Written by AbangNara | January 26th, 2016

Kecantikan gadis Asia tidak perlu dipertikaikan lagi. Secara jujur, Abang Nara lebih mudah jatuh cinta dengan gadis-gadis Asia berbanding gadis-gadis negara barat. Satu ketika dahulu ada awek negara Spain nak mengorat diri ini. Namun Abang Nara tolak mentah-mentah kerana diri ini telah jatuh cinta dengan isteri tercinta yang merupakan seorang gadis Melayu. Hehehe.

KATE tokyo

nie baru cikgu dah cun melecun, belum supermodel Melayu lagi

Jadi apakah ciri-ciri yang menyebabkan gadis Asia lebih cantik, menawan dan jelita berbanding gadis-gadis benua lain? Setelah membuat sedikit kajian, Abang Nara telah berjaya menjumpai jawapannya. Tak lain tak bukan, keunikan para gadis Asia terletak pada mata mereka. Yup mata, atau dalam bahasa omputihnya, eyes.

kate tokyo

tengok tue renungan mata Mia Ahmad, memukau beb!!!

Kata orang, dari mata turun ke hati. Sememangnya mata gadis Asia lebih bulat, besar dan bersinar-sinar. Bulu mata yang tebal serta panjang juga menambah daya tarikan. Itu belum kira kening mata. Mana nak jumpa gadis barat yang ada kening mata tebal? Gadis Asia je ada. Bila kena tenung dengan mata yang seperfect itu, memang cair dibuatnya.

kate tokyo

mata Che Ta yang telah mencairkan hati Zain Saidin

Apa yang menarik tentang mata ialah ada banyak cara yang boleh digunakan untuk mencantikkannya. Menurut wife Abang Nara, cara terbaik ialah dengan menggunakan KATE Digital Memory Eye Liner. Dengan “Digital Black Formula”nya, mata kita akan kelihatan lebih cantik, lebih besar dan lebih hitam apabila menggunakan eyeliner KATE ini. Berusnya yang super-fine flat memudahkan lagi proses mentatariaskan mata, sekaligus tampil lebih menawan. Paling best, ia boleh dibasuh bersih dengan air selepas selesai penggunaan. Harga cuma RM46 sahaja.

kate tokyo

Untuk makluman, KATE adalah jenama alat solek nombor 1 di Jepun dan ia dicipta khas untuk gadis Asia sejak tahun 1997 lagi. Ciri-ciri wajah gadis Asia memang berbeza dengan gadis barat. Kalau menggunakan alat solek yang tak bersesuaian, susah nak dapat hasil yang diimpikan. Memahami kesukaran ini, KATE tampil mengeluarkan alat solek yang boleh digunakan oleh seluruh gadis Asia dengan misi untuk mencantikkan lagi mereka.

kate tokyo

Selain daripada KATE Digital Memory Eye Liner, satu lagi produk KATE khas untuk menambahkan kecantikan mata para gadis Asia ialah KATE V Long Lash Maskara. Ini special untuk lentikkan lagi bulu mata. Confirm kalah bulu mata Rozita Che Wan. Siap boleh ada efek melengkung lagi. Memang makin cun lah mata anda. Mudah dibasuh dengan air panas selepas penggunaan, KATE V Long Lash Maskara ini dijual pada harga RM53 sahaja. Memang berbaloi-baloi sangat.
kate tokyo

Awesome kan? Itu baru bab mata je. Macam-macam lagi jenis alat solek yang dikeluarkan oleh KATE ini. Ada gincu, ada maskara, ada eyeliner dan macam-macam lagilah. Semuanya direka khas untuk gadis-gadis Asia. Kualiti dijamin, harga berpatutan dan confirm korang akan tampak lebih cun melecun bila menggunakannya. Wife Abang Nara dari dulu memang pengguna setia Kate. Katanya senang sangat nak guna. Sesuai untuk gadis Melayu macam dirinya.

Abang Nara percaya ramai pembaca BeautifulNara yang pernah menggunakan KATE. Kongsikan pengalaman korang di ruangan komen. Buat yang belum mencuba, Abang Nara sarankan pergi beli KATE Digital Memory Eye Liner atau KATE V Long Lash Maskara hari ini jugak. Confirm puas hati punya. Maklumat lanjut layari www.kanebo-my.net/kate dan www.facebook.com/KATEMalaysia

Written by Bella | January 26th, 2016

Pemenang tempat ketiga Anugerah Juara Lagu ke 30 (AJL 30), kumpulan Caliph Buskers menafikan dakwaan bahawa mereka terpaksa menaiki teksi daripada Kuala Lumpur ke Shah Alam bagi menghadiri anugerah berkenaan yang berlangsung di Stadium Melawati, Shah Alam pada hari Ahad lepas.

