Written by serenity | March 30th, 2016

Tahun 2015 boleh dikatakan tahun kontroversi untuk Tasha Shilla apabila dia terkait dengan pelbagai gosip hangat. Antaranya, dia kecam kerana berpakaian seksi sewaktu bertemu artis Korea Jay Park. Dia juga dikatakan telah menyerang bekas kekasihnya, Hans Wong, di sebuah kelab malam atas sebab yang tidak diketahui. Di samping itu, dia juga dikaitkan dengan kontroversi gambar separuh bogel.
 photo 12751143_1689838011295307_533486772_n.jpg
Kepada mStar Online, Tasha memberitahu tidak akan berbicara hal peribadi sebaliknya hanya fokus pada kerjayanya tahun ini.

Tiada lagi cerita-cerita peribadi dan tahun ini saya mahu fokus kepada karier sahaja memandangkan tahun lalu saya banyak menolak tawaran berlakon.

Apa yang berlaku sebelum ini biarlah ia menjadi sejarah dan tidak perlu dikenang lagi.

Saya kini lebih matang dan banyak belajar tentang kehidupan jadi tahun ini dengan semangat dan azam baru saya ingin memperkukuhkan karier seni dan tidak mahu berfikir soal lain.


 photo 12716874_1065061496921501_333476390_n.jpg

Jika diikutkan saya sudah bersedia untuk berkahwin tetapi buat masa ini tiada calon dan saya lebih selesa solo selain memberi fokus kepada karier seni.

Saya kena lebih berhati-hati kerana pengalaman sebelum ini banyak mengajar saya agar tidak mudah terpedaya dengan lelaki.

Tasha di awal kemunculan pernah memenangi trofi Anugerah Bintang Baru Popular sebelum terlibat dengan pelbagai kontroversi. Sekiranya sudah sedar bahawa kontroversi bukan satu perkara baik untuk perkembangan kerjaya seorang artis, tahniah diucapkan kepada Tasha. Semua orang buat kesilapan dalam kehidupan mereka, yang penting kita belajar dari kesilapan tersebut dan cuba untuk memperbaiki diri.


 photo 1209637_1685410691729484_230583140_n.jpg

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016

 photo General Banner 2.jpg

P.S: Best Buy World Malaysia kini sedang mengadakan jualan besar-besaran. Jika anda ingin mendapatkan 100% barangan authentic seperti minyak wangi, beg tangan, pencuci muka, dan kosmetik, anda memang bernasib-baik. Diskaun sehingga 70% untuk barangan kecantikan terpilih. Jom kita tengok sama-sama! Best Buy World

Written by AbangNara | March 30th, 2016

Yeah!!! Sesi menonton wayang kembali lagi. Kali ini BeautifulNara bekerjasama dengan TGV Pictures untuk membawakan ada sebuah filem supernatural thriller yang bertajuk Before I Wake.

 photo before1.png

Abang Nara sebenarnya seorang yang penakut dan jarang menonton filem-filem seram. Namun filem Before I Wake ini nampak gayanya macam wajib untuk ditonton. Sinopsis Before I Wake yang diarahkan oleh Mike Flanagan ini sangat menarik. Ia mengisahkan Jessie (Kate Bosworth) dan Mark (Thomas Jane) yang mengambil seorang anak angkat bernama Cody (Jacob Tremblay) berusia 8 tahun. Cody ada satu masalah iaitu takut untuk tidur kerana mimpi yang dialaminya ketika tidur akan menjadi realiti. Fuh!!! Cuak beb.

 photo before2.png

not bad jugak para pelakon Before I Wake

Ok jom kita tengok sikit trailer Before I Wake.

Khas untuk pembaca BeautifulNara, dengan kerjasama TGV Pictures, Abang Nara ada 60 pasang tiket filem Before I Wake untuk diberikan kepada anda. Kalau anda peminat filem genre seram dan thriller, memang sesuai sangat tonton filem ini. Berikut adalah details tayangan:-

TARIKH: 6 April 2016 (Rabu)
MASA: 9 malam
TEMPAT: TGV Cinemas 1 Utama

 photo before3.png

Macam biasa untuk memenangi tiket menonton filem Before I Wake ini, silalah lengkapkan borang di bawah. Jangan lupa lengkapkan slogan “Mimpi paling seram yang pernah saya alami ialah …”. Pemenang akan dipilih berdasarkan tahap keseraman mimpi anda.

Selamat mencuba dan jumpa anda di sana nanti.

Written by serenity | March 29th, 2016

Pada hari ini tiga tahun lepas, pelakon Ayu Raudhah Che Wan telah selamat melahirkan anak sulungnya Aisy Qaiser. Justeru hari ini, satu majlis menyambut ulangtahun kelahuran Qaiser telah diadakan oleh Ayu dan suami, Zaquan Adha.
 photo 12904987_131790990550099_333568717_n.jpg

Lagi lapan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016

 
Written by Bella | March 29th, 2016

Sebagai seorang wanita dengan imej muslimah, aktres Mira Filzah tegas dengan pendirian beliau untuk tidak menyentuh mana-mana pelakon lelaki ketika berlakon.

Mira juga meluahkan rasa syukur kerana pihak produksi memahami prinsipnya itu meskipun ia agak sukar untuk dilaksanakan kerana perlu memikirkan alternatif lain.

Prinsip saya itu diterima secara terbuka oleh tenaga kerja produksi. Mungkin ada orang kata boleh ke berlakon tak pegang sana situ sini.

Tetapi dengan teknik kreatif krew lokasi penggambaran, adegan yang tidak bersentuhan itu boleh dibuat secara teliti oleh mereka agar nampak real.

Buat Mira, penghayatan didalam watak yang diberikan lebih penting agar ia dapat menarik minat penonton.

Apa-apa pun, ia juga tetap bergantung kepada komitmen kita apabila berlakon. Bagaimana nak hayati watak agar sampai ke jiwa penonton.

Itu yang paling penting agar lakonan saya nampak natural, bersahaja dan diterima oleh semua pihak.

Semakin hari nampaknya ramai artis yang sudah mempunyai keberanian dalam menyuarakan prinsip mereka untuk tidak bersentuhan dengan bukan muhrim didalam lakonan.  Tidak semestinya kena ada aksi terlampau baru sesebuah filem atau drama itu boleh laris bukan?

Sumber Berita : Murai

Page 3 of 6312345...102030...Last »