Written by Bella | March 30th, 2017

Jika anda mejadi pengikut Zarina Anjoulie di Instagram ataupun memang kaki Instagram, pasti anda akan tahu tentang perbalahan antara Zarina Anjoulie dan ibu kepada pelakon Zarina Zainuddin yang dikenali sebagai Mama Zuras.

Mama Zuras mendakwa Zarina Anjoulie meniru dan mencedok rahsia kecantikannya dan menghasilkan produknya sendiri. Isu paling besar ialah berkaitan sabun sirih dimana Mama Zuras mengatakan sabunnya lebih elok daripada yang dihasilkan oleh Zarina Anjoulie. Sudah beberapa bulan, isu ini menjadi hangat di Instagram dengan pelbagai kenyataan balas daripada kedua-dua belah pihak ( apabila Zarina Anjoulie mengeluarkan kenyataan pasti akan dibalas Mama Zura dan sebaliknya).

Beberapa hari lepas, Zarina Anjoulie mengatakan beliau sudah membuat laporan polis terhadap Mama Zuras kerana tidak tahan diganggu di media sosial dan ia boleh membawa kesan buruk terhadap pernigaannya itu. Menurut Zarina Anjoulie, sikap cemburu Mama Zuras menjadi punca masalah ini berlaku.

Sedar isu ini sudah menjadi panas dan mendapat perhatian ramai, Zarina Zainuddin berharap agar ibunya dapat dimaafkan sekiranya ada membuat kesalahan. Tambah pelakon wanita itu lagi, sebelum ini Zarina Anjoulie dan ibunya sebenarnya mempunyai hubungan yang sangat rapat.

Memang saya marah apabila ada orang yang mengata, mencerca dan menghina ibu kerana siapa pun dia, dia tetap ibu saya dan saya tidak boleh menderhaka dengannya. Zarina Anjoulie ada menghubungi saya mengadu mengenai perkara itu dan saya hanya mampu mendengar saja. Saya tak mahu campur tangan atau jadi ‘batu api’ kerana tak mahu mengeruhkan lagi keadaan.

Apapun saya mahu mereka berdamai. Takkan Zarina Anjoulie tidak terkenang langsung hubungannya yang amat rapat dengan ibu saya dulu. Sebagai anak pula, jika ibu saya yang bersalah, maafkanlah dia. Jangan dipanjangkan lagi isu itu. Ia adalah rezeki masing-masing dan tidak perlulah kita bergaduh kerananya.

Kata Zarina Zainuddin itu ada betulnya, rezeki masing-masing bukan? Untuk apa kedua-dua pihak mahu menegakkan benang yang basah. Satu lagi, pergaduhan dan saling berbalas kenyataan di media sosial hanya akan mengeruhkan lagi keadaan.

Macam kata-kata singh dalam filem P. Ramlee, “Lu punya nasib lu makan dia punya nasib dia makan, apa salah makan sama-sama.”

Sumber Berita : Harian Metro

Written by AbangNara | March 30th, 2017

Secara jujurnya, ada sahaja peluang untuk meluangkan masa bersama anak-anak, Abang Nara pasti takkan lepaskan peluang itu. Tak kira lah, hari minggu ataupun cuti umum, ada je peluang Abang Nara dan wife tercinta akan buat plan. Maklumlah, budak-budak ni cepat membesar.

1

cuti sekolah yang lepas Abang Nara bawak anak-anak bermain dengan binatang di Farm in The City. Seronok jugak

Bercuti bersama keluarga bukanlah satu perkara yang mudah sebenarnya. Banyak persediaan yang perlu dilakukan, lebih-lebih jika ada anak kecil macam Abang Nara. Berdasarkan pengalaman Abang Nara, ada beberapa benda WAJIB yang kena bawa setiap kali bercuti. Kalau terlupa, memang cari nahas sebenarnya. Antaranya:-

1. Termometer
Bila pergi bercuti terutamanya kalau ke luar negara, perubahan suhu selalu akan menyebabkan anak-anak demam. Kita yang dewasa nie pun tak tahan kalau cuaca sejuk sangat. Jadi untuk memantau suhu badan, Abang Nara akan pastikan SOKANO Digital Termometer dibawa setiap kali bercuti. Satu keluarga boleh guna. Tak kira kanak-kanak atau orang dewasa.

Mudah digunakan, tepat, mudah dibawa ke mana-mana dan paling penting, bacaan suhu mudah dibaca kerana dalam bentuk digital. Harganya pun murah sangat iaitu RM17 (diskaun sebanyak 65%) jika melakukan pembelian menerusi www.11street.my. Berbaloi-baloi sangat terutamanya untuk mereka yang ada anak kecil.

