Written by AbangNara | July 31st, 2017

Tidak lagi mampu menahan mendengar tuduhan dan fitnah yang dilemparkan terhadapnya, Serina Redzuawan  telah tampil untuk menjelaskan apa yang sebenarnya terjadi terhadap hak penjagaan anak-anaknya. Untuk makluman, hasil perkahwinannya dengan Gavin Edward O’luanaigh. Serina telah mendapat 2 cahaya mata iaitu Tristan Tareef O’luanaigh, 6 dan Isabella Saffiya O’luanaigh, 5. Sebelum ini Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam telah memerintahkan hak penjagaan dua kanak-kanak itu kepada Gavin yang juga warga Britain.

serina chef wan

tuduhan dan fitnah yang dilemparkan oleh sebuah portal kepada Serina

Oleh kerana itu, rata-rata netizen telah menuduh Serina sebagai seorang ibu yang tidak bertanggungjawab dan mengabaikan anak-anaknya kerana sanggup memberikan hak jagaan kepada bekas suaminya. Ramai yang berpendapat seorang ibu haruslah menjaga anaknya selepas penceraian. Namun untuk mengelakkan kekeliruan, Serina telah tampil memberikan penjelasan menerusi akaun Instagramnya.

Asalamualaikum, Ramai sungguh insan yg suka menabur fitnah dan mencari salah org lain, Biarlah i jelas kan supaya tak wujud Fitnah terhadap diri I tentang hak penjagaan anak, terlebih dahulu nak maklumkan Serina & Gavin tidak bergaduh dan berebut anak kami sepakat sama sama utk menjaga anak kami,memandangkan Dia kerja pejabat office hour.

Siang i sepenuh masa free lepas anak habis sekolah Serina lah yg jemput dan spend time urus hal kerja sekolah,mengaji anak,makan anak di rumah asal kami.

cuma pihak gavin minta malam anak bermalam di rumah asal kami sbb dulu kami dah renovate bilik anak anak supaya mereka selesa, sbb itu lah kami bersetuju perjanjian itu. Apa bezanya? Siang sepenuh waktu i dah bersama anak malam ngan Daddy dia .Salah ke?

Bukan nya Serina lepas tangan tinggalkan anak anak. MasyaAllah fitnah cukup besar kali ini disebarkan ,jawablah di akhirat . I Masih Rasional dan tau tanggungjwb menjaga anak anak i. Urusan Ustazah ajar mengaji pun semua i uruskan. Jgn suka lempar batu dan sembunyi tangan.Apa pun,I maafkan sesiapa yg fitnah i,moga di ampunkan dosa kalian.

serina chef wan

Abang Nara percaya ramai yang risau apabila bekas suami Serina mendapat hak penjagaan anak-anak mereka. Ini kerana Chef Wan menerusi salah satu statusnya di Instagram memaklumkan yang Gavin adalah seorang “free thinker”. Jadi sedikit sebanyak sudah tentu ia akan memberikan impak kepada 2 anak comel ini. Malah Chef Wan sendiri telah memberi nasihat dan teguran kepada Serina berhubung hal ini. Apa pun, selaku seorang ibu, sudah tentu Serina mahukan yang terbaik untuk anaknya, lebih-lebih lagi jika ia melibatkan bab agama. Sama-sama kita doakan agar Serina diberi kekuatan menempuh dugaan ini.

Written by AbangNara | July 31st, 2017

Pindah masuk ke rumah baru adalah satu perkara yang amat mengujakan. Abang Nara masih ingat lagi perasaan teruja apabila dapat kunci rumah yang dibeli. Iyerlah, rumah sendiri. Macam-macam boleh dibuat mengikut kehendak hati. Semangat tue memang lain macam sikit.

hitachi aircond

Excited-excited jugak, namun ada beberapa perkara wajib yang perlu anda lakukan apabila pindah masuk ke rumah baru. Berdasarkan pengalaman Abang Nara, ini 5 benda yang korang perlu lakukan untuk pastikan rumah anda selesa untuk didiami:-

1. Pasang grill/pagar/jeriji

hitachi aircond

contoh jeriji/grill rumah, banyak lagi yang cantik-cantik boleh diushar di Internet

Faktor keselamatan untuk rumah baru anda amatlah penting, lebih-lebih lagi jika kawasan perumahan anda masih tidak ramai penduduk. First thing first anda kena pasang jeriji/grill/pagar untuk semua tingkap dan juga pintu. Bukan senang nak buat pilihan sebab banyak sangat options yang ada. Yang penting kena kukuh, kuat dan susah untuk dipecah masuk oleh pencuri.

P.S: Kalau ada duit lebih, pasanglah pagar automatik untuk memudahkan anda keluar masuk kereta. Hehehe. Jangan lupa loceng rumah untuk memudahkan posmen hantar barang sekiranya anda kuat shopping online.

