi kerja tak reti.. harap mengediks… dan glam jer… alasan janji dapat masuk u… course tu masuk pasal dapat jer…. minat takde… kua nak berlagak.. sorry le… i ni bidang art & design… … pernah le tgk bebudak melayu kita ni .. yang ambik course ni kat Uitm… apa jadi last jadi kerani jer.. ambik… sedarlah skit …. tu yang patut kena bayar lik utang belajar.. ptptn.. tu.. ha! ha!… tu le time belajar nak berlagak berDSLR… le iPAD le.. bila kerja habis tak reti….. last jadi hampeh!…. sedarlah ye… opsss terlebih sudah… awalnya nak cerita pasal awek awal last tahan kencing lak… ahaks!… saya tak minum sebab saya demam… ha! ha! saya pakai suar ni sebab saya panas… (ade komen yg sebelum2 ckp cmni) PERGHHHHH…MULUT LONGKANG!!! LIBATKAN BUDAK ART,PE DAHAL?

    0

    0
    • waw says:

      diam la.. smua nak ckp pasal dosa… bgus jadi tuhan je korang ni..
      aku suke tgk.. korang x suka tgk… tutup mata bodo…
      jgn nak sebok ngan gambar org.. kalo dorang x keja korang ke nak bg makan?
      2 la sedar2 diri 2….

      0

      0
  251. sayang scha says:

    perbaiki diri sendiri dulu..
    baru bagi ceramah dekat orang..
    x sedar diri mengutuk pon satu dosa jugak..

    0

    0
  252. shasha says:

    scha pakai macam ni sebab photoshoot korean style perr,so ke ikut cakap fashion designer,dah namer pun nak promote spring collection,so sebab tu dier pakai macam tu,slalu kat luar dier tak macam tu lah.

    0

    0