Written by AbangNara | November 28th, 2016

Pejam celik pejam celik, bulan Disember ini Shopee sudah pun berusia 1 tahun. Wow sungguh pantas masa berlalu. Buat anda yang tak tahu, Shopee adalah satu applikasi yang memudahkan urusan jual beli pelbagai produk. Abang Nara pernah cerita tentang Shopee di sini, di sini dan juga di sini. Secara jujurnya, Shopee adalah salah satu tempat kegemaran Abang Nara untuk bershopping. Dan untuk ulangtahun pertama Shopee kali ini, pelbagai promosi, tawaran, hadiah percuma dan voucher sedang berlangsung di birthday.shopee.com.my

1

Abang Nara yakin dan pasti korang akan rambang mata sehingga tak tahu nak memilih apa yang perlu dibeli. Jangan risau jangan bimbang. Abang Nara akan memudahkan tugasan pembelian anda. Meh sini Abang Nara senaraikan 6 benda yang wajib dibeli sempena ulangtahun pertama Shopee. Jom layan:-

2

1. Instant Magic Shawl untuk kelihatan cun melecun macam Neelofa

Impian semua wanita adalah untuk memakai tudung yang menyerlahkan lagi kecantikan wajah mereka. Masing-masing bercita-cita nak jadi cun macam Neelofa, Diana Amir atau Ummi Nazeera. Tapi taknaklah pakai tudung yang berbelit-beli sampai kena menghadap cermin selama 15 minit. Sebab itulah Abang Nara suggestkan Instant Tudung Shawl Dua Muka ini. Memang confirm akan menambahkan keayuan wajah anda dan paling penting, tak sampai seminit pun dah siap pakai. Jimat masa beb!!!

3

confirm pakwe/suami anda akan bertambah sayang selepas melihat kecunnan anda memakai instant shawal ini

2. Badan sado macam Fattah Amin

4

Kesadoan Fattah Amin telah menjadi bualan ramai selepas popular menerusi drama Suri Hatiku Mr Pilot. Kalau anda seorang lelaki, pastinya anda mahukan badan seperti Fattah. Tak perlu susah payah nak pergi gim. Beli sahaja peralatan senaman di Shopee. Macam-macam ada di Shopee!

5

dumbell, kasut sukan, kasut lari dan macam-macam lagi semua ada di sini

3. Wajah bersih, mulus tanpa jambang bak Sharnaaz Ahmad

6

Sharnaaz Ahmad sekarang lebih kacak dan tampak lebih muda selepas segala jambang, misai dan janggutnya dicukur licin dari muka. Untuk dapatkan kemulusan sebegitu, Abang Nara cadangkan Philips Electric Shaver. Confirm awek dan bini korang akan lebih sayangkan korang selepas ini.

7

4. Muka comel macam Nora Danish

8

Kecomelan Nora Danish memang tidak boleh dinafikan lagi. Walaupun sudah berusia 30-an, wajahnya nampak macam anak dara 18 tahun. Di Shopee banyak betul produk kecantikan wajah yang dijual. Salah satu yang mencuri perhatian Abang Nara ialah April Skin Magic Snow Cushion yang berasal dari Korea. Lepas ini korang semua muka ala-ala Kpop le.

9

5. Comel dan bergaya macam Lara Alana

10

Sejak tengok drama Lara Oh Lara, Abang Nara memang dah jatuh cinta dengan Lara Alana. Kecomelannya memang buat rasa nak cubit je. Pandai Awal dan Scha jaga anak, lebih-lebih lagi bab bergaya. Baju semua cantik-cantik dan comel-coimel. Korang pun leh dapatkan baju kanak-kanak yang comel di Shopee. Macam-macam pilihan yang ada dengan harga yang amat berbaloi.

11

6. Bergaya ranggi macam Ayda Jebat

12

Gaya Ayda Jebat memangn sering menjadi ikutan para gadis remaja. Dressing Ayda memang amat sempoi. Kasut yang sering digunakan oleh Ayda adalah kasut yang selesa dan kalau dibawa berjalan, tak sakit kaki. Abang Nara teringin nak belikan kasut di bawah untuk isteri tercinta yang selalu mengadu lenguh kaki. Mungkin lepas ini tak ada lagi masalah sebegitu.

13

Fuh!!! Itu baru 6 benda yang bagi Abang Nara wajib korang beli sempena ulangtahun pertama Shopee. Sebenarnnya kalau korang geledah Shopee banyak lagi benda-benda best. Lipstik ada, jam tangan ada, kasut high heels ada, baju kemeja, pampers, susu bayi dan macam-macam lagilah. Semuanya dijual dengan harga yang super duper awesome. Dan lagi best, sempena ulangtahun pertama Shopee ini, ada beberapa hadiah yang boleh korang menangi. Antaranya:-

1. iPhone7 Plus 128GB

14

Gulp. Gila betul Shopee nak bagi iPhone 7 Plus 128GB secara percuma dengan hanya perlu komen dan share di Facebook Shopee Malaysia. Harga ribu-ribu nie. Untunglah sapa yang menang. Peraduan ini akan bermula 1 Disember sehingga 7 Disember kelak. Jadi silalah jangan terlepas kalau teringin nak pakai iPhone 7.

