Written by Bella | May 19th, 2017

Menganggap tindakan David Teo yang biadap dan tidak menghormati majlis yang dianjurkan oleh Perdana Menteri Malaysia,Datuk Seri Najib Tun Razak, Presiden Gerakan Memartabatkan Pejuang Negara, Mejar (B) Razali Zakaria memohon agar David membuat permohonan maaf secara terbuka.

Bukan itu sahaja, beliau juga mahu Kementerian Komunikasi dan Multimedia mengambil tindakan tegas terhadap David supaya ia menjadi satu pengajaran agar insiden memalukan itu tidak berulang pada masa hadapan.

Kita gesa David mesti memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia kerana telah biadab di dalam program Perdana Menteri. Permohonan maaf ini perlu dilakukan dalam tempoh tiga hari. Satu tindakan juga perlu diambil kepada David sebagai pengajaran terhadap semua orang tidak kira lapisan bangsa supaya jangan biadab kepada Perdana Menteri terutama dalam majlis rasmi.

Razali turut meminta Kementerian Pertahanan menarik semula pangkat Mejar yang diberikan kepada David kerana beliau mencemarkan pangkat terbabit.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by AbangNara | May 18th, 2017

Abang Nara adalah seorang pengguna setia applikasi Grab. Kewujudan Grab memang memudahkan Abang Nara untuk bergerak ke mana-mana, lebih-lebih lagi sekitar Kuala Lumpur. Tak perlu stress kepala nak cari parking, tak perlu tertekan jalan jem dan paling penting, kesemua kereta Grab yang Abang Nara naiki amatlah selesa, bersih dan selamat.
grabKalau dulu Abang Nara pernah cerita tentang kepelbagai pilihan yang ada di dalam applikasi Grab seperti GrabCar, GrabTaxi, GrabShare, GrabCar Premium dan macam-macam lagi, kali ini Abang Nara nak kongsikan satu lagi ke”best”an applikasi Grab ini. Tak lain tak bukan ialah GrabPay.

grab

Dengan GrabPay, menaiki Grab menjadi semakin mudah dan selamat. Tak perlu nak bawa wang tunai. Abang Nara hanya perlu masukkan informasi kad kredit/debit ke applikasi Grab dan segala pembayaran selepas ini akan ditolak secara automatik. Tak perlu risau tentang keselamatan informasi kad kredit/debit anda kerana GrabPay telah pun memenangi anugerah Florins Awards 2016 di dalam kategori Best Fraud Prevention Innovation. Confirm selamat 100% dan confirm tak kena hack punya.

grabLagi best, GrabPay ini mempunya ‘2x Money Back Guarantee” untuk 2 situasi di bawah bagi menjamin hak anda sebagai seorang pengguna:-

1. Kad dicharge dan tempahan anda telah di”update” sebagai “completed” tetapi sebenarnya pemandu Grab anda tak pernah muncul pun. Untuk situasi ini duit anda akan dipulangkan secara automatik terus ke kad.

2. Kad anda telah di”charge” extra secara tidak sengaja. Contohnya:-

Tambang sebenar: RM10
Tambang di”charge” pada kad: RM12
Tambang terlebih anda bayar: RM12-RM10=RM2
Jumlah refund dalam bentuk tunai yang anda akan terima: RM2
Jumlah refund dalam bentuk promo code yang anda akan terima: RM2

Bagus kan GrabPay nie? Rasa selamat, terjamin dan selesa sungguh. Setelah kewujudan GrabPay ini, memang Abang Nara dah tak bawak duiit dah ketika menaiki Grab. Tak payuah risau duit tercicir ke apa ke. Mudah sangat-sangat. Setakat penggunaan Abang Nara hingga ke hari ini, memang tak pernah berlaku sebarang masalah dengan GrabPay. Terbaik sangat-sangat.

grabKhas untuk pembaca BeautifulNara, Grab telah menyediakan satu promo kod special untuk anda semua yang ingin mencuba GrabPay ini. Setelah memasukkan informasi kad kredit/debit anda ke dalam applikasi Grab, sila gunakan promo kod “SECURE5” ketika membuat tempahan. Anda akan mendapat diskaun sebanyak RM5 yang boleh digunakan sebanyak 5 kali. Senang citer RM5 OFF x 5 GRAB RIDES. Promosi ini bermula 18 Mei sehingga 30 Mei ini untuk kesemua jenis tempahan Grab kecuali GrabHitch. Maklumat lanjut tentang promo ini di sini.

