Written by AbangNara | August 1st, 2017

Selepas sidang media yang diadakan oleh Aliff Aziz dan Bella Astillah berlansung semalam, semakin banyak perkara yang tidak diketahui telah pun didedahkan kepada umum. Salah satunya ialah kekecohan yang telah berlaku di dalam pusat karaoke di mana Aliff Aziz dan Afifah berada. Sedikit kekecohan telah berlaku sehingga Aliff tercampak telefon bimbit ke muka Bella sekaligus menyebabkan kecederaan. Rupa-rupanya Bella telah pun meminta Afifah keluar sebentar dari bilik karaoke tersebut agar dia dapat berbincang dengan suaminya. Namun permintaan itu tidak diendahkan oleh Afifah.
bella
Terang Bella tentang situasi di hari kejadian tersebut”-

Saya datang ke pusat karaoke itu dengan hasrat untuk berbincang secara baik dengan suami saya. Saya minta dia (Afifah) keluar sebentar dari bilik itu bagi memberi ruang kepada kami. Tapi dia tidak peduli dan tetap berada di situ sehingga keadaan tidak terkawal dan berlaku kejadian tidak diingini.

bella

Ada kemungkinan Afifah Nasir tidak mendengar permintaan Bella Astillah kerana seperti yang kita ketahui, bunyi bising di karaoke sedikit sebanyak menghalang pendengaran yang sempurna. Mungkin ada salah faham yang terjadi. Abang Nara percaya Afifah akan ada penjelasannya yang tersendiri. Sama-sama kita nantikan. Buat masa ini, Abang Nara bersyukur sekurang-kurangnya hubungan Aliff Aziz dan Bella Astillah tidak berakhir dengan teruk. Sama-samalah cuba memperbaiki dan menghidupkan kembali perkahwinan anda berdua. Teruskan berusaha. Sumber Mstar Online.

Written by AbangNara | August 1st, 2017

Apabila menyebut tentang negara India, perkara pertama yang akan bermain di minda Abang Nara ialah kehebatan filem mereka yang dikenali sebagai Bollywood. Antara filem Bollywood feveret Abang Nara ialah Kuch Kuch Hota Hai, 3 Idiots, Mann, Slumdog Millionaires, Dangal dan banyak lagilah. Para pelakonnya pula memang A+. Siapa yang tak kenal Shah Rukh Khan, Aamir Khan, Kajol, Kareena Kapor, Amitabh Bachan dan ramai lagi. Lakonan diorang memang bermutu tinggi.

airasia india

antara filem-filem Bollywood yang amat popular di serata dunia

Namun selain filem-filem Bollywood yang telah menemani kita berpuluh-puluh tahun, apa lagi yang ada dengan India. Takkan filem je kot? Jeng, jeng, jeng. Izinkanlah Abang Nara berkongsi beberapa tempat menarik di India yang pasti membuatkan anda terasa ingin terus terbang ke sana hari ini jugak. Taj Mahal Abang Nara tak masukkan sebab rasanya semua orang tahu betapa hebat dan gahnya istana tersebut.

1. Qutb Minar, New Delhi

qutb minar india

Siap dibina pada abad ke 12, Qutb Minar yang terletak di New Delhi, India disenaraikan sebagai salah satu UNESCO World Heritage Site. Diperbuat daripada batu merah dan juga batu marmar, salah satu keunikan Qutub Minar ialah kewujudan 379 kaki tangga “spiral” di dalamnya. Pembinaannya juga penuh dengan sejarah iaitu selepas kejatuhan kerajaan Hindu terakhir di tangan pemerintah Islam.

qutb minar india

2. Gateway of India, Mumbai

qutb minar india

Telah menjadi lokasi penggambaran ratusan filem Bollywood, Gateway of India adalah telah dibina pada abad ke 20 bersempena kehadiran King George V dan Queen Mary ke Mumbai, India. Mencecah ketinggian 26 meter, Gateway Of India dibina bertentangan dengan pelabuhan Mumbai dengan campuran seni artikek Indo-Saracenic dan juga Islam. Kalau anda terbang ke Mumbai, memang salah satu aktiviti wajib dilakukan ialah bergambar di sini sebagai bukti kedatangan anda.

3. Chapora Fort, Goa

qutb minar india
Salah satu babak dari filem popular Dil Chahta Hai lakonan Aamir Khan telah dirakamkan di Chapora Fort yang bertempat di Goa ini. Berdiri tegak di atas sungai Chapora, kubu ini telah siap dibina pada tahun 1717. Waktu paling sesuai untuk ke Chapora Fort adalah ketika matahari terbenam. Confirm romantik habis.

4. Charminar, Hyderabad

qutb minar india

Dibina pada tahun 1951, Charminar yang terletak di Hyderabad adalah sebuah monumen dan masjid yang cukup gah yang membawa maksud “4 pillars”. Sekiranya anda ingin mencari cenderahati, ada pasar yang menjual pelbagai barangan terutamanya untuk wanita di Charminar. Memang tempat wajib untuk bergambar sekiranya anda menjejakkan kaki ke Hyderabad.

5. Marina Beach, Chennai
qutb minar india

Dengan panjangnya mencecah 13 kilometer, Marina Beach di Chennai adalah pantai semulajadi terpanjang kedua di dunia. Walaupun para pelancong dilarang mandi di sini kerana keadaan pantainya yang berbatu, namun ia tidak menghalang 50,000 pelawat untuk datang ke sini untuk menikmati pemandangan indah pada setiap hujung minggu. Pantainya yang putih, bersih dan bunyi desiran ombak yang cukup menenangkan menjadi daya penarik. Memang tempat terbaik untuk lepak-lepak sambil berborak dengan pasangan sambil menunggu matahari terbenam.