2. Stok diapers untuk anak-anak
Ini adalah benda yang paling penting dan tak boleh dilupakan setiap kali pergi bercuti. Abang Nara akan pastikan stok diapers mencukupi sepanjang percutian kami. Tak naklah bila sampai ke destinasi kelam kabut kena pergi kedai cari diapers sebab stok tak cukup. Hilang mood cuti. Walaupun belum tahu nak pergi bercuti ke mana, Abang Nara dah bersedia dengan membeli MamyPoko Disney Mickey Pants di 11street sebab design ni limited edition!

3

3. Periuk dan kuali untuk memasak
Kalau pergi bercuti dan tempat tinggal ada kemudahan memasak, Abang Nara cadangkan agar korang membawa set periuk dan kualiti Tefal Bistro ini. Senang sikit nak sediakan sarapan pagi, lunch ataupun dinner untuk seisi keluarga. Dapatlah berjimat sikit ketika bercuti. Tak gitu?

4

Kualiti alatan memasak Tefal tidak perlu dipertikaikan lagi. Dengan teknologi “thermo-spot” dan “non stick coating”, confirm wife Abang Nara akan gembira mendapaat hadiah sebegini. Sekarang ini set Tefal Bistro dijual dengan diskaun 50% (cuma RM249 sahaja) di 11street.

4. Thermos untuk simpan air panas
Apabila anak-anak dah mula kelaparan, terutamanya bila tengah nak balik kampung ataupun travel mana-mana, bekalan makanan cukup penting. Aariz memang suka makan bubur ikan, Aarisa pulak suka sangat dengan sup ayam yang mak dia buat tu dan Alara pula dah mula terikut-ikut dengan Aariz. Jadi sesuai sangat Thermos Hygienic Food Jar ini. Siap dapat Food Jar Pouch secara PERCUMA beb!

5

Abang Nara dah order 3 biji dah di 11street. Senang sikit nak bawa bekal untuk budak-budak ni. Siap dapat diskaun 29%, jadi anda hanya perlu membayar RM99 sahaja!

5. Buah-buahan segar lepas balik bercuti
Abang Nara memang akan kelaparan tahap tertinggi setiap kali habis bercuti dan menjejakkan kaki ke rumah. Paling mengecewakan ialah tiada benda untuk dimakan sebab lama sangat pergi bercuti. Nak order makan kat kedai dah bosan dah. Cuti kali ini, Abang Nara akan order
buah-buahan segar dari MBG Fruit Shop 2 hari sebelum sampai ke rumah. Maknanya sampai rumah je dah ada buah-buahan untuk dimakan. Segar, berkhasiat dan menyelerakan.

6

Ada 8 jenis buah seperti oren, epal, kiwi hijau, korea pear dan banyak lagi. Semuanya fresh fresh belaka dan dijamin sedap. Anak-anak Abang Nara mesti suka sampai-sampai rumah je dapat makan buah. Kalau anak-anak anda pun jenis suka macam buah macam si Aariz, Arissa dan Alara, Abang Nara cadangkan order banyak-banyak buah-buahan segar ini di 11street. Buat stok seminggu dua terus. Anak-anak ini kita kena latih makan buah dari kecil. Dengan harganya hanya RM75.90 (12% diskaun), memang ia satu pembelian yang cukup berbaloi dan menyihatkan.

6. Nestum 3 In 1
Sekiranya destinasi percutian anda memakan masa yang lama, Abang Nara suggest bawa sekali Nestum 3 In 1 ini sebagai bekal makanan ketika memandu. Mak, ayah dan anak-anak semua boleh makan. Cuma perlu letakkan air panas sahaja dah boleh makan terus. Tak perlu nak berhenti di R&R. Anak-anak mesti suka lebih-lebih lagi yang perisa coklat tue. Selain tue boleh juga dijadikan sebagai breakfast sekiranya hotel anda tidak menyediakan sarapan pagi. Boleh beli di 11street sebab sekarang tengah ada special offer untuk Nestum 3 In 1 ini.

7

7. Makanan untuk si kucing comel
Bercuti-cuti jugak, tetapi kalau anda membela kucing di rumah, jangan tinggalkan “si meow” tanpa stok makanan yang mencukupi. Kang balik-balik kebuluran pulak si kucing tue. Zaman sekarang ni anda boleh membeli wet food untuk kucing anda. Waktu Abang Nara bela kucing dulu, si meow ni tak berapa gemar sangat dry food, jadi Abang Nara cadangkan agar membeli makanan kucing ProDiet 85g Wet Cat Food yang berperisa Salmon dan Mackarel. Cukup mudah dan kemas! Abang Nara cadangkan anda beli 48 pek terus, maklumlah tengah diskaun 14%, jadi anda hanya perlu membayar RM65.46 sahaja! Tinggalkan sebulan pun si kucing tak akan merungut. Kenyang je sepanjang masa.