Jadi kalau anda belum mencuba GrabPay, inilah masa terbaik untuk anda mencubanya. Jangan lupakan guna promo kod “SECURE5” selepas memasukkan informasi kad kredit/debit anda ke dalam applikasi Grab hari ini juga. Sekali korang dah guna GrabPay, confirm akan guna berkali-kali punya. Selamat mencuba!!!

Written by Bella | May 18th, 2017

Pelakon terkenal, Datuk Rosyam Nor berpendapat sikap David Teo yang tidak menghormati Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai tuan rumah Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) Bersama Perdana Menteri – Segmen Penggiat Seni adalah sesuatu yang memalukan dan tidak patut berlaku.

Datuk Rosyam juga memberitahu Perdana Menteri suka dengan cara beliau mengendalikan program tersebut selaku moderator.

Perdana menteri beritahu beliau suka cara saya kendali dialog itu dan juga idea-idea daripada penggiat seni. Cuma saya agak celaru kerana insiden itu tidak sepatut berlaku kerana kita diberi peluang berdialog oleh pemimpin nombor satu negara. Bila dia (David) bertindak begitu (pertikai cara kendali majlis), nasib saya boleh tahan kemarahan. Tapi bila habis majlis, saya fikir majlis ini untuk anak seni dan panggil mereka berdua untuk mendamaikan keadaan.

Kelihatan agak tenang ketika Mat Over tetiba menampar David yang baru hendak mula berpantun, Datuk Rosyam mengakui pengalaman beliau yang luas dalam bidang seni membuatkan beliau lebih matang.

Saya bukan baru jadi pengcara dan sudah lama dalam dunia seni. Syukur kepada Allah swt  bagi kematangan dalam diri walaupun orang lain belum tentu dapat menanganinya. Namun saya tidak kata saya adalah seorang pengacara yang bagus.

Kami tidak mahu komen lebih mengenai isu ini lagi. Pihak David juga sudah memaafkan Mat Over tetapi kita harus ingat budi bahasa budaya kita.

Sumber Berita : Malaysia Gazette

Written by Bella | May 18th, 2017

Setahun mendirikan rumah tangga bersama Nureffy, penyanyi Hafiz Suip tidak henti ditanya soal cahaya mata. Menerusi portal Astro Gempak, Hafiz akui beliau agak tertekan dengan persoalan tersebut apatah lagi yang bertanya adalah daripada keluarga beliau sendiri.

Saya akui tertekan juga apabila sering ditanya bila hendak menimang cahaya mata. Paling membuatkan saya tertekan apabila setiap kali pulang ke kampung , saudara mara pasti akan bertanya mengenai perkara tersebut. Saya tahu mereka prihatin tetapi siapalah kita untuk mempersoalkan rezeki Tuhan.

Kami pernah jumpa pakar sakit puan tetapi doktor itu sendiri memberitahu tertalu awal untuk kami fikir soal anak kerana perkahwinan kami ketika itu baru sahaja kurang belum pun cukup setahun. Jadi dia nasihatkan kami supaya tidak terlalu tertekan dan banyak berehat dan pergi bercuti kerana untuk menimang cahaya mata, pasangan tidak seharusnya tertekan.

Relaks, rezeki untuk menimang cahaya mata ini sukar untuk dijangka. Lagipun, Hafiz dan isteri masih baru sahaja berkahwin dan mempunyai masa untuk berusaha mendapatkan anak. Kata orang, just go with the flow.

Sumber Berita : Astro Gempak

Page 20 of 46« First...10...1819202122...3040...Last »