Written by Bella | May 30th, 2017

Hampir setiap wanita pasti mahukan seorang bakal suami yang kacak tetapi lain pula buat pelakon Elfira Loy yang menginginkan bakal suaminya tahu untuk menggunakan seterika untuk membantunya menggosok pakaian.

Mungkin ada yang terkejut dan merasa pelik mendengar perkara tersebut, tetapi Elfira sebenanrya sering menghadapi masalah ketika ingin menggosok pakaiannya.

Saya mahu berpesan kepada bakal suami supaya dapat membantu saya menggosok pakaian kerana saya mempunyai masalah menggunakannya. Itu merupakan salah satu kriteria yang perlu ada untuk menjadi pasangan saya pada masa depan.

Ermm, kalau ada lelaki yang boleh menggosok pakaian dengan sempurna bolehlah cuba untuk memikat hati Elfira. Lagipun beliau masih lagi solo dan tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa meskipun sering dikaitkan bercinta dan mesra bersama Sufian Suhaimi. Heh..

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : Kaki Foto

Written by Bella | May 30th, 2017

Ketika ini, ada dua drama yang sedang ditayangkan dan bersaing antara satu sama lain iaitu drama Ku Kirim Cinta lakonan Ayda Jebat dan Redza Rosli serta drama Hero Seorang Cinderella lakonan Fattah Amin dan Fazura.  Namun, jika dilihat, drama Hero Seorang Cinderella lebih hangat diperkatakan berbanding drama Ku Kirim Cinta.

Melihat situasi berkenaan, Ayda Jebat menerusi portal mStar Online akui promosi Hero Seorang Cinderella membuatkan ia menjadi perhatian ramai berbanding drama lakonannya itu. Walaubagaimanapun, Ayda tidak merasa tertekan kerana drama Ku Kirim Cinta sebenarnya ada juga mendapat perhatian penonton dan ia trending di Twitter pada hari pertama tayangannya.

Bagi saya peminat yang menonton drama Ku Kirim Cinta dan Hero Seorang Cinderella adalah ketegori yang berbeza. Biarpun kurang promosi tapi pihak TV3 menyedari slot Akasia sudah ada peminat tersendiri. Mereka tahu tanpa promo yang berlebihan ia boleh berjaya.

Tambah Ayda lagi, drama tersebut menerima reaksi yang positif daripada penonton sepanjang minggu pertama tayangan kerana ia bukanlah drama adaptasi novel yang rata-rata penonton sudah boleh mengetahui jalan cerita dan pengakhir sesebuah drama itu serta membandingkan watak yang dilakonkan.

Alhamdulillah, saya banyak dapat respons positif daripada penonton, boleh dikatakan tiada ramai yang komen negatif semua baik-baik. Mungkin kerana drama ini bukan drama adaptasi yang mana orang boleh tahu jalan cerita menerusi novel dan membandingkan karakter dengan watak yang dibawa oleh pelakon.

Tidak dinafikan drama Hero Seorang Cinderella mendapat lebih banyak perhatian dan sambutan yang lebih hangat daripada penonton. Namun, drama Ku Kirim Cinta juga mempunyai jalan cerita yang tersendiri.  Apa pula komen anda? Minat drama yang mana satu?

Sumber Berita : mStar Online

Written by AbangNara | May 30th, 2017

Baru-baru ini Abang Nara ada berkongsi 10 kelebihan Huawei P10 Plus buat mereka yang sedang mencari smartphone baru. Ramai yang teruja dan teringin nak beli Huawei P10 Plus tetapi ada juga yang bertanya “Abang Nara tak ada ke telefon Huawei yang harganya murah sikit. Duit dah habis la beli baju raya”. Sudah tentu jawapannya ada!!!

huawei p10

Huawei P10 yang kini sedang hangat di pasaran

Seperti yang Abang Nara dah ceritakan dulu, Huawei P10 ada 3 jenis dengan 3 harga yang berbeza. Bersempena Ramadhan ini, silalah berjimat cermat dan beli salah satu P10, P10 Plus atau P10 Lite untuk memeriahkan lagi sambutan Aidilfitri anda kelak.

Huawei P10: RM2,499
Huawei P10 Lite: RM1,299
Huawei P10 Plus: RM3,099

Sekiranya bajet anda untuk membeli smartphone baru telah berkurangan kerana membuat persiapan raya tetapi masih teringin nak tampil bergaya, hensem, cantik, menawan dan kacak di pagi raya dengan telefon baru, Abang Nara sarankan korang membeli Huawei P10 Lite. Banyak ciri-ciri best dan awesome yang ada di dalam Huawei P10 Lite yang pasti membuatkan korang tersenyum riang apabila memilikinya. Antaranya ialah:-
huawei p10 lite1. Pattern yang berubah-ubah mengikut keadaan cahaya

huawei p10 lite

model Sapphire Blue P10 Lite yang cukup gorgeous

Rekaan Huawei P10 Lite memang unik dan lain daripada yang lain kerana kehadiran cermin depan dan belakangnya yang menunjukkan pattern berubah-ubah mengikut keadaan cahaya. Ia diinspirasikan dari ombak Sungai Seine dan telah dipatenkan oleh Huawei. Dengan warna Sapphire blue, Midnight black dan Platinum gold untuk pasaran Malaysia, Abang Nara berani jamin smartphone anda akan dibelek-belek rapi oleh saudara mara di pagi raya nanti kerana keistimewaannya ini.

