Written by serenity | September 19th, 2015

Datin Seri Umie Aida melalui akaun Instagram miliknya memberitahu, suaminya, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan telah ditahan di kediaman mereka lewat petang semalam.

Menurut Umie, suaminya ditahan di bawah akta 124C atas tuduhan cuba menggulingkan kerajaan. Umie memberitahu Astro Awani:

15 orang anggota polis tiba di kawasan rumah, lima hingga enam orang anggota polis naik ke rumah dan yang lain-lain di bawah.

 photo 11925752_401667493362544_194062954_n_1.jpg

Gambar: Instagram Umie Aida

Polis turut merampas beberapa barang peribadi milik termasuk komputer riba, telefon bimbit dan kad sim telefon bimbit dari kediaman mereka.

Sebelum itu, Khairuddin dalam satu kenyataan di laman Facebook peribadinya, memaklumkan pihak PDRM telah meminta beliau hadir ke Bukit Aman pada Isnin depan untuk diambil keterangan berhubung tindakannya menyerahkan bukti kepada pihak berkuasa Switzerland berhubung skandal membabitkan syarikat sarat hutang, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Kata Khairuddin, pihak polis akan mengambil keterangan beliau berkenaan bukti yang diserahkan kepada Peguam Negara Switzerland dan bakal dipanggil untuk proses siasatan di ibu pejabat PDRM Bukit Aman pada hari Isnin depan jam 11 pagi.

Pada 20 Ogos lalu, Khairuddin mengemukakan bukti yang berkaitan dengan 1MDB kepada Peguam Negara Switzerland di Bern, meminta pihak berkuasa negara itu menyiasat aktiviti syarikat tersebut yang melibatkan bank negara itu dan beberapa bank antarabangsa.
Dalam kenyataan yang sama, Khairuddin turut memaklumkan beliau dan peguamnya, Mathias Chang telah telah dilarang daripada meninggalkan negara ini.

Khairuddin memberitahu, beliau terpaksa meleburkan segala kos persiapan untuk ke New York dan London berikutan larangan tersebut.

Saya sepatutnya berlepas ke New York serta London jam 10.30 pagi hari ini (Jumaat) tetapi telah dilarang, disekat dan disenarai hitam oleh Jabatan Imigresen Malaysia atas arahan PDRM.

 photo umie.jpg

Nak komen lebih-lebih mengenai perkara ini pun ia sudah berada dalam siasatan polis. Bersama kita doakan segalanya dipermudahkan dan diselesaikan dengan baik.

Jangan lupa Sabtu ini, 19 September 2015 Hari penentuan kepada perjuangan 5 kumpulan Lantai Cilik Musim Ketiga ini dan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 15 September 2015

Written by AbangNara | September 18th, 2015

Lama rasanya Abang Nara tak kongsikan surat terbuka pembaca BeautifulNara untuk mana-mana selebriti. Selalunya surat sebegini adalah luahan hati terhadap artis yang sedang hangat dilanda kontroversi. Kali ini, seorang pembaca yang ingin dirahsiakan namanya telah menghantar luahan yang agak panjang lebar dalam Bahasa Inggeris buat Tasha Shilla. Rasanya tak perlulah diperkenalkan siapa itu Tasha Shilla. Kepopularitian Tasha Shilla memang tak boleh dinafikan lagi.
tasha shilla

Seperti yang kita tahu, sejak kebelakangan ini Tasha Shilla memang sering dikaitkan dengan pelbagai kontroversi. Antaranya ada gambar separuh bogel yang didakwa milik Tasha, kemudian ada tragedi bekas kekasihnya dipukul atas arahan Tasha dan semestinya, pakaian Tasha Shilla yang terlalu seksi sehingga menjolok mata. Sebulan kalau tak ada kontroversi, memang bukan Tasha Shilllalah namanya.

tasha shilla

Kecewa dengan sikap Tasha Shilla, si pembaca BeautifulNara ini telah menulis luahan hati di bawah (maaf tak pandai translate sebab bahasa omputih Abang Nara dah berkarat).

Salam and hi Tasha Sheila,

I won’t say anything related to religions due to your childish act these past few days. Because I believe that one should hate the sin and not the sinner. Firstly, yes I hate what you did dengan memakai pakaian yang pada I too much. You might say your parents are okay with it but wallahualam if other parents are okay seeing their daughter in such manners.

Do you know that 8 out of 10 girls in Malaysia are considered remaja bermasalah sosial? Do you know that 4 out of 10 girls in Malaysia mengandung anak luar nikah? No you did not. Because if you knew, you, as a public personality, won’t set such examples. Because if you knew, you would consider other parents and other girls fate. It is heartbreaking that NGOs and others work so hard to help curb the social illness in our society and yet public personality like you can throw it away just like that.

Again, i believe there is a kindness in your heart. You might be a soft spoken person in real life, you might be a very hard working girl and so on, and anything that i dont know of and thus i dont hate you, but i really hate what you are doing to yourself and especially to others parents and girls out there.

Here is another reason, the one yang I sangat kecewa. For years, women has fight equality and justice in their life. Trying hard to eliminate the sex symbol out of the way. We believe that women need not to show their skins to be desired at. We believe that women should not be the object and victim of fashion.

