Written by serenity | September 26th, 2017

Kontroversi salah faham adegan bercium antara Fattah Amin dan Janna Nick menyebabkan dua pelakon itu serta pengarah drama Coffee Prince versi Malaysia, Michael Ang, dikecam hebat oleh Netizen.

Ia sebenarnya bermula apabila satu rakaman penggambaran drama itu dirakamkan tanpa kebenaran oleh aktres Fara Mendoza dan dimuat naik ke fungsi Story di akaun Instagram miliknya. Kata Michael dalam komentar langsungnya:

Fara Mendoza tu dengan Natasha Elyzza memang takkan ku ambil lagi berlakon. Buat hal je. Buat malu company je.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | September 26th, 2017

Nama Boy Iman memang cukup panas dan sedang hangat diperkatakan sekarang ini. Malahan video Yusoff Azmi iaitu Pengerusi PPIM bertemu meminta penjelasan daripada Boy Iman juga sudah menjadi tular di Facebook. PPIM kini sedang dalam proses siasatan dan akan menyerahkan hasil siasatan mereka kepada pihak polis tidak lama lagi. Namun, Datuk Boy Iman tetap menegaskan bahawa tiada penipuan berlaku di dalam syarikat DBI Properties yang membina rumah kos rendah.

dbi properties boy iman

Malah Boy Iman juga turut mencabar mana-mana pihak yang tertipu agar membuat laporan polis. Boy Iman juga turut menerangkan mengapa dia menyertai NGO Angkatan Perpaduan Islam dan memegang gelaran Paduka Ayahanda di dalam persatuan tersebut. Kata Boy Iman:-

Tiada bukti saya lakukan kesalahan. Pergilah buat laporan polis kalau betul saya menipu. Ini adalah fitnah semata-mata. Saya buat cara yang betul kerana ikhlas nak cari makan. Ibu saya juga terpengaruh dengan kekecohan yang timbul dan menyuruh saya pulangkan wang, tapi bukan saya yang terbabit dengan isu itu.

Saya menjadi ahli Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang menggunakan konsep berbaiah ini sejak berusia 23 tahun lagi. Apa yang dilakukan bertujuan mengangkat dan membela agama, bangsa dan negara.

Tujuan saya lebih kepada membawa kebajikan dan membangunkan ekonomi dalam kalangan umat Islam. Menolong orang bina rumah dengan kos rendah antara matlamat saya.

Saya tidak tahu apa tujuan pihak itu menyebarkan berita ini. Seperti dikatakan, saya adalah ahli korporat dan sentiasa mencari peluang untuk memajukan syarikat saya.

Saya alu-alukan sesiapa yang nak menyemak nama syarikat saya atau nama saya di balai polis sama ada pernah ada laporan berkaitan saya menganiaya orang atau menipu wang orang

dbi properties boy iman

Tinggi sungguh keyakinan Datuk Boy Iman. Kata orang, kalau yakin macam ini, memang berada di pihak yang benar. Apa-apa pun siasatan sedang dijalankan oleh PPIM. Sama-sama kita nantikan keputusannya. Sumber Harian Metro.

Written by AbangNara | September 26th, 2017

Risau dah cuba bermacam produk tapi jeragat tak pernah hilang ?? Jeragat makin lama makin tebal , nampak macam peta dah di muka ni ! Kena makeup tebal 10 inche baru boleh tutup jeragat tapi sampai bila nak tipu diri sendiri ?! Dari jauh dah nampak dah peta jeragat di wajah. Pakej dengan jerawat dan kulit muka kusam lagi kat muka.

Masalah kulit berpeta-peta dan berbintik-bintik seringkali menjadi masalah besar bagi wanita Asia khususnya. Secara tidak langsung ini menjejaskan penampilan diri dan menjadikan kulit wajah tampak lebih berusia.
pureganicPUREganic Organic Skincare diformulasikan khas untuk merawat kulit wajah yang berjeragat dan sensitif. Kadang-kadang rasa serik ingin mencuba produk di pasaran kerana seringkali kecewa dengan hasilnya. Jangan khuatir kerana PUREganic Skincare diformulasi daripada bahan-bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan dan pati yang diiktiraf Organik oleh badan USDA.