2.Kamera selfie 8MP dengan 10 pilihan “Beauty Mode”

huawei p10 lite

huawei p10 lite

Tak payah nak ber”selfie” berpuluh-puluh kali di pagi raya kerana dengan kamera Huawei P10 Lite, anda confirm akan nampak cun melecun dan hensem. Siap ada “potrait mode” yang boleh kesan muka anda dan menghasilkan kesan “bokeh” yang awesome di bahagian belakang. Itu belum kira 10 pilihan “Beauty Mode” yang pasti membuatkan wajah anda tampil lebih jelita dan menawan di media sosial.

3.Kamera belakang 12MP yang awesome untuk tangkap gambar waktu malam

huawei p10 lite

huawei p10 lite

Malam raya adalah antara waktu penting untuk kamera smartphone beraksi menangkap gambar anak-anak buah bermain bunga api sambil pakcik-pakcik membakar lemang. Dengan kamera depan 12MP yang menangkap 20% lebih cahaya, Huawei P10 Lite memastikan detik-detik penuh istimewa ini tidak terlepas daripada dirakamkan. Siap ada stabilization sistem dan 1 dari 4 frame algorithm untuk memastikan gambar yang diambil tidak bergoyang dan blur. Confirm puas hati punya.

4.Bateri 3000mAh yang tahan lama & laju di”charge”

huawei p10 lite

huawei p10 lite

Apa guna ada smartphone canggih tapi bila nak guna je bateri habis? Pastue kalau nak charge amik masa berjam-jam. Dengan Huawei P10 Lite, anda tak perlu fikir semua itu. Bateri 3000mAh miliknya memastikan anda boleh lenjan tangkap gambar, tengok video, layan Facebook dan macam-macam lagi tanpa sebarang kerisauan. Kalau bateri habis pun hanya perlu 30 minit “charging time” untuk sampai ke 43%. Super duper laju kan?

5.Laju, pantas dan tak ada tersekat-sekat

huawei p10 lite

Dengan cip pemprosesan Kirin 658, 4GB RAM dan ruangan storan 32GB, pengguna Huawei bpengguna smartphone Android. Dengan sistem EMUI 5.1 yang terbina di dalamnya, Huawei P10 Lite dilaporkan 80% lebih pantas berbanding para pesaingnya. Semua applikasi pasti akan di”load” dengan sekelip mata sahaja.
huawei p10 lite

Sebenarnya banyak lagi kelebihan Huawei P10 Lite ini. Kalau nak tulis satu persatu, sampai esok pun tak habis. Antaranya pengimbas cap jari yang boleh unlock dalam masa 0.3 saat, skrin In-Cell FHD Display dengan resolusi 1080 x 1920 yang memastikan anda puas menonton video, tangkap screenshot dengan Knuckle Sense Technology (ketik pakai jari je), boleh install 2 akaun FB dan 2 akaun Whatsapp dan macam-macam lagilah. Senang cakap dengan harga RM1,299, tiada smartphone yang lebih berbaloi berbanding Huawei P10 Lite.

huawei p10 lite

huawei p10 lite

Untuk makluman, anda boleh mendapatkan Huawei P10 Lite dari telco-telco seperti Digi, Maxis dan Celcom. Tawaran yang diberikan memang kaw-kaw berbaloi. Untuk memudahkan anda membuat pilihan, Abang Nara sharekan offer ketiga-tiga telco ini di bawah. Pilih la yang mana satu berkenan di hati. Semuanya pun best-best.

huawei p10 lite

huawei p10 lite

huawei p10 lite

Pada pendapat Abang Nara, Huawei P10 Lite adalah satu pembelian yang cukup berbaloi sekiranya anda mencari satu smartphone baru yang unik, berkuasa dan mahu menangkap gambar yang bermutu tinggi. Ribuan rakyat Malaysia dah menggunakan Huawei P10 Lite dan rata-rata kesemuanya berpuas hati. Tak percaya? Boleh ushar testimonial mereka di Facebook Huawei Malaysia. Sekiranya Huawei P10 Lite, meh kongsikan gambar-gambar yang telah anda tangkap atau boleh bagi review dan rating anda terhadap smartphone ini. . Bolehlah pembaca BeautifulNara menilai sendiri kehebatan Huawei P10 Lite sebelum pergi membelinya. Untuk maklumat lanjut layari laman web Huawei.



Written by Bella | May 30th, 2017

Tidak tahan dan merasa rimas kerana sering diganggu oleh invidu tidak dikenali termasuk murid sekolah, pelawak Nabil Ahmad terpaksa menukar nombor telefon bimbitnya.  Semuanya berpunca daripada nombor telefonnya yang dimasukkan dalam WhatsApp “Group UPSR”.

Saya mula syak ada yang menyebarkan nombor telefon apabila kerap mendapat panggilan daripada nombor yang tidak dikenali. Kebanyakan mereka pula adalah murid sekolah. Sudah lama saya memakai nombor itu, malah semua orang yang berurusan dengan saya tahu akan nombor itu. Mahu tidak mahu saya terpaksa juga tukar kerana mereka suka telefon tidak kira masa termasuklah tengah malam.

Saya tidak tahu siapa yang menyebarkan nombor telefon saya. Apa yang mereka lakukan sangat menyusahkan saya. Selepas menukar nombor telefon, saya terpaksa menghubungi semua rakan perniagaan dan kerja untuk memaklumkan mengenai nombor baru saya.

Malah, bukan Nabil seorang yang berdepan dengan masalah tersebut. Menurutnya, pelakon Lisa Surihani turut menerima nasib yang sama apabila nombor telefonnya turut dimasukkan dalam kumpulan WhatsApp tersebut.

Sumber Berita : Harian Metro

Page 5 of 46« First...34567...102030...Last »