Written by AbangNara | January 25th, 2016

Selamat petang semua!!! Apa khabar anda hari ini? Pejam celik pejam celik dah hari Isnin balik dah. Cepat sungguh kan masa berlalu? Tup-tup nanti dah habis seminggu lagi dan hari Isnin muncul kembali. Kalau dulu sebut Isnin je mesti stress pikir kerja bagai, namun kini Abang Nara tak sabar nak tunggu kemunculan hari tersebut. Ini semua gara-gara drama Sesal Separuh Nyawa.

sesal separuh nyawa

Drama Sesal Separuh Nyawa ini ditayangkan setiap hari Isnin dan Selasa tepat jam 9 malam bermula 18 Januari yang lalu menerusi saluran HyppSensasi HD (HyppTV saluran 116). Mesti ramai yang dah tengok episod 1 & 2 drama lakonan Ayda Jebat serta Aiman Hakim Ridza nie kan? Boleh tahan jugak menjadi bualan di laman sosial dengan hashtag #SesalSeparuhNyawa. Boleh tahan chemistry antara Ayda Jebat dan Aiman Hakim. Sweet sweet manis gitu. Malam ini episod 3 akan ditayangkan. Tak sabar rasanya.

sesal separuh nyawa

sweet dalam drama je tau, jangan gosip plak

Aik apa? Korang terlepas tengok? Ish, ish, ish. Memang menyesal sungguh kalau terlepas drama Sesal Separuh Nyawa ini. Drama 30 episod arahan Michael Ang ini bukan calang-calang tau. Siap ada penggambaran kat Amsterdam lagi untuk kasik lebih “real”. Buat anda yang terlepas, silalah tengok trailer di bawah ini untuk menambahkan lagi penyesalan anda.

Hari tue Abang Nara dah ceritakan sedikit sinopsis drama Sesal Separuh Nyawa ini. Tapi untuk mengimbau balik memori korang, meh Abang Nara ceritakan sekali lagi. Drama 30 episod ini menceritakan tentang 2 orang sahabat baik iaitu Fara (Ayda Jebat) dan Razlan (Aiman Hakim Ridza) yang mempunyai hubungan suka dan kadangkala benci antara satu sama lain. Konflik berlaku apabila fara mengesyaki kakak tiri Razlan, Melissa (Nina Nadira) cuba untuk menggodanya. Sementara itu marah akibat lamaran cintanya ditolak Fara, Fendi (Aidit Noh) telah menyerang Melissa sebagai tindakan untuk membalas dendam.

sesal separuh nyawa

pelakon-pelakon utama Sesal Separuh Nyawa

sesal separuh nyawa

2 jejaka kacak Sesal Separuh Nyawa

Ok jom kita layan beberapa gambar ketika penggambaran drama Sesal Separuh Nyawa ini. Dari gambar pun boleh tahu ke”best’an drama ini.

sesal separuh nyawa

3 bintang!!!

sesal separuh nyawa

muka selepas kena tarbiyah dengan Michael Ang

Excited kan nak tengok drama Sesal Separuh Nyawa. Tapi Abang Nara berani jamin. Mesti yang akan tanya Abang Nara soalan ini. “Abang Nara saya memang nak tengok drama Sesal Separuh Nyawa nie tapi macam tak pernah tahu pun kewujudan saluran HyppSensasi HD nie? Camner nak tengok?”

Ish, ish, ish. Baiklah meh sini Abang Nara jelaskan cara nak tengok drama Sesal Separuh Nyawa ini. Ada 2 cara sebenarnya iaitu menggunakan HyppTV atau pun HyppTV Everywhere. HyppTV adalah untuk pengguna UniFi atau Streamyx dan untuk tontonan di rumah, sementara HyppTV Everywhere ini kalau korang tak melanggan UniFi/Streamyx pun boleh guna juga tetapi hanya menerusi smartphone/tablet.

Untuk HyppTV, sekarang ini ada promosi pemasangan UniFi atau pun upgrade kelajuan ke 30Mbps dengan harga cuma RM179 sahaja. Nanti akan dapat sekali pakej HyppTV Aneka Pek yang mempunyai saluran 116 HyppSensasi HD yang menayangkan drama Sesal Separuh Nyawa ini.

sesal separuh nyawa

Sementara itu untuk HyppTV Everywhere, sesiapa sahaja boleh gunakannya. Hanya perlu download applikasi tersebut di Google Play Store atau Apple Store, daftar menerusi Facebook ataupun nombor telefon anda dan pilih cara pembayaran anda. Cara bayar ini ada kad kredit, potong prepaid, atau melalui bil Streamyx/UniFi anda. Untuk HyppTV Everywhere, saluran HyppSensasi HD hanya RM6 sahaja sebulan. Apa yang best tentang HyppTV dan HyppTV Everywhere ini ialah kita boleh tengok mana-mana rancangan yang terlepas dalam tempoh masa 7 hari. Tak perlulah nak tunggu siaran ulangan. Syok kan?sesal separuh nyawa

Jadi sebelum nak tunggu episod ketiga Sesal Separuh Nyawa malam ini, sila pastikan anda dah langgan saluran HyppSensasi HD untuk tidak terlepas menonton drama Sesal Separuh Nyawa. Kalau tak nak langgan Aneka Pek, boleh langgan saluran ini sahaja pada harga RM9/sebulan. Kalau tak sempat tengok jam 9 malam, jangan risau sebab ada fungsi dua (2) jam “time-shift” dan tujuh (7) hari fungsi “catch-up” untuk keselesaan tontonan anda. Jadi boleh layan sampai lebam. Selamat menonton!!! Maklumat lanjut layari www.tm.com.my/hypptv.

