Written by AbangNara | January 1st, 2013

Kan Abang Nara dah kata Serina Chef Wan tidak bersalah di dalam hal ini. Dalam entri sebelum ini, pemilik gambar yang dikongsikan oleh Serina untuk mempromosikan sebuah produk kesihatan telah menafikan dirinya menggunakan produk tersebut. Siap ada laporan polis bagai!!!

serina chef wan

Sebentar tadi menerusi Twitter, Serina telah menerangkan apa sebenarnya yang terjadi. Melalui internet Serina mendapat info yang lelaki tersebut dikatakan telah berjaya mengurangkan berat badan menggunakan produk tersebut. Jadi Serina telah berkongsi kejayaan tersebut tanpa mengetahui yang gambar tersebut adalah palsu dan rekaan semata-mata.

serina produk

Perkara seperti ini sememangnya biasa terjadi lebih-lebih lagi dengan wujudnya persaingan sengit di antara produk-produk kecantikan yang terdapat di pasaran. Ada pihak yang sanggup membuat testimonial palsu asalkan produk laku. Semoga dengan penjelasan daripada Serina Chef Wan tiada lagi pihak yang memandang serong terhadapnya.

36 responses to Saya Tidak Tahu Gambar Tersebut Adalah Palsu – Serina Chef Wan

  1. Anonymous says:

    Pape jelah nara oiii

    0

    0
    • Selitone says:

      Orang sekarang menyebut istilah ‘sharing’

      Dulu ‘copy paste’

      Aku yang tak beberapa pandai ni sebut sebagai ‘plagiat’

      Hahaha…

      Semua ini, walaupun berbeza sebutan dan ejaan… matlamatnya satu… ambil hak orang lain.

      Masalahnyer sekarang… yang diKOPIPES adalah satu testimoni tipu. Hal yang kecil menjadi besar bila si empunya zahir tahu tubuhnya digunakan sebagai sumber kewangan pihak lain.

      Laporan polis dah dibuat, tinggal lagi satu cara sahaja sebagai jalan penyelesaian. SELESAIKAN HAL INI SEBELUM MENJADI KES DI MAHKAMAH. Jumpa si tubuh, keluarkan kenyataan meminta maaf dan bayar imbuhan mengikut persetujuan.

      Tapi, ofkos… reputasi syarikat sudah tercalar… nama dan populariti artis juga tercalar.

      Tapi ikhlas taip… Sebelum share share ni….semak dulu sumber. Asli atau tipu… Nanti diri sendiri yang malu…

      Nasi dah jadi bubur… Aper lagi??? Tambah ayam larrr…!!! masuk daun sup…!!! sedap tuuu….!

      0

      0
      • Olga says:

        Serina len kali awak guna la dulu produk tu, nanti beila dh berkesan awak kurus, masa tu awak guna lah pic sendiri utk laku kan produk tu! baru betul mcm tu!

        0

        0
        • Akus says:

          betul tu..lain kali try utk diri sendiri dulu..jika benar2 dh nmpk hasil(kurus) br lh bleh promote gile2..br org rmi yakin dgn produk tu..buat rujukkn dulu sebelum copy paste testamoni yg ade..nak senang jalan pintas mana ade kawan… ^^

          0

          0
    • Glamer Gilerrr says:

      SDII is the best!!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ALSD2 terbaekkkkk… serina pon dah kurus dh… ape yg nak di kecohkan lagi… gmbr testimoni ni dh tersebar luas sebelum serina upload lg…

      0

      0
    • Hasnida Zamlee says:

      ALSD2 terbaekkkkk… serina pon dah kurus dh… ape yg nak di kecohkan lagi… gmbr testimoni ni dh tersebar luas sebelum serina upload lg…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ambik adik aku lah buat tertimono. dia pun dah kurus. Dari XL sekarang dah pakai S jer.

        0

        0
    • woot woot says:

      mintak maaf jer la cik na. awak tu public figure. patutnya jawab macam ni
      “saya minta maaf atas kesilapan ini. terima kasih kerana memberitahu sbb kalau tidak perkara ini akan berlarutan dan boleh menyebabkan pelanggan tertipu. untuk tuan gambar, saya meminta maaf banyak2 dan akan memastikan semua agent tidak lagi menggunakan gambar itu. apa pon, saya amat kagum dgn penurunan berat Dan perubahan ketara badan encik. sekian, terima kasih. “

      0

      0
    • loveONEW says:

      aku penah tgk gamba ni, untuk produk ape tah..
      lupe dah.

      0

      0
    • loveONEW says:

      sd2 x elok ek..
      x jadi nak beli, Allah memang sayangkan aku..

      0

      0
  2. Alexandra Ulhaq says:

    Mangsa keadaan….cian..patutnye serina ler yg mkn dulu product slim ni..ape2 pun disciplin diri jln trbaik nk kurus…duit pun x trbako..briskwalk ler..

    0

    0
  3. jongang says:

    jadinya, tidak perlu share pape lagi lah. ha3. fokus kuruskan diri sendiri je. kih3x

    0

    0
  4. oct1883 says:

    lain kali pakai la gambar sendiri.. senang citer.. takde la kena cop penipu bagai..

    0

    0
  5. yumie says:

    bahyer bler share2 gambar ni…ramai seller wat camni..teknik pemasaran..pdhal byk testimoni tipu di cipta utk lariskan mcm2 jenis produk….hati2 bler membeli sesuatu produk..jadilah pengguna yang bijak..