2. Percutian ke Australia oleh Flexiroam

15

Jeng, jeng, jeng. Percutian percuma ke Australia ini bakal menjadi milik anda bersempena ulangtahun pertama Shopee. Hadiah awesome ini dibawakan oleh FlexiRoam. Australia tue takkan taknak kot? Boleh lah mengabadikan kenangan bergambar melihat Sydney Opera House dan juga Sydney Bridge. Bestnya!!!

3. Percutian bernilai RM3000 oleh Traveloka

16

Taknak bercuti ke Australia? Tak apa sebab dengan kerjasama Traveloka, Shopee bakal menghadiahkan percutian bernilai RM3000 kepada pengguna bertuah mereka. RM3000 kalau bercuti tue confirm puas hati dan mewah sangat-sangat. Kalau dah kahwin bolehj bawa orang rumah sekali. Second honeymoon terus. Tak gitu?

Dan khas untuk pembaca BeautifulNara, Shopee memberikan peluang untuk korang membawa pulang bantal emoji dengan harga RM1 sahaja!

17

Caranya senang sahaja. First thing first kena dowload applikasi Shopee di sini. Kemudia di dalam applikasi Shopee, buat carian kedai “ShopeeTreats”. Nanti akan keluar kedai bernama ShopeeTreats. Cari produk Beautifulnara #ShopeeMYBirthday dan tekan “add to cart”. Kini korang boleh memiliki bantal emoji dengan harga RM1 sahaja. Best kan? Korang boleh redeem sehingga 15 Disember ini. So siapa cepat dia yang dapat. Jangan lambat-lambat nanti stok habis.

18

Last but not least, khas untuk pembaca BeautifulNara yang akan bershopping di Shopee, silalah gunakan voucher kod “BEAUTIFULNARASH1” ketika anda ingin membuat pembayaran untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM7. Ini adalah untuk pembelian minimum RM30. Jadi tunggu apa lagi? Download aplikasi Shopee di smartphone anda hari ini juga dengan klik di sini. Maklumat lanjut layari Shopee dan juga Facebook Shopee Malaysia. Selamat ulangtahun pertama Shopee.

Penafian: Gambar Neelofa, Fattah Amin, Lara Alana, Sharnaaz Ahmad, dan Ayda Jebat yang digunakan dalam artikel ini tidak ada sebarang kaitan dengan Shopee dan hanya digunakan sebagai panduan untuk pembaca Beautifulnara sahaja.

Written by Bella | November 28th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada bekas pelajar Akademi Fantasia 6 dan pelakon, Lufya Omar yang sudah sah bergelar isteri kepada Dr Che Muhammad Hafiz pada hari Sabtu, 26 November lepas.

Lufya dinikahkan oleh bapanya sendiri, Sheikh Omar Sheikh Abdullah bersaksikan Pendaftar Perkahwinan, Perceraian dan Rujuk, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Hazman Hashim .

Pengantin perempuan menerima mas kahwin RM2000. Lufya juga menyerahkan sembilan dulang hantaran berbalas tujuh daripada pihak lelaki. Walaubagaimanapun, pasangan pengantin baharu ini merahsiakan jumlah hantaran perkahwinan.

Majlis pernikahan mereka berlangsung dengan cukup meriah sekali dengan kehadiran keluarga kedua-dua belah mempelai, teman rapat dan rakan artis bertempat di Laman Cinta Nirwana, Ampang,Kuala Lumpur.

Kami mendoakan agar rumah tangga Lufya dan Dr Che Muhammad Hafiz akan berkekalan sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : Harian Metro

diploma
P.S: Khusus untuk warga bekerja yang ingin memajukan lagi diri mereka, jom ramai-ramai kita ambil program separuh masa diploma eksekutif yang ditawarkan oleh Universiti Malaya ini. Dah lebih 21,000 yang telah berjaya membina kerjaya mereka menerusi program ini. Macam-macam kursus disediakan seperti Pengurusan, Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Kaunseling dan Teknologi Maklumat. Pengambilan Januari 2017 telah pun dibuka. Jadi jangan lepaskan peluang keemasan untuk memperbaiki mutu hidup anda. Orang kata nak seribu daya, taknak seribu dalih. Sekiranya berminat, boleh hadiri Hari Informasi yang bakal berlangsung di Universiti Malaya pada 17 Disember ini. Atau kalau nak bertanya lebih lanjut, boleh terus telefon nombor yang tertera di bawah. Selamat belajar. Maklumat lanjut layari www.umcced.edu.my.