I am speaking on behalf of women generally and not Islam. But what you did these past few days just show that all our effort are down by the drain memandangkan you potray that you need to be sexy to get something, which i dont know what are you trying to prove. For all we know, Kate Middleton never wore something flashy to get the attention of the world and to secure her a prince for the rest of her life. For all we know, Yuna is building her names out there in a modest way possible and making us all proud.

And so, I hope you help us in helping the society. If you cant do that, just stop becoming the roots of the problems. You can join us empower women and curb social illness or at least you can help us by not giving a bad example to these young girls.

Thank you.

tasha shilla

Abang Nara suka dengan pendekatan pembaca ini yang menggunakan ‘wanita’ sebagai asas kepada tegurannya. Iyerlah kadangkala ramai yang sentap apabila ditarbiyah menggunakan nama agama. Teguran sebegini cukup umum dan tidak mengaitkan sebarang dosa dan pahala, cuma ia melibatkan maruah seorang wanita. Apa kata anda? Adakah anda bersetuju dengan kata-kata si penulis ini? Kongsikan di ruangan komen.

Written by Bella | September 18th, 2015

Nama Umie  Aida tidak asing lagi dalam industri filem tempatan dan merupakan seorang pelakon yang cukup versatile.

Muncul dengan filem terbaru bergenre seram iaitu Jwanita arahan sutradara terkenal Osman Ali, Umie membuktikan lakonan beliau masih lagi “berbisa” seperti dahulu.

Jelas Umie, beliau menjadikan watak beliau dalam filem Dukun yang diharamkan tayangannya sekitar tahun 2007 sebagai sumber inspirasi dalam menghidupkan wataknya sebagai pengamal ilmu hitam didalam Jwanita.

Bila ditawarkan skrip, pengarah dan ‘team’ yang bagus, saya percaya setiap pelakon yang terlibat mahu berikan lakonan yang lebih baik dan berbeza.

Saya sendiri memilih naskhah ini kerana saya selesa bekerja dengan Osman memandangkan dia memberi kebebasan untuk saya dalami karakter dengan cara saya sendiri. Saya percaya hasil tangan dia tidak pernah mengecewakan.

Tambah Umie lagi, penglibatan dirinya dalam industri seni tanah air dianggap sebagai satu tanggungjawab besar yang perlu dipikul dan bukannya mengejar populariti semata-mata.

Menghasilkan lakonan yang terbaik adalah merupakan tanggungjawab seseorang pelakon. Bagi saya ia penting  untuk menggalas kepercayaan penerbit dan pengarah selain kepercayaan saya sendiri untuk berikan sesuatu yang terbaik kepada penonton.

Mari kita tonton trailer filem Jwanita dibawah, tengok trailer pun memang dah bikin seram. Mungkin filem Jwanita mampu menjadi filem seram terbaik. Barisan pelakon lain seperti Maya Karin, Bront Palarae, Cristina Suzanne membuatkan filem ini mempunyai kelasnya tersendiri.

Sumber Berita: Sinar Harian

 
Written by AbangNara | September 18th, 2015

Terlalu ramai selebriti yang bertudung dan dalam sekelip mata mempunyai jenama tudung sendiri membuatkan orang ramai mempunyai stigma negatif terhadap penghijrahan mereka. Iyerlah, hari ini bertudung, esok dah keluar tudung jenama sendiri. Harga pula ratus-ratus ringgit. Bukanlah satu perkara yang salah untuk berniaga, tetapi mungkin ‘timing’ tak berapa cantik. Memang boleh terburuk sangka sebenarnya.
jue aziz
Turut terpalit dengan stigma tersebut ialah Jue Aziz yang baru sahaja berhijrah sebulan lalu. Ramai peminat yang memberikan komen menuduh Jue Aziz bertudung hanya untuk menjual tudung. Namun Jue Aziz menjelaskan penghijrahannya tiada kena mengena dengan sebarang business. Kata Jue:-

Saya ada baca komen dan kritikan pihak-pihak yang menganggap saya bertudung kerana sebab tertentu dan mereka kata saya mahu jual tudung.

Saya tidak fikir pun untuk bisnes tudung, walau pun selepas bertudung sejak sebulan lalu banyak tawaran untuk saya menjadi duta produk tertentu

jue aziz

Menurut Jue Aziz, dia mahu perubahan kepada imej baharu dilakukan secara perlahan-lahan agar ia dapat diterima secara positif oleh peminat-peminatnya tanpa sebarang prasangka buruk. Baguslah macam itu. Bukan nak memandang negatif kepada selebriti berhijrah yang terus muncul dengan jenama tudung sendiri tetapi memang kurang sesuai untuk berbuat demikian. Namun itu hanya pandangan Abang Nara. Mungkin kalau dah rezeki ditawarkan jadi duta tudung, siapalah kita nak menolaknya kan? Apa pendapat anda? Sumber Mstar Online.

jue aziz

P.S: Raya Haji ini jom tampil lebih hensem dan kacak dengan jubah moden khas daripada Mr. Bello. Material super cotton premium dengan harga RM180 sahaja memang tersangatlah berbaloi. Confirm awek/tunang/bini lebih sayang bila kekacakan anda bertambah 200% mengenakan jubah ini. Sila beli sekarang dengan Whatsapp ke 011-3263-4341, follow Instagram @Mister.Bello atau LIKE Facebook Mr. Bello.

Page 20 of 56« First...10...1819202122...304050...Last »