Written by Bella | February 2nd, 2017

Bukan mudah sebenarnya masyarakat kita untuk menerima hakikat apabila seseorang wanita yang bertudung dan berpakaian sopan tiba-tiba mengubah penampilan mereka, seperti kes Zila Seeron dimana beliau sudah membuka tudungnya dan tampil dengan rambut berwarna “blonde”. Agak teruk juga kecaman dan kritikan yang dilemparkan kepada Zila menerusi akaun Instagramnya.

Meskipun dihujani dengan komen negatif, Zila nampaknya tenang dan tidak cepat melatah.

Walaubagaimanapun, masih ada sesetengah peminat yang tetap mendoakan agar beliau kekal tabah dan satu hari nanti diberikan hidayah untuk berhijab semula.

Setiap manusia akan melakukan kesilapan dalam hidup mereka dan kadang kala kesilapan itu akan memberikan pengajaran yang mematangkan lagi mereka di masa hadapan. Apa yang kita boleh lakukan adalah terus berdoa agar Zila akan diberikan rahmat untuk menjadi wanita Islam yang lebih baik nanti.

Written by Bella | February 2nd, 2017

Penyanyi yang kini bergelar pengacara bagi rancangan CJ WOW SHOP, Mimie Haris mengakui beliau sudah pun bercerai dengan suaminya, Mohammad yang merupakan seorang ahli perniagaan. Perkahwinan mereka hanya kekal selama lapan bulan sahaja. Difahamkan, punca mereka bercerai kerana tidak mempunyai persefahaman.

Mimie bagaimanapun enggan lagi mengenangkan segala derita dan redha dengan ketentuan takdir buat dirinya. Buat Mimie, jodoh mereka tidak panjang.

Benar kami berpisah sejak lima bulan yang lalu. Secara rasminya kami bercerai pada bulan November tahun lepas. Sudah tidak ada jodoh antara kami lagi. Walau bagaimanapun perkara ini sudah berlalu dan selesai.

Terdahulu, Mimie dan Mohammad membuat keputusan untuk bertunang hanya selepas dua bulan berkenalan. Mereka kemudiannya mendirikan rumah tangga sekitar bulan Disember 2015.

Setiap yang berlaku ada hikmahnya sendiri, sudah ditakdirkan jodoh mereka tidak lama. Mungkin juga Mimie dan Mohammad belum lagi mengenali sikap dan hati masing-masing  dengan betul sebelum membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Tidak mengapalah, tentu satu hari nanti Allah SWT akan menemukan Mimie dengan seseorang yang betul-betul sesuai dengan dirinya.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by Bella | February 2nd, 2017

Selapas Uqasha Senrose menafikan gosip beliau sedang bercinta dengan Hefny Sahad, kini Hefny juga tampil menjelaskan perkara yang sama. Menurut Hefny, mereka masih lagi dalam fasa mengenali hati budi masing-masing meskipun hubungan mereka agak rapat.

Kami dalam fasa saling mengenali. Sekarang ini, Uqasha ialah wanita yang paling rapat dengan saya. Bagaimanapun, saya tak nak cakap lebih kerana menghormati beliau.

Saya juga tidak mahu nanti masyarakat menganggap kami cuma mencari publisiti. Kalau boleh, biarlah orang lebih nampak hasil kerja kami dalam industri seni.

Dalam pada itu, Hefny akui beliau suka dengan sikap pelindung yang ada dalam diri Uqasha dan tidak menafikan wanita itu mempunyai ciri-ciri untuk dijadikan sebagai isteri.

Saya melihat dirinya sebagai seorang pelindung dan perbuatannya nampak ikhlas, seperti seorang ibu menjaga anak-anaknya.

Saya juga ada ‘deria keenam’ yang mampu melihat Uqasha sebagai wanita dengan ciri-ciri yang boleh dijadikan sebagai isteri.

Amboi, ayat paling epik tu ada “deria keenam” yang Uqasha boleh dijadikan sebagai isteri. Hehe..Kalau ada jodoh satu hari nanti apa salahnya kan?

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | February 2nd, 2017

Kemesraan pengantin baru, Mia Ahmad dan Izham Tarmizi Roslan sering menjadi perhatian peminat. Tidak dinafikan, memang agak comel sebenarnya melihat Mia begitu manja sekali dengan Izham. Hehe..

Sambil kami melayari laman Instagram, kami terlihat satu muat naik daripada Mia yang mendedahkan rahsia mengapa beliau boleh terpikat dan jatuh cinta dengan suaminya sebelum mereka diijabkabulkan.

That blushing malu-malu face. Jangan menyampah kay? Surprised birthday last year dia buat menjadiiii. Mana tak love at first sight, actually bukan sebab tu je lah tapi sebab banyak lagi effort lain yang dia buat untuk Mia yang orang tak nampak. Dia ada waktu Mia tengah susah dan sedih. Paling berharga is the moment dia ajak Mia jadi yang halal buat dia.

But of course surprised time tu takkan jadi kalau tak dari pertolongan Faley dan @zaremazainal ,very last minute turns out. What a year!! Actually ada lagi surprised dia lepas tu. Gratitude post ni. And also to share dengan orang yang nak tahu what I felt throughout year. Too blessed with everything. Alhamdulillah. #throwbackfebruary #throwbackfeelings #butterflyinthestomach #lessthanayear.

Amboi, terkenang saat mula berkenalan dengan Izham ya Mia. Hehe.. Kami doakan agar perkahwinan Mia dan Izham kekal sehingga jannah. Apa yang penting, jangan pernah berhenti mencintai antara satu sama lain dan kekal “sweet” sampai bila-bila.

Page 30 of 33« First...1020...2829303132...Last »