Mengapa harus pilih PUREganic Skincare?! Istimewanya teknologi PUREganic Skincare
– 100% natural
– Pati tumbuh-tumbuhan 100% Organik (diiktiraf USDA Organik)
– TANPA pengelupasan
– TANPA Paraben/ Hydroquinone/ Mercury
– Sesuai digunakan untuk mengandung & menyusu
– Mampu milik

Hanya perlu whatsapp www.wasap.my/60182089499 untuk pertanyaan lanjut

Produk ini membantu untuk:-
– Merawat masalah jerawat, blackhead & whitehead
– Merawat masalah jerawat pasir
– Meratakan kulit menggerutu
– Memudarkan parut
– Memudarkan pigmentasi & melasma
– Mengimbangkan kelembapan kulit
– Mengurangkan masalah kulit berminyak/ kulit kering
– Memperbaiki tona kulit tidak sekata
– Mengurangkan kedutan dan masalah kulit kendur

Antara testimoni pelanggan yang berpuas hati:-

pureganic
pureganic
pureganic
pureganic
pureganic
pureganic
pureganic

PUREganic Skincare sedang mengadakan PROMOSI ! gerenti menyesal kalau tak grab cepat..

WHATSAPP 0182089499

www.wasap.my/60182089499
www.wasap.my/60182089499
www.wasap.my/60182089499

Untuk lebih banyak testimony, sila lawat Facebook Pureganic

Written by AbangNara | September 26th, 2017

Pejam celik pejam celik sudah hampir 10 tahun Abang Nara berkecimpung di dalam dunia Internet. Memang pantas masa berlalu. Selain daripada blog macam BeautifulNara, kecanggihan teknologi dan kepantasan Internet juga menyebabkan laman web e-commerce (jual produk secara online) tumbuh macam cendawan lepas hujan. Cakap je apa nak. T shirt, tudung, susu anak, basikal, brooch, seluar jeans, makeup semuanya boleh dibeli secara online sekarang ini.

bucks.my

klik-klik je dah boleh beli. Lepas tue tunggu sehari dua barang sampai ke rumah. Memang mudah dan pantas sungguh online shopping ini

Ada juga kawan-kawan Abang Nara yang cuba menceburi dunia perniagaan online ini. Namun kebanyakannya gagal separuh jalan. Ramai yang beranggapan senang nak jadi kaya dengan jual produk menerusi Internet, tapi tak ramai yang tahu cara yang betul. Memang tak perlu bayar sewa kedai, tak perlu bayar bil api air dan tak perlu gajikan ramai pekerja, akan tetapi perniagaan online ini bukanlah semudah yang disangka. Jadi hari ini Abang Nara nak kongsikan beberapa perkara asas untuk membolehkan korang jadi kaya raya menerusi perniagaan atas talian ini.

1. Produk kena tepat dan unik

bucks.my

Salah satu kesilapan paling besar mereka yang menceburi dunia online ini ialah terikut-terikut dengan kejayaan orang lain. Contohnya member sekolah dapat jualan ratus ribu sebulan dengan menjual tudung, maka kita pun turut sama menjual tudung jugak. Namun tudung kita tak ada “something special”. Sama je dengan tudung yang dijual di Jalan TAR. Bila nak meniaga online, produk yang nak dijual mestilah tepat (bersesuaian dengan pasaran) dan juga unik. Mesti kena ada keistimewaan yang membolehkan orang berkata “Wow, specialnya tudung dia nie. Aku mesti beli satu”. Salah satu contoh baik ialah tudung DuckScarves yang sangat popular kerana rekaan KLCC pada kainnya. Walaupun agak mahal, pelanggan sanggup beratur panjang kerana terpesona dengan keunikan dan keistimewaan rekaannya.

2. Nama laman web (domain) kena mudah untuk diingati

bucks.my

Abang Nara paling tak suka bila pergi laman web meniaga online yang mempunyai nama bukan-bukan. Lagi stress yang jenis suka letak nama laman web (domain) dia panjang-panjang. Contoh macam “tudungshawlmurah.com”, “susubayiadadijualdisini.com” dan “semuanyadisini.com”. Domain adalah first impression kepada para pelanggan kita. Jadi ia kena pendek, unik dan mudah untuk diingati. Lagi bagus kalau dapat dikaitkan dengan jenama kita terus. Senang sikit orang nak ingat. Contoh yang baik ialah “naelofar.com”, “aidijuma.com” dan juga “fashionvalet.com”. Sebelum nak finalize domain anda, fikir dan brainstorm elok-elok terlebih dahulu. Tanya pendapat kawan-kawan dan keluarga terapat.