2. Dapur

hitachi aircond

fuh ini dapur idaman nie

Ha bab dapur ini kena amik serius sebab si isteri tercinta akan banyak menghabiskan masanya di sini. Kalau ada bajet lebih, teruslah buat kabinet dapur yang lengkap. Bab dapur nie biarlah si isteri yang buat pilihan nak warna apa, kitchen top jenis apa dan sebagainya. Barulah dia bersemangat sikit nak memasak sebab dah dapur idaman. Tak gitu?

3. Air cond

hitachi aircond

Dengan cuaca panas sepanjang tahun di Malaysia, penyaman udara atau dalam bahasa popularnya, aircond sudah menjadi satu keperluan apabila kita memasuki rumah baru. Abang Nara teringat lagi masa awal-awal pindah aircond tak ada. Malam memang tak boleh tidur. Berpeluh sampai ke subuh. Anak-anak pun asyik terjaga je. Memang kami sekeluarga tak mampu menahan kepanasan cuaca Malaysia ini.

Sekiranya anda sudah berniat untuk memasang aircond tetapi tak tahu nak pilih jenama apa, izinkan Abang Nara memberi cadangan. Hitachi telah pun mengeluarkan aircond terbarunya iaitu Hitachi RAS-VX13CG yang mempunyai “scene camera ceiling” untuk memberikan penyejukan terbaik buat anda.

Kewujudan “scene camera ceiling” pada Hitachi RAS-VX13CG ini membolehkan pengesanan haba di dalam bilik anda. Ini kerana ia dilengkapi “thermal camera” untuk memantau penyebaran haba sekaligus mengurangkannya apabila berlebihan dan juga “image camera” untuk mengesan aktiviti dan lokasi anda untuk memastikan udara sejuk sampai terus kepada anda dalam keadaan yang terkawal dan selesa. Dengan adanya kedua-dua camera ini dapatlah fungsi “Air Sleep Ceiling” untuk kawalan aliran udara serta suhu supaya anda dapat tidur dengan nyenyak

hitachi aircond

Selain itu Hitachi RAS-VX13CG turut mempunyai fungsi seperti “Welcome Breeze” di mana kita akan terus merasai “instant chill” dengan udara sejuk ekstra terus dialirkan kepada anda dalam masa 15 minit yang pertama (selain itu air-cond turut akan dihidupkan dengan kelajuan kipas maksimum), “Eco Mode” untuk penjimatan tenaga dan penyejukan secara bijak, “AirSleep Ceiling” untuk kawalan aliran udara serta suhu ketika anda tidur. Senang cakap, air-cond Hitachi RAS-VX13CG ini memang perfect untuk rumah baru anda. Confirm tidur lena dan sejuk sepanjang masa.

hitachi aircond
Banyak lagi ciri-ciri dan fungsi-fungsi best Hitachi RAS-VX13CG ini. Boleh baca lebih lanjut di (link here). Abang Nara berani jamin anda akan puas hati dan ia akan menjadi satu pembelian yang berbaloi-baloi.

P.S: Tempat wajib ada air-cond ialah bilik tidur dan juga ruang tamu. Pastikan anda membeli air-cond Hitachi RAS-VX13CG 1.5 horsepower sekiranya rumah anda besar dan luas untuk memastikan kesejukan yang awesome.

4. Lampu & Kipas

hitachi aircond
Keperluan paling utama untuk sebuah rumah ialah kipas dan lampu. Kalau tak kipas, fuh, tak boleh bayang panas dia, lagi-lagi di Malaysia ini. Kalau tak ada lampu pulak, bergelap je lah. Bini pun nampak hitam je. Hehehe. So pastikan rumah anda mempunyai kipas dan lampu yang mencukupi.

P.S: Bila beli kipas tue, pastikan yang maksimum kelajuan dia boleh cecah 5. Iini tips yang dari Abang Nara yang beli kipas kelajuan maksimum 3 je. Tak rasa langsung angin dia.

5. Katil

hitachi aircond

amboi katil dia, kalau dah tidur nie confirm tak bangun-bangun

Setelah seharian penat bekerja, sudah pasti kita mahukan tidur yang lena apabila pulang ke rumah. Di sini katil yang selesa dan empuk memainkan peranan penting. Jadi bolehlah invest duit lebih sikit untuk memastikan anda mendapat tidur yang sempurna. Yeah!!!

Itulah 5 benda wajib yang Abang Nara perlu dilakukan apabila anda pindah masuk ke rumah baru. Apa pula pandangan dan pengalaman korang? Boleh tambah kalau rasa nak tambah. Mana tahu ada pembaca BeautifulNara yang baru dapat kunci rumah dan dah tak sabar nak masuk ke rumah baru.