Written by Bella | November 28th, 2016

Pelakon Wawa Zainal menafikan gosip beliau cemburu dengan kemesraan suaminya, Aeril Zafrel bersama Ummi Nazeera sehingga mereka bergaduh besar dan hampir bercerai seperti yang dilaporkan oleh sebuah akhbar tempatan semalam.

Menurut Wawa di akaun Instagramnya, beliau memahami kerjaya Aeril sebagai seorang pelakon dan sedar Aeril dan Ummi berkawan baik. Malah, Wawa juga sempat untuk memperomosikan drama terbaru lakonan Aeril dan Ummi yang bakal ditayangkan tidak lama lagi.

Eh mana ada cemburu , kalau cemburu daripada dulu lagi tak kasi dia berlakon dengan mana-mana perempuan.  Saya tahu dorang memang kawan baik tapi best juga kalau kita merajuk Aeril pujuk bawak pergi becuti ke luar negara. Nak merajuk la lepas ni…Erm..nak  pergi Paris,Istanbul. ..ecececeh..

Semoga ALLAH ampunkan saya dan keluarga tapi saya tak maafkan penulis tu,sampai dia memohon maaf. Ok nak bagitahu ni jangan lupa saksikan mereka berdua lagi dalam drama terbaru #nahurindu Tv3.

Alhamdullillah, nampaknya khabar angin tentang rumah tangga mereka bergolak kerana isu cemburu tidak benar. Harapnya Wawa dan Aeril banyakkan bersabar. Biasalah, kalau sudah bergelar selebriti pasti tidak boleh lari daripada gosip.

Written by Bella | November 28th, 2016

Isu penukaran lagu Nora memberikan impak yang cukup besar buat penyanyi berkenaan. Pelbagai fitnah dan kritikan dilemparkan kepada beliau hanya kerana enggan menyanyikan lagu pilihan media pada konsert separuh akhir Gegar Vaganza 3.

Walaubagaimanapun, Nora telah menyahut cabaran untuk menyanyi lagu All I Ask oleh Adele dan digabungkan dengan lagunya  sendiri berjudul Sandiwara. Nora cuba untuk memuaskan hati semua pihak.

Saya ambil keputusan untuk nyanyi lagu itu dua hari sebelum konsert ini, walaupun saya sedar ia adalah risiko yang besar kerana lagu itu sangat susah.

Sejujurnya, selepas konflik ini berlaku saya beritahu produksi untuk bawa lagu pilihan media, tapi mereka tidak benarkan dan bila tekanan semakin hebat saya rasa seperti berada di persimpangan dilemma. Akhirnya saya putuskan untuk bawa kedua-dua lagu itu.

Dalam pada itu, Nora akui beliau terasa hati dengan komen netizen yang menuduh beliau sewenang-wenangnya. Perkara itu membuatkan maruahnya sebagai seorang penyanyi terjejas dan mengganggu keluarganya. Lebih teruk lagi, ada sesetengah artis mula memberi persepsi negatif kepadanya.

Ramai netizen yang benci saya sejak isu tukar lagu dangdut lagi, saya sudah jelaskan ia bukan kehendak saya tetapi pihak produksi yang salah umum.

Ia benar-benar memberi kesan negatif, malah saya berjalan pun orang pandang, antara rakan artis pun bersikap lain terhadap saya dan ada juga menegur saya menzahirkan rasa simpati. Ada juga individu hantar mesej peribadi saya untuk meminta maaf kerana mengutuk saya di laman sosial. Apa semua ini?

Berbicara mengenai ada pihak yang melabelkan beliau sebagai artis kekwat dan diva, Nora berkata apa salahnya untuk beliau mendapat sedikit rasa hormat kerana sudah lebih 20 tahun berkecimpung dalam bidang nyanyian.

Saya sudah lali dengan tuduhan ‘kekwat-kekwat’ (sombong), diva-diva ni, saya ni orang lama bukan budak-budak yang baru menyanyi, tolonglah beri sedikit rasa hormat. Macam juga wartawan, kita ada wartawan senior dan wartawan junior, tidak boleh di samakan, ada juga jurang-jurang itu.

Mulut orang ini memang suka berkata-kata , kita tidak mampu mengawal percakapan mereka. Pada kami, semalam Nora telah cuba untuk memberikan persembahan yang terbaik dan tindakan beliau untuk memuaskan hati semua pihak itu harus dipuji. All the best Nora, inshaAllah ada rezeki lain buat anda di luar sana meskipun tidak dapat mara ke peringkat akhir GV3.

Sumber Berita : mStar Online