Written by Bella | March 28th, 2016

Selepas mengemukakan beberapa bukti pernikahan mereka di Thailand, Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur hari ini mengesahkan perkahwinan Adira dan suaminya Datuk Seri Adenan Abu ataupun lebih dikenali sebagai Dato Red adalah mengikut hukum syarak.

Keputusan itu dibuat oleh Hakim Syarie Muhammad Abdul Karim Wahab selepas meniliti setiap dokumen dan bukti yang diberikan oleh pasangan tersebut kepadanya.

Mahkamah pada masa yang sama memerintahkan Adira dan Dato Red untuk mendaftar perkahwinan mereka di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Adira dan Dato Red diwakili peguam syarie Irsamuddin Ikhsan yang memfailkan permohonan pengesahan pernikahan secara berpoligami di luar negara di Mahkamah Tinggi Syariah.

Sebelum ini perkahwinan Adira dan Dato Red mencetuskan kontroversi kerana berkahwin selepas dilamar melalui telefon selepas 3 minggu berkenalan. Lebih-lebih lagi timbul dakwaan bahawa isteri pertama Dato Red tidak merestui perkahwinan tersebut sehingga mereka bernikah di Songkhla, Thailand.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | March 28th, 2016

Sejak ABPBH 2006 – 2014, Fara Fauzana mendominasi kategori Penyampai Radio Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian, tetapi tahun ini rezeki tidak berpihak kepada dirinya meskipun tercalon dalam senarai awal pencalonan anugerah berkenaan.

Buat Fafau, beliau sedikit pun tidak merasa terkilan dan ia memberi peluang kepada orang lain untuk bertanding pada tahun ini.

Nama saya ada pada senarai pencalonan awal bagi kategori Penyampai Radio Popular tapi tidak ada rezeki saya untuk tahun ini.

Tidak mengapalah, saya tidak sedih atau terkilan dan biarlah saya bagi peluang kepada muka-muka baharu pula untuk bertanding.

Ini lah artis yang tidak mengharapkan undian untuk menjadi calon top 5, lagipun sebelum ini Fafau sudah beberapa kali menjadi juara. Siapa agaknya yang ada potensi untuk menang pada tahun ini?

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | March 28th, 2016

Sekitar tahun 90an, Awie dan Erra Fazira merupakan gandingan filem paling popular, mempunyai jumlah peminat yang ramai dan semuanya seakan sempurna apabila mereka bercinta dan mengikat tali pertunangan. Namun hubungan pasangan ini tidak sempat sampai ke jinjang pelamin.

Ramai yang ingin sekali mengetahui kisah cinta pasangan ini dan ia bakal menjadi kenyataan apabila Awie dan Erra bakal menceritakan kisah benar hubungan mereka yang tidak pernah diketahui peminat dalam sebuah filem tidak lama lagi.

Projek berkenaan sudah lama saya rancang tetapi banyak perkara yang perlu saya teliti terlebih dahulu termasuk meminta kebenaran daripada Erra untuk mendedahkan tentang kisah kami dalam sebuah filem.

Apabila saya utarakan idea berkenaan kepada Erra dia positif mengenainya dan sekiranya segalanya berjalan lancar, Insya-Allah ia akan menjadi projek terbaharu saya.

Satu ketika dahulu, sekitar pertunangan Awie dan Erra

Awie berkata, filem itu nanti bukan bertujuan untuk mendedahkan aib mana-mana pihak sebaliknya ingin menjelaskan situasi sebenar yang berlaku di antara mereka ketika itu.

Bukan semua tetapi sebahagian sahaja yang pada pandangan saya perlu dijelaskan kepada penonton kerana ada perkara yang menjadi sebutan sebelum ini masih tidak terjawab sehingga hari ini.

Kedua-duanya bakal menjadi pelakon utama dalam filem yang direncanakan itu dan Awie juga berhasrat untuk menggunakan khidmat Erma Fatima selaku pengarah.

Wah, mungkin ramai peminat Awie dan Erra akan merasa teruja untuk menanti filem yang berkisarkan kisah percintaan mereka. Relaks je kan Awie dan Erra mengimbau kenangan lama.

Sumber Berita: mStar Online

WOW! Masih mencari barangan kecantikan anda tetapi buntu kerana harga terlalu mahal? Ini peluang anda untuk mendapatkan barangan “branded” dengan hargi yang TERLALU BERPATUTAN! Kunjungi Best Buy World sekarang. Diskaun sehingga 60% untuk barangan berjenama seperti Estee Lauder dan lain-lain! Jom kita ke Best Buy World sekarang juga!

 photo Estee Lauder 25-27 march.jpg

Written by Bella | March 28th, 2016

Tidak dinafikan ramai yang cemburu melihat penampilan Rozita Che Wan yang selalu kekal awet muda dan cantik meskipun sudah memasuki usia pertengahan 40 an. Ramai sekali wanita yang mengidamkan untuk mendapatkan susuk tubuh persis anak dara seperti Che Ta.

Menerusi portal Harian Metro, Che Ta mendedahkan salah satu rahsia beliau untuk mengekalkan kecantikannya adalah dengan menempah baju dengan ukuran yang kecil. Eh, betul ke?

Kata Che Ta, selepas memberikan ukuran kepada pereka fesyen beliau akan menjadikan ia sebagai motivasi diri untuk mendapatkan berat badan idaman.

Saya biasanya akan pastikan ukuran pakaian yang ditempah itu muat dengan tubuh. Ini kerana saya suka menggayakan busana yang selesa dipakai.

Lagipun, hingga kini saya masih boleh menggayakan pakaian yang ditempah 10 tahun lalu. Ia satu perkara yang dibanggakan. Saya sendiri terkejut kerana masih boleh mengenakan pakaian yang sudah bertahun-tahun lamanya.

Che Ta cukup menjaga jumlah makanan yang beliau ambil. Pada masa yang sama, beliau mengakui ada melakukan kaedah bertungku selepas melahirkan Aaisyah Dhia Rana bagi mengempiskan perut untuk mendapatkan bentuk badan asal.

Hasil bertungku itu memang berbaloi apabila beliau kini sudah langsing dengan berat badannya hanya 50 kilogram.

Pergh, patutlah Che Ta selalu kekal cantik rupa-rupanya beliau ada kaedah tersendiri untuk menjaga badannya. Untunglah Zain Saidin..

Sumber Berita : Harian Metro

Nak tak mempunyai telekung travel yang SENANG?

Senang lipat
Senang dibawa ke mana-mana
Senang nak solat di mana-mana
Senang nk transform beg jadi sejadah
Senang beg transform jadi clutch
Senang tak payah gosok telekung
Senang nak selit telekung
Senang, sarung jee.. solat, lipat-lipat

WOW itu SENANG ini SENANG !

Kenapa mesti bersusah-payah kalau ada yang SENANG?? Suami mana tak sayang Isteri yang siap lekas-lekas. Suami pun tak payah tunggu lama-lama di Mall.. Siapa tak SAYANG??

 photo Untitled-1-960x450.jpg

DAPATKAN TELEKUNG AMEERA di www.amirahshazana.com

Page 6 of 63« First...45678...203040...Last »