3. Tak ada modal untuk promosi

bucks.my

Kalau anda baru sahaja memulakan perniagaan online, janganlah terus berharap produk anda akan laku keras dalam sekelip mata. Kebiasaannya 3,4 bulan pertama nak dapatkan satu dua jualan pun susah. Anda kena bersiap sedia untuk keluarkan duit sendiri untuk melakukan promosi. War-warkan kepada seluruh rakyat Malaysia tentang kehebatan, keunikan dan keistimewaan produk anda. Jangan hanya duduk depan komputer main Facebook lepas tue bersungut “kenapa tak ada orang beli produk aku nie”.

4. Buat akaun media sosial

bucks.my

Selain daripada laman web, anda juga kena pastikan perniagaan online anda mempunyai akaun sosial media. Untuk pasaran Malaysia ini, cukuplah buat Facebook dan Instagram sahaja. Yang lain tak perlu. Paling penting, pastikan nama yang digunakan di FB dan Insta ini adalah sama dengan alamat domain dan jenama anda. Barulah orang boleh ‘relate’ dan senang nak ingat. Dan jangan lupa aktif di laman sosial ini. Contoh kalau anda jual tudung, bolehlah upload gambar anda di Instagram menggayakan tudung tersebut. Barulah boleh buatkan para pelanggan teruja dan ingin membeli produk anda.

5. Kena ada laman web yang lengkap

bucks.my

Zaman sekarang ini, ramai yang suka meniaga menerusi Facebook, Instagram dan Whatsapp sahaja. Lebih mudah dan pantas katanya. Namun Abang Nara tetap percaya laman web yang lengkap, cantik dan mudah dilayari adalah sangat penting. Semua info tentang produk termasuk harga, penghantaran, maklumat syarikat dan promosi kena ada di laman web ini. Paling penting, design kena sedap mata memandang. Jangan serabut. Perlu nampak profesional. Bila kita ada laman web yang “perfect”, maka kepercayaan pelanggan kepada kita akan semakin meningkat. Jadi mereka tidak akan ragu-ragu untuk membuat pembelian.

Bukan senang kan nak meniaga online? Ini baru 5 perkara asa yang korang kena ketahui. Banyak lagi sebenarnya yang kena dipelajari sekiranya mahu menceburi dunia perniagaan atas talian ini. Memang serabut kepala dibuatnya. Memang tak cukup masa nak buat semuanya. Sebab itulah Abang Nara teruja mengetahui tentang kehadiran Bucks.my yang menyediakan perkhidmatan “All-in-One Online Business Solution” untuk mereka yang mahu memulakan e-commerce.

bucks.my

Semua yang Abang Nara tulis di atas akan diselesaikan oleh Bucks.my sekiranya anda menggunakan perkhidmatan mereka. Daripada nama domain untuk website, rekaan laman web yang profesional dan terkini, market dan product research, termasuklah pengiklanan dan pemasaran, semuanya akan diuruskan oleh Bucks.my. Training dan support pun turut sama disediakan. Korang hanya perlu goyang kaki sahaja. No need to do anything.

bucks.my

bucks.my

bucks.my

Korang boleh tengok senarai penuh apa yang bakal anda perolehi dengan menggunakan perkhidmatan Bucks.my ini di https://www.bucks.my/features. Jangan risau bayaran yang dikenakan tidaklah mahal. Ia amat berbaloi-baloi dengan penjimatan masa, tenaga dan tahap kerja Bucks.my yang amat berkualiti. Bak kata orang, benda-benda sebegini serahkan kepada yang pakar. Dan sememangnya Buck.my adalah pakar dalam menyediakan anda untuk terjun ke dunia perniagaan online. Paling Abang Nara suka tentang Bucks.my ialah kita hany a perlu bayar sekali seumur hidup untuk mendapatkan kepakaran mereka. Tak ada bayaran bulanan, tak ada bayaran keahlian. One time payment sahaja.

bucks.my

Bercakap sebagai seorang yang sangat tahu tentang dunia Internet ini, cas yang dikenakan oleh Bucks.my untuk perkhidmatan yang disediakan adalah amat berbaloi-baloi. Serius cakap kalau korang ada duit, ambillah salah satu pakej yang ditawarkan. Banyak masa dan tenaga yang bakal anda jimatkan. Kalau anda nak buat sendiri satu persatu perkara di atas, memang boleh makan masa 5-6 bulan. Lebih baik keluarkan modal sedikit untuk dapatkan yang terbaik.

Selamat berniaga online. Maklumat lanjut layari www.bucks.my.

Page 5 of 27« First...34567...1020...Last »