6. Victoria Memorial, Kolkata

qutb minar india

Dibina pada tahun 1921 bersempena kemangkatan Queen Victoria, Victoria Memorial ini telah menjadi tumpuan pelancong yang ingin belajar tentang sejarah British di India. Ia mempunyai 25 galeri seperti galeri diraja , galeri potret, galeri sculpture dan senjata galeri. Salah satu fakta menarik tentang Victoria Memorial ini ialah dana pembinaannya adalah 100% daripada sumbangan derma rakyat India. Power kan?

7. Jal Mahal, Jaipur

qutb minar india

bandar Jaipur pada abad ke 18. Ia telah dibina oleh Maharaja Madho Singh I sebagai tempat istirahat ketika memburu itik. Kini Jal Mahal telah pun bertukar menjadi sebuah restoran ekslusif untuk mereka yang mahu menikmati juadah sambil “terapung” di tengah-tengah tasik.

Ha, best kan India sebenarnya? Kalau selama ini korang hanya tahu ke”best”an filem Bollywood sahaja, sekurang-kurangnya sekarang dah tahu banyak tempat menarik untuk dilawati di India. Ini baru sikit yang Abang Nara kongsikan. Banyak lagi tempat-tempat best seperti Marine Drive di Mumbai, Fort Aguada & gereja Basilica of Bom Jesus di Goa dan macam-macam lagilah. Sekali dah pergi, confirm nak pergi lagi sekali sebab terlalu banyak tempat untuk diterokai.
airasia india

Untuk makluman, AirAsia kini sedang menjalankan promosi “Discover Incredible India” di mana potongan harga sehingga 50% akan diberi sekiranya anda melakukan tempahan tiket bermula sekarang sehingga 6 Ogos kelak untuk penerbangan sehingga 18 Disember 2017. AirAsia terbang secara terus ke Bhubaneswar, Bengaluru, Chennai, Hyderabad, Kochi, Kolkata, Tiruchirappalli, Visakhapatnam, New Delhi dan Mumbai. Jadi anda ada banyak pilihan untuk melancong ke bandar-bandar di India yang sememangnya menarik dan unik. Yang penting kena rancang betul-betul nak pergi ke mana sebab “there’s so many places in India to explore”. Amboi speaking London pulak. Untuk maklumat lanjut, layari www.airasia.com . Selamat melancong ke India.

Written by serenity | August 1st, 2017

Sebelum ini Netizen dikejutkan dengan badai dalam perkahwinan anak Chef selebriti terkenal Malaysia, Serina Redzuawan, 34, dengan suaminya, Gavin O’Luanagh atau Salahuddin Ghaffar, 40.

Hari ini, Serina dan Salahudin  sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur.  Talak itu dilafazkan di hadapan Hakim Syarie, Nurul Hidayah Jani selepas mahkamah membenarkan permohonan yang difailkan Serina. Salahudin juga menarik balik permohonan nusyuz terhadap Serina yang telah difailkannya.

 
Written by AbangNara | August 1st, 2017

Setelah dimaki dan dicaci oleh para netizen kerana komen “meroyan”nya, akhirnya Anzalna Nasir telah tampil untuk memohon maaf atas apa yang terjadi. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Anzalna kerana berani mengaku kesilapan. Bukan semua orang sanggup menepis ego mereka. Semoga dengan permohonan maaf ini, para netizen tidak lagi akan menyerang akaun sosial Anzalna.
anzalna nasir

Kata Anzalna Nasir:-

Ramai netizen datang menghamburkan kata-kata yang kurang elok dan biadap di ruangan komen saya. Sebagai seorang manusia biasa, siapa yang gembira apabila membaca banyak komen negatif yang datang bertubi-tubi?

Perkara itu menjadi satu provokasi dan menimbulkan kemarahan. Apabila dalam kemarahan, ayat yang tidak sepatutnya akan keluar dari mulut kita.

Saya dengan rasa rendah diri ingin memohon maaf atas keterlanjuran kata kepada semua pihak, termasuk pihak sana

anzalna nasir

Untuk makluman, susulan kontroversi ini, Anzalna telah pun menukar akaun Instagramnya kepada “private” dan tidak membenarkan sebarang komen. Perkara ini dilakukan bukanlah kerana Anzalna takut, akan tetapi kerana enggan terus-menerus melibatkan diri dalam kontroversi yang melanda adiknya, Afifah Nasir. Tambahnya lagi:-

Saya tak takut, tetapi saya enggan mengeruhkan lagi keadaan. Saya rasakan tindakan untuk meletakkan akaun Instagram dalam mod private buat masa ini adalah tindakan terbaik dan saya sendiri tidak perlu melibatkan diri dalam perkara ini.

Apa yang boleh saya katakan, saya tidak menyebelahi mana-mana pihak. Sejujurnya, saya sendiri rasa gembira melihat Aliff Aziz dan Bella Astillah masih bersama.

Berkenaan dengan kejadian tersebut, saya harap semua pihak boleh menantikan sendiri kenyataan dari adik saya.

anzalna

Abang Nara berpendapat adalah sangat bagus sekiranya kesemua mereka yang terlibat dalam kontroversi ini dapat bertemu dan memohon maaf secara bertemu muka. Itu sudah tentu lebih ikhlas dan lebih jujur. Apa pun, good job Anzalna kerana meminta maaf. Semoga kontroversi ini menjadi pengajaran buat kita semua agar menjaga penulisan kita di laman sosial. Sumber Astro Gempak.

Page 27 of 28« First...1020...2425262728