    0

    0
  6. yumie says:

    share gambar sndiri…publish pengalaman kejayaan sendiri dlm menggunakan produk, dik non oii…bru laku…ni wat marketing cap ayam mcm ni…

    0

    0
  7. kipas econ says:

    Kesiannn..tak pe laa..anggap je la cobaan ye serina

    0

    0
  8. Roundtable says:

    Sesuatu yang tak disangka,seringkali mendatangi kita,itukah suratan dalam kehidupan,atau sekadar satu kebetulan…(lagu Kenny Remy Martin)..sebagai manusia masalah dan dugaan memang perlu kita tempuhi tanda Allah mahu menguji umatnya.

    0

    0
  9. aq say says:

    gud abg nara …..saya rasa baik abg nara mintak maaf secara terbuka …mybe serina dah salah faham kt twitter terus mention nama bn….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Adik aku ada gak jual produk kuruskan badan tp dia pakai testimonial sdr.Lepas 6 bln berhempas pulas kuruskan bdn barulah berani jual.Org tgk dia terus org yakin nk cuba.Buat mcm tu baru betul.Yg pakai testimonial palsu ni nak cepat untung,sdr x pakai pon produk tu then x usul periksa belasah promote,janji masyukkk.Nilah punca Aidid Muaddib mengamuk,hehehehe.

    0

    0
  11. pengomen says:

    Kenapa tak pakai testimoni your own customer serina ? U yg nk promote dan jual produk nie , so lebih baik jgn pakai testimoni org . better guna yg sendiri baru org tak cop menipu .
    # Takkan sorang customer pon tak ada . Alahai . Usaha tangga kejayaan .

    0

    0
  12. Muak dgn artis malaysia says:

    Baca twitter serina tu pun namak dia tak ngaku salah. Obvious sgt dlm hal di salah tu kt side dia sbb dok share tanpa usul periksa.

    Mu advise to u is just mintak maaf, ngaku je salak ko n shut the hell up. Lg byk ko nk defend action ko, lg terserlah ke-tak-bijak-kn ko dimata umum.

    Pas tu dok nk salahkan blogger. Pui. And geng mlm dia yg lain pon nk bekap dia tak tentu hala. Tipikal pangai mlm betol.

    0

    0
  13. aku yg telus says:

    Main suka2 je copy n paste.aku setuju bnar apa org smua ckp,lain kali guna gamb sndri.mcm kwn aku.bkn main tangkap muat dr internet kdian paste.memang salah tu.tp xnk ngaku salah.kelakar btul.

    0

    0
  14. kasihankan encik ni says:

    jgn la salhkan serina sorg je… how other agents yg jual sdII yg lain tu? my fren jual sdII juga. dlm fb dia pun ada pix encik ni… so, sume yg jual sdII tu kena la uols maklumkan juga. disebabkan serina artis, sume org kutuk n marah2 dia. saya pun tkejut bile tgk pix encik ni, terus teringat my fren tu.. sume agent sdII guna pix dia utk lariskan produk dorg.

    0

    0
  15. Audrey Hepburn says:

    Aku tak pernah percaya semua produk2 benda alah ni, especially kalo melibatkan MLM. Baik la beli kat farmasi je.

    0

    0
    • KESIAN says:

      korg xthu ke, kbnyakn produk t’baik akn dijual di MLM sbb syarikat pngeluar produk nk produk ni cpt smpai kt pngguna… tula sblom ckp kaji dlu syg oii..

      korg cube fkr blk.. npe asyik org yg same je g bli ubat or produk kt farmasi. org yg same je dtg btahun2 tp xjuga baik2, xpulih, malah kbanyakkn jd makin truk.. huuhuu ko perhatikan la.. xpon ko keje kt farmasi bru ko thu hahahaha..

      0

      0
    • yana says:

      saya mmg kerja dekat farmasi, hari2 jual produk untuk kuruskan badan…tapi org sama juga beli tiap2 bulan..tak kurus2 pun..hehe..alsd2 jika kaji betul apa kandungan di dalamnyer..mmg sgt selamat di gunakan…

      0

      0
  16. anne says:

    senang citer. tak yah nak amik apa2 menda kalau nak kuruskan badan. control makan, regular exercise. abes citer!!

    0

    0
  17. wat ape nak kurus2 says:

    ala..kebanyakkan produk kurus ni pantang larangnya jgn mkn nasi…better diet cara sendiri..x buang duit…hahahhaa

    0

    0
  18. atkins diet je says:

    apa benda yg korang nk labur duit byk2 beli slimming produk ni? korang buat je atkins diet.. ALSD2 tu pun diet plan dia sama je. tp sbb korang dh melabur duit beratus2.. nmpk kurus sikit dh mengaku sd2 punya hasil. seriously, korang try la atkins 2 mggu, nmpk tak hasilnya. xpyh berlapar pun.

    bela lemak bertahun2.. tp nk kurus dlm masa seminggu.. itu yg aku xphm..

    0

    0
  19. zhen says:

    zaman sekarang ni x bole senang2 share and spread any news/info kat mana2..
    banyak sgt benda palsu. cthnya dulu kecoh pasal lirik gangnam style kutuk nabi Muhammad. so ,nak salahkan sape kalau kau x selidik n suka2 je share. minta maaf je la

    0

    0
  20. anaknimus says:

    Senangnya tak mengaku bersalah… rasa mcm nak plagiat website ni je. Lepas tu tak payah mengaku.

    “I just share je”

    0

    0
  21. Aida says:

    Tak baik guna gambar orang lain untuk kepentingan diri sendiri…huhu..

    aidaruslan.blogspot.com

    0

    0
  22. health says:

    Hi there mates, how is everything, and what you want to say on the topic of this paragraph, in
    my view its truly amazing for me.

    0

    0