Written by AbangNara | June 29th, 2016

Hari Raya Aidifiltri tinggal lebih kurang seminggu sahaja lagi. Abang Nara tahu ramai di luar sana terutamanya kaum Hawa yang masih belum menjumpai baju raya mereka. Nanti tinggal lagi 2,3 hari nak raya barulah kelam kabut nak turun ke shopping kompleks, Jalan TAR dan Jakel untuk buat last minit shopping. Ish, ish, ish korang nie. Tak payah nak susah-susah sangat. Abang Nara nak perkenalkan koleksi tudung, jubah dan “ready to wear” daripada Kamoora yang cukup elegan, menawan dan sempurna ini.

kamoora

Apa yang menyebabkan Kamoora ini unik adalah gabungan batik lukisan tangan dan fesyen. Kamoora dibuat dengan hasil kerja tangan yang teliti, kemas dan berkualiti tinggi yang dihasilkan sendiri di pusat pengeluaran batik dan jahitan yang berpusat di Kajang, Selangor menjamin kualiti barangan keluaran Kamoora sebaris dengan jenama yang telah terkenal.

kamoora

Kualiti kain-kain yang digunakanlah amatlah bermutu tinggi. Contohnya seperti tudung Kamoora yang menggunakan ‘Satin Silk’ dan ‘Crepe’. Kain ini dicetak menggunakan mesin khas yang diimport dari Como, Italy untuk mendapatkan hasil cetakan yang eksklusif dan bermutu tinggi. Kesemua ini untuk kepuasan para pelanggan Kamoora.

kamoora

Memang boleh kelabu mata dibuatnya melihat pelbagai pilihan tudung, jubah dan ready to wear daripada Kamoora ini. Nasib baik Abang Nara lelaki. Dapat baju Melayu sehelai dah kira siap dah persiapan hari raya. Hehehe. Tapi ada juga baju untuk lelaki daripada Kamoora yang pasti akan menyerlahkan lagi kekacakan Abang Nara.

kamoora

Jadi tunggu apa lagi? Sempat lagi kalau korang nak beli persiapan raya anda di Kamoora. Hanya perlu lawati www.kamoora.my atau LIKE Facebook Kamoora. Nak lagi senang, terus je berkunjung ke butik diorang di Tingkat 3, SACC Mall, Shah Alam, Selangor. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | June 29th, 2016

Abang Nara bab-bab vaksin ini memang tak ada kompromi. Bagi Abang Nara, mereka yang anti vaksin ini wajar dikenakan hukuman seperti penjara, sebat dan juga denda. Lagi satu yang anti vaksin ini selalunya berlagak lagi Islamik daripada mereka yang ambil vaksin. Kononnya anti vaksin ini lebih tawakal, lebih amalkan cara hidup Nabi, lebih pasrah, lebih redha, lebih kuat iman di dada.
ina naimDan yang Abang Nara tak boleh tahan, golongan anti vaksin ini dengan selambanya mempertahankan pilihan mereka dengan ayat-ayat yang penuh Islamik. Kononnya kebergantungan dia kepada Allah paling tinggi. Tahap tawakal dia paling hebat. Contohnya suami Ina Naim, Suhaimi Saad ini. Pergh ayat dia memang dasyat. Ayat sebeginilah yang selalu digunakan oleh anti vaksin satu Malaysia.

anti vaksin ina naim

Baca lagi ayat penuh ketawakalan dia. Memang tinggi iman Suhaimi Saad nie.

vaksin

Sebenarnya vaksin ini sama jugalah macam korang bagi kurma ke, susu ibu ke, habbatus sauda ke. Ia adalah satu usaha untuk mencegah penyakit. Kalau betul tahap tawakal tinggi, tak payah bagi anak makan apa-apa. Allah pasti akan tolong punya kasi kenyang anak anda. Tak gitu?

vaksin

Status Suhaimi Saad ini rasanya telah pun dipadamkan. Namun orang sebegini harus kita tentang kerana merosakkan masyarakat. Kalau anda anti vaksin, senyap-senyap dan tak perlu sebarkan fahaman anda. Malah Abang Nara cadangkan agar anak-anak anda juga dihalang daripada bergaul dengan anak-anak kami yang vaksin ini. Tak pasal-pasal penyakit berjangkit kena kat anak kami. Kalau boleh tolong pindah dari Malaysia dan pergi ke negara yang menerima anda sebagai seorang anti vaksin. Terima kasih.

ramadhan P.S: Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum promosi Ramadhan daripada Ryaniez Moments Photography akan tamat. Memang tak boleh dapat harga RM1111 untuk bidikan jurugambar profesional di hari perkahwinan anda. Promosi ini hanya ada setahun sekali, jadi cepatlah rebut peluang ini. Terus hubungi 016-556-4408 atau LIKE Facebook Ryaniez Moments Photography untuk maklumat lanjut.

Written by Bella | June 29th, 2016

Baru-baru ini,Nabil Ahmad ada meluahkan rasa syukur kerana bakal menunaikan umrah bersama isteri tercinta Zira pada 10 malam terakhir Ramadhan yang penuh barakah dan beberapa hari lepas, mereka berdua sudah selama tiba di tanah suci Mekah.

Nabil sempat berkongsi perkembangan beliau di sana menerusi akaun Instagram milik  beliau bersama isteri

Melihat sahaja wajah mereka berdua, Nabil dan Zira tampak cukup seronok kerana dapat menjalani ibadah bersama-sama.

