Written by serenity | August 21st, 2017

Penulis pasti ramai keliru dengan isu sebenar yang melanda perkahwinan Hafiz Hamidun dan isterinya Siti Arifah Amin atau Joy Revfa. Bagaimanapun portal My News Nation Malaysia mempunyai satu laporan eksklusif mengenai dokumen perceraian perkahwinan Joy Revfa dengan suami sebelum ini.

Menurut mereka, berdasarkan satu dokumen mahkamah, status Siti Arifah sebagai isteri orang masih lagi sah ketika dia melangsungkan pernikahan dengan penyanyi, Hafiz Hamidun pada 1 Mei lalu. Dan dokumen yang sama mengesahkan perceraian antara Joy dan bekas suaminya hanya berlaku pada 13 Julai 2017.

 
Written by serenity | August 21st, 2017

Hari ini, Hafiz Hamidun telah hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, Petaling Jaya untuk memfailkan pembatalan perkahwinan dengan isterinya Siti Arifah Amin atau Joy Revfa yang berlangsung Mei lepas.

Gambar: Berita Harian

Bagaimanapun, Hafiz terkejut apabila mendapati permohonan pembatalan perkahwinan telah pun dibuat oleh Joy pada Jumaat lepas.

 
Written by AbangNara | August 21st, 2017

Amboi, berseri-serinya pengantin baru Ummi Nazeera dan Izzar Anwari ini. Suka Abang Nara melihat pasangan ini. Minggu lalu, Ummi telah pun diraikan di majlis bertandang bagi pihak pengantin lelaki. Kedua-duanya tampak kacak, cantik dan sepadan dengan persalinan songket berwarna kelabu lembut. Memang bak pinang dibelah dua.

ummi nazeera

Sekali lagi Abang Nara nak ucapkan tahniah buat Ummi dan Izzar atas perkahwinan anda. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Semoga cepat menimang cahaya mata. Perkahwinan ini adalah satu perjalanan yang panjang. Banyakkan bertolak ansur, memahami dan terus mempercayai antara satu sama lain walau pelbagai ujian mendatang.

ummi nazeera

Lagi beberapa gambar sekitar majlis bertandanga Ummi Nazeera dan Dr Mohd Izzar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit Instagram Ummi Nazeera.

 
Written by AbangNara | August 21st, 2017

Kesian sebenarnya menjadi seorang isteri kepada suami yang bernama Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali sebagai Datuk Red ini. Iyerlah, tak habis-habis dengan cerita mengorat perempuan lain. Baru-baru ini, Datuk Red mengakui ada menjalinkan hubungan cinta bersama artis baharu dikenali sebagai “N”, namun berakhir apabila pelakon wanita kelahiran Sabah itu memberitahu Adira mengenai perkara terbabit. Sebelum itu pula Datuk Red pernah kantoi memeluk pinggang Ruhainies. Memang tak habis-habis kontroversinya.

adira

Kalau Abang Nara jadi Adira, memang boleh mengamuk dibuatnya. Namun Adira mengambil langkah yang amat berbeza. Adira buat tak layan sahaja. Adira sudah masak benar dengan perangai suaminya itu yang suka publisiti murahan. Kata Adira:-

Sejujurnya, saya sendiri sudah keliru dengan skandal yang membabitkan suami saya. Malah, saya mengetahui mengenai kontroversi (terbaru) ini pun apabila menerima panggilan bertalu-talu daripada pihak wartawan sendiri.

Anggap saja isu yang timbul ini sekadar perkara remeh yang tidak perlu diperbesarkan kerana pada saya, dia seperti ingin meraih publisiti murahan. Jika diikutkan, manusia mana yang dengan mudah membuka aib sendiri?

Oleh itu, saya memilih untuk tidak ambil pusing kontroversi yang timbul ini. Sebaliknya, saya berhasrat untuk menjaga dan membesarkan anak perempuan saya saja

adira

Abang Nara kagum dengan ketenangan Adira. Tapi betul juga tindakan yang diambil oleh Adira ini. Kalau dah suami memang jenis macam ini, apa lagi kita nak buat kan? Biarkan je lah. Kalau Datuk Red nak kahwin lagi satu pun rasanya memang dia mampu. Nampak gaya Adira pun macam dah redha dan malas nak layan perangai suaminya. Nasib badanlah dapat suami jenis macam ini. Sumber Berita Harian.

Page 3 of 2112345...1020...Last »