Written by Bella | January 25th, 2016

Sejak mendirikan rumah tangga, Nabila Huda tampak cukup bahagia disamping suami tercinta Izwan Johar, sinar cinta benar-benar terpancar didalam mata mereka.

Mengakui kehidupannya kini sudah lengkap, Nabila kini sedang merancang untuk menambah cahaya mata. Mengakui mungkin ia terlalu awal untuk membicarakan soal tersebut, Nabila bagaimanapun tidak kisah jika beliau dikurniakan anak yang ramai.

Alhamdulillah, perkahwinan ini melengkapkan hidup saya kerana sekarang ada suami untuk sama-sama menjaga Keisha yang berusia lima tahun (hasil perkahwinan pertama). Doakan yang terbaik supaya saya dapat menjadi seorang isteri dan ibu yang baik untuk keluarga kecil ini.

Masih terlalu awal untuk berbicara soal zuriat, tetapi saya tidak kisah jika diberi dalam masa terdekat sebab ia adalah rezeki. Kalau dapat ramai anak pun, apa salahnya. Saya suka sebab nanti suasana dalam rumah akan jadi meriah. Apa yang datang, itulah yang terbaik daripada Allah. Semoga kami dikurniakan cahaya mata yang baik-baik.

Kalau setiap pasangan lain yang baharu berkahwin tentu mereka sudah fikirkan destinasi untuk berbulan madu, namun Nabila dan suami tidak terfikir akan hal berkenaan dan mementingkan kualiti masa bersama keluarga meskipun cuma duduk di rumah sahaja.

Buat masa sekarang, saya dan suami tidak terfikir langsung untuk berbulan madu. Kalau ada peluang, mungkin kami akan pergi bercuti.

Harapnya Nabila Huda dan Izwan kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Jangan terlalu tertekan memikirkan soal anak dan teruskan mencintai antara satu sama lain selamanya.

Sumber Berita: Kosmo Online

Written by Bella | January 25th, 2016

Walaupun sudah masuk tahun baharu, masih ada segelintir pihak yang menyimpan rasa tidak puas hati terhadap gaya lawak Nabil Ahmad yang seakan terlampau apabila menyentuh hal peribadi orang lain.

Namun, menurut Nabil beliau terpaksa berbuat demikian dan jika ada pihak yang tidak boleh menerima lawaknya ia bermakna mereka terlalu sensitif.

Bukanlah saya nak cakap besar tetapi saya memang kena terlepas cakap. Yang mana yang tak selesa itu, jangan tengok. Saya cakap terus terang sajalah, kalau ada yang tak selesa dengan cara saya mengacara, soal sensitiviti itu bukan daripada saya tetapi dialah yang terlalu sensitif. Kalau orang itu sensitif lebih, dia tak patutlah berada di situ.

Buat Nabil, zaman sudah semakin maju dan beliau juga harus memperbaharui cara beliau melawak agar ia masih relevan dengan keadaan semasa. Tujuan Nabil hanya satu, apa sahaja yang berlaku di atas pentas adalah kerana beliau ingin menghiburkan penonton.

Semua yang dilakukan adalah sebahagian daripada persembahan, sekadar hiburan. Kalau saya mengacara mendatar dan ikut skrip, orang kata saya ada masalah pula. Tak boleh juga terima.

Jadi apa yang mereka nak sebenarnya? Sebab itu saya katakan, (kepada) yang sensitif, kalau nampak saya kendalikan program, janganlah datang. Ini adalah zaman milenium dan semua orang akan buat apa sahaja untuk dikenali, untuk berada di tahap tertentu.

Bukan tidak boleh ditegur, tetapi Nabil lebih selesa untuk menjadi diri beliau sendiri dan enggan ambil pusing dengan mereka yang tidak suka akan caranya dalam berlawak.

Saya adalah manusia yang senang menerima kritikan bahkan selama ini pun saya terima. Tetapi secara peribadi, saya buat adalah untuk diri saya, untuk peminat saya dan untuk orang yang nak tengok saya mengacara. Kepada mereka yang terlalu sensitif, carilah jalan lain untuk tak perlu tengok saya sebab saya pun tak paksa orang untuk tengok saya.

Pembaharuan itu bagus, hendak hiburkan hati penonton juga bagus. Namun, mungkin bukan setiap masa kita harus berlawak secara melampau,  buatlah sesuatu perkara mengikut kesesuaiannya.

Sumber Berita: Utusan Online

Written by Bella | January 25th, 2016

Selepas berbulan madu di London baru-baru ini, Marsha dan suami meneruskan lagi percutian mereka ke Italy pula.

Mereka sempat ke tempat menarik seperti Venice dan Milan. Wah, antara tempat wajib kalau menjejakkan kaki ke Italy, suasana di Venice cukup indah buat pasangan suami isteri yang baharu berkahwin.

Jom kita layan beberapa lagi foto bulan madu mereka di Italy yang dikongsikan oleh Marsha di akaun Instagram beliau dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Page 10 of 52« First...89101112...203040...Last »