8

Sebenarnya banyak lagi benda-benda best yang ada di 11street bersempena promosi Shop The World ini. Memang boleh jimat kaw-kaw punya. Nasihat Abang Nara, kenalah cepat kerana stok amat terhad. Abang Nara dan wife akan borong barangan-barangan bayi seperti susu formula, diapers, dan makanan. Boleh jimat ratusan ringgit jugaklah. Peluang begini datang sekali-sekala sahaja. Kalau terlepas, menangis air mata darah pun tiada gunanya.

Layari www.11street.my hari ini juga sebab ada baucar petrol bernilai sehingga RM1 juta untuk ditebus dengan setiap pembelian. Selamat membeli-belah!

9

Written by AbangNara | March 30th, 2017

Mencantikkan diri adalah satu kewajiban bagi seorang wanita. Sebagai seorang lelaki, Abang Nara suka melihat wanita yang pandai menghias diri, terutamanya wife tercinta. Siapa tak suka bila bini tampil cun melecun setiap hari kan?

nita

pujaan hati Abang Nara, the one and only forever and ever

Namun Abang Nara akui bukan mudah untuk seorang wanita berhias. Setiap inci tubuh badan harus dijaga rapi, terutamanya bahagian wajah. Salah satu bahagian terpenting dalam wajah seorang wanita ialah bibir. Bibir memainkan peranan untuk menentukan imej, keceriaan, raut dan mood wajah seorang wanita setiap hari.

nita

warna bibir yang berbeza menampilkan imej yang berbeza

Hari ini, Abang Nara nak ajak anda semua untuk meng”NITA”kan bibir anda. Siapa itu NITA? NITA adalah satu jenama kosmetik untuk wanita muda yang ingin menambahkan keceriaan, semangat dan warna di dalam hidup mereka setiap hari. NITA adalah satu karekter yang menggambarkan seorang wanita ceria, gembira dan berfikiran positif.
nita

Salah satu produk NITA ialah lipstik Matte Liquid yang telah dilancarkan pada Januari 2017.

nita

Dengan 5 pilihan warna yang diberi nama cukup unik iaitu Cheongsam, Saree, Songket, Kebaya dan Kurung, bibir anda pasti akan tampil lebih menawan dengan NITA Matte Liquid Lipstick ini. Abang Nara paling suka dengan packaging yang hadir bersamanya. Cantik sangat-sangat. Memang nampak ekslusif.

nita

Mudah digunakan, warna ceria dan berus yang cukup lembut adalah kelebihan NITA Matte Liquid Lipstick ini. Sudah ratusan wanita yang telah meng”NITA”kan bibir mereka dan kesemuanya berpuas hati dengan kualiti jenama kosmetik baru ini. Rata-rata semua dah jadi loyal customer. Paling penting 5 pilihan warna yang ada semuanya memang cun-cun belaka.
nita

Jadi tunggu apa lagi? Marilah meng”NITA”kan diri anda hari ini juga. Kalau anda seorang lelaki, mungkin boleh belikan NITA Matte Liquid Lipstick ini dah hadiahkan kepada yang tercinta. Pembelian boleh dilakukan di www.nitacosmetics.com dan juga FASHION VALET & LAZADA. Jangan lupa untuk ikuti Instagram @nita.cosmetics dan LIKE Facebook NITA Cosmetics. Jom “NITA”kan diri kita.

Written by Bella | March 30th, 2017

Pelakon Mawar Rashid kini akui beliau sedang bercinta dengan Raf Yaakob dan sedang mengenali hati budi masing-masing sejak dua bulan lalu. Sebelum ini, Mawar agak berahsia tentang hubungan mereka tetapi beliau kini bersikap lebih terbuka mengenai kekasihnya itu termasuk di media sosial, kerana mahu mengelakkan tanggapan negatif tentang hubungan mereka.

Mawar sebenarnya tidak pernah menyangka akan bertemu dengan seseorang yang mampu untuk membimbing beliau ke arah yang lebih baik. Malah, hubungan Mawar dan Raf juga mendapat restu keluarganya.

Memang pada mulanya saya berhasrat untuk tidak memikirkan soal cinta buat waktu ini, namun jodoh dan pertemuan itu rahsia Allah. Soal cepat dan lambat, itu juga adalah ketentuan-Nya. Saya pula dipertemukan dengan lelaki yang mempunyai pakej lengkap dan berasal dari keluarga yang baik.

Memandangkan keluarga juga memberikan restu kepada kami untuk saling mengenali hati budi, saya berharap semua pihak mendoakan yang terbaik. Apa yang penting, Raf boleh membimbing saya di dunia dan akhirat.

Pasangan ini juga sudah mula berlakon bersama  didalam sebuah telemovie yang bakal ditayangkan tidak lama lagi.

Kami mendoakan kebahagiaan Mawar dan Raf. Semoga hubungan mereka ada jodoh sehingga ke jinjang pelamin.

Sumber Berita : BH ONLINE

Page 4 of 41« First...23456...102030...Last »