Semuanya berpunca apabila sebuah foto dua anggota kumpulan tersebut iaitu Fendy dan Nor Nadira Rubina berada di kaunter teksi untuk ke Stadium Melawati mula tersebar luas di media sosial.

Jelas Fendy, foto itu dirakam sewaktu beliau dan isteri ingin menjemput anak-anak mereka dari sekolah dan kebetulan pada waktu itu mereka memakai T-Shirt dengan logo AJL30.

Gambar itu mungkin diambil sewaktu saya dan Nadira mahu menjemput anak-anak dari sekolah di Bangsar dengan menaiki teksi.

Kebetulan kami memakai baju kemeja yang memaparkan logo AJL30 dan individu itu mungkin ingat kami mahu ke Stadium Malawati.

Menurut Fendy, anggota kumpulan itu disediakan pengangkutan pengurusan KRU Records sepanjang berlatih untuk persembahan sehingga ke final AJL30.

Individu itu berniat baik tetapi caranya sudah salah tanpa bertanyakan kami perkara sebenar.

Saya dan anggota kumpulan lain tinggal di Brickfields dan kami setiap hari akan menaiki teksi di KL Sentral untuk urusan peribadi.

Kalau difikirkan secara logik, takkanlah pihak rakaman Caliph Buskers sampai hati untuk membiarkan mereka pergi sendiri ke AJL 30 bukan? Dengan kejayaan Caliph Buskers pada pentas AJL30, kami harap selepas ini pintu rezeki buat mereka terbuka dengan lebih luas dan turut berharap tiada pihak yang mengambil kesempatan atas bakat dan kekurangan mereka juga.

Sumber Berita: Harian Metro

Written by Bella | January 26th, 2016

Hari Ahad minggu lepas, Anugerah Juara Lagu Ke 30 berlangsung dengan cukup meriah di Stadium Melawati, Shah Alam. Seperti yang dijangkakan, Akim and The Majistret telah berjaya menjadi juara pada malam tersebut menerusi lagi  Potret.

Manakala tempat kedua dimenangi oleh Faizal Tahir dengan lagu Assalamualaikum dan Caliph Buskers ditempat ketiga menerusi lagu Hanya Namamu.

Vokal terbaik sekali lagi menjadi milik Dayang Nur Faizah dan Persembahan Terbaik juga milik Akim and The Majistret.

Keputusan penuh AJL 30 kita sudah tahu, jom layan pula gaya selebriti sekitar karpet merah jambu AJL 30 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Siapa agaknya yang tampak sungguh cantik serta kacak dan siapa pula fesyennya agak kureng?

Kredit Foto: Instagram Selebriti Online & Instagram Hot FM

 
Written by Bella | January 26th, 2016

Walaupun sudah lama penyanyi Aisyah Aziz mewarnakan rambutnya dan menjelaskan beliau cuma ingin mencuba sesuatu yang baharu, namun masih ada pihak yang mengkritik beliau sehinggakan ada yang melabelkan beliau sebagai kafir.

Pada saya tindakan individu berkenaan melabel saya sebagai kafir gara-gara warna rambut saya adalah perbuatan melampau dan siapa dia untuk berkata demikian? Kata-kata itu pula dibuat secara terbuka dan sekiranya saya hina dimatanya, apa bezanya dia dengan saya.

Aisyah menjawab kritikan tersebut kerana bukan sahaja merasa terkilan tetapi merasakan tuduhan sebegitu agak melampau kerana ia melibatkan hal agama.

Buat Aisyah, ada pelbagai cara yang lebih elok untuk menegur seseorang.

Saya memberitahunya bahawa saya ada kenalan yang mempunyai tatu di badannya namun hatinya lebih mulia daripada dirinya. Pada saya perkara melibatkan agama jangan cakap begitu kerana ia tuduhan yang berat dan ada caranya jika hendak menegur sesuatu perkara.

Saya bukannya tidak boleh terima nasihat tetapi biarlah dengan cara betul. Saya hormat dengan peminat yang mesej saya secara peribadi untuk nasihat dan saya terima malah membalas kembali.

Dunia artis memang sebegitu, bukan semua orang akan memuja dan akan ada pihak yang akan mengkritik serta mencari kesalahan seseorang artis. Untuk itu Aisyah kena lebih kuat dalam menghadapi cabaran sebegini, tidak perlu terlalu memikirkan kata-kata negatif.

Sumber Berita: mStar Online