Khabarnya mereka berdua bakal pulang ke tanah air pada 4 Julai ini dan semoga ibadah mereka lancar disana.

Jom kita lihat beberapa lagi foto Nabil dan Zira menunaikan ibadah umrah bersama dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by shahzeeq | June 29th, 2016

Mitsui Outlet Park KLIA Sepang adalah pusat membeli belah outlet yang semakin dikenali ramai. Untuk makluman anda, Mitsui Outlet Park ini terletak di pertengahan jalan ke KLIA dan klia2. Kelebihan Mitsui Outlet Park yang sering menjadi sebutan ramai ialah barangan berjenama yang dijual disitu adalah jauh lebih murah berbanding tempat biasa.

 photo pic1.png

Untuk Aidilfitri ini, macam-macam persediaan yang telah disediakan oleh Mitsui Outlet Park khas untuk para pengunjungnya. Selain daripada tawaran diskaun dan promosi kaw-kaw, ada 7 sebab yang meWAJIBkan anda mengunjungi Mitsui Outlet Park sempena Hari Raya kali ini.

1. Boleh dapat sampul duit raya ekslusif Mitsui Outlet Park

 photo pic2.png
Raya tinggal beberapa hari sahaja lagi tapi masih belum ada sampul raya? Ish, ish, ish. Tak payah kelam kabut nak minta mak ayah korang carikan. Hujung minggu ini, silalah ke Mitsui Outlet Park. Sambil bershopping, korang boleh dapatkan sampul duit raya ekslusif untuk digunakan di pagi raya kelak.

2. Ada persembahan tarian, dikir barat dan macam-macam lagi

 photo pic3.png

Selaku seorang lelaki, Abang Nara tahu betapa bosannya meneman sang isteri membeli-belah. Tapi kalau dah tempat shopping, selalunya tak ada aktiviti lain yang boleh dibuat atau disaksikan. Namun di Mitsui Outlet Park, ada persembahan tarian, dikir barat, buat teh tarik dan macam-macam lagilah. Biarkan bini anda shopping puas-puas sambil anda menikmati keindahan persembahan tradisional rakyat Malaysia.

3. Boleh belajar ikat sampin

 photo pic4.png

Budak-budak muda sekarang ini pagi-pagi raya sibuk nak suruh emak tolong ikatkan sampin (Abang Nara suruh bini). Raya tahun ini tunjukkan kematangan anda. Pergilah belajar ikat sampin daripada mereka yang pakar di Mitsui Outlet Park. Seronok kalau pergi dengan adik beradik dan kawan-kawan lelaki. Boleh gelakkan secara berjemaah bila sampin yang dipakai terlucut. Heheh.

4. Belajar menganyam ketupat

 photo pic5_1.png

Bayangkan tiba-tiba di malam raya anda dengan muka tenangnya pergi ke dapur nak menunjukkan skill menganyam ketupat kepada ibu mertua. Tak ke naik saham? Bila ditanya “kau belajar kat mana anyam ketupat nie?”, anda hanya tersenyum dan menjawab “Mitsui Outlet Park mak”. Mak mertua anda terus mengeluarkan arahan supaya semua menantunya pergi ke Mitsui Outlet Park tahun hadapan.

5. Ada aktiviti untuk kanak-kanak

 photo pic6_1.png

Budak-budak kalau ikut mak ayah shopping, pantang tak tengok je terus hilang daripada pandangan. Tu yang selalu ada pengumuman “kanak-kanak lelaki, berusia lebih kurang 4 tahun, memakai baju petak, diminta ibu bapanya hadir ke kaunter kanak-kanak hilang”. Bukan apa budak-budak nie memang cepat bosan kalau tak ada aktiviti. Di Mitsui Outlet Park, ada aktiviti mewarna, main congkak dan macam-macam lagilah untuk diorang. Confirm anda boleh shopping berjam-jam dengan tenang.

6. Boleh lukis karikatur wajah anda

 photo pic7_1.png

Abang Nara dah cakap memang banyak aktiviti yang boleh dilakukan di Mitsui Outlet Park ini. Kalau anda dah belajar anyam ketupat, dah belajar pakai sampin serta dah tengok persembahan tetapi wife anda masih tak habis shopping, jangan risau sebab boleh buat karikatur wajah anda pula. Jangan lupa bawak anak-anak sekali untuk dilukis. Confirm diaorang suka tengok muka dalam bentuk kartun.

7. Shopping, shopping dan shopping

 photo pic8.png

Mitsui Outlet Park adalah syurga membeli-belah anda lebih-lebih lagi di Aidilfitri ini. Pelbagai jenama seperti Versace, Bally, Hugo Boss, Crocs, Bonia, Sembonia, Timberland dan Levi’s akan mendapat diskaun sehingga 90%. Siap boleh dapat wang tunai kembali (cash back) jika anda berbelanja sehingga RM300. Syok kan? Kalau nak lebih efektif, anda boleh tengok barangan yang termasuk di dalam promosi di laman web Mitsui Outlet.

Jadi hujung minggu ini, kalau anda masih membuat persiapan Aidilfitri dan inginkan kelainan, keseronokan dan penjimatan yang terbaik, bolehlah ke Mitsui Outlet Park untuk membeli-belah. Confirm puas hati punya. Abang Nara pun akan bawa anak bini hujung minggu ini. Selamat bershopping!!

Page 3 of 4512345...102030...Last »