Written by AbangNara | July 31st, 2017

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Alhamdulillah suka Abang Nara mendengar perkhabaran gembira tentang hubungan Aliff Aziz dan isterinya, Bella Astillah ini. Mereka berdua telah pun bertemu dan memulakan hidup baru selepas kontroversi yang berlaku. Menurut Aliff, dia telah pun meminta maaf kepada isterinya atas apa yang telah terjadi.

aliff aziz

Malah Aliff Aziz turut menafikan dakwaan yang dirinya merupakan seorang kaki pukul seperti yang tersebar di laman sosial. Kata Aliff Aziz:-

Maafkan saya sebab tak menjawab sebarang panggilan semalam. Bukan sengaja, tapi saya sibuk menguruskan perkara lain. Apa saya boleh katakan, ini membabitkan hal rumah tangga kami. Tidak semua yang tular itu betul. Sebagai lelaki, saya berani akui kesilapan diri. Apa saya buat silap, saya mengaku. Setiap manusia pasti buat salah. Saya dah mulakan hidup baru. Apa orang nak cakap sekalipun, saya terima dan kena hadap.

Ketika berjumpa Bella, saya terus minta maaf. Alhamdulillah dia memaafkan saya. Macam mana sekali pun saya tetap suaminya. Ingin dijelaskan juga saya bukan kaki pukul seperti dihebohkan. Saya tak memukul Bella pun. Malah dalam laporan polis, Bella tak cakap pun perkara itu. Bergelut dan belasah dua perkara berbeza.

Memang betul saya buat salah, tapi dia tahu saya takkan sampai ke tahap itu. Berita tak betul seperti itu membuatkan Bella terkilan

aliff aziz

Memang macho sungguh kata-kata Aliff Aziz itu. Langkah pertama untuk kebahagiaan rumahtangga ialah mengakui kesilapan sendiri. Langkah kedua ialah tidak mengulangi kesilapan yang sama. Semoga Aliff Aziz akan belajar daripada kejadian ini. Hari ini, Aliff akan mengadakan sidang media untuk menjelaskan apa yang telah terjadi. Namun begitu, Aliff tidak akan mengulas langsung tentang kehadiran wanita yang bersamanya di pusat karaoket tersebut. Aliff hanya akan memberi fokus kepada rumahtangganya sahaja. Kata Aliff lagi:-

Saya berharap apabila berjumpa rakan media esok (hari ini) semua orang akan jelas dan faham. Tidak ada lagi cerita yang bukan-bukan diperbesar-besarkan. Saya pun kalau boleh tak nak isu ini berpanjangan.

Saya yakin akan ada soalan yang menyentuh pihak lain. Saya nak maklumkan awal-awal, perkara itu memang takkan diperkatakan. Bagi saya perkara ini membahayakan.

Saya pun tak berhubung dengan pihak sana dan tak tahu apa tindakan mereka. Apa yang penting adalah rumah tangga dan keluarga saya sekarang

bella astillah

Sama-sama kita nantikan penjelasan dari Aliff Aziz hari ini. Apa pun, kita doakan agar rumahtangga mereka akan tetap utuh walaupun selepas apa yang terjadi. Sumber Harian Metro.

Written by AbangNara | July 31st, 2017

Setia hingga hujung nyawa. Hebat betul perasaan cinta Wan Ariff terhadap kekasihnya, Afifah Nasir walaupun pelbagai kontroversi sedang melanda perhubungan mereka. Meskipun ada bukti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang lelaki dan wanita, masing-masing menyerupai Aliff dan Afifah berpegangan tangan, Wan Ariff yakin kejadian itu ada alasannya. Wan Ariff telah melahirkan rasa kepercayaannya menerusi Insta Story selepas diasak dengan pelbagai persoalan oleh netizen.

wan ariff afifah nasir

Tulis Wan Ariff:-

Ya saya sudah tengok CCTV, malah sebelum artikel dan video tersebar. Tapi saya masih bersama dia (Afifah). Ia pasti ada alasan kan? Sabar

wan ariff afifah nasir

Sebelum ini, Wan Ariff juga ada menyatakan pendiriannya untuk mengetahui cerita sebenar sebelum membuat apa-apa keputusan. Ternyata cinta Wan Ariff begitu utuh, kukuh dan jitu. Inilah ciri-ciri seorang lelaki yang dicari untuk menjadi peneman hidup seorang wanita. Tidak terburu-buru membuat sebarang keputusan. Keep calm and keep loving.

wan ariff afifah nasir

Di dalam perhubungan memang akan ada ranjau dan onak duri. Hanya mereka yang tabah akan mampu menghadapinya. Abang Nara yakin Wan Ariff sudah matang dan mampu membuat keputusan yang terbaik untuk dirinya. Sama-sama kita nantikan.

Page 2 of 4